Results 1 to 4 of 4
Thread: Συνέχεια στο μεταίχμιο
-
08-01-2011, 14:33 #1
Συνέχεια στο μεταίχμιο
Βαρέθηκα τις εναλλαγές στη διάθεση. Βαρέθηκα να μη ξέρω πως θα ξυπνήσω. Πως θα τραβήξει η μέρα.
Η ζωή δεν περιμένει εμένα, πρέπει να είμαι εκεί στις επάλξεις για να μπορώ να δημιουργώ. Κάνω επιτέλους αυτό που μου αρέσει, που με γεμίζει αλλά συγχρόνως έχω να αντιμετωπίσω και το άρρωστο κομμάτι του εαυτού μου. Σε έναν χώρο σαν το θέατρο όλα βγαίνουν στην επιφάνεια, δεν μπορείς να κρυφτείς. "Μου δίνεις την εντύπωση πως είσαι ευθραυστή", το ακούω συχνά.
Βαρέθηκα τα χάπια, τα νιώθω σαν φυλακή, αλλά δεν μπορώ χωρίς αυτά. Η ψυχοθεραπεία βοηθάει και πονάει συγχρόνως. Δεν θέλω να φαίνομαι μίζερη και κλαψιάρα, πολλές φορές φοράω μάσκα, αλλά με προδίδουν το τρέμουλο και τα θλιμμένα μάτια.
Τώρα έβγαλα και ψωρίαση, χωρίς να υπάρχει καν κληρονομικότητα. Η δερματολόγος μου είπε πως πρέπει να σταματήσω να στεναχωριέμαι, να τα βρω με τον εαυτό μου. "Μα, δεν έχετε λόγο, είστε μια κούκλα, η ζωή είναι δύσκολη για όλους μας". Ποια κούκλα; Εγω τις περισσότερες φορές νιώθω άσχημη.
Από τη μία αυτή η ευαλωτότητα και από την άλλη ο άκρατος θυμός, η επιθετικότητα προς τον εαυτό μου και τους άλλους. Μπορώ να κατανοήσω πως βιώματα από τη βραφική ηλικία, γραμμένα στο ασυνείδητο ξυπνάνε αρχέγονες αντιδράσεις. Ο φόβος για το θάνατο αποτυπώνεται στο συνεχές τρέμουλο, την επιθετικότητα, την αυτοκαταστροφή.
Αλλά τώρα πια φοβάμαι και νιώθω τόσο μόνη μου.
Νιώθει κάποιος άλλος όπως εγώ;
- 08-01-2011, 19:32 #2
Γεια σου mystic.Τι φαρμακα παιρνεις αν επιτρεπετε.Και γιατι να νιωθεις ασχημα με τον εαυτο σου.Για να σου λεει η γιατρος εισαι μια κουκλα θα το εννοει. Οντως η ζωη ειναι δυσκολη για ολους μας και αν στεναχωριομασταν ολοι με το παραμικρο τοτε την κατσαμε την βαρκα
08-01-2011, 19:43 #3
Όχι. Είμαι εγκλωβισμένος σε ένα μη δημιουργικό εργοστάσιο. Θεώρησε εαυτόν τυχερή που μπορείς να λυσάς σε ένα τέτοιο πλαίσιο. Και μην το αφήσεις.
08-01-2011, 22:07 #4
Μystic, αυτα που γράφεις ειναι μηνυματα του υποσυνειδητου σου και κυριως εχουν να κανουν με τα συναισθηματα σου προς τους γονεις σου. Εκει θα καταλληξει η ψυχοθεραπεια . Ωστοσο ο βαθμος της αμυνας που εχεις χτισει φαινεται πως ειναι ισχυρος.
Θα ελεγα να βουτηξεις ακομα περισσοτερο στη γνωση του εαυτου σου. Σιγουρα υπαρχουν πολλοι σαν εσενα.
Η εναλλαγη των συναισθηματων υπαρχει επειδη μεσα σου υπαρχουν ισχυρες αιτιες που δημιουργουν αντιφατικα συναισθηματα:
πχ αγαπω την μητερα, αλλα πιστευω οτι μου εκανε κακο
Γενικα θα πρεπει να αναγνωρισθουν τα συναισθηματα που ειναι αρνητικα, επειτα να αναγνωρισθει η πηγη τους, επειτα να εξεταστει αν ειναι αντικειμενικα και εν τελλει θα δεις οτι θα αρχισουν να υπερισχουν τα θετικα συναισθηματα. Ετσι θα αποκτησεις μια ταυτοτητα (θετικη), εναν εαυτο που λεμε, και δε θα εναλλασσεται και ταλαντωνεσαι σαν το εκρεμες.