Results 1 to 14 of 14
-
21-12-2010, 18:37 #1
ΤΟ ΕΙΔΩΛΟ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ 30% ΠΙΟ ΑΔΥΝΑΤΟ ΑΠ ΟΤΙ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ???
Διαβασα σε ενα δημοσιευμα προσφατα σε μια εφημεριδα, οτι οι γυναικες συνιθως,επειδη εχουνε διαστρευλωμενη εικονα του εαυτου τους, τεινουν να βλεπουν στον καθρευτη αυτο που αφηνονται να δουν. λενε οτι σε αυτη τη περιπτωση η ''ιδεα'' αυτη ειναι λανθασμενη, κ μαλιστα κατα 30% πανω!
δλδ ελεγε οτι, βλεπουμε το ειδωλο μας παχυτερο κατα 30%
ισχυει αυτο?πως γινεται να ναι τοσο στραβωμενος ο κοσμος?
δλδ δεν ειμαι αυτο π βλεπω?απο και κλειεται.
πως μπορει το μυαλο να επιρεασει τα ματια δλδ δν το καταλαβαινω.
περασα 2 βδομαδες, σχετικα καλα θελω να πιστευω. εφαγα αρκετα 3 μερες κ τις 4 ετρωγα πολυ λιγο για αν ισοβαθμισω. κανω δουλεια ετσι? τελικα μετραει το συνολο των θερμιδων εβδομαδιαιως οπως κ αν τις φας?
εχω να παω γυμναστηριο καμια 10 μερες γτ δν προλαβαινω, εχω τοσες εξοδους κ ατομα να δω, κ δν μπορω...........θα χαλασω αμα δν πηγαινω στις γιορτες?I m a Good Person With Bad Attitude
- 21-12-2010, 19:27 #2
21-12-2010, 19:31 #3
Πρεπει να εχει σχεση με τον ιδιο λογο που οταν βλεπουμε τον εαυτο μας σε μια φωτο η πιο συνηθισμενη μας αντιδραση θα ειναι "ιου! πως με εβγαλες ετσι! διεγραψε την!!"
Αυτο συμβαινει επειδη δεν εχουμε συνηθισει να βλεπουμε την εικονα του εαυτου μας μιας και τα μονα μεσα που μπορουν να μας την δειξουν ειναι οι καθρεφτες και οι φωτογραφιες , που οσο και να τα εχουμε τακτικα κοντα μας, παντα θα βλεπουμε παραπανω τους αλλους παρα τον εαυτο μας θελουμε δε θελουμε. Ετσι απομενει μονο στην φαντασια μας το πως ειμαστε. ή το πως φανταζομαστε οτι ειμαστε. ή το πως θελουμε να ειμαστε.
21-12-2010, 22:41 #4
ρε συ ναι εχεις δικιο!μπορει ο φακος την ψηφιακης να σε παχαινει?
I m a Good Person With Bad Attitude
21-12-2010, 23:23 #5
παλια το λεγαμε για πλακα οτι στις φωτογραφιες φαινομαστε παχιοι , αλλα πλεον με τοσες και τοσες αναλυσεις και wide screens και 1002 μαραφετια με διαστασεις που μπερδευεται ο κοσμος που το μονο που θελει ειναι να πατησει εκεινο το ερμο το κοκκινο κουμπακι πανω πανω δεξια να βγει η damned η φωτο , ναι μπορει και να παχαινεις!!
την επομενη φορα δε θα σου φταιει το παριζακι αλλα η kodak ;)
22-12-2010, 10:57 #6
λολ καλο! ωραια κ η εικονα! ισχυει! στην τεστοστερονη βρισκουν ολοι οι αντρες την αυτοπεποιθηση?!
04-01-2011, 14:10 #7
Αν σκεφτεις οτι ολο τον κοσμο μας τον αντιλαμβανομαστε υποκειμενικα ειναι ευκολο να καταλαβεις πως μπορει η αντιληψη του πως περιμενεις και πιστευεις οτι εισαι να επηρεασει αυτο που βλεπεις στον καθρεφτη... Εμενα επειδη η μανα μου μου ελεγε οτι εχω μεγαλο κωλο, πιστευα οτι ειμαι σαν τανκερ! Οταν αργοτερα αρχισα να βγαινω με αγορια που μου ελεγαν κοπλιμεντα για τον πισινο μου, αρχισα να βλεπω ενα εντελως διαφορετικο ατομο στον καθρεφτη...
Εφοσον γινεται επεξεργασια ολων των οπτικων ερεθισματων απο τον εγκεφαλο, γινεται συσχετιση με αυτο που βλεπουμε και την "ιδεα" που εχουμε γι αυτο που βλεπουμε...
04-01-2011, 14:54 #8
μα γινεται να χεις τοση στραβωμαρα ρε συ δν το πιστευω αυτο!!!ειναι δυνατον να επιρεαζει τοσο ο εγκεφαλος την οπτικη σου αισθηση?
04-01-2011, 21:49 #9
Φυσικα ρε συ, εμενα δεν μου φαινεται καθολου απιθανο! Ειναι το ΠΛΕΟΝ χαρακτηριστικο των γυναικων! Ας πουμε με τις ρυτιδες! Που οι εικοσαχρονες νομιζουν οτι γερνανε και βλεπουν ρυτιδες-γκραντ κανιον ενω το δερμα ειναι φραπα!
Εσυ πανω σου δεν το εχεις δει αυτο?? Ας πουμε να σου λενε ολοι κατι και εσυ να βλεπεις το αντιθετο??
Εγω ειχα και το αλλο... Αμα ετρωγα παραπανω εβλεπα κατευθειαν στον καθρεφτη οτι ειχα γινει βουβαλι μεσα σε μια νυχτα, και αντιστοιχα αν μια μερα δεν ετρωγα με εβλεπα μοντελακι! Πραγμα που δεν μπορει να ισχυει πραγματικα να αλλαξω τοσο πολυ μεσα σε μια βραδια!
05-01-2011, 11:12 #10
ναι ισχυει να υπαρχουν κατακρατησεις σε 1 βραδυα!!!!!!!!!!!και πρηξιματα! οπως με το αγχος! μ χει τυχει να φοραω πρωι ενα παντελονι, κ μεχρι το μεσημερι να μου ειναι τσιτα! πως το εξηγεις???
05-01-2011, 12:45 #11
Χωρις να φας του σκασμου?? Α, δεν ξερω, περιεργα πραγματα! :Ρ Εμενα συνηθως ή ανοιγουν ή ειναι τσιτα απ την αρχη! :Ρ
Ναι, οκ να πρηστεις στην κοιλια, το θεμα ειναι οτι εγω με βλεπω πιο παχουλη απο την κορυφη μεχρι τα νυχια, μπρατσα, μπουτακια, πισινο, ακομα και μαγουλα καποιες φορες! Και γενικα δεν εχω θεμα κατακρατησης υγρων, οταν ειμαι οκ ψυχολογικα και τρωω και δεν με νοιαζει δεν μου συμβαινει..
Αν μπορεις να βλεπεις τον εαυτο σου αντικειμενικα, πραγματικα μπραβο!!! Εισαι πολυ τυχερη!!!
05-01-2011, 13:14 #12
μα δεν τον βλεπω αντικειμενικα το βλεπω οπως κ εσυ καθε μερα μετα απο ενα βραδυ πολυ φαγητου τον βλεπω χοντρο! αλλα εγω κ να μην φαω τον βλεπω χοντρο!!!!!!σπανια να με δω αδυνατη!!!!!!!βασικα δεν θυμαμαι ποτε να με εχω δει αδυνατη!πραγματικα ΠΟΤΕ!
απλα μου εχουν πει οτι ισχυει πολλες φορες λογω κατακρατησεων να εχεις μερικα εξτρα σαν παχακια την 1 μερα! το χω παρατηρησει στα ποδια μ κ δν παιζει να κανω λαθος! τα κοιταζω το βραδυ μετα την δουλεια κ ειναι πρισμενα! το πρωι εχουν ξεπριστει! το μετραω η με μεζουρα η με τα χερια μ!!!!!αληθεια το κανω!!!I m a Good Person With Bad Attitude
05-01-2011, 14:02 #13
Ε, αφου και η ιδια το ειπες οτι παντα χοντρο τον βλεπεις τον εαυτο σου! Παραμορφωση δεν ειναι και αυτο? ;)
05-01-2011, 14:08 #14
ναι αλλα η διαφορα ειναι οτι ναι μεν τον βλεπω παντα χοντρο, αλλα υπαρχουν κ φορες που τον βλεπω λιγοτερο χοντρο :p