Results 1 to 11 of 11
Thread: Υποτροπη μετα απο "ίαση"
-
17-09-2010, 18:36 #1
Υποτροπη μετα απο "ίαση"
υποτροπιασα αφοτου εκοψα τα χαπια κ ενκλειστικα σε ψυχιατρικη κλινικη για 20 μερες. Εγω πιστευω οτι φταινε τα ιδια τα χαπια τα οποια οταν τα κοβεις γινεσαι χειροτερος κ οχι η ψυχολογικη κατασταση σου αφου τα ιδια τα χαπια την αλλοιωνουν.Εσεις τι πιστευετε? Ειναι τα αντιψυχωτικα εθιστικα? Εγω απο τοτε π τα κοψα συνεχιζα να τρεμω και παρουσιασα δυστονια.Απαντηστε πλζ
- 17-09-2010, 18:37 #2
πασχω απο Ατυπες ψυχικες Εκδηλωσεις. Νομιζω οτι και η φουντα με εκανε χειροτερο αφου μου ανεβαζε το αγχος x20. Τωρα θα πρεπει να τα παιρνω για μια ζωη
17-09-2010, 19:02 #3
Originally posted by the_downward_spiral
πασχω απο Ατυπες ψυχικες Εκδηλωσεις. Νομιζω οτι και η φουντα με εκανε χειροτερο αφου μου ανεβαζε το αγχος x20. Τωρα θα πρεπει να τα παιρνω για μια ζωη
Ησουν προετοιμασμενη οταν εκοψες τα χαπια?τα σταματησες με μεθοδο?Τα αντιψυχωσικα λενε οτι δεν προκαλουν εθισμο.
Ομως οπως λες κ εσυ αλλαζει η χημεια του οργανισμου με την χρηση ,επομενο ειναι κ με την διακοπη να χρειαζεται ο οργανισμος ενα διαστημα για να επανελθει.
Πολλες φορες μετα την διακοπη εμφανιζονται ιδια συμπτωματα οπως πριν την χρηση κ εκει δεν φαινεται καθαρα αν τα συμπτωματα ειναι απο την διακοπη της αγωγης η απο την αρρωστια!Μην απογοητευεσαι και μη σκεφτεσαι οτι τα χαπια ειναι για μια ζωη,ο καθε οργανισμος ειναι διαφορετικος κ η καθε ψυχη εχει διαφορετικες αντοχες!Περιμενε κ ισως βρεθει η καταλληλη στιγμη -συνθηκες- κ ξαναπροσπαθησεις κ εισαι πιο τυχερη! ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ!
17-09-2010, 22:25 #4
Χμ εντελως αντιεπιστημονικο ή επιστημονικο δεν ξερω αυτο που λεω , αλλα εαν εχεις σταθεροποιηθει σε μια κατασταση αλλαζοντας την χημεια του εγκεφαλου σου μετα αν την ξανααλλαξεις κοβωντας τα φαρμακα...ουσιαστικα μεταβενεις απο μια κατασταση σε μια αλλη και αυτο σιγουρα θελει χρονο ε?
[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
03-12-2010, 22:17 #5
Αφου το εχουμε πει ενα εκατομμυριο φορες πως μονοι σας μην κοβετε τα φαρμακα,η υποτροπη ειναι το πιο σιγουρο μετα το κοψιμο των φαρμακων απο μονοι μας.Αλλοι νομιζουν οτι οι γιατροι το κανουν για τα λεφτα και γι αυτο τα κοβουν αλλα δεν ειναι ετσι.Και για να κοψεις τα φαρμακα πρεπει ο γιατρος σου να σου μειωσει σταδιακα τη δοση και μετα να στα κοψει.Εχω ακουσει οτι αν καποιος κοψει μονος του τα φαρμακα πολλες φορες γινεται χειροτερα απο πριν παρει τα φαρμακα.
Εγω αυτο που δεν ξερω και παρακαλω καποιος που ξερει να μου απαντησει ειναι αν γινεται καποιος να υποτροπιασει ενω παιρνει τα φαρμακα του κανονικα και συμφωνα με τις οδηγιες του γιατρου του?Εχει τυχει ποτε σε κανεναν.Εμενα αυτο με ανυσυχει γιατι περασα ενα οξυ ψυχωτικο επεισοδιο και φοβαμαι μην το ξαναπαθω παλι εστω και αν παιρνω τα φαρμακα μου κανονικα.
06-12-2010, 11:43 #6
φυσικα και γινεται...τα χαπια δυστυχως δεν ειναι η πανακεια...εγω να σου πω την αληθεια μιχαλη επαιρνα φαρμακα για 2 χρονια μου τα κοψε ο γιατρος για 8 μηνες μετα εκανα μια μικρη υποτροπη και μου τα ξανακοψε προσφατα παντως να ξες οτι κ εγω πηγαινα μερικες φορες προς υποτροπη οταν επαιρνα ρισπερνταλ πριν 2 χρονια...το χε πει κ ο ψυχιατρος οτι γινεται να υποτροπιασεις παιρνοντας τα χαπια
06-12-2010, 11:48 #7
κοψιμο φαρμακων
οταν εκοψα τα φαρμακα περασα ενα ψυχωσικο επεισοδιο για 2 βδομαδες(την πρωτη φορα π τα κοψα) αλλα μετα για 8 μηνες ημουν τελεια...υπερκοινωνικος χωρις κρισεις πανικου κλπ...ελπιζω κ τωρα π τα ξανακοψα να μεινω ετσι οχι για 8 μηνες αλλα για περισσοτερο...τι να πω..το ελπιζω
06-12-2010, 11:59 #8
οταν τα κοβεις παιζει μεγαλο ρολο η ψυχολογικη κατασταση...οταν σου λενε θα σου κοψω τα χαπια ανεβαινει η διαθεση και η αυτοπεποιθηση και επομενως γινεσαι σχετικα καλα...με μενα αυτο συνεβη..
επισης μακρια απο κακους ψυχιατρους...στην πρωτη ψυχιατρο π πηγα διεγνωσε σχιζοφρενεια ενω δν ειχα παραισθησεις και μου δωσε ζυπρεκσα και με μαμησε..εβαλα 22 κιλα σε 1 μηνα...μετα μου διεγνωσαν συναισθηματικη ψυχωση διπολικου τυπου και μετα ατυπες ψυχικες εκδηλωσεις...........
Γενικα τα κιλα απτα αντιψυχωσικα ειανι τρελος πονος....Ημουν 1.81 και 63 κιλα , περσυ 1.88 και 104 κιλα και τωρα 87 κιλα μετα απο επιπονη διαιτα
07-01-2011, 20:28 #9
Εμενα τα χαπια μεσα σε 1 χρονο μου προσθεσαν μολις 6 κιλα.
08-01-2011, 20:17 #10
Ωχ παιδιά μη λέτε τέτοια, υπάρχει δηλαδή περίπτωση ενώ τα παίρνεις να υποτροπιάσεις;;;;;;;;;;;;; Πάει η ζωή μας αν το πάθουμε, καταστραφήκαμε. Αυτές είναι οι πρώτες σκέψεις που μου ήρθαν στο μυαλό, όμως μετά σκέφτηκα ότι έχω ακούσει ότι πολύ λίγους δεν τους πιάνουν τα φάρμακα, συνεπώς είναι πολύ άτυχοι αυτοί όποιοι και να 'ναι! Συν τους γονείς τους και τ'αδέρφια τους. :(
08-01-2011, 22:21 #11
Μιχάλη, ακόμα και αν αυτό συμβαίνει, τώρα το θυμήθηκα, αν δοκιμάσεις και άλλο αντιψυχωτικό και δεν σε πιάσει, υπάρχει και η τελευταία λύση, το LEPONEX. Λοιπόν αυτό το παίρνουνε σε περίπτωση που δεν σε πιάνει κανένα άλλο φάρμακο, βέβαια κρίνει μια επικινδυνότητα, υπάρχει 1% περίπτωση να σε πιάσει ακοκυτταροαιμία ή κάπως έτσι και κινδυνεύεις. Όμως αυτό λύνεται με το να κάνεις εξετάσεις τους πρώτους 4,5 μήνες νομίζω ανα βδομάδα, και μετά ανα μήνα ειδικά γι'αυτό. Νομίζω μετράς τα λευκοκύτταρα, ή κάτι τέτοιο, πες το του γιατρού σου σε περίπτωση που δεν σε πιάνει κανένα άλλο φάρμακο, να σου δώσει αυτό, και εγώ το ίδιο θα κάνω, αν και δεν νομίζω ότι θα μ'ακούσει, θα το πω και στους γονείς μου όμως να μου αλλάξουν γιατρό, και φυσικά εξετάσεις όπως είπαμε. Ε τι στο καλό όλα εναντίον μας θα είναι; Λες να είμαστε στο 1% που θα είναι επικίνδυνο το LEPONEX για μας; Τόση γκαντεμιά πια;
Άγχος και συμπτώματα
24-07-2025, 13:14 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή