Results 16 to 30 of 73
Thread: ΠΕΘΕΡΟΠΛΗΚΤΗ!!!
-
03-01-2011, 14:09 #16
ας κοιταξουν οι αντρες να απογαλακτιστουν απο την μαμα τους πρωτα και μετα να παντρευονται...και επειδη αυτο γινεται σ επολυ σπανιες περιπτωσης σημερα μιλαμε για τις κακιες πεθερες...την ευθυνη την εχουν οι αντρες και μονο αυτοι...και δυστηχως κανενας δεν αλαζει μετα το γαμο!!!
- 03-01-2011, 14:18 #17
Συμφωνώ απόλυτα οι άντρες έχουν την απόλυτη ευθύνη, γιατί είναι ενήλικες πλέον και πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Όμως και οι πεθερές έχουν κακιές ψυχές, ίσως γιατί τις "μάθανε" έτσι. Οπότε δεν δικαιολογούνται σε καμμία περίπτωση αυτές. Ούτε και οι κακιές κουνιάδες, που δεν μιλάει κανείς γι'αυτές. Πολλή ζήλια, που δεν οδηγεί πουθενά, μόνο κακό κάνει. Και σε βασανισμένες ψυχές τις γυναίκες από την κοινωνία μιας και υπάρχει διάκριση, όπως και μετά το γάμο που αναλαμβάνουν τα πάντα και πρέπει να κάνουν ευτυχισμένο τον "αντρούλη" τους αδιαφορώντας για τη δικιά τους ευτυχία ακόμα και ο ίδιος ο αντρούλης τους.
03-01-2011, 14:29 #18
απλως βρε κοριτσια,ειμαστε και εμεις λιγο αφελεις..
Εγω ας πουμε δεν πιστευα οτι υπαρχει κατι να κακιωσουν μαζι μου ή να ζηλεψουν πχ..
..και ναι υπαρχουν περιπτωσεις ανδρων(ο δικος μου πρωτος πρωτος),που δεν ειναι οτι αδιαφορουν για την γυναικα τους και βαζουν απο πανω τους αλλους,απλως σκεφτονται πιο χυμα και αν και εμεις δεν το κανουμε θεμα (εγω πρωτη πρωτη),με σκοπο να προστατευσουμε τη σχεση τους,τοτε και αυτοι τι να κανουν ,να μυρισουν τα νυχια τους???
Στην ουσια ο καθενας ειναι υπευθυνος για τον εαυτο του,εμεις για την δικη μας σχεση και ο συντροφος μας για την σχεση με τους δικους του..:cool:Προσπαθω να κρατω την ψυχη μου καθαρη..
03-01-2011, 14:41 #19
Μα καλά, σε έχουν παντρευτεί, ή έστω έχουν δεσμευτεί μαζί σου, και δεν βλέπουν τι σου συμβαίνει; Που είναι ο άντρας όταν σου επιτίθεται η μάνα του; Τόσο χαζός είναι ή θέλει μόνο την δική του ευτυχία και όχι τη δική σου οπότε και στις δύο περιπτώσεις δεν αξίζει; Αν είναι δυνατόν να έχεις κάποιον και να μην βλέπει τι σου συμβαίνει και επανελλημένα μάλιστα.
Όσο για το υπεύθυνος, έτσι είναι όπως τα λες, αλλά ξέχασες να πεις ότι είναι συνυπεύθυνος και ο άντρας για την δική μας σχέση, και η μάνα του για την σχέση τους μεταξύ τους.
03-01-2011, 14:44 #20
εχεις δικιο λαιτ..
πρεπει ομως να καταλαβεις οτι δεν ειμαστε ολοι ιδιοι..
χαιρομαι για σενα που βλεπεις τι πρεπει να διεκδικησεις..καποιοι απο εμας μπορει να μην ξερουμε πως να το κανουμε και παραλληλα ο συντροφος μας να μην ξερει ουτε εκεινος!!:cool:Προσπαθω να κρατω την ψυχη μου καθαρη..
03-01-2011, 14:59 #21
Thanks Αφωτεινή.
03-01-2011, 20:59 #22
Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! Θα ήθελα να πω ότι το μέλλοντα σύζηγό μου δε πρόκειται να τον αφησω επειδή έχει μια τέτοια μητέρα. Τον ξέρω 12 χρόνια και ξέρω πολύ καλά τι άνθρωπος ειναι και πόσα δύσκολα έχουμε περάσει μαζί και πόσο έχει σταθεί ο ένας στον άλλο. Δε φταίει εκείνος για το τι συμβαίνει σπιτι του και δεν είναι κάτι που το απολαμβάνει. Αν ειχα εγώ μια τέτοια μητέρα δε θα έπρεπε κανείς να κάνει σχέση μαζί μου; Οι λόγοι που δεν έχουμε παντρευτει μέχρι σήμερα ειναι άλλου είδους και όχι εξαιτίας της. Επίσης ξέρει πολύ καλά πως νιώθω γι αυτούς και έχει πλήρη επίγνωση της πραγματικότητας. Ένας λόγος που φεύγουμε εκτός από τα επαγγελματικά είναι και αυτός.
Εγώ από τη μεριά μου δε πρόκειται να αναπτύξω μαζί τους παθητικές σχέσεις υποταγής απλά δε θα ήθελα να φτάσουμε σε ακραίες λύσεις όπως η οριστική απομάκρυνση μας από αυτούς. Δε μπορώ να του απαγορεύσω να τους αγαπά και να τους νοιάζεται. Η ερώτησή μου λοιπόν έγκειται περισσότερο σε τρόπους διπλωματίας και διαχείρισης θυμού. Πως δηλαδή να τους δίνω λιγότερη σημασία και να είμαι περισσότερο ο εαυτός μου ανεξάρτητα από τον αρνητισμό τους. Αναφέρομαι περισσότερο στο επικοινωνιακό κομμάτι του θέματος. Αν δω ότι επεμβαίνουν πρακτικά στη ζωή μας σίγουρα αυτό δε θα το επιτρέψω και εκεί θα δείξω πραγματικά τα δόντια μου με οποιο κόστος
03-01-2011, 21:09 #23
RainandWind:
συναισθηματική κωφότητα στο παιχνίδι των ψεύτικων ενοχών που προσπαθεί να εμφυτεύσει ο κάθε καμένος για να εξυπηρετήσει σκοπούς του και να διατηρήσει τα φαντασιακά του στην πλάτη μου
Aπλά με κάλυψες!!!
04-01-2011, 15:09 #24
Για μενα το πιο εξυπνο ειναι να μην φερεις ποτε σε αντιπαραθεση το φιλο σου με την μητερα του... Μην τον βαλεις να διαλεξει μεταξυ εσενας κ της πεθερας σου... Κανε υπομονη μεχρι να φυγετε κ να πατε μακρια. Μην εξαφανιστεις απο τα πεθερικα σου αλλα μην τους επισκεπτεσαι σε καθημερινη βαση. (τα πεθερικα ειναι σαν τα αερια- οσο χωρο τους δινεις τοσο καταλαμβανουν...). Δεν θα χρησιμοποιησω την εκφραση- κανε το μ......., αλλα θα σου πω να εισαι διπλωματικη για να μην δινεις δικαιωματα , οχι στην πεθερα σου που θα βρει ουτως η αλλως ,αλλα στο φιλο σου, ετσι ωστε να σε κατανοει κ να αναγνωριζει ποιος κανει λαθη κ ποιος υπερβαλει...
Να προσεχεις γιατι οσο πλησιαζει η ημερομηνια του γαμου κ της μετακομισης τα πραγματα θα γινονται ολο κ χειροτερα.... Προσεχε! Πρεπει εσυ να κρατας τις ισορροπιες για το καλο της σχεσης σου.Last edited by Kandy; 04-01-2011 at 16:09.
...να βαλω τα μεταξωτα κ να φυσαει, στα εργοστασια μπροστα κ στα σκουπιδια πλαι..............
04-01-2011, 16:06 #25
Επειδή δυστυχώς έχω εμπειρία πάνω στο θέμα θα σου έλεγα καταρχήν πως γενικά πρέπει να είσαι έτοιμη αν επισημοποιήσεις αυτή τη σχέση να έχεις γερό στομάχι.
Να θέσεις τα όρια σου στον καλό σου αλλά και στην πεθερά και αδερφή του, γενικά μην γίνεις το χαλάκι τους για να σε πατήσουν.
Πρώτα από όλα όμως πρέπει να μιλήσεις ανοιχτά με τον σύντροφο σου και να του πεις όλα όσα σε ενοχλούν. Μην εμπλακείς σε συζητήσεις με τρίτους, εκείνος πρέπει να βρει την χρυσή τομή. Συνήθως ο αυταρχισμός της μαμάς τους επηρεάζει σε όλη την ζωή τους και τους κάνει υποτακτικούς.
04-01-2011, 21:23 #26
Πραγματικά αυτό το έχω αντιληφθεί. Ξέρω από τώρα ότι όταν πλησιάσει εκείνη η ώρα θα γίνει το μεγάλο μπαμ. Το ίδιο έγινε και με τον άντρα της αδερφής του μια εβδομάδα πριν το γάμο όπου η πεθερά μου δημιούργησε μεγάλο καβγά μαζί του και έστρεψε την κόρη της εναντίον του και μετά απειλούσε ότι δε θα εμφανιστεί στο γάμο. Για το λόγο αυτό δε τους γνωρίζω ακόμα στους δικούς μου. Δυστυχώς όλα θα γινουν με συνοπτικές διαδικασίες. Προσπαθώ από τωρα να οπλιστω με υπομονή γιατί θα ειναι μια δύσκολη περίοδος αν και θα έπρεπε να είναι από τις καλύτερες της ζωής μου. Απλά πρέπει να βοηθήσω τον εαυτό μου να μη θυμώνω πολύ για το δικο μου καλό πρωτα από όλα.
04-01-2011, 21:34 #27
Έχεις απόλυτο δίκαιο. Προσπαθώ όσο μπορώ να θέτω όρια γιατί οι άνθρωποι αυτοί όσο χώρο τους δίνεις τόσο προσπαθούν να σε βάλουν στο καλούπι που θέλουν εκείνοι. Ήδη με τον άντρα της αδερφής του το έχουν κατάφερει και τον έχουν τον καημένο σήκω, σήκω, κάτσε, κάτσε. Στο φίλο μου έχω μιλήσει ανοιχτά και ξέρει γι αυτά που με ενοχλούν. Δυστυχώς εκείνος είναι που δέχεται τις αντιδράσεις τους αλλά και εγώ δεν ευθύνομαι για τον άσχημο χαρακτήρα τους. Ας ελπίσουμε όταν φύγουμε να είναι καλύτερα τα πράγματα.
04-01-2011, 22:08 #28
Tita, έγραψες πως τους υπεραγαπά τους δικούς του. Έχετε ποτέ συζητήσει γιατί κάποιος να δηλώνει πως αγαπά όσους τον κακοποιούν? Και πρόσεξε αυτό που έγραψες, απλά στο επισημαίνω, πως προσπαθείς να συμφωνείς μαζί τους. Δε σου φαίνεται αντιφατικό να προσπαθείς να συμφωνείς και να αποστασιοποιηθείς ταυτόχρονα? Ή ενώ θέλεις να απομακρυνθείς να έχεις αρχίσει να πηγαίνεις συχνότερα για επίσκεψη? Ενδέχεται κι εσύ κάτω από την πίεση που σου ασκείται έμμεσα, μέσω της πίεσης στο σύντροφό σου, να μην σε προστατεύεις αποτελεσματικά. Ο οργανισμός σου διαμαρτύρεται γιατί τον πρεσάρεις να συμμορφωθεί. Βρες σε τι τον πρεσάρεις και με ποιες δικαιολογήσεις του/εκλογικεύσεις και ξεφορτώσου το.
Δεν έχεις καμία υποχρέωση να έχεις επαφή με άτομα τα οποία δε γουστάρεις, τόσο απλά. Τι κι αν είναι σόι του άντρα σου, και τι να λέει? Το ίδιο και με τους φίλους σας, αν δε γούσταρες ένα φίλο/η του, θα τον έκανες κομμάτι της ζωής σου επειδή ήταν του άντρα σου? Αυτός να πηγαίνει αν θέλει, είναι δική του απόφαση, η έννοια της υποχρέωσης για "κάποια" επαφή, σε πιέζει να χωρέσεις στη ζωή σου άτομα που όχι μόνο δε θέλεις, αλλά σου κάνουν και κακό. Πάντως με όσα διάβασα, σας θεωρώ πολύ τυχερούς που θα μπορέσετε να φύγετε μακριά από τις χειριστικές τους συμπεριφορές και ελεγκτικές κινήσεις. Μακριά κι αλάργα να βρείτε την υγειά σας!"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
04-01-2011, 22:30 #29
Το ξέρω μωρέ ότι δεν έχω υποχρέωση να έχω επαφή μαζί τους αλλά δε θέλω να φτάσω σε ακραίες λύσεις. Προσπαθώ να συμφωνώ μαζί τους όχι σε θέματα που αφορούν εμένα και τη σχέση μου αλλά σε ασυνάρτητες ιδέες και παράλογες αντιλήψεις σε θέματα γενικά μόνο και μόνο για να μη τσακώνομαι κατά τη διάρκεια των επισκέψεων μου εκεί. Πάντως αποφάσισα πάλι να αραιώσω γιατι βλεπω πως δε την παλεύω και πολύ έτσι. Κάποια στιγμή θα εκνευριστώ πολύ και θα έχουμε φασαρίες.Όσο για το φίλο μου έχω καταλάβει ότι θεωρεί καθήκον του να τους αγαπά και να τους προστατεύει ως γονείς του και ως μεγάλους σε ηλικία ανθρώπους που χρειάζονται φροντίδα. Έχει και αυτός τα θεματα του όπως όλοι μας αλλά δε τους βάζει πάνω από τη σχέση μας.
04-01-2011, 22:46 #30
Νομίζω πως ονομάζεις ακραίες λύσεις τις αναγκαιότητες τίτα μου, μάλλον γιατί δεν έχεις φτάσει ακόμη να τις δεις ως τέτοιες. Καθήκον και μαλακίες, αυτά δεν υπάρχουν, είναι κατασκευές κοινωνικές.
"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
Εργασιακός εκφοβισμός και κακοποίηση
30-07-2025, 09:56 in Κακοποίηση