ως ποτε.. - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 17 of 17

Thread: ως ποτε..

Junior Member
    researcher εχω φτασει στο σημειο να θεωρω πως πλεον κουραστηκα απο τις αναλυσεις γιατι ουσιαστικα νιωθω πως ειναι μια πατεριτσα κ ενα στηριγμα για να παρω τις αποφασεις μου μετα.ξαναλεω πως η προηγουμενη ψυχολογος που ειχα ηταν χειριστικη κ ναρκισσος κ μεχρι κ ο συνεργατης της το ελεγε αυτο με αποτελεσμα να χασω τον εαυτο μου πληρως.η τωρινη μου ψυχολογος με εχει βοηθησει παρα πολυ αλλα ειναι σε αυτο το σταδιο που νιωθω οτι θελω να λειτουργω μονη μου χωρις βοηθεια απο κανενα αλλα απο την αλλη φοβαμαι να το κανω μηπως κ καταληξω να κανω χειροτερα λαθη..μπρος γκρεμος κ πισω ρεμα..απλα αυτο που με βασανιζει περισσοτερο απο ολα ειναι οτι υπεραναλυω τα παντα,παιρνω χιλιαδες γνωμες μεχρι να κανω αυτο που θελω κ αφου φυσικα εχω μπερδεψει τον εαυτο μου τοσο πολυ χανοντας το νοημα..ας κανω κ λαθος τι θα γινει..εκει ειναι που βγαινουν αλλα μετα..αγχος απορριψης,φοβιες,στρες,κατ� �θλιψη κ λεω οτι αμα ακολουθησω την συμβουλη της ψυχολογου μου που καταλαβαινει κατι παραπανω απο μενα θα σωθω..ειναι ομως ετσι?για το λογο αυτο ρωτησα που σταματαει τελικα η αναλυση κ που αρχιζει ο δικος μας εαυτος?

Junior Member
    Αν υπάρχει σωστός δρόμος, τότε αυτός ειναι ο δρόμος που υποδεικνύουν τα συναισθήματά μας. Το θέμα είναι όταν δεν μπορούμε να καταλάβουμε ακριβώς τι λένε τα συναισθήματά μας και αυτό συμβαίνει όταν αυτά περιπλέκονται με υποσυνείδητα συναισθήματα όπως τα παραπάνω (φόβο αποτυχίας, φόβος επανάληψης του ίδιου λάθους, κτλ). Στην περίπτωση αυτή θα ήταν χρήσιμο να μπει ένα μικροσκόπιο και να ανιχνεύσει αυτά τα 'κατακάθια' του υποσυνειδητου που απαγορεύουν την αυθόρμητη δράση και την κωλυσιεργούν
    με αυτα που εγραψες παραπανω με εχεις προβληματισει τοσο πολυ που πραγματικα τα σκεφτομαι συνεχεια..ειναι η πρωτη φορα που αντιλαμβανομαι οτι τελικα εχω χασει την επαφη με τα συναισθηματα μου γιατι φοβαμαι οτι αυτα δεν μου βγαινουν αβιαστα κ κολλανε παντα σε φοβιες του παρελθοντος για αυτο κ φοβαμαι να κανω την οποιαδηποτε κινηση.φοβαμαι το κοστος κ ο φοβος αυτος με εβοδιζει να κινηθω αυθορμητα..πως ομως μπορω να το ψαξω αυτο το κομματι μου κ να δω που κολλαω... εδω εχω μπλοκαρει..

Page 2 of 2 FirstFirst 12