Results 61 to 75 of 79
Thread: ΖΗΛΙΑ
-
12-01-2011, 01:11 #61
Σευχαριστω κ αυτο π με κανει να σκεφτομαι θετικα ειναι οτι αποδεχτηκε το προβλημα !!! αυτο ειναι θετικο απο μονο του κ απλα προσπαθω να την κανω να νιωσει ανετα να παει στον ειδικο...δεν ξερω αλλα νομιζω οτι μπορει να αλλαξει τελειωσ ο τροποσ σκεψεις της αν το κανει αυτο !!βασανιζετε κ το βλεπω αλλα βασανιζομαι κ εγω !!! ελπιζω να πανε ολα καλα κ μ αρκει να την δω επιτελους καλα κ να σταθει στα ποδια της !!
- 12-01-2011, 01:17 #62
τι να πω..πραγματικα εχω λιωσει με αυτα που λες!αλλοι θα εφευγαν,συνηθως στα δυσκολα ολοι φευγουν!και εσυ θες απλα να την δεις καλα και ας βασανιζεσαι κ εσυ!οτι και να πω ειναι λιγο..μπραβο βρε παλικαρι!θα αλλαξει να εισαι σιγουρος η τουλαχιστον θα μπει σε προσπαθειες αλλαγων,θα γνωρισει τον εαυτο της και θα δει απο που πηγαζει αυτη η ανασφαλεια.
12-01-2011, 01:25 #63
Εχω υποφερει πολυ....εχω δεχτει επιθεσεις χωρις να φταιω κ εχω ακουσει πολλα χωρισ να φταιω..εκατσα γιατι ξερω οτι ειναι καλη ψυχη και την αγαπαω κ απλα ολα αυτα τα κανει χωρις να το θελει λογο του προβληματος της(εχει κανει κ αυτη θυσιες για εμενα ξερω οτι με αγαπαει ) !!! ελπιζω να πανε ολα καλα !!! θα κανει κ ενα ταξιδι στο εξωτερικο με την σχολη της σε 20 μερς κ την βλεπω πολυ ενθουσιασμενη κ πραγματικα χαιρομαι γιαυτο π θα κανει επιτελους κατι π την γεμιζει !!!
12-01-2011, 10:33 #64
Τι σημαίνει καλή ψυχή όταν σου γαμάει την ψυχολογία? ψάχνεις μου φαίνεται δικαιολογίες να γίνεσαι θύμα. Ο έρωτας δεν απαιτεί θυσίες, οι θυσίες είναι ανάγκες δικές σας, που έρχονται και κολλάνε μεταξύ τους και διαμορφώνουν ένα σκηνικό.
"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
12-01-2011, 11:27 #65
Οταν εχεις προβλημα ψυχολογικο δεν καταλαβαινεις οτι κανεις κακο στον αλλο αντιθετα νομιζεις οτι σ κανουν κιαλλο κακο !!! εχω περασει παλιοτερα απαυτη τη φαση !!! οπωσ ειπα εχει προβλημα κ δεν μπορει να καταλαβει οτι πιεζομαι !!!
12-01-2011, 13:22 #66
Κωστα θελεις να κανεις το σωτηρα? γιατι σωτηρας μονο ενας ειναι αν υπαρχει κ αυτος! δεν ειναι ο ρολος σου αυτος!
παντως ακομα κ αν δεχτηκε να παει σε ειδικο, κρατα μικρο καλαθι προσδοκιων! μην περιμενεις θαυματα! δεν ειναι ευκολο να δει κ να κατανοησει κανεις τα χουγια του! ποσο μαλλον να τα αλλαξει κιολας!
πολυ φοβαμαι, χωρις να θελω να γινω η κασσανδρα, οτι θα σου το ξαναψησει το ψαρι στα χειλη!
αναρωτιεμαι πραγματικα, οπως σου ειπαν κ αλλα παιδια, γιατι αισθανεσαι τοσο πολυ την αναγκη να καθεσαι μεσα σε μια αρρωστημενη σχεση, που εσυ μας λες οτι καταπιεζεσαι!
12-01-2011, 13:54 #67
Εγω παλι αναρωτιεμαι γιατι ενω λεει οτι η κοπελα εδειξε τελικα διαθεση να παει σε ειδικο, μερικοι συνεχιζουν να θελουν να πεισουν το παιδι οτι πρεπει να την αφησει. Να υποθεσω οτι εσεις οταν εχετε καποιο προβλημα δε θελετε να ειναι διπλα σας ο δικος σας ανθρωπος? Δεν ειπαμε να καταπιει και εντελως τα θελω του, αλλα απο τη στιγμη που τα βρισκουν και ειναι μαζι αυτο και μονο ειναι λογος για να στηριζουν ο ενας τον αλλο ασχετα απο το που θα καταληξει το θεμα που τεθηκε. Καθενας εχει το ειδος σχεσης το οποιο καλυπτει της αναγκες του. Για 20 χρονων κοπελα προκειται, οχι για 30 και 40 που οι εμπειριες της ζωης μπορει να την ειχαν κανει να βλεπει τα πραγματα καθαροτερα. Αλλωστε η κοπελα δε θα ηταν και εντελως διαφορετικη οταν την πρωτογνωρισε, δε βγαινουν ξαφνικα αυτες οι συμπεριφορες, δεν ειναι καπως αδικο να την κατηγορησει κανεις? Δηλαδη δε μπορει να επιλεγει κανεις εναν ανθρωπο ξεροντας εξαρχης καποια συμπεριφορα του και ξαφνικα μετα απο καιρο να αποφασιζει να χωρισει γι'αυτο το λογο χωρις καν να προσπαθησει να το λυσει.
Το αν τελικα θα υπαρξει αποτελεσμα θα φανει, δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να προδικαζει κανεις, ειτε προκειται για το παρον θεμα ειτε για οποιοδηποτε αλλο. Οι ανθρωποι μπορουν και αλλαζουν παντως, οχι αμεσως αλλα σταδιακα και επειδη το θελουν οι ιδιοι. Οπως αλλαζει και η υπερβολικη ζηλια και οσα αναφερθηκαν στα πρωτα ποστ. Τεσπα
12-01-2011, 14:04 #68
Η κοπελα μου μ ζητησε να μιλησουμε κ μ ειπε οτι ειναι η πρωτη φορα π ενω δυσταζει βλεπει οτι πρεπει να παει σε ψυχολογο...βρηκα αυτα π εγραψε στο φορουμ π γραφει κ μεσα λεει οτι ζηλευει οτι φοβαται οτι οτι οτι κ ενω βλεπει οτι ειναι λαθος μετα δεν καταλαβαινει τι την κανει να αντιδρα ετσι.........θελει να παει κ σημερα κιολασ βρηκα τα τηλεφωνα για να κλεισει συντομα κ την βλεπω οτι το εχει παρει αποφαση !!! σε αυτη τη φαση εγω θα ειμαι διπλα της κ επιτρεψτε μου να πιστευω οτι ολα θα πανε προσ το καλυτερο .......η μιση λυση του προβληματος ειναι να δεχτεις οτι εχεις προβλημα κ αυτο επιτελουσ το εκανε !!!!
δεν νομιζω να θελατε να σασ αφησει το αγορι σασ η η κοπελα σασ την στιγμη π θα περνατε την αποφαση να πολεμισετε το προβλημα σασ ...κανω λαθος ?
12-01-2011, 14:39 #69
rock μπορει να εχεις κ δικιο σε οσα λες, θα μου επιτρεψεις βεβαια να διατηρω τις επιφυλαξεις μου, διοτι η παθολογικη ζηλεια θεωρειται απο τα δυσκολα ψυχολογικα προβληματα κ αυτο ειναι γνωμη των ειδικων, οχι δικη μου.
εκει που διαφωνω παντως ειναι σε αυτο που εκανα quote. πραγματι η κοπελα ηδη θα τα ειχε τα θεματα της, δεν βγαινουν ξαφνικα αυτες οι συμπεριφορες, ομως κ ο καθενας που τα φτιαχνει με καποιον αλλο δεν ειναι υποχρεωμενος να ειναι μεντιουμ κ να ξερει τον αλλο απεξω κ ανακατωτα τη στιγμη που τα φτιαχνει μαζι του. στην πορεια μαθαινουμε πολυ περισσοτερα για τον αλλο μεσα σε μια σχεση, απο αυτα που φαινονται στην αρχη πριν τα φτιαξουμε. οποτε απο εκει κ περα ειναι στην διακριτικη ευχερεια του καθενος το αν θελει να κατσει κ να επωμιστει κουσουρια κ θεματα του αλλου, τα οποια φανηκαν στην πορεια, η αν θελει να φυγει. κ οχι, δεν ειναι υποχρεωμενος καποιος να κατσει σε μια σχεση χωρις πριν να προσπαθησει να λυσει τα κουσουρια του αλλου!! μονο κ μονο επειδη δεν ειχε αρκετες πληροφοριες διαθεσιμες τη στιγμη που τολμησε να τα φτιαξει!!!!μπορει να κατσει μονο εφοσον το θελει!!!
εφοσον λοιπον Κωστα το θελεις πραγματικα, κατσε!!!! απλα απορω γιατι δηλωνεις ταυτοχρονα οτι συντριβεσαι απο τη συμπεριφορα της!!! μου φαινεται αντιφατικο ολο αυτο. αποφασισε: η καθεσαι κ επωμιζεσαι ο,τι κ οσο αντεχεις, η αν συντριβεσαι βαζεις ορια, φευγεις, κανεις κατι τελος παντων!!! η ευθυνη για τη δικη σου συντριβη ειναι παντως δικη σου!!! ελπιζω τουλαχιστον αυτο να το καταλαβαινεις!!!!
νομιζω οτι ειναι αλλο πραγμα η συμπαρασταση κ η αλληλεγγυη σε καποιον που αντιμετωπιζει ενα προβλημα κ αλλο να του επιτρεπουμε να εφαρμοζει επανω μας χειριστικες συμπεριφορες του τυπου, αν δεν μου φερεσαι οπως θελω εγω, σε απειλω οτι θα αυτοκτονησω!!!
12-01-2011, 15:07 #70
Lou ξεκαθαρισα κι εγω σε αλλο ποστ πιο πριν οτι αλλο το να χειριζεται κανεις καποιον με τετοιο τροπο κι αλλο η υπερβολικη ζηλια και η αυτοκαταστροφη κι οτι δε συνδεονται. Αλλα αυτο με τη συντριβη του που λες το βρισκω καπως ..πολυ.
Πιστεψε με μια τοσο υπερβολικη ζηλια αλλα και λιγοτερο υπερβολικη , αν δε φανει οταν γνωρισεις καποιον θα φανει τον πρωτο μηνα ή το πολυ το δευτερο, δεν υπαρχει αγνοια σ'αυτο και εχω πολλα παραδειγματα υποψη μου που το αποδεικνυουν. Ασε που αυτος ο οποιος ζηλευει πολυ πιθανοτατα επιδιωκει εξαρχης να το δειξει στον αλλο για να αποτρεψει το να βρεθει σε θεση να ζηλεψει, γιατι στη θεση που ειναι και το σκεφτεται αυτο δε μπορει να το χειριστει.
Οι ειδικοι δυστυχως πολλες φορες μιλανε σαν μελετητες της ανθρωπινης συμπεριφορας και για αρκετα απο αυτα δεν εχουν προσωπικα βιωματα. Οπως και τα ατομα τα οποια δε ζηλευουν στις σχεσεις τους, αν τους ρωτησεις για αυτο το ζητημα το πιθανοτερο ειναι να σου πουν οτι θα χωριζαν και τελος. Υπαρχουν ομως και αυτοι που ειτε οι ιδιοι ζηλευουν ειτε αφηνουν περιθωρια για να αναπτυξει ο αλλος περισσοτερο τη ζηλια του. Για μερικους ανθρωπους θεωρειται και αυτονοητο οτι θελουν να υπαρχει ζηλια στη σχεση τους. Για αλλους ομως , οπως πιθανολογω και για τη Rain απο το πως απαντησε, δε νοειται μαλλον κατι τετοιο και θα προτιμουσε την ελευθερια της.
Οσοι ανθρωποι δε θελουν καν να ακουνε για ζηλιες κτλ, δε μπαινουν σε τετοιες σχεσεις εξαρχης. Το σημαντικο ειναι αυτος που θα εχεις απεναντι σου να κολλαει μ'αυτα που θελεις εσυ. Κι αν θεωρει κανεις οτι μια σχεση εχει μελλον τοτε δε χωριζει ευκολα.
12-01-2011, 15:22 #71
ροκ, οποτε εσυ θεωρεις οτι μια σχεση με πολλη ζηλεια εχει μελλον? παω πασο!!!
(κ ναι, εν μερει πεφτεις διανα, κ εγω δεν ειμαι ο τυπος του πολυ ζηλιαρη ανθρωπου, δε λεω οτι δε ζηλευω ποτε, ομως νομιζω οτι δε ζηλευω πολυ κ οτι εχω καποια αυτογνωσια σε αυτο, κ καποιον ζηλιαρη θα τον εδιωχνα με το καλημερα! αποφευγω οσο μπορω να βλεπω τους ανθρωπους ανταγωνιστικα κ κτητικα. οποτε παντα τελικα ειμαστε κ δεσμιοι της δικης μας προσωπικης ματιας...)
12-01-2011, 15:32 #72
Ακριβως οπως το λες, αλλος μπορει να ελεγε οτι θα εδιωχνε κατευθειαν καποιον που δε ζηλευε καθολου.
Ναι λεω οτι εχει μελλον xD για τον απλο λογο οτι αυτη η υπερβολικη ζηλια με τον καιρο καταλαγιαζει, θα συνεχισει να ζηλευει ναι μεν επειδη ετσι ειναι σαν ανθρωπος αλλα δε θα εχει και προβλημα με εναν απλο χαιρετισμο, αλλο το ενα και αλλο το αλλο. Και με δεδομενο οτι η υπερβολικη συμπεριφορα της δεν εχει οδηγησει σε χωρισμο ως τωρα, για ποιο λογο να οδηγουσε σε χωρισμο ενας καλυτερος μελλοντικος εαυτος της.
12-01-2011, 15:42 #73
καλα εγω εχω ακουσει κ περιπτωση στο (πολυ) μακρινο μας σοι, που απο αυτος απο παθολογικη ζηλεια τη σκοτωσε!!!! αυτο το καταλαγιαζει δεν ξερω που το βασιζεις!!! καθε περιπτωση φυσικα κ διαφορετικη!
οχι οτι αυτο σχετιζεται με την περιπτωση του Κωστα, απλα δεν ξερω, εχω πολλες επιφυλαξεις οτι η πολλη ζηλεια βοηθαει τις σχεσεις.
12-01-2011, 16:05 #74
Ναι αλλα εδω μιλαμε για γυναικεια ζηλια χεχε η οποια βασιζεται σε αλλα πραγματα συνηθως απ'οτι η ζηλεια ενος αντρα :) Και εγω μιλαω για τη ζηλεια της γυναικας και απο αυτη τη σκοπια μπαινοντας στη θεση αυτου που ζηλευει και οχι τοσο αυτου που δεχεται την υπερβολικη ζηλεια, γιατι για την κοπελα λεγαμε. Καταλαγιαζουν συγκεκριμενες πολυ υπερβολικες αντιδρασεις, το μονο θεμα ειναι οτι παιρνει χρονο ολο αυτο, βεβαια λογικα η βοηθεια του ειδικου ισως το κανει πιο συντομο. Και βεβαια αναφερομαι στο θεμα ζηλια, και οχι στις συμπεριφορες χειρισμου που εχει αναφερει, δεν εχω κατι να σχολιασω γι'αυτες γιατι πολυ απλα δεν ξερω.
Ας πουμε στην περιπτωση που λες , πιθανολογω οτι προτου γινει το συμβαν αυτος θα της εκανε σκηνες με το παραμικρο, για το τι φοραει, που θα παει, αν οταν πηγε να πιει καφε με μια φιλη της ηταν οντως με τη φιλη της κτλ. Ισως λεω ισως να την ειχε χτυπησει κιολας, πιστευω δηλαδη οτι θα υπηρχε ενα ειδος επιβολης ειτε ψυχολογικο ειτε σωματικο που θα ειχε να κανει με τη συνολικη εικονα και συμπεριφορα αυτου του αντρα. Κατι τετοιο ομως ειναι αλλου ειδους συμπεριφορα γιατι περιοριζεις εξαρχης την ατομικοτητα του αλλου ανεξαρτητα απο το αν υπαρχουν προσωπα γυρω που να το προκαλουν. Αυτο ναι δεν πιστευω οτι μπορει να καταλαγιασει. Γιατι εχει αλλες αιτιες, δεν ειναι καθαρη ζηλια.
Εγω αναφερομαι σε ζηλια που εχει καποιο αντικειμενο που μπορει να την προκαλεσει και να τη δικαιολογησει και προκειται για μια υπαρκτη εικονα κι οχι για ανυπαρκτη παραλογη σκεψη, ενταξει ειπαμε οχι κι ετσι λολ
Δεν τη βοηθαει τη σχεση η πολυ ζηλια οπως και αλλες αδυναμιες που μπορει να εχει καποιος, απλα δε σημαινει οτι πρεπει και να χωρισει καποιος γιατι κατα περιπτωση τα πραγματα μπορει να βελτιωθουν.
20-01-2011, 02:51 #75
και χωρισαμεεεεεεεεεεε :) αστειευομαι αδερφε. καταλαβαιν σχεδον στο ΑΠΟΛΥΤΟ τι λες. το θεμα ειναι οτι συνηθως οι ζηλιαρηδες πανε παρεα. ο ενας καλυπτει την ανασφαλεια του αλλου... εσυ ομως φαινεσαι διαφορετικος. πρεπει να την αγαπας και την κοπελα για να μη λες οτι σου εχει σπασει τα νευρα γιατι και αυτο ανθρωπινο ειναι! το κακο ειναι οτι ποτε δεν θα εισαι σιγουρος για το αν δεν ζηλευει ή ζηλευει και δεν στο λεει.... και αυτο θα σε τσακισει :/
ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΙΣ ΣΕ Τ Ι Π Ο Τ Α!!!!!
Δεν ξερω γιατι δεν ειπες κατι τετοιο αλλα αν δεν εχει συμβει ηδη θα εχεις και θεματα με το πως να βγεις με 2 φιλους σου, πως να περασεις καποιες ωρες χωρις ΜΟΝΟΣ πως να κανεις πραγματα ΔΙΚΑ ΣΟΥ.
λες οτι εχει ΓΑΤΖΩΘΕΙ πανω σου και μονο η ΛΕΞΗ που χρησιμοποιεις με κανει να καταλαβαινω τι λες....
αν της πεις βεβαια , μωρο μου βρες καμια φιλη κ εσυ να τα λετε θα σε βρισει και ΟΚ λογικο. δεν καθεται και καλα. ΜΗΝ ΧΑΣΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ μεσα σε αυτο.... οι σχεσεις ειναι για να περναμε και να ειμαστε ΚΑΛΑ! ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ.
ΔΕΝ ΣΟΥ ΛΕΩ ΧΩΡΙΣΕ. ΣΟΥ ΛΕΩ ΡΥΘΜΙΣΕ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΣΟΥ ΑΛΛΙΩΣ ΓΙΑΤΙ 1 ΧΡΟΝΟ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΑΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ....
σχεση που δεν αφηνει τον αλλο ΕΛΕΥΘΕΡΟ και τον ΚΑΤΑΠΙΕΖΕΙ δεν ειναι ευχαριστη.
και δεν φταις εσυ!!! και τη φιλη σου που χαιρετησες δεν φταις. δηλαδη τι να κανεις?
αν συμπεριφερεσαι οπως θελει μια ζηλιαρα γυναικα-----ΟΧΙ Η ΚΟΠΕΛΑ ΣΟΥ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΩ---------- θα γινεις ενας περιεργος μοναχικος τυπος. αυτο πιστευω...
και σε παραδεχομαι που λες δεν θελω να τη χωρησω και συμπεριφερεσαι σαν κυριος. ιελωντας να τη βοηθησεις.αλλα να βαλεις καποια ορια....
ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΣΤ ΤΟ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΜΟΛΙΣ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΑΣΧΕΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ!!!Last edited by kookoo; 20-01-2011 at 03:30.