μου δηλωσε πως μολις βρει το κουραγιο θα αυτοκτονησει!!!! - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 19 of 19
    Administrator
    a_friend, ακόμη και στην περίπτωση των \"κατά φαντασίαν ασθενών\" που αναφέρεις, υπάρχουν συγκεκριμένοι χειρισμοί που πρέπει να γίνουν και άλλοι χειρισμοί που ΔΕΝ πρέπει να γίνουν και αυτό καθιστά τον ειδικό... ειδικό για να αντιμετωπίσει μια τέτοια κατάσταση.

Πχ όταν κάποιος αισθάνεται ότι θα πάθει κάτι ή ότι θα τρελλαθεί, σπεύδει σε ειδικούς και ζητά να τον καθησυχάσουν ότι τίποτα κακό δε θα συμβεί. Εάν επιχειρησουμε να τον καθησυχάσουμε, λέγοντας του πως δεν πρέπει να ανησυχεί και πως όλα θα πάνε καλά, τότε ο άνθρωπος αυτός, θα αισθανθεί καλύτερα, μιας και έχει την επιβεβαίωση του ειδικού και έτσι πρόσκαιρα θα μειώσει το άγχος του και θα αισθανθεί καλύτερα. Στην πραγματικότητα όμως, μια τάση καθησυχασμού, απλώς θα κουκουλώσει το πρόβλημα πρόσκαιρα, μέχρις ώτου μια αφορμή θα το επαναφέρει στην επιφάνεια. Απαιτούνται διαφορετικοί χειρισμοί και διερεύνηση των ανησυχιών έτσι ώστε το πρόβλημα να τοποθετηθεί, στην ρεαλιστική του βάση.

Οι φίλοι, συχνά έχουν την τάση να καθησυχάζουν τους φίλους, από αγάπη, από αληθινό νοιάξιμο.

A_friend, οι ειδικοί, δεν έγιναν ειδικοί για να μας κοροϊδέψουν ή για να \"αρπάξουν\" τα χρήματα μας. Έγιναν ειδικοί γιατί οι ανάγκες μια κοινωνίας οδήγησαν στη δημιουργία της εκάστοτε ειδικότητας.
    Αυτό που λέω βέβαια, δεν αναιρεί την ύπαρξη κακών ειδικών. Απεναντίας, σε κάθε χώρο, υπάρχουν πολλοί από δαύτους οι οποίοι όμως δεν αναιρούν ενα ολόκληρο κλάδο και όλη την αναγκαιότητα ύπαρξης του.
    Οι γενικεύσεις και οι ταμπέλες αποτελούν μεγάλες παγίδες ενός συστήματος σκέψης και ίσως έχει βαθύ νόημα, ακόμη και αυτές, να τις συζητήσουμε με κάποιον ψυχοθεραπευτή.
    Το φόρουμ αυτό, δεν υποκαθιστά τη θεραπεία με τον ψυχολόγο ή τον γιατρό σας. Απευθυνθείτε σε ειδικό, αν κάνετε σκέψεις που μπορούν να αποδειχθούν επικίνδυνες για τον εαυτό σας ή τους άλλους.

Member
    dodoni δεν ξέρω αν είσαι ψυχολόγος ή κάτι τέτοιο και ζητώ συγγνώμη αν σε θίγουν τα λόγια μου. Δεν προσπαθώ να καταλήξω στο οτι οι \"ειδικοί\" θέλουν να μας κοροιδέψουν ή να μας πάρουν τα λεφτά, για αυτό και δεν ανέφερα τίποτα παρόμοιο.
    Με παραξενεύει όλη αυτή η υπερευαισθησία και η τάση πολλών να στέλνουν τον καθένα σε ψυχίατρο. Πες μου εσύ που ασχολείσαι, ένα άτομο μου με το παραμικρό θέλει έναν \"ειδικό\" από πάνω του, πόσο ισορροπημένο μπορεί να είναι;

Senior Member
    Η νατασα εγραψε καποια συμπτωματα στον αντρα της και βρηκα αυτο στο ιντερνετ
    \"Ωστόσο η διατήρηση μιας καλής σωματικής κατάστασης, με αποφυγή καταχρήσεων και εξαρτήσεων (όπως από αλκοόλ) και η επικοινωνιακή ευχέρεια με υποστηρικτικά συστήματα (όπως η οικογένεια) μπορούν να προσφέρουν.
    Σε κάθε άλλη περίπτωση, με την αναγνώριση κάποιων συμπτωμάτων, μεγάλη σημασία έχει η έγκαιρη επικοινωνία με τον ειδικό Ψυχίατρο. Καθώς στο 50%- 60% των περιπτώσεων η νόσος είναι υποτροπιάζουσα, αναγκαία είναι σε κάποιες περιπτώσεις η μακρόχρονη παρακολούθηση του ασθενούς.
    Η συνήθης αντιμετώπιση για την Ελληνική κοινωνία, που συνίσταται στο: \"θα το ξεπεράσω μόνος μου\", είτε: \"πρέπει να το παλέψεις\", δεν αποφέρει κανένα όφελος, καθώς ο ασθενής και η οικογένεια δεν γνωρίζουν συνήθως την φύση της κατάστασης που αντιμετωπίζουν, ενώ αθεράπευτη η νόσος διαρκεί 6- 9 μήνες, περισσότερο από 50% υποτροπιάζει, και το 10% των περιπτώσεων καταλήγει στην χρονιότητα. Η έγκαιρη παρέμβαση, υπό την καθοδήγηση του ειδικού, περιορίζει την διάρκεια σε λίγες εβδομάδες και ελέγχει αποτελεσματικά την μακρόχρονη πορεία της διαταραχής.\"
    http://www.iatronet.gr/article.asp?art_id=155

Senior Member
    a_friend φυσικά κ υπάρχουν περιπτώσεις οι οποίες κ δημιουργούν τους κανόνες/κατηγορίες...
    η επίσκεψη σε έναν ψυχολόγο από κάποιον που θέλει να αυτοκτονήσει κάποιος το θεωρείς \"με το παραμικρό\";
    η μάλλον κακή χρήση [κατά-χρηση] των κλάδων της ψυχικής υγείας δεν αναιρεί σε καμμία περίπτωση τη χρησιμότητά τους...
    κ κάτι άλλο... πες μου εγώ ας πούμε που είμαι μανιοκαταθλιπτικός με ποιον φίλο/αδερφό/γονιό/συγγενή κοκ θα μπορούσα να συννενοηθώ/επικοινωνήσω περιμένοντας ανταπόκριση/βοήθεια;;
    ποιος θα μπορούσε να μου πει κάτι πέρα από αυτό \"δεν έχεις τίποτα/ξεκόλλα/βγες έξω νέο παιδί να διασκεδάσεις΄\";;
    κ σε περίπτωση που κάποιος παραδεχόταν πως όντως υπάρχει πρόβλημα τι θα μπορούσε να κάνει;;
    είναι πολλές φορές που η αγάπη δεν φτάνει...
    ένας από τους λόγους για τους οποίους επισκέπτεσαι έναν ψυχίατρο εξ ορισμού κ πριν απομυθοποιηθεί [αν γίνει κάτι τέτοιο...] είναι ακριβώς η μαγική λέξη αυθεντία!

Page 2 of 2 FirstFirst 12