Results 1 to 15 of 52
Thread: Εικόνες από το Λίβανο
-
22-07-2006, 16:34 #1
Εικόνες από το Λίβανο
Κοιτάξτε τι περνάνε άλλοι άνθρωποι τι στιγμή που εμείς ασχολούμαστε μόνο με τα δικά μας χαζο-προβλήματα.
http://www.barborana.com/from_the_le...ple_to_the.htm
(Παρακαλώ μόνο ενήλικες, οι εικόνες είναι σκληρές)
- 23-07-2006, 20:03 #2
ΚΑΛΑ ΤΟΣΟ ΑΝΑΙΣΘΗΤΟΙ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ? ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΕΧΩ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ THREAD ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΣΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ? ΜΟΝΟ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ?
23-07-2006, 21:23 #3
a_friend,τι να πούμε...τα λόγια περιττεύουν.Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους.
Χρύσα
23-07-2006, 22:24 #4
Πιστεψε με αυτα που εβαλες ειναι πολυ λίγα μπροστα σε αυτα που γινονται εξω και δεν μα8ενονται.καλυτερα να μην δεις τι γινεται εκει έξω και τι εχει γινει γιατι τοτε 8α καταλαβεις οτι τα δικα μας προβληματα ειναι απλα σταγονα στον ωκεανο.οι βομβαρδισμοι ειναι το λιγότερο.
24-07-2006, 12:27 #5
Εγώ τι να πω που εχω συγγενεις εκει κατω?
Τι να πω που η μαμα μου εχει αρρωστήσει απο τη στεναχωρια της, μιας και ειναι Λιβανεζα και αγωνιά για την οικογενεια της? Εγω αυτο που ξερω ειναι οτί οι Εβραιοι είναι φονιάδες και πρεπει να αφανιστούν από την γή...
Οι λόγοι που ισχυρίζονται για τα μέτρα που λαμβάνουν είναι ακρως δυσαναλογα!
Βέβαια δεν μπορουν να συγκριθούν με τα καθημερινα μας προβλήματα, αλλα μην υποτιμαμε κανενα προβλημα γιατι ειναι πολλα πραγματα που μπορουν να μας κάνουν να νιωσουμε οτι βρισκόμαστε σε αδιεξοδο και αυτο μπορει να μην εχει να κάνει καν με βομβαρδισμούς και όλες αυτές τις εικόνες που φυσικα μολις τις είδα μου προκάλεσαν σοκ, εκνευρισμο και κλάμα...
Είναι πολύ αδικο και περιττο αυτο που συμβαινει στην δευτερη πατριδα μου, τον Λίβανο, αλλα δυστυχως για όσο θα υπάρχουν οι Εβραίοι σε αυτόν τον κόσμο και ειδικα με την υποστήριξη των Αμερικανών, θα υπάρχουν πάντα πόλεμοι στην Μέση Ανατολή!
24-07-2006, 20:21 #6
δεν εχω λογια ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΠΟΝΑΩ,ποναει η ψυχη μου..ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ..ποτε θα σταματησει αυτο;θυματα,αθωεσ ψυχες..πνιγομαι σε εναν κυκεωνα θλιψης...aval μου κουραγιο και δυναμη στην οικογενεια σου,ειναι φρικτο το ξερω..δεν εχω λογια ειλικρινα..
24-07-2006, 22:16 #7
Aval και οι Ελληνες περασαν δυσκολιες και σε καταλαβαινω όταν μπηκαν οι Τουρκοι στην Κυπρο και πηραν με το ετσι θελω το 33% του νησιου, σκοτωσαν, βιασαν και εξαφανισαν και Ελληνοκυπριους στρατιωτες. Πονεμενος λαος και εσεις και εμεις ειμαστε. Καποτε νομιζαν οτι πονεμενος λαος ειναι και ο Ισραηλινος αλλα τα γεγονοτα δειχνουν ποσο πονεμενος ειναι. Τοσο που δεν ξερουν τι να τον κανουν τον πονο τους και τον σκορπανε σε οσους ειναι τριγυρω τους. Γιατι αλλο να χτυπησεις με τις εξυπνες βομβες στρατιωτες και αλλο αθωο και αμαχο πλυθησμο και ειδικα παιδια. Και αυτες οι εξυπνες βομβες ειναι που χτυπησαν και τους Ιρακινους αμαχους, και τους Σερβους αμαχους και θα χτυπησουν οποιον τολμησει να πει οτι αδικειται. Το διεθνες δικαιο και ο ΟΗΕ ξερει να υποστηριζει τον ΟΥΤΣΕΚΑ στο Κοσυφοπεδιο αλλα στο Λιβανο αλιθοριζει. Ο ΟΗΕ ξερει να λεει τον Κυπριο που του φαγανε τον πατερα και τη μανα κατσε να τα βρεις με τον κατακτητη αλλα τον Ισραηλινο που μπηκε με το ετσι θελω τον προσκυναει. Χασανε και αυτοι αμαχους δηλ οι Ισραηλιτες αλλα δεν αντιδρας με τοσο μισος και που; Σε λεοφορεια με αμαχους, σε κτιρια με αμαχους με τη δικαιολογια οτι εχει εκει μεσα και τρομοκρατες. Εχουν φαει απο την Παλαιστηνη, απο το Λιβανο, απο αλλες χωρες γειτονικες εδαφη. Αλλα μετα το φαγητο ερχεται η δυσπεψια. Αυτο το σκεφτηκαν;
25-07-2006, 01:45 #8
Φίλε μου.......όχι δεν αποφεύγουμε την πραγματικότητα όπως χαρακτηριστικά ανέφερες ......απλώς τα σχόλια και η επισύμανση των σοβαρών γεγονότων παρόλο που δεν μπορούν να υποβαθμιστούν σε κανένα επίπεδο, καλό είναι να μην φιλοξενούνται και σε αυτό στο ηλεκτρονικό σημείο, δεδομένου ότι δεν ξέρεις πως μπορεί να επηρεάσει την ήδη εύθραυστη ψυχολογία συνανθρώπων μας που είτε είναι σε έναρξη αγωγής και αποζητούν μια πιο ευχάριστη νότα , είτε αντιδρούν υπερβολικά σε άσχημες ειδήσεις.....
Το καταβαίνω απόλυτα αυτό από τον εαυτό μου όταν είχα ξεκινήσει την αγωγή μου για πολλές ενοχλήσεις....Δεν μπορούσα να ακούω άσχημα πράγματα γιατί ένιωθα χειρότερα.......
Μην νιώθεις λοιπόν άσχημα αν κάποιοι θέλουν να ασχολούνται τώρα μόνο με ανέκδοτα.....Δεν σημαίνει ότι είναι αναίσθητοι.....απλά δεν μπορούν να σηκώσουν άλλη αρνητική ενέργεια πέραν από αυτής που ήδη κουβαλάνε.........;);)
25-07-2006, 01:59 #9
Originally posted by olga_soul
............επισύμανση των σοβαρών γεγονότων παρόλο που δεν μπορούν να υποβαθμιστούν σε κανένα επίπεδο, καλό είναι να μην φιλοξενούνται και σε αυτό στο ηλεκτρονικό σημείο, δεδομένου ότι δεν ξέρεις πως μπορεί να επηρεάσει την ήδη εύθραυστη ψυχολογία συνανθρώπων μας που είτε είναι σε έναρξη αγωγής και αποζητούν μια πιο ευχάριστη νότα , είτε αντιδρούν υπερβολικά σε άσχημες ειδήσεις.....
Το καταβαίνω απόλυτα αυτό από τον εαυτό μου όταν είχα ξεκινήσει την αγωγή μου για πολλές ενοχλήσεις....Δεν μπορούσα να ακούω άσχημα πράγματα γιατί ένιωθα χειρότερα.......
Μην νιώθεις λοιπόν άσχημα αν κάποιοι θέλουν να ασχολούνται τώρα μόνο με ανέκδοτα.....Δεν σημαίνει ότι είναι αναίσθητοι.....απλά δεν μπορούν να σηκώσουν άλλη αρνητική ενέργεια πέραν από αυτής που ήδη κουβαλάνε.........;);)
25-07-2006, 03:50 #10
Επειδή δεν ζούμε μέσα σε γυάλα ούτε σε θερμοκήπιο, προτιμώ να σχολιάζω ότι με συγκλονίζει παρά να το καταπίνω. Ούτως ή άλλως δεν υπάρχει τρόπος να αποφύγουμε την πραγματικότητα που μας περιβάλλει. Ας πάρουμε τουλάχιστον θέση. Κι όποιος πιστεύει ότι βρίσκεται σε εύθραυστη ισορροπία και κινδυνεύει να επηρεαστεί δυσμενώς, ας διαβάσει τα ανέκδοτα.
Θα είμαι όμως σκληρός στις κρίσεις μου γιατί σκληρή είναι η ίδια η πραγματικότητα που μας βομβαρδίζει καθημερινά το τελευταίο διάστημα.
Τούτες τις μέρες, τούτες τις ώρες, συντελείται ένα ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ στην κυριολεξία! Ολοκαύτωμα μέσα στο οποίο γίνονται παρανάλωμα παιδιά, γυναίκες και άντρες που τρέχουν αλλόφρονες για να σωθούν από τις βόμβες φωσφόρου των Ισραηλινών. Τους βλέπουμε μισοκαμένους στα ράντζα των νοσοκομείων να προσπαθούν να επιζήσουν, μην έχοντας καταλάβει ακόμη γιατί ανατράπηκε η ζωή τους έτσι, από τη μια στιγμή στην άλλη
Σωστά το είπες berg, ακόμα κι αν δεν το εννοούσες έτσι, ότι κάποτε νομίζαμε ότι οι Ισραηλινοί είναι πονεμένος λαός. Όχι, δεν υπάρχει κανένας πόνος από πλευράς των Ισραηλινών. Οι ηγέτες τους, αναμπάμ μπαμπαντάμ, από την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ και μετά, δεν ανήκουν σ εκείνους τους φουκαράδες που εξολοθρεύτηκαν από τους Ναζί και που η επαίσχυντη προπαγάνδα τους (σε συνηγορία με το Χόλυγουντ), ανεβάζει σε δήθεν έξι εκατομμύρια τα θύματα τη στιγμή που επίσημα ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΑ στοιχεία της περιόδου εκείνης αναφέρουν ως ανώτατους αριθμούς Εβραίων κατοίκων στην Ευρώπη όχι πάνω από τρία εκατομμύρια ψυχές. Και δεν είναι μόνον οι Ισραηλιτικοί οργανισμοί (που σε ανύποπτο χρόνο εξέδωσαν τα στοιχεία αυτά όπως λ.χ. το Αmerican Jewish Year Book που εκδίδεται στην Φιλαδέλφια των Η.Π.Α. από την Jewish publication of America), αλλά και τα επίσημα στοιχεία από τις απογραφές πληθυσμού των δυτικοευρωπαϊκών κρατών πριν από τον πόλεμο.
Σαφώς και υπήρξε εξολόθρευση μεγάλου αριθμού του εβραϊκού πληθυσμού στα στρατόπεδα εξόντωσης από τα ναζιστικά ανθρωποειδή. Δεν τιμά όμως ούτε τα ίδια τα θύματα η έντεχνη απόκρυψη της αλήθειας και το φούσκωμα των αριθμών τους! Και να που αποδεικνύεται έμπρακτα ότι αυτοί που τριπλασιάζουν (στην καλύτερη περίπτωση) ή τετραπλασιάζουν τους αριθμούς των θυμάτων, ανήκουν στην ίδια κατηγορία των ανθρωποειδών με τους Ναζί.
Χρησιμοποίησαν έντεχνα όλες αυτές τις δεκαετίες την προπαγάνδα αυτήν για να νιώθουμε όλοι ένοχοι απέναντί τους. Για να μην τολμούμε να αντιδράσουμε στα εγκλήματα που το κράτος αυτό διαπράττει ατιμωρητί εναντίον των Παλαιστινίων αλλά και των Λιβανέζων εδώ και μισό αιώνα.
25-07-2006, 03:55 #11
Σιγά που χάφτουμε το παραμύθι ότι για δυο φαντάρους που \"απήχθησαν\", οργίστηκαν τόσο που έχασαν δήθεν τον έλεγχο των πράξεών τους και αποφάσισαν να ανασκάψουν εκ θεμελίων ένα ολόκληρο κράτος μαζί με τους κατοίκους του!
Θυμάστε την (πάλαι ποτέ) 17 Νοέμβρη; Δεν απήγαγε απλώς, έριχνε κατακέφαλα ρουκέτες σε Εγγλέζους επιτετραμμένους και τους σκότωνε. Τι έπρεπε να κάνουν με την ίδια λογική οι ʼγγλοι; Να αρχίζουν να βομβαρδίζουν την Αθήνα;
Φοβερή απαγωγή! Δύο Ισραηλινοί στρατιώτες συνελήφθησαν ΕΝΤΟΣ των συνόρων του Λιβάνου κι αυτό θεωρείται απαγωγή! Δηλ. εάν συλλάβουμε εμείς δύο Τούρκους στρατιώτες, με όλο τον οπλισμό τους εντός των συνόρων μας στον Έβρο, θα θεωρηθεί απαγωγή; Ή θα θεωρηθεί, σύμφωνα με όλους τους κανόνες του διεθνούς δικαίου, σύλληψη ξένων στρατιωτών που εισέβαλλαν παράνομα ;
25-07-2006, 04:04 #12
Η απόφαση να διαλύσουν ολόκληρη την οικονομική, τεχνολογική και κοινωνική υποδομή του Λιβάνου ώστε να ξαναγίνει μια χώρα φάντασμα, δεν οφείλονταν στην «απαγωγή» αλλά ήταν προειλημμένη.
Η οικονομική ανάπτυξη του Λιβάνου έθετε όλες τις προϋποθέσεις να κατασκευαστεί πετρελαϊκός αγωγός που θα άνοιγε την κάνουλά του στη Μεσόγειο, εξασφαλίζοντας τον έλεγχο του πετρελαίου και των αγορών του από τους ʼραβες της Συρίας, της Ιορδανίας, του Ιράν αλλά και δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για οικονομική ανάκαμψη του Ιράκ.
Κανείς δεν το θέλει αυτό και κυρίως τα μεγάλα πετρελαϊκά συμφέροντα.
Η εξαθλίωση δε του Λιβάνου (της μόνης ανεπτυγμένης οικονομικά, κοινωνικά, τουριστικά κλπ περιοχής της Μ. Ανατολής που έσφυζε από ζωή) δημιουργεί τις προϋποθέσεις όπως φαντάζονται ή όπως προσδοκούνε οι Ισραηλινοί παράγοντες - να διαδεχθούν τη Βηρυτό τα εβραϊκά λιμάνια και να μετατραπούν σε κοσμοπολίτικα. Να γίνει δηλ. το Ισραήλ Λίβανος στη θέση του κοσμοπολίτικου Λιβάνου!
Να λοιπόν που διαφορετικά συμφέροντα συμπλέουν σε αγαστή συμφωνία για να μετατρέψουν μια χώρα σε ερείπια.
Διότι όπως διερωτήθηκε και ο Βρετανός ΥΠ. ΕΞ. αλλά και ο απεσταλμένος του ΟΗΕ, πώς είναι δυνατόν να στοχεύεις τις δυνάμεις της Χεζμπολά που βρίσκονται συγκεντρωμένες στον Νότιο Λίβανο και οι βόμβες σου να πέφτουν στη Βηρυτό, στην Τύρο κλπ; Πώς είναι δυνατόν να σημαδεύεις στρατιωτικό εξοπλισμό σε συγκεκριμένα στρατόπεδα και να ισοπεδώνεις πολυκατοικίες, καταστήματα, παιδικές χαρές και σταθμούς λεωφορείων στις μεγάλες πόλεις;
25-07-2006, 04:09 #13
Τους δύο «απαχθέντες» στρατιώτες τους, τους έστειλαν σε αποστολή αυτοκτονίας (εν αγνοία των ιδίων των στρατιωτών βέβαια).
Τους έστειλαν μέσα στο έδαφος του Λιβάνου για να συλληφθούν από τη Χεζμπολά και να δοθεί έτσι η αφορμή να ξεσηκώσουν τον κόσμο με τις φωνές τους και να ξεκινήσουν τους βομβαρδισμούς και την εισβολή. Ότι προβοκάτσιες έκαναν οι Ναζί (βλ. την προβοκάτσια στα γερμανοπολωνικά σύνορα στις 1/9/1939 που χρησιμοποιήθηκε ως αφορμή για τον Β Παγκ. Πόλεμο), κάνουν οι άξιοι μαθητές τους. Οι Ισραηλινοί! Αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που αποδεικνύονται άξιοι μαθητές των Ναζιστών.
Και για να μην υπάρξουν περιθώρια αποτυχίας στο σχέδιο αυτό (να εξασφαλίσουν δηλ. το ότι οι στρατιώτες τους θα συλληφθούν οπωσδήποτε και ότι δεν θα κάνουν τα στραβά μάτια οι συνοριακοί φύλακες της Χεζμπολά), φρόντισαν μια βδομάδα πριν να βομβαρδίσουν κατοικημένες περιοχές στη λωρίδα της Γάζας, σπέρνοντας τον πανικό και προκαλώντας θρήνο και οδυρμό μαζί με δεκάδες νεκρούς στον άμαχο πληθυσμό των Παλαιστινίων
Γνωρίζοντας ότι μετά από αυτή την ιταμή ενέργεια, οι μαχητές της Χεζμπολά, οργισμένοι και εκνευρισμένοι με την ανανδρεία των Ισραηλινών, θα επιτεθούν και θα συλλάβουν όποιον στρατιώτη τολμήσει να εισβάλλει στα εδάφη τους κατά τη διάρκεια της περιπολίας του.
Το σχέδιο πήγε περίφημα. Η Χεζμπολά έπεσε στην παγίδα! Και πριν καλά καλά καταλάβει κανείς τι παίζεται, ξεκίνησε η επιχείρηση εισβολής και εξολόθρευσης.
Ότι ακριβώς έκαναν και οι Ναζί το 1939!
25-07-2006, 04:14 #14
Οι ηγεσίες των Ισραηλινών πρέπει να απολογηθούν ενώπιον της διεθνούς κοινότητας. Πρέπει να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Όχι μόνο για την τωρινή άνανδρη και ιταμή επίθεση εναντίον αμάχων. Αλλά και για την επίθεση που εξαπέλυσαν εναντίον του Λιβάνου το 1982 βομβαρδίζοντας στρατόπεδα αμάχων προσφύγων. Και για την εξόντωση δεκάδων χιλιάδων αμάχων Παλαιστινίων τα τελευταία 40 χρόνια.
Αλλά και για τα εγκλήματα που διέπραξαν ενάντια στον ίδιο τους το λαό. Πριν δυο χρόνια αποκαλύφθηκε στην ίδια την ισραηλινή τηλεόραση (και οι ιθύνοντες έκτοτε απαγόρευσαν κάθε κουβέντα περί αυτού) τα πειράματα με ραδιενέργεια που διενεργούσαν στη δεκαετία του 1950 σε παιδάκια ομοεθνών τους (ναι! Εβραίων!). Χιλιάδες παιδάκια Εβραίων (επιλεχθέντων από οικογένειες «μαυριδερών» Εβραίων που κατέφτασαν στο Ισραήλ από τη Β. Αφρική και όχι ξανθών εποίκων από την Ευρώπη ο ρατσισμός και η κτηνωδία σε όλο τους το μεγαλείο)! Ρίχνοντας στάχτη στα μάτια των γονιών τους με το πρόσχημα ότι τάχα εξετάζουν τα παιδιά για να τα προφυλάξουν από τις επιδημίες! Πολλά από εκείνα τα παιδιά πέθαναν από καρκίνους και όσα έχουν επιζήσει (έδωσαν συνεντεύξεις όταν αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο), είναι ως ενήλικες εντελώς ανίκανοι για οτιδήποτε μια που όλοι έχουν αναπτύξει ποικίλες ασθένειες!
Κατά τα άλλα, οι Ναζί στιγματίζονται ακόμη για τα πειράματα που έκαναν σε ανθρώπινα πειραματόζωα!
Οι στυγνοί εγκληματίες της ισραηλινής ελίτ πότε θα απολογηθούν για τον ίδιο ακριβώς λόγο;
Και υπόψιν, ορισμένοι από τους πρωταγωνιστές εκείνων των πειραμάτων εις βάρος των παιδιών, ζούνε ακόμη. Κατέχοντας υψηλές θέσεις σε όλα τα κλιμάκια της πολιτικής ζωής και της εξουσίας του κράτους του Ισραήλ.
25-07-2006, 04:16 #15
Μόλις σήμερα άκουγα στις ειδήσεις ότι οι Ισραηλινοί προειδοποιούν πως
για κάθε ρουκέτα της Χεζμπολά
θα βομβαρδίζουν ΕΙΚΟΣΙ ΚΤΙΡΙΑ στο Λίβανο!!!
Κάτι μου θύμιζε αυτό
ώσπου θυμήθηκα.
Θυμήθηκα εκείνες τις ανακοινώσεις που μαθαίνουμε ότι εξέδιδε η γερμανική διοίκηση στη διάρκεια της Κατοχής:
Ότι για κάθε νεκρό γερμανό στρατιώτη
θα εκτελούνται είκοσι Έλληνες όμηροι
Ακόμη αναρωτιέται κανείς αν οι Ισραηλινοί είναι γνήσιοι συνεχιστές του έργου των Ναζί;
Με έδιωξαν από το σπίτι.
18-07-2025, 14:01 in Με καφέ και συμπάθεια....