Results 31 to 45 of 52
Thread: Εικόνες από το Λίβανο
-
27-07-2006, 01:59 #31
Nobile μου εξ\'αρχής κατανόησα τη θέση σου , γι\'αυτό και δεν την σχολίασα όταν ανέφερες τη φράση .....<<Κι όποιος πιστεύει ότι βρίσκεται σε εύθραυστη ισορροπία και κινδυνεύει να επηρεαστεί δυσμενώς, ας διαβάσει τα ανέκδοτα» .....:)- Δεν το θεώρησα εξ\'αρχής ειρωνία , παρόλο που αποδώθηκε με άτυπη καυστική μορφή......
Μάλλον στα πρότυπα απροκατάλυπτου γενικού συμπεράσματος , αποδόθηκε ως γενική και ουδέτερη τοποθέτηση και στάση σου ......προς όλα τα μέλη του forum !:)
Ευελπιστώ ότι δεν παρεξηγήθηκες από άλλα μέλη.....Ειλικρινά!:)
Από εμένα σίγουρα όχι!:)
Κατά τον ίδιο τρόπο δεν παρεξήγησα και τον Φίλο....απλώς θεώρησα θεμιτό να διαχωρίσω τη θέση μου και να θέσω τους προβηματισμούς και τα προσωπικά μου σχόλια!:)
- 27-07-2006, 02:58 #32
Το ότι υπάρχει διάθεση κατανόησης και επικοινωνίας στο παρόν φόρουμ Όλγα, τουλάχιστον από τους περισσότερους χρήστες, είναι πολύ θετικό.
Και μια που αναφέρθηκα προηγουμένως στο χιούμορ, ο σχολιασμός της παρακάτω είδησης ίσως να ταίριαζε στο τόπικ με τα ανέκδοτα
ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΖΗΤΑΕΙ Ο ΛΙΒΑΝΟΣ
Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Φουάντ Σινιόρα τόνισε στη διάρκεια της διάσκεψης ότι θα μηνύσει το Ισραήλ, ζητώντας αποζημίωση για τις καταστροφές που προκάλεσε στη χώρα.
«Το Ισραήλ δεν μπορεί να συνεχίσει να αγνοεί αιωνίως το διεθνές δίκαιο. Θα πρέπει να πληρώσει. Θα κινήσουμε τις νομικές διαδικασίες και δεν θα φεισθούμε κόπων για να υποχρεώσουμε το Ισραήλ να αποζημιώσει το λιβανικό λαό για τη βάρβαρη καταστροφή που μας προκάλεσε και συνεχίζει να μας προκαλεί» επισήμανε.
Σύμφωνα με δήλωση επίσημης λιβανικής πηγής στο Γαλλικό Πρακτορείο, οι καταστροφές που προκάλεσαν οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί ανέρχονται μέχρι στιγμής σε δύο δισ. δολάρια.
Παράλληλα, ο Σινιόρα ζήτησε στη διάρκεια της διάσκεψης κατάπαυση του πυρός και ανθρωπιστική βοήθεια για τη χώρα του.
news.in.gr
Εδώ γελάμε ελεύθερα... Σιγά μην πάρεις αποζημίωση από Εβραίο...
Πιο πιθανό βλέπω να βγουν στη συνέχεια να ζητούν οι Εβραίοι αποζημιώσεις για τα βλήματα που αναγκάστηκαν να ρίξουν...
Το παραπάνω σχόλιο είναι από το innernet.gr και από τον χρήστη Naxion. Το αντέγραψα επειδή μου άρεσε
27-07-2006, 10:19 #33
Η Όλγα είναι ένα μέλος που ενδιαφέρεται και έχει ευαισθησίες. Μπορεί να μη θέλει να μην έχει τη διάθεση ή το σθένος το ψυχικό να εκφραστεί εκτενέστερα για τα δρώμενα στον χώρο του Λιβάνου. Αυτό ας μην αποτελέσει όπως και η ίδια το επισημαίνει σημείο έντασης. Σωστά αναφέρει ότι είναι δικαίωμά της να εκφράζεται. Έχει αναλάβει την ψυχολογική ανάταση του φόρουμ και για αυτόν το λόγο έχει κάνει και το post ανέκδοτα για να δώσει μία άλλη πνοή σε όσους αναζητούν κάτι ανάλαφρο. Δεν είναι κακό που όπως λέει η Όλγα να θέλει να αναφέρεται στο «εδώ» Είναι δικαίωμά της και καλά κάνει. Αν κάποιος δε μπορεί ή δε θέλει να απαντήσει ή να πάρει θέση σε ένα ζήτημα που πονάει τους άλλους δεν είναι κακό και ούτε πρέπει να τον χαρακτηρίζουμε. Τόσο μπορεί τόσο πράττει. Τόσο θέλει να μετέχει κάπου τόσο το κάνει. Η ευαισθησία του καθενός χαρακτηρίζεται από τα θέματα στα οποία την εκφράζει. ʼλλοι είναι ευαίσθητοι για τον άνθρωπο άλλοι για τα ζώα. ʼλλος είναι ευαίσθητος με το τη δυστυχία που υπάρχει στον κόσμο και άλλος στεναχωριέται που ο σκύλος του δεν τρώει. Μη λοιπόν παραξειγήσαι για τις ευαισθησίες των άλλων. Αυτοί είναι όπως και αν είναι οι άλλοι. Εσύ Νάσο έχεις ζήσει από όσο κατάλαβα κάποιες δύσκολες καταστάσεις και έχεις αναπτύξει μέσα σου κάποιες έντονες ευαισθησίες. Αυτό σε τιμά. ʼλλοι δεν τα έχουν ζήσει όπως εσύ και έχουν ευαισθησίες για άλλα πράγματα. Δε χρειάζεται να εκνευρίζεσαι για αυτό.
27-07-2006, 14:30 #34
Πολι πατριοτικα το πηρες που ειπε για αναισθητους. Δε θα κατσω να μιλαω για το δικο σου ποστ αν το εθιξε το εκανε το ερανε ο afriend. Αυτα αφορουν εσενα και τον afriend. Εμενα με ενδιαφερει η ουσια του ποστ που ειναι το τι γινεται εκει κατω στο Λιβανο. Οσοι απαντουν το κανουν γιατι θελουν να το κανουν και δε θα απολογηθουν. Οσοι δεν απαντουν και εκεινοι δε θα απολογηθουν. Οτι διαφορες εχεις για αναισθητους και ανεκδοτα που γραφει ο afriend ειναι δικο σας κοματι. Εμενα με ενοχλει που εκει κατω ανθρωποι αμαχοι πληρωνουν με τη ζωη τους την αδιαφορια των αλλων κρατων και το μισος των ηγετων. Και Nobile δεν ξερω αν το εχεις γραψει. Αν δεν το εχεις γραψει το γραφω εγω γιατι βλεπω ενα μισος μεγαλο προς του Ισραηλινους. Οι ρουκετες της Χεσμπολαχ δεν σκοτουνουν μπεκατσες. Και εκεινες αμαχους Ισραηλινους εχουν σκοτωσει. Δεν υπαρχουν θυματα μονο απο τη μια πλευρα. Και απο τις δυο εχουν πληρωσει το μαρμαρο οι αμαχοι. Οργισμενος ειμαι με οσα κανουν οι Ισραηλινοι αλλα αλλο οργη και αλλο μισος για να μην μπερδευομαστε. Και ολοι δεν ειναι ιδιοι. Υπαρχουν και σωστοι αναμεσα στο λαο του Ισραηλ.
27-07-2006, 15:01 #35
Φίλε μου Berg,
Φυσικα και θα στεναχωρηθώ για όλους τους αμαχους που σκοτώνονται, ακομα και στο Ισραήλ, Αλλα μην ξεχναμε την ιστορια αυτο του λαου, εχουν περασει πολλα για να φερονται ετσι σε εναν λαο οπως του Λιβάνου. Εφόσον δεν δείχνουν το παραμικρο δείγμα έλεους, οι χεσμπολαχ για μενα πρεπει να φτασει εως το Τελ Αβιβ!
Γιατι βομβάρδισαν όλες τις υποδομες του Λιβανου?
Γιατι βομβάρδισαν κατοικημένες περιοχές λέγοντας οτι και καλα στοχευουν το Headquarter της Χεζμπολλαχ?
Γιατι υπήρχε αεροσκάφος με εντολή να χτυπάει οτι κινειται με αποτέλεσμα να σκοτωθουν πολλοι ετσι και να πρεπει να βαζουν λευκες σημαιες με την ελπίδα να γλιτώσουν?
Γιατί τα παιδια να μην εχουν να φάνε?
Γιατι να ζουν μεσα στον τρόμο ολοι αυτοι οι ανθρωποι?
Γιατι να ζουν σε αυτην την αβεβαιοτητα που τους περιβαλλει χωρίς να εχουν στιρηξη απο πουθενα?
Γιατί Γιατί Γιατί να μην εχουν και οι Εβραιοι αυτην την εμπειρια να δουν πως ειναι?
Γιατί στο κάτω κάτω, αυτοι ήταν απληστοι οχι οι Λιβανέζοι...
Πρέπει να πληρωσουν και αυτοι καποιο τιμημα και το τιμημα ειναι το ιδιο, με νεκρους.
27-07-2006, 15:02 #36
Ρε παιδιά οι πολιτικές τοποθετήσεις είναι απαραίτητο να γίνονται σε αυτό το φόρουμ;
Ενώ υπάρχουν τόσα φόρα στα οποία και μπορείτε να συμμετέχετε καταθέτοντας αυτά που έχετε να πείτε ενώ παράλληλα θα βρείτε και ανθρώπους να σας απαντήσουν γιατί να το κάνετε αυτό σε ένα φόρουμ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ;
Για να το πω καθαρά: ένα τέτοιο θέμα για μένα δεν ταιριάζει στο ύφος που θα έπρεπε να έχει ένα φόρουμ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ή για να είμαι ακριβέστερος εγώ δεν καταλαβαίνω με ποιον τρόπο συνδέεται το παρόν θέμα με το φόρουμ αυτό.
Αν κάποιος μπορεί να μου εξηγήσει την εν λόγω σύνδεση τον παρακαλώ να μου απαντήσει γιατί δεν θα ήθελα να επαναλειφθεί το \"φαινόμενο\" serano που εγγράφηκε μόνο και μόνο για νας πει να ντρεπόμαστε...
Τα παραπάνω εκφράζουν έναν προσωπικό προβληματισμό κ ουδεμία πρόθεση κ διάθεση έχω να δημιουργήσω τριβές με κανέναν.
Ο Ραψωδός.
27-07-2006, 15:44 #37
Aval μη με ανακατευεις με την πολιτικη. Μιλαω απο την ανθρωπινη πλευρα και στην ανθρωπινη πλευρα ο θανατος δεν κοιταει εθνικοτητες. Ψυχη εχει και ο αμαχος Ισραηλινος ψυχη εχει και ο Λιβανεζος και ολοι μας. Δε θα κατσω να αναλυσω το Παλαιστινιακο το Ισραηλινο το Κυπριακο. Εμενα με στεναχωρεσαν οι ανθρωποι που σκοτωθηκαν, που χασανε τα σπιτια τους, που η ζωη τους αλλαξε που γινανε προσφυγες στην ιδια τους τη χωρα. Με στεναχωρεσε που καμια ακομα χωρα δεν εχει παει ανθρωπιστικη βοηθεια απο τις ευρωπαικες οταν για το τσουναμι σκοτονοταν πια θα φτασει πρωτη. Ο πολεμος εχει και την ανθρωπινη πλευρα του και αυτη με ενοχλει. Εσυ εχεις μια μεσα σου αγανακτηση για οτι γινεται και σωστα. Δε θελω ομος να το παω στο πολιτικο σκελος.
27-07-2006, 15:51 #38
Φίλε Ραψωδός,
Έχεις απόλυτο δίκιο ότι δεν ταιριάζει με την ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ το θέμα, απλά το θέμα το βλέπω τοποθετημένο στα ΓΕΝΙΚΑ... Σύμφωνα με το σχόλιο που συνοδευει το ΓΕΝΙΚΑ στο site :
Γενικά
Θέματα που δεν ταιριάζουν σε κανένα από τα υπόλοιπα φόρουμ της κατηγορίας \\\\\\\"ψυχολογία για όλους\\\\\\\" . Ειδικά προβλήματα, φιλοσοφικές συζητήσεις,
θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος....
Define ΓΕΝΙΚΑ...
Meaning...?
Φιλικά
Aval
27-07-2006, 16:14 #39
Κανενας δεν σας υποχρεωνει να τα διαβασετε. Τι μανια και αυτη; Εγω που θελω να γραψω που στεναχωριεμαι με οσα βλεπω εκει κατω θα μου την πειτε κι ολας; Η κατηγορία γράφει \"Γενικά\". Ε αντε λοιπον αφηστε με να γραψω για κατι που με προβληματιζει.
27-07-2006, 19:31 #40
Originally posted by berg
Ολγα η κατηγορια λεει γενικα και δε μπορεις σε καποιον να πεις οτι καλο ειναι να μην το βαζει αν κατι του δημιουργει, προβληματισμο, θλιψη. Δε μπορεις να κλεινεις τα ματια σε κατι που υπαρχει. Εξαλλου κανεις δεν αναγκαζει κανενα να το διαβασει το post. Ο aval εκανε ασχημα που ειπε τον πονο του; Επρεπε να σκεφτει οτι αυτο θα κανει τους αλλους να στεναχωρεθουν ασε να μην το γραψω; Εσυ αν εισαι στεναχωρεμενη με κατι ζητας απο καποιον την αδεια για να γραψεις αυτο που σε στεναχωρει; Εγω αισθανθηκα πιο ωραια που απαντησα στον aval και που ειπε με αφορμη αυτο το post αυτο που τον στεναχωρει απο το να καθομουν και να ελεγα ανεκδοτα. Εκανα κατι κακο;
το πρόβλημα δεν έγκειται στο αν θα μπουν μερικά θέματα που είναι πέρα από τα όρια της ψυχολογίας. ʼλλωστε, τα όρια της ψυχολογίας είναι πολύ πλατιά και πολύ ρευστά.
Το θέμα είναι ο τρόπος με τον οποίο επιχειρούμε να ανοίξουμε την συζήτηση, να προβληματιστούμε, να σχετιστούμε.
A_friend, προσωπικά, αν και το θέμα με αφορά βαθιά και το παρακολουθώ διαρκώς και σε κάθε έκφανση του, δεν έχω καμία διάθεση να συμμετέχω σε αυτή τη συζήτηση, μόνο και μόνο διότι το άνοιξες με τόσο επιθετικό ύφος προς όλους μας εδώ μέσα.Το φόρουμ αυτό, δεν υποκαθιστά τη θεραπεία με τον ψυχολόγο ή τον γιατρό σας. Απευθυνθείτε σε ειδικό, αν κάνετε σκέψεις που μπορούν να αποδειχθούν επικίνδυνες για τον εαυτό σας ή τους άλλους.
27-07-2006, 21:57 #41
Οπως το βλεπει dodoni ο καθενας. Εγω κοιτω την ουσια εσυ τον τυπο.
27-07-2006, 23:17 #42
Ειλικρινά σας ευχαριστώ για τις όποιες παρεμβάσεις σας και προσωπικές απόψεις! :):):)
Νασούλη μου σίγουρα ο καθένας πάντα βλέπει αλλιώς το κάθε θέμα και ευτυχώς δηλαδή , γιατί έτσι υπάρχει δημιουργική παράθεση απόψεων , κάτι που είναι άκρως απαραίτητο στην ιδεολογική ανάπτυξη των ανθρώπινων συνειδήσεων, παγκοσμίως!;) Πολλές φορές ειλικρινά απολαμβάνω τον επαναστατικό τρόπο σκέψης σου ακόμα και στο chat!:)
Εγώ δεν έχω κάτι άλλο να πω στο σημείο αυτό. Ευελπιστώ να συνεχίσετε έναν θετικό διάλογο πάνω στο θέμα αυτό και να μην αναλωθείτε σε άλλες εντάσεις που μπορεί να προέρχονται από θεμιτές διαφωνίες απόψεων!
Προσωπικά εγώ σαν Όλγα αναμένω με άκρα δεκτικότητα τους μελλοντικούς μας διαλόγους σε άλλα θέματα και νιώθω άνετα που ξέρω ότι οι περισσότεροι από εσάς που συμμετέχετε στο forum είστε άτομα με άποψη και ανήσυχα πνεύματα!!! Αυτό μου φτάνει και μου δίνει αρκετό κουράγιο......;)
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά που αναφέρθηκαν στην όσο μπορώ ψυχικά να παρέχω ζεστή παρουσία μου εδώ.....μαζί σας!!:)
ΦΙΛΙΑ!;)
27-07-2006, 23:25 #43
Σε ευχαριστουμε και εμεισ θεια ολγα για τις ευχες σου. Να εισαι καλα. Και εγω απολαμβανω απο μια ερευνητρια, συγγραφεα και αστρολογο (οπως δηλωσες οτι εισαι στο τσατ) τις σκεψεις της. Και το λεξιλογιο σου απολαμβανω κατα διαστηματα στο τσατ. Χαιρομαι που σε εχω θαυμαστια και μαλλον θα χαιρεσαι που με εχεις θαυμαστη.
27-07-2006, 23:41 #44
χι...χι Νάσο μου.....αμοιβαία τα αισθήματα!!!!!!:)
Όλα ισχύουν στις ιδιότητες που είπες.....αστρολόγος όμως δεν είμαι.....ασχολούμαι με την αστρολογία σε επίπεδο έρευνας.....αλλά επαγγελματικά είμαι προγραμματίστρια και τεχνικός Η/Υ .
Όσο για το λεξιλόγιό μου που ανέφερες στο chat είναι επειδή μου αρέσει να σας πειράζω.........χι..χι :P:P
Χαίρομαι που γελάτε......:) Αχ θαυμαστή μου.....μου χρωστάς ένα αυτόγραφο!!!:P:P Περιμένω.........Φιλιά!
27-07-2006, 23:46 #45
Δεν εχω συνιθησει σε τετοιες γκλαμουριες με αυτογραφα ολγα μου λυπαμαι.
φιλακια
Νιώθω πως δεν υπάρχω, μονίμως
23-07-2025, 01:39 in Σχέσεις και Επικοινωνία