τι ειναι η ζωη - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 39
    Banned
    [QUOTE=insect;216554]δεν ξέρω! είναι απρόβλεπτη! από το ένα μέρος στο άλλο πάει...[/Qαρα συμφωνεις με την παλια μου υπογραφη? δηλαδη, η σωστη σταση της ζωης, ειναι να περιμενει κανεις το απροσδοκητο.

Senior Member
    Εξαρτάται! Αν περιμένεις να πιάσεις εξάρι στο τζόκερ λίγο δύσκολο.. εκτός κι αν είναι συνενοημένο ;)

Banned
    Quote Originally Posted by insect View Post
    Εξαρτάται! Αν περιμένεις να πιάσεις εξάρι στο τζόκερ λίγο δύσκολο.. εκτός κι αν είναι συνενοημένο ;)
    εχασα στο πρωτοχρονιατικο λαχειο για εναν αριθμο :(

Senior Member
    Quote Originally Posted by seleios View Post
    λοιπον, προσωπικη μου πεποιθηση ειναι πως η ζωη ειναι ενα μεγαλο πουλι που μας πηδαει κανονικα.. για να ειμαι ποιο ακριβης, για αλλους ειναι ευοιωνη, και για αλλους δυσοιωνη...
    Σαν το αγγουρι ενα πραμα δηλαδη... :D
    ...του καθενος η κολαση,
    βρισκεται, παντα, δυο βηματα μακρυτερα
    απ' οπου τολμα να ξεμυτισει...

Banned
    Quote Originally Posted by Fearg View Post
    Σαν το αγγουρι ενα πραμα δηλαδη... :D
    nai.. kapws etsi..

Banned
    Η ζωή είναι ένα δώρο, όποιος θέλει το πετάει, αλλά λίγοι θέλουν πραγματικά να το κάνουν αυτό.

Banned
    Quote Originally Posted by lightbluepath View Post
    Η ζωή είναι ένα δώρο, όποιος θέλει το πετάει, αλλά λίγοι θέλουν πραγματικά να το κάνουν αυτό.

τα δωρα δεν τα πεταμε ποτε..

Banned
    Quote Originally Posted by dora-agxos View Post
    ουτε τη δωρα :Ρ

Senior Member
    seleios,

Ζωή - τελείως στεγνά - είναι η κατάσταση λειτουργίας των ενστίκτων και των ανώτερων λειτουργιών. Όταν λοιπόν εμείς οι άνθρωποι είμαστε ζωντανοί τότε λειτουργούν τα ένστικτά μας που στόχο έχουν την διατήρηση του είδους: αναπαραγωγή, αυτοσυντήρηση. Όλη η φύση λειτουργεί βάσει αυτών των ενστίκτων. Αν ένα από αυτά παύσει, τότε μιλάμε για μη-ζωή ή θάνατο.

Όταν τα ένστικτα ικανοποιούνται (μέσα από τις ανάγκες που γίνονται αισθητές ως αγάπη, πείνα, δίψα, κτλ) τότε μιλάμε για χαρούμενο ανθρωπο. Η χαρά (συναισθήματα ικανοποίησης) είναι τόσο μεγάλη που ο εγκέφαλος δεν έχει χρόνο να σκεφτεί την κατάσταση του θανάτου.

Επομένως ερωτήματα τύπου 'τι είναι ζωή' , 'γιατί ζούμε;' κτλ, είναι ενδείξεις έλλειψης χαράς , έλλειψης ικανοποίησης στη ζωή. Στην περίπτωση αυτή κοιτάμε όχι να απαντήσουμε αυτά τα ερωτήματα (μάταιη προσπάθεια που δεν φέρνει ανακούφιση), αλλά να δούμε τι ωθεί και γιατί ωθεί στην δημιουργία τους.

Banned
    Quote Originally Posted by esoteriki_dynami View Post
    seleios,

Ζωή - τελείως στεγνά - είναι η κατάσταση λειτουργίας των ενστίκτων και των ανώτερων λειτουργιών. Όταν λοιπόν εμείς οι άνθρωποι είμαστε ζωντανοί τότε λειτουργούν τα ένστικτά μας που στόχο έχουν την διατήρηση του είδους: αναπαραγωγή, αυτοσυντήρηση. Όλη η φύση λειτουργεί βάσει αυτών των ενστίκτων. Αν ένα από αυτά παύσει, τότε μιλάμε για μη-ζωή ή θάνατο.

Όταν τα ένστικτα ικανοποιούνται (μέσα από τις ανάγκες που γίνονται αισθητές ως αγάπη, πείνα, δίψα, κτλ) τότε μιλάμε για χαρούμενο ανθρωπο. Η χαρά (συναισθήματα ικανοποίησης) είναι τόσο μεγάλη που ο εγκέφαλος δεν έχει χρόνο να σκεφτεί την κατάσταση του θανάτου.

Επομένως ερωτήματα τύπου 'τι είναι ζωή' , 'γιατί ζούμε;' κτλ, είναι ενδείξεις έλλειψης χαράς , έλλειψης ικανοποίησης στη ζωή. Στην περίπτωση αυτή κοιτάμε όχι να απαντήσουμε αυτά τα ερωτήματα (μάταιη προσπάθεια που δεν φέρνει ανακούφιση), αλλά να δούμε τι ωθεί και γιατί ωθεί στην δημιουργία τους.
    ευχαριστω για την επιστημονικη αναλυση esoteriki dynami, αυτη η αποψη σου υπηρχε μεσα στο μυαλο μου, αλλα δυσκολευομουν να την διατυπωσω, ειναι αυτο που εγω ονομαζω συναισθηματικη περισφιξη :( δεν μπορω να εκφρασω αυτα που νιωθω, αλλα ευτυχως οχι παντα.. γιαυτο ευθυνεται η ΙΨΔ.........

Banned
    Quote Originally Posted by dora-agxos View Post
    Αυτό πες το σ'αυτούς που την θεωρούν τη ζωή ένα τίποτα, όπως εδώ.

Senior Member
    H ζωη ειναι κατι τελιος ξεχοριστο πραγμα για τον κα8ενα... για αλλον ειναι η νυχτα , για αλλον ειναι η μερα .
    Για εμενα η ζωη ειναι ψυχοσοματικη κ πνευματικι εξελιξη , να ζω ομορφες στιγμες με ανθροπους
    ειναι ελευθερια , ειναι γενικα θετικα κ αρνιτικα συναισ8ηματα , ειναι αξια στον εαφτο μας κ στην οικογενεια μας , ειναι χιλια δυο...
    το πραγματικο νοημα της ζωης ειναι η ζωη με νοημα...
    να ζουμε το παρον σαν να ειναι η τελευτεα μας μερα μεν αλλα να σκεφτουμε πος 8α περασουμε καλα μεχρι να γερασουμε... αυτο ειναι επιτιχια !

Banned
    Quote Originally Posted by lightbluepath View Post
    Αυτό πες το σ'αυτούς που την θεωρούν τη ζωή ένα τίποτα, όπως εδώ.
    η ζωη ειναι οντως ενα τιποτα, απλα εμεις της δωσαμε υπερβολικη αξια, γιαυτο και πλεον οσο παει γινετε και πιο πολυπλοκη, μεχρι που καταντα αφοριτη (σε λιγο ουτε να αναπνευσεις κι ολας δε θα μπορεις, χωρις να πληρωσεις)!

αμα γυρισουμε ομως πισω στα χρονια των σπηλαιων, τοτε μονο καταλαβαινουμε ποσο ασημαντη ειναι, και ποσο ευκολα χανετε. δες και τις ζωες των ζωων ή καλυτερα των εντομων, τι αξια εχει ενα μυρμηγκι ? ετσι κι εμεις..
    Last edited by deleted-member30-03; 12-01-2011 at 01:21.

Senior Member
    Quote Originally Posted by KENO View Post
    η ζωη ειναι οντως ενα τιποτα, απλα εμεις της δωσαμε υπερβολικη αξια, γιαυτο και πλεον οσο παει γινετε και πιο πολυπλοκη, μεχρι που καταντα αφοριτη (σε λιγο ουτε να αναπνευσεις κι ολας δε θα μπορεις, χωρις να πληρωσεις)!

αμα γυρισουμε ομως πισω στα χρονια των σπηλαιων, τοτε μονο καταλαβαινουμε ποσο ασημαντη ειναι, και ποσο ευκολα χανετε. δες και τις ζωες των ζωων ή καλυτερα των εντομων, τι αξια εχει ενα μυρμηγκι ? ετσι κι εμεις..
    Αν είναι έτσι τότε σύμφωνα με την δική σου λογική να βάλουμε και γυναίκες σε σταύλο να τις αρμέγουμε και να βγάζουμε γάλα και τους άντρες σε μαντρί και να τρώμε το κρέας τους? Αφού η ζωή δεν έχει αξία. Άν μπείς εσύ πρώτος στο μαντρί θα είμαι εγώ ο δεύτερος.

Banned
    εγινε!!! παμε για νεο Αουσβιτς, θα μας συγκεντρωσουν κι οποιος δεν προσφερει τιποτα απολυτως, θα εκτελειται γιατι ειναι αχρηστος.

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast