Results 16 to 28 of 28
Thread: Πρόβλημα
-
05-01-2011, 01:17 #16
νιωθει πιεσμενος εξ αιτιας των ανασφαλειων σου και ειναι λογικο.....ομως προσπαθησε να τον καταλαβεις....θελει λιγο χρονο....αστον για λιγο μονο του να ηρεμησει και να σκεφτει τι θελει πραγματικα απο σενα.......εγω πιστευω οτι ειναι απλα λιγο μπερδεμενος και τιποτα παραπανω...:)
συμβουλη: μην μενεις στις λεξεις,κατσε μονη σου και σκεψου ολα οσα εχετε ζησει και θα καταλαβεις αν σ αγαπαει ή οχι...;)
- 06-01-2011, 15:51 #17
Αυτό το ένα και μοναδικό, ασυναγώνιστο και με εγγυημένη αποτελεσματικότητα εις τους αιώνες των αιώνων φάρμακο, πώς λειτουργεί και τι ακριβώς πετυχαίνει;
Αυτό όλο το σχέδιο δράσης, η μικρή συνωμοσία της eve με το φιλαράκι για να κάνει το σύντροφό της να ζηλέψει, η προσπάθειά της να ελέγξει τα συναισθήματά του, να χειριστεί τη συμπεριφορά του ώστε να κάνει αυτό που επιθυμεί εκείνη, τι θα φανερώσει εντέλει;
Την αγάπη στο σύντροφό της; Την αγάπη τη δική του; Θα κάνει τις αμφιβολίες και την ανασφάλεια να εξανεμιστούν; Πουφ, έτσι απλά;
LOOLOONEΕS,
την απόψή μου την κατέθεσα στην eve παραπάνω, ο λόγος όμως που διαφωνώ με το φάρμακο που συνταγογράφησες -λέγε με ζήλια και όλα τα μπορώ- είναι επειδή πραγματικά απομακρύνει κάποιον από την ουσία, ενισχύει την άρνησή του να καταλάβει ότι ο ίδιος, ο σύντροφός του, η σχέση τους, αλλάζουν στην πορεία και μέσα στο χρόνο.
Ένα τέτοιο φάρμακο μόνο να εκβιάσει συμπεριφορές μπορεί και να δείξει την απεγνωσμένη προσπάθειά μας να αλυσοδέσουμε κάποιον στο πλευρό μας, την αδυναμία να αποδεχτούμε τα όποια νέα δεδομένα μπορεί να έχουν προκύψει, το φόβο μας μη χάσουμε τον άλλο και μη πονέσουμε από την απώλεια αυτή.
Δε νομίζω πως είναι η αγάπη που ντύνεται το κουστούμι αυτό.
Κάποιες φορές μπορεί να είναι απλά θέμα χρόνου, χώρου, επαναπροσδιορισμού, επανατοποθέτησης..
Πρέπει όμως και να μάθουμε, όταν έρχεται η ώρα, ν’ ανοίγουμε την παλάμη μας, ν’ αφήνουμε τα σκοινιά που ζητάμε να δένουν τον άλλον επάνω μας και που, τελικά, δένουν κι εμάς τους ίδιους εκεί όπου εκείνο που ήταν δεν είναι άλλο πια.
06-01-2011, 16:05 #18
crazy diamond, θα διαφωνήσω μαζί σου. Εγώ δεν έχω λύσεις να προτείνω της κοπέλας εκτός από αυτή της ζήλιας άρα δεν θα αναφερθώ στο πρόβλημα, αλλά όμως θα συμφωνήσω με τον Loolooness γιατί δεν υπάρχουν νέα και παλιά δεδομένα. Οι σχέσεις, όλες οι σχέσεις περνάνε κρίσεις, και αν ήταν να χωρίζαμε τόσο εύκολα, δεν θα μέναμε με κάποιον σταθερά ποτέ. Θα αλλάζαμε συνέχεια συντρόφους, κάτι που για μένα δεν έχει κανένα νόημα. Το θέμα είναι να είσαι με κάποιον για πάντα μαζί, για να τα μοιράζεστε όλα, να μπορείς να τον εμπιστεύεσαι κτλ. Όλα τ'άλλα είναι μούφες. Συνεπώς αν η ζήλια είναι το αλάτι στη σχέση, γιατί να μην το δοκιμάσουν, ίσα ίσα καλό θα τους κάνει, θα τον πιάσει ο εγωισμός του και μετά να δεις για πόσο θα την αγαπάει, εκτός αν δεν αισθάνεται τίποτα πια, οπότε το παιχνίδι έχει τελειώσει. Αλλά σίγουρα δεν φταίει η κοπέλα, έχει δικό του θέμα να αντιμετωπίσει αυτός, το ότι έγιναν κάποια λάθη στην αρχή, δεν τον δικαιολογούν ξαφνικά να μην θέλει την κοπέλα του, όταν αγαπάμε ανεχόμαστε, άρα σίγουρα δεν έφταιγε η κοπέλα. Και στην τελική, δεν έκανε τίποτα κακό, απλά είχε ανασφάλειες το κορίτσι. Θα την κάψουμε γι'αυτό;
06-01-2011, 16:20 #19
καλησπέρα.
Δεν είμαι της άποψης πως πρέπει να χωρίζει ένα ζευγάρι με τη παραμικρή αναποδιά ή αλλάγή. Υποστηρίζω την όποια προσπάθεια.
Όμως η αλήθεια για μένα είναι πως όταν η σχέση τελειώσει για τον ένα, τότε έχει τελειώσει και για τους δύο.
Δεν πιστεύω, πραγματικά, πως το θέμα είναι να είμαστε με έναν άνθρωπο για πάντα μαζί. Είναι βέβαια πιθανό και να συμβεί.
Αυτό το για πάντα είναι τόσο ήρεμα μελωδικό που μπορεί να μας νανουρίσει γλυκά, μέσα του όμως λουφάζουν προσδοκίες που συχνά μας βάζουν τρικλοποδιά..
Όπως και να έχει, συζητάμε και η τελική απόφαση και στάση είναι της eve :)
06-01-2011, 16:44 #20
Δούλεψε με ειδικό το θέμα της εξάρτησης από τη σχέση σου. Βρες ενδιαφέροντα που δεν είναι και ανάγκη να τα μοιράζεστε πάντα, αν με εννοείς. Κάποια ναι, άλλα όχι. Χρειάζεσαι να δυναμώσεις την αίσθηση του ξέχωρου εαυτού, να αποκτήσεις σε ένα βαθμό αυτονομία, κι αυτό θέλει το χρόνο του αλλά και να επενδύσεις στην αλλαγή. Άρα να θυσιάσεις για να δεις αποτελέσματα. Άφησέ τον προσωρινά να ανασάνει, αλλά κράτα μία επαφή όπου θα εκδηλώνεις το ενδιαφέρον σου δίχως ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΙΕΣΗ και δίχως ερωτήσεις για να μάθεις τι κάνει στην καθημερινότητά του "με τρόπο". Δεν είναι χαζός, θα το καταλάβει το καλυμμένο μυτοχωσικό ενδιαφέρον. Όταν θα επικοινωνείτε θα επικοινωνείτε όχι για να καλύψεις δικά σου κενά, αλλά για να ρωτήσεις με ειλικρίνεια και απλότητα αν όλα είναι οκ κι αν οι μέρες του είναι χαρούμενες. Αν νιώθεις ότι ούτε αυτό μπορείς, μην το κάνεις καθόλου καλύτερα.
Ο άνθρωπος αγανάκτησε και με το δίκιο του. Δεν μπορεί ο σύντροφός μας να αντικαταστήσει ολόκληρη τη ζωή μας, χρειάζεσαι το χώρο σου κι αυτός το δικό του. Ανάπτυξε την ικανότητα να κινηθείς προς την απόκτηση ενός φιλικού κύκλου, που θα μοιράζεσαι μαζί τους ώρες που δεν είσαι με το σύντροφό σου και δραστηριότητες διαφορετικές απ' ό,τι με εκείνον. Οι φιλίες είναι σημαντικές, γιατί θα λειτουργήσουν ισορροπιστικά για σένα.
Για τα γυναικουλίστικα τερτίπια που προτάθηκαν παραπάνω, τα θεωρώ μειωτικά για μία γυναίκα, κατινίστικα, θεατρινισμούς υστερικούς και μαλακισμένες ξεπερασμένες νοοτροπίες που μας έχουν κληροδοτήσει ανασφάλειες αιώνων με ουλές στα γυναικεία μυαλά αλλά απ' ό,τι βλέπω και στα αντρικά. Όπως πάντα είπα την άποψή μου πολύ διπλωματικά, ΛΟΛ"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
06-01-2011, 16:57 #21
Σας ευχαριστώ πραγματικά που γράφετε τις απόψεις σας για το θέμα μου. Δε ξέρω τι θα γίνει και απλά θα τον αφήσω ήσυχο για λίγες μέρες γιατί πήγε και σε ψυχολόγο και του είπε πρέπει να κόψει κάθε επαφή με τον καθένα για να ηρεμήσει. Γιατί λέει πράγματα που δεν τα εννοεί. Δε ξέρω παραπάνω γιατί δεν μου λέει.. του είπε ο γιατρός να μην μιλήσουμε γιατί θα χειροτερεύσει. Έχει τρομερή πίεση τελευταία. Εγώ βέβαια πονάω όσο δε λέγεται και είναι φρικτά αλλά θα είμαι δίπλα του να ξεπεράσει αυτό που περνάει τώρα ακόμα και αν σημαίνει δεν είναι ερωτευμένος πλέον. Αλλά παιδιά πονάω πάρα πολύ... είναι φρικτός ο πόνος και μόνο που σκέφτομαι όταν συναντηθούμε να μου πει δεν είναι ερωτευμένος πλέον δε ξέρω πως θα αντιδράσω γιατί για εμένα είναι η ζωή μου. Κλαίω συνέχεια και παλεύω να κρατηθώ. Όσο για τη ζήλεια όχι παιδιά δε θα δείξω έτσι ότι τον αγαπάω ίσα ίσα θα δείξω κάτι άλλο. Δε θέλω να στενοχωριέται θέλω να τον κάνω να νιώσει καλά. Δεν είναι καλά ψυχολογικά. Και εγώ δε ξέρω πως θα αντέξω τόσες μέρες μέχρι την άλλη βδομάδα. Δεν περνάνε οι ώρες. Και δεν έχω ψυχολογικό στήριγμα από πουθενά γιατί δε θέλω να δείξω τίποτα. Αν τελειώσουν όλα δε θα με νοιάζει τίποτα πια. Σας ευχαριστώ και πάλι που ανταποκριθήκατε.
ΥΓ. Δεν μπαίνω συχνά γιατί πιέζομαι ψυχολογικά και αν διαβάσω κάτι άσχημο θα με επηρρεάσει πάρα πολύ. Είμαι πολύ χάλια.
06-01-2011, 17:04 #22
RainAndWind δεν είναι έτσι η σχέση μου όπως την περιγράφεις. Ούτε είμαι μία που κολλάει και δεν έχει ενδιαφέροντα. Καμία σχέση. Το θέμα μου δεν είναι ότι τον έπρηζα για να είμαστε μαζί συνέχεια ή να ρωτάω βλακείες (που δεν υπάρχει καν σαν θέμα) το θέμα μου είναι ότι το αγόρι μου δεν είναι καλά ψυχολογικά και ξεσπάει πάνω μου για άλλους λόγους. Αυτό που χρειάζομαι είναι να βρω τη δύναμη να τον στηρίξω και τίποτα άλλο. Να σαι καλά που απάντησες. Και ναι θα τον αφήσω εντελώς μόνο του να καταλάβει τι θέλει τελικά.
06-01-2011, 17:06 #23
Θέλετε κι οι δύο χρόνο απ΄ό,τι φαίνεται για να αποστασιοποιηθείτε, γιατί η ένταση σας είχε φθείρει ψυχικά. Εκείνος το είχε δείξει eve, ένα σημάδι που αν είχες λίγη πείρα θα το είχες καταλάβει ήταν η απομάκρυνσή του. Ήταν μία του προσπάθεια να δει από λίγο μακρύτερα τη σχέση σας και να την αξιολογήσει, ίσως και να έδειχνε απλά την τόση του κούραση. Κοίτα, το θέμα δεν είναι να πέσεις στα πατώματα από τις τύψεις! Δεν ήξερες, κανένας δε γεννιέται με αυτές του είδους τις γνώσεις. Αποκτιούνται στην πορεία της ζωής σου. Μπορείτε να το φτιάξετε, μη σε πιάνει πανικός.
"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
06-01-2011, 17:07 #24
Ώπα. Αυτό δεν το είχες αναφέρει έτσι ακριβώς. Είχες γράψει πως τον πίεζες εσύ, όχι πως το θέμα είναι δικό του και ξεσπάει πάνω σου. Τι ακριβώς συμβαίνει?
"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
06-01-2011, 17:18 #25
Δε ξέρω τι έχει. Έτσι ήξερα και ακόμα το πιστεύω αλλά ο ψυχολόγος του είπε ότι έχει κάτι που το είχε όλη του τη ζωή αλλά δε μου λέει τι. Τώρα λέει ότι φταίει αυτός. Πιστεύω έχει φοβηθεί και τα μεγαλοποιεί γενικότερα.. Η πίεση που είχε τον έκανε έτσι αφού δουλεύει και συνέχεια αυτό το καιρό και τον στενοχώρησα και εγώ και περνάμε αυτό που περνάμε. Φοβάμαι πάρα πολύ γι'αυτόν και τα λέω μπερδεμένα.. δε νιώθω καλά.. συγνώμη δεν μπορώ να πω παραπάνω είμαι πολύ χάλια. Υποστήριξη χρειάζομαι για να είμαι δυνατή γι'αυτόν δεν μπορώ άλλο.. συγνώμη δεν μπορώ να γράψω άλλα γιατί δεν αντέχω. Αυτό που μου λέει το αγόρι μου είναι να ηρεμήσω και να τον αφήσω και αυτόν να ηρεμήσει και θα μιλήσουμε όταν βρεθούμε. Αυτό θέλω να κάνω προς το παρόν μόνο να τον αφήσω ήσυχο.
Η ένταση της κούρασης που λες...αυτό πιστεύω ότι έχει. Τίποτα άλλο. Τα άλλα είναι φοβίες δικές μου.
06-01-2011, 17:23 #26
eve,
έχει δίκιο η Rain. Μη σε πιάνει πανικός.
Χρειάζεται να ηρεμήσεις, όχι μόνο για το φίλο σου, αλλά και για σένα την ίδια.
06-01-2011, 17:25 #27
Να στε καλά όλοι σας.
06-01-2011, 18:13 #28