βαριεμαι που ζω
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 31
  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    athens
    Posts
    700

    βαριεμαι που ζω

    Το πρόβλημα μου είναι μαλλον υπαρξιακό..βαριεμαι τα πάντα, νιωθω πως η ζωή ειναι μονο πληξη και το μόνο που απολαμβάνουμε που και που είναι στιγμές..
    ξυπνάω το πρωι και 8 ωρες στη δουλειά βαριεμαι τόσο που ωρες ωρες νομίζω οτι θα πέσω απτην καρέκλα γυρνάω σπιτι βαριεμαι να κάνω οποιαδήποτε δουλειά και οταν κάνω κάτι φευγει η μερα και παει..ετσι ειναι η ζωή ρε παιδια τόσο χαλια ειμαι μόλις 22 και από τοτε που θυμαμαι τον εαυτό μου βαριεμαι, στο σχολειο δεν την παλευα βαριόμουν, στη σχολή το ιδιο αν κ ηταν λιγες ωρες μετα γύρναγα σπιτι βαριόμουν, τωρα ενα χρονο ειμαι στην αγορα εργασίασ και νιωθω καταδικασμενη θα πρεπει να δουλευω σε ολη μου τη ζωη οπως ολοι δλδ και να κάθομαι σε ενα γραφείο..παντως αυτό ειναι γενικό οχι οτι αν καθόμουν σπιτι δεν θα βαριόμουν..ψυχιατρικά εχω παρει διαφορες διαγνωσεις κ εχω περασει διαταραχες καταθλιψη οχι εχω παρει διαγνωση για δυσθυμια κ εχω χρησιμοποιησει τα λαντοζ..
    δεν την παλεύω παντως και νομίζω πως οι περισσοτεροι ανθρωποι αισθάνονται ετσι αλλα εγω δεν ξερω σαν να μην μπορω καθολου την καθημεριν΄τητα νιωθω πως σερνομαι..
    πως δεν μαρεσει τιποτα, ουτε να βγαινω μου αρεσει ειδικα βραδυ το βλεπω σαν εφιαλτη γιατι βαριεμαι, κουραζομαι οποτε δεν απολαμβάνω τιποτα, τι εχετε να πειτε νιωθετε το ιδιο?μηπως η ζωή ειναι λιγο ανωφελη?τι νοημα εχουν μερικες στιγμες μπροστα σε τετοια ταλαιπωρία?

  2. #2
    Banned
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    6,851
    συμπασχω απο χρονια βαρεμαρα, η οποια με εχει καταντησει να βαριεμαι τα παντα. απο το να κυκλοφορισω εξω και να δω κοσμο, μεχρι και το να παω στο διπλανο δωματιο. ωρες ωρες ειμαι κυριολεκτικα λες κι εχει φυγει η ψυχη απο μεσα μου, και δε νιωθω να κανω τιποτα απολυτως! εχω μαθει κι ολας στο μηδενισμο, οποτε ενω μπορω να κανω σχεδον τα παντα για ολους τους αλλους, για μενα βρισκω πως δεν εχω αναγκη να κανω εστω και το παραμικρο (εξαιρουνται καποιες βασικες αναγκες οπως τροφη και νερο). αμα το δουμε και πιο φιλοσοφικα το θεμα, οντως η ζωη ειναι λιγακι αδεια και τιποτα δεν αξιζει. ζουμε χωρις νοημα, ολοι οσο ειμαστε εδω πανω αυτο ψαχνουμε να βρουμε. τελικα μαλλον δεν υπαρχει πουθενα αυτο το πραμα. ισως το νοημα εσυ να πρεπει να το δωσεις σε κατι. αμα δεν ασχοληθεις πχ με καποιο hobby, να αφοσιωθεις εκει για λιγο, πως περιμενεις να ξεχασεις αυτο το κενο που νιωθεις ? οσο κι αν φαινεται πως δεν αξιζει αρχικα, προσπαθωντας να το δεις απο μια αλλη οπτικη γωνια και δινωντας του μια ευκαιρια, θα δεις οτι τελικα μπορει να σε κανει να ξεχαστεις εστω και για λιγο...

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Greece
    Posts
    315
    elirene,
    μήπως από μικρό παιδί τον έλεγχο της ζωής σου τον έχουν οι γονείς σου και αυτοί την κατεύθυναν μέχρι τώρα;

    Η 'βαρεμάρα' είναι στην ουσία συναισθήματα μη-ικανοποίησης. Αντιθέτως όταν κάνουμε αυτό που μας ορίζουν τα συναισθήματα -όσο λάθος και αν ειναι- τότε τα συναισθήματα είναι 'ενθουσιασμός', 'χαρα' κτλ.
    Επίσης, άνθρωποι που δέχτηκαν έλεγχο στην παιδική ηλικία από ελεγκτικούς γονείς, τείνουν να γίνονται υποχωρητικοί και στις διαπροσωπικες/προσωπικες σχεσεις τους. Ετσι το συναισθημα βαρεμαρας εντεινεται και πολλαπλασιαζεται. Επειτα μετατρεπεται σε καταθλιψη, απομονωση , στρες, μαζι με διαταραχη πανικου.

    Σκέφτηκες γιατί δεν βαριομαστε την τροφή και το νερο; διοτι ειναι πραγματα που αρεσουν στον οργανισμο μας και κανεις δε μπορει να μας ελεγξει απο το να μην τα κανουμε.

  4. #4
    Member
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Ηρακλειο Κρητης
    Posts
    40
    elirene,

    ολοι καποια στιγμη βαριομαστε να κανουμε το οτιδηποτε,και εγω καμια φορα βαριεμαι και να παω να πιω νερο,βαριεμαι να παω να κανω μπανιο,βαριεμαι να παω σχολειο,βαριεμαι να διαβασω κτλ....ομως η ζωη δεν ειναι ανωφελη...ισα ισα που ειναι διασκεδαστικη..ετσι δες το...βρες καποια πραγματα που σε κανουν να διασκεδαζεις,που σε γεμιζουν και τα τα απολαμβανεις...και δεν χρειαζεται απαραιτητα να κρατουν μικρο χρονικο διαστημα,,ορισε το μονος σου...και στην δουλεια σου βαριεσαι επειδη πιθανον να μην σ αρεσει .......το να βαριεσαι να κανεις κατι που δεν σ αρεσει δεν ειναι κακο.....!!!!

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    dark side of the moon
    Posts
    2,218
    elirene γεια

    για τον άλφα ή βήτα λόγο και με τον άλφα ή βήτα τρόπο όλοι έχουμε περάσει ή είναι πιθανό να περάσουμε μια τέτοια φάση όπως αυτή που περιγράφεις.
    Όμως, απ' ότι καταλαβαίνω από αυτά που έγραψες, φαίνεται πως για σένα αυτή η φάση έχει διάρκεια, είναι μια κατάσταση που ισχύει ''από τότε που θυμάσαι τον εαυτό σου''. Καθόλου αφύσικος ο προβληματισμός σου λοιπόν.

    Θα χρειαστεί να καταλάβεις γιατί δε νιώθεις ικανοποιημένη με τη ζωή σου ως έχει, γιατί δεν μπορείς να χαλαρώσεις και να απολαύσεις το οτιδήποτε, από που πηγάζει αυτή η αίσθηση, τι είναι αυτό που σου λείπει πραγματικά, ποιες είναι οι ανάγκες σου..
    κι αν όχι μόνη σου, τότε με πυξίδα τη βοήθεια κάποιου ειδικού.

    Μπορείς να πετάξεις και μόνη σου κάποια βότσαλα, να ταράξεις λίγο τα νερά, να βγεις από αυτή την ακινησία. Δοκίμασε να βρεις ασχολίες που μπορεί να σε κάνουν να αισθανθείς όμορφα, χαρούμενη, δημιουργική. Ακόμα κι αν η δουλειά σου δε σε ευχαριστεί και σε κουράζει, σκέψου πως έχεις όλο τον υπόλοιπο χρόνο στη διάθεσή σου για να τον αξιοποιήσεις όπως εσύ θέλεις. Άνοιξε παράθυρα επικοινωνίας. Ψάξε για εκείνα τα μικρά και καθημερινά που θα είναι για σένα ανάσα. Μπορεί να μην είναι μια βραδινή έξοδος, αλλά μια βόλτα με καλή παρέα, κινηματογράφος, μουσική, χειροτεχνία, γυμναστική, χορός.. οτιδήποτε. Κάνε μια προσπάθεια. Ίσως μέσα σε κάτι από όλα αυτά να μη νιώσεις πως βαριέσαι και να αρχίσεις να αφήνεσαι και να το απολαμβάνεις.

    Σου εύχομαι να βρεις τις απαντήσεις μέσα σου και να αναζητήσεις όλες εκείνες τις μικρές χαρές που θα δώσουν νόημα στην καθημερινότητά σου.

  6. #6
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    athens
    Posts
    700
    η αληθεια είναι πως δεν εχω και πολλα ενδιαφεροντα αλλα και να ειχα οταν σχολαω 5 και 5.30 ειμαι σπιτι και κοιμαμαι στις 10 νιωθω πως δεν προλαβαίνω, 2 δουλειες να κανω για το σπιτι ενα πλυντήριο, ενα σουπερ μαρκετ παει η μερα και τι εκανα ημουν 8 ωρες στη δουλεια και βαριόμουν, μετραω τις ωρες τα λεπτά να παει 5 να φύγω απο δω.. αυτο συμβαινει πιθανότατα στον περισσοτερο κοσμο που δουλευει και δεν υπάρχει αλλη λύση, ναλλαξω δουλεια αποκλείεται που πιθανότατα να βαριέμαι λιγότερο διότι υπάρχει ανεργία τρελή ειδικά στην αθήνα και επειτα δουλευω με τον πατέρα μου κ εχω καποια δικαιωματα στη δουλεια που κανω ακομα κ αν δεν την παλεύω..ισως φταιει και πως τα ενδαιφεροντα μου δεν ειναι στις επιχειρησεις ψυχολογια εχω σπουδασει και εχω εξειδικευτει στη συμβουλευτικη και δουλευω σαν συμβουλος επιχειρήσεων..
    Πέραν αυτων μπορεί να φταίει πως τα εχω ολα, οικογενεια, φιλο, αμαξι, 2 σκυλια, σπιτι να μενω μονη δουλειά και το πρόβλημα μου ειναι η ανοια.
    Πιστεύω πως η ζωή είναι μια βαρεμάρα ποσοι φιλόσοφοι εχουν περιγράψει αυτή την κατάσταση με φρίκη για τη ζωή, ισως οι ανθρωποι που σκέφτονται λίγο παραπάνω ειναι πιο ψαγμένοι δλδ εχουν την αισθηση του ανικανοποίητου μεσα τους ειτε λόγω της φύσης του ανθρωπου να στραφεί προς την πρόοδο και να εξελιχθει ειτε από συνεχής αρνητικές εμπειρίες, εγω πάντως ειμαι 22 και δεν την παλέυω νιώθω πως σέρνομαι για να κάνω οτιδήποτε ερχομαι στη δουλειά γυρνάω σπιτι και δεν μπορω να κάνω τιποτα η μέρα παιρνάω για 20-30 ευρώ μεροκάματο, βλέπω τον σκύλο μου και το ζηλεύω που δεν σκέφτεται πολύ χαιρεται και μονο που με βλεπει να γυρνάω σπίτι και με το κοτοπουλο που θα του φτιάξω η με τον περίπατο που θα το παω.

  7. #7
    Senior Member
    Join Date
    May 2006
    Posts
    13,014
    Ναι elirene...ειναι προβλημα τερατωδες οχι απλως προβληματακι.
    Η ανοια δεν παλευεται...θυμαμε οταν ημουν ειδικα πιτσιρικι και δεν επαιζα με τους αλλους οτι βαριομουν μες την ταξη , αλλα αυτο που βαριομουν περισσοτερο ηταν τα τεραστια διαλλειματα.
    Και η βαριεμαρα με κυνηγαει , αν και τα τελευταια χρονια μπορω να πω οτι εχει ελαττωθει , δηλαδη περναω καλα και μακαρι να ειχε 48 ωρες το 24ωρο για να το απολαυσω.
    Δεν ξερω λυσεις , ψαξτο περισσοτερο με ειδικους.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

  8. #8
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    421
    Κι εγώ βαριέμαι στη δουλειά μου,αλλά πιο πολύ βαριέμαι όταν κάθομαι σπίτι.Κι εγώ κάνω ζωή 40αρη,δηλαδή σπίτι-δουλειά-σπίτι μιας και δεν έχω προσωπική ζωή αφου δεν έχω σχέση αυτήν την περίοδο.Τουλάχιστον εσύ δουλεύεις στην οικογενειακή επιχείρηση,δεν έχεις δηλαδή προισταμένους να σε πρήζουν,έχεις και τη σχέση σου να ασχολείσαι.Οπότε δε βλέπω το λόγο για τόση βαρεμάρα.

  9. #9
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    4
    elirene αναφερεις οτι απολαμβανεις μονο στιγμες, μα αυτο δεν ειναι η ζωη; στιγμες. μια διαδρομη που στο τελος μας μενουν στιγμες. ισως πρεπει να δημιουργουμε τετοιες δυνατες στιγμες για να μας αναζωογονουν. συμφωνω απολυτα με την esotetiki dynami, η βαρεμαρα προερχεται συνηθως απο μη ικανοποιηση. εχεις σκεφτεί τι δε σαρεσει στη ζωη σου;
    αν ηταν κατι παροδικο, θα σου ελεγα οτι ειναι πολυτελεια καποιες στιγμες να υπαρχει τετοια ηρεμια στη ζωη σου που να σου επιτρεπει να βαριεσαι. με καταλαβαινεις; οτι υπαρχει μια ροη που δεν ταραζεται

  10. #10
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    athens
    Posts
    700
    Παολο νομίζω οτι ειναι χειροτερα στην οικογενειακη επιχειρηση ειδικα με τον πατέρα τον φασιστα διευθυντη διότι μου δινει λεφτα για 6 ωρο για να μαθω πως βγαινουν τα λεφτα και δεν μπορω να κουνηθω πειθαρχία λες και είσαι σε στρατόπεδο αλλα επειδη δεν σηκωνω και πολλα με εχει καταλαβει παρολο αυτα εχω να δωσω λογο σε αυτον εναν διευντη και ενα υποδιευντη του ομίλου και τον γενικο που ναι εκεινος, παιρνω αδειες οπως ολοι οι αλλοι και λεφτα τα μισα οπως ειπα απο τους αλλους..προσπαθω να μην τα σκεφτομαι γτ με νευριαζει.. το προβλημα μου ειναι η πλήξη και το ανωφελο της ζωής, πολυ ταλαιπωρία για στιγμές ελάχιστες αναστασία μου..πριν ενα χρονο ο ψυχιατρος μου χε πει πως πρεπει να βρισκω χαρα σε καθημερινα πραγματα αλλα πραγματικα δεν βρίσκω τιποτα..

  11. #11
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Greece
    Posts
    315
    Noμίζω πως η ίδια έχεις καταλάβει την αιτία που βαριέσαι την ζωή σου. Συσσωρεύει τόσα αρνητικά συναισθήματα στη δουλειά σου που επηρεάζουν και το υπόλοιπο της ημέρας.

    Από την άλλη εσύ η ίδια αφαιρείς από τον εαυτό σου το δικαίωμα να φύγεις , διότι λες υπάρχει ανεργία ή μπορεί να φοβάσαι την αντίδραση του πατέρα σου.
    Εδώ όμως προκύπτει το ερώτημα: Αξίζει να παλέψουμε για την ευτυχία μας και να πάρουμε το ρίσκο της αλλαγής ή καλύτερα να παραμείνουμε στην ίδια βαρετή κατάσταση βλέποντας τις μέρες της ζωής μια-μια να φεύγουν μέσα στη μιζέρια;

  12. #12
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Αθήνα
    Posts
    870
    Quote Originally Posted by elirene View Post
    ξυπνάω το πρωι και 8 ωρες στη δουλειά βαριεμαι τόσο που ωρες ωρες νομίζω οτι θα πέσω απτην καρέκλα γυρνάω σπιτι βαριεμαι να κάνω οποιαδήποτε δουλειά και οταν κάνω κάτι φευγει η μερα και παει..ετσι ειναι η ζωή ρε παιδια τόσο χαλια ειμαι μόλις 22 και από τοτε που θυμαμαι τον εαυτό μου βαριεμαι, στο σχολειο δεν την παλευα βαριόμουν, στη σχολή το ιδιο αν κ ηταν λιγες ωρες μετα γύρναγα σπιτι βαριόμουν, τωρα ενα χρονο ειμαι στην αγορα εργασίασ και νιωθω καταδικασμενη θα πρεπει να δουλευω σε ολη μου τη ζωη οπως ολοι δλδ και να κάθομαι σε ενα γραφείο..
    Θα σου πρότεινα να δεις αυτό το video, μετά το 7ο λεπτό και ειδικά στο 12:45 σημείο. http://v.youku.com/v_show/id_XMTI3MTAyOTQ0.html

  13. #13
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    athens
    Posts
    700
    13 Σεπτεμβριου δηλωσα παραιτηση, δεν την παλευα πηγα σε πανω απο 50 συνεντευξεις και τιποτα και καθομουν σπιτι και βαριόμουν, ειχα πεσει τοσο πολυ απο την απογοητευση και την απραξία που ενιωθα κουρασμενη χαλια, ημουν σπιτι ολη μερα κ εκανα και βλακιες απτην πληξη, εβλεπα "φιλους", δεν ειχα φραγκο μεχρι που σκεφτηκα να παω με κανεναν απτο adoos αλλα τελικα δεν το εκανα, ορεξη δεν ειχα για τιποτα, ενιωθα κουρασμενη, τσαμπα σπουδες, λιγα προσόντα, καθολου επαγγελματική εμπειρία, δεν ειναι ευκολα εκει εξω..τουλάχιστον ειμαι σε μια δουλεια που και βλακιες να κανω δεν θα απωληθω γιαυτο ειμαι σίγουρη..δεν θελω να πω πως ειμαι καμια καημενη που μαι σε αυτη τη δουλεια νομίζω πως οσοι απο εσας δουλευετε σε δουλειες που δεν σας ενδιαφερουν κ τοσο νιωθετε το ιδιο, σίγουρα εχω χαμηλη ανοχη στην απογοήτευση και νιωθω ακομα χειρότερα, γιαννη ειμαι στη δουλεια και δεν μπορω να δω το βιντεο, θα το δω σπιτι και θα σου πω εντυπωσεις, ευχαριστώ

  14. #14
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    1
    κιεγώ βαρέθηκα την καθημερινή ρουτίνα! Η ζωή είναι σκατά! Δεν βλέπω τίποτα ωραίο σ'αυτόν τον κόσμο! Τα συχάθηκα όλα! Σιχάθηκα τους ανθρώπους με τον τρόπο τον οποίο σκέφτονται όλα! Κάποτε νιώθω πως δεν ζω, δεν λαμβάνω κανένα ρόλο στην ζωή μου! Έχω γίνει σαν ρομπότ! Κάποτε απ'την πολλή βαριεστημάρα μου ξεσπώ σε κλάματα και παραπονιέμαι γιατί η ζωή αυτή που ζω είναι σκατά! Αρχίζω να σκέφτομαι ότι θέλω να φύγω από αυτό το μέρος που ζω και να πάω σε κανένα νησί για να ζήσω, εκεί μέσα στην φύση, όχι μέσα σ'αυτή την γκρίζα πόλη που έκανε ο άνθρωπος.! Καταστρέφουμε τα πάντα! ακόμα και την ίδια μας την ζωή όχι μόνο το περιβάλλον! Ο Θεός έδωσε την λογικη στον άνθρωπο αλλά ΔΕΝ την χρησιμοποιεί καθόλου σωστά!..

  15. #15
    Banned
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Hrakleio Krhths
    Posts
    3,599
    Kαι εγω βαριεμαι και ηθελα να ανοιξω αναλογο θρεντ.Βαριεμαι τα παντα και να μηλισω πολλες φορες βαριεμαι.
    Αυτο διαβασα καπου οτι λεγεται ψευδοανια.

Page 1 of 3 123 LastLast

Similar Threads

  1. ΒΑΡΙΕΜΑΙ...
    By Chrisgr in forum Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια
    Replies: 9
    Last Post: 01-08-2019, 05:09
  2. Βαριεμαι...προτεινετε ταινιες να δω.
    By keep_walking in forum Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια
    Replies: 97
    Last Post: 16-07-2010, 06:33
  3. ΒΑΡΙΕΜΑΙ
    By confused in forum Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια
    Replies: 2
    Last Post: 12-01-2006, 18:41

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •