Results 16 to 30 of 41
Thread: ΦΟΒΙΑ ΔΕΥΣΜΕΣΗΣ
-
11-06-2007, 18:45 #16
ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ Aphelia ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΜΕΤΕΟΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΧΕΣΕΙΣ...ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΕ..ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ.
- 11-06-2007, 19:02 #17
Ίσως να εννοεί ότι φοβάται να κάνει σοβαρή σχέση αν και εγώ κατάλαβα ότι εννοεί τον γάμο. Κι εγώ φοβάμαι ότι θα φοβηθώ εκείνη τη στιγμή, γνωρίζοντας πόσο σημαντική είναι για μένα η ελευθερία, γενικά με έχω ικανή να μη παντρευτώ ποτέ αλλά δεν το αποκλείω κιόλας. Αυτή τη στιγμή με σώζει ότι το έχω σπρώξει προς το μέλλον, άρα δε με επηρεάζει άμεσα.
Ήταν απλά μια προσπάθεια αυτοανάλυσης που ίσως να προσέφερε κάτι.
11-06-2007, 19:05 #18
ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΝΑ ΣΕ ΦΟΒΙΖΕΙ Η ΙΔΕΑ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ? ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΓΑΠΑΕΙ ΚΑΙ ΕΙΣΤΕ ΕΥΤΥΧΗΣΜΕΝΟΙ ΤΟΤΕ Ο ΓΑΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΥΠΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΜΙΑΣ ΣΧΕΣΕΙΣ.ΕΓΩ ΕΤΣΙ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ.
12-06-2007, 11:12 #19
Μεγαλη ωριμοτητα λοιπον απο τον πρωην σου, ετων 18 κανει σοβαρη σχεση και αρραβωνιαζεται! τι να σου πω? με εκανες και μενα και γελασα.
Οι περιπτωσεις σας με τον φιλο meteoros παντως διαφερουν παρασαγκας.
Εσυ ερωτευτηκες ησουν μικρη και λογικο να φοβηθηκες την δεσμευση
Ο meteoros δεν αφηνει τον εαυτο του να ερωτευτει, να δοθει. Αν ομως του κατσει ο ερωτας και αφησει τον εαυτο του ελευθερο δεν θα θελει με τιποτα να του φυγει και να την χασει
12-06-2007, 16:04 #20
Μα δεν ανέφερα την περίπτωσή μου για να δείξω ότι φοβήθηκα στα 18 μου (αν και η σχέση τελείωσε στα 24-25 μου). Και φυσικά θα διαφέρουν οι περιπτώσεις μου με τον meteoros. Ο λόγος που το ανέφερα είναι για να δείξω ότι για να προχωρήσει κάποιος σε δέσμευση δεν αρκεί να τον αγαπάει τον άλλο, πρέπει να ισχύουν και άλλοι παράγοντες συγχρόνως. Εγώ ας πούμε τον αγάπαγα τον άνθρωπο μου, και; Δεν είναι αρκετό. Έπρεπε να είμαι στην ανάλογη ηλικία για να θέλω κιόλας να παντρευτώ, να έχω κάνει αυτά που ήθελα ώστε να μη μου έχουν μείνει απωθημένα και με εμποδίζουν και ούτω κάθεξής. Μα ούτε καν τώρα που είμαι στα 29-30 θέλω να παντρευτώ ακόμα.
Και είμαι ερωτευμένη αυτή τη στιγμή και το μόνο που σκέφτομαι είναι ότι θέλω να μείνω μαζί με τον άνθρωπό μου, να είμαστε μαζί συνέχεια. Αυτό δε σημαίνει ότι θα τον παντρευτώ. Δε θεωρώ δύσκολο να ερωτευτείς και να αγαπήσεις έναν άνθρωπο, θεωρώ δύσκολο να κάτσουν όλες μαζί οι συγκυρίες και στους δύο, να νοιώθουν έτοιμοι και οι δύο, να μην τους εμποδίζουν οι καταστάσεις και το κυριότερο να μπορούν να φανταστούν ένα μέλλον που θα είναι ευτυχισμένοι μαζί.
Κι ο meteoros δεν ανέφερε ότι δε μπορεί να ερωτευτεί αλλά ότι καταστρέφει τις σχέσεις όταν αρχίζει να διαφαίνεται ότι μπορεί να υπάρξει μέλλον, ότι θα μπορούσαν να παντρευτούν.
12-06-2007, 16:15 #21
Συμφωνω, το ιδιο πραγμα λεμε. Απλα με διαφορετικα λογια
27-08-2007, 00:56 #22
Originally posted by meteoros
Δεσμοφοβία....το για πάντα σκοτώνει τις σχέσεις όταν αυτές αρχίζουν να γίνονται σοβαρές και να έχουν μέλλουν΄. τότε αρχίζω την αντίθετη μέτρηση για να την καταστρέψω...και τα καταφέρνω...είναι μια κατάσταση που την εζησα χρόνια χωρίς ποτέ να την καταλάβω....ευχαριστώ μια πρώην σχέση μου που μου άνοιξε τα μάτια...
η φοβία όμως είναι εκδηλη και σε πολλούς άλλους τομείς της ζωής μου με ποιό κριφούς τρόπους.
..
steven carter and julia sokol έγγραψαν αυτό το πολύ ωραίο βιβλιο για men who can\'t love...οι άνδρες που φοβούνται να αγαπήσουν...
έχω τα χάλια μου και έχω καταστρέψει πολλές σχέσεις μου και στενοχωρήσει πολλούς..και πάντα πίστευα ότι φταίνε οι άλλοι και αυτό το δικαιολογούσα με τα ελλατώματα των άλλων..
απαντήσεις...αν υπάρχουν
ευχαριστώ..
εμπειρία...ευπρόσδεκτη...
27-08-2007, 04:41 #23
Εγώ δεν βρήσκω κάτι το τραγικό ,μου φαίνεται οτι όλα είναι στο μυαλό σου. Δεν μπορείς δηλαδή να κρατήσεις μια \"σοβαρή\" σχέση χωρίς συγκατοίκηση,χωρίς γάμο?Δεν είσαι έτοιμος απλά και σεβαστό. Αν τώρα δεν μπορείς να δεθείς σε κανένα επίπεδο(να ανοιχτείς συναισθηματικά,να δώσεις και να πάρεις), τότε ίσως να πρέπει λίγο να ψάξεις το γιατί μέσα σου. Στις φιλικές σου σχέσεις πώς είσαι?
27-08-2007, 13:39 #24
Originally posted by meteoros
Δεσμοφοβία....το για πάντα σκοτώνει τις σχέσεις όταν αυτές αρχίζουν να γίνονται σοβαρές και να έχουν μέλλουν΄. τότε αρχίζω την αντίθετη μέτρηση για να την καταστρέψω...και τα καταφέρνω...είναι μια κατάσταση που την εζησα χρόνια χωρίς ποτέ να την καταλάβω....ευχαριστώ μια πρώην σχέση μου που μου άνοιξε τα μάτια...
η φοβία όμως είναι εκδηλη και σε πολλούς άλλους τομείς της ζωής μου με ποιό κριφούς τρόπους.
..
steven carter and julia sokol έγγραψαν αυτό το πολύ ωραίο βιβλιο για men who can\'t love...οι άνδρες που φοβούνται να αγαπήσουν...
έχω τα χάλια μου και έχω καταστρέψει πολλές σχέσεις μου και στενοχωρήσει πολλούς..και πάντα πίστευα ότι φταίνε οι άλλοι και αυτό το δικαιολογούσα με τα ελλατώματα των άλλων..
απαντήσεις...αν υπάρχουν
ευχαριστώ..
εμπειρία...ευπρόσδεκτη...
31-08-2007, 03:18 #25
Αχαχαχα Έρη...Μια ΣΧΕΣΗ -ΟΥ 666!!!!!- είναι σοβαρή από μόνη της και από την πρώτη στιγμή.....Τι σημαίνει σοβαρή ή μη σοβαρή σχέση;Νομίζω ότι εξαρτάται από την σοβαρή ή μη/ανώριμη ή μη/ξεκάθαρη ή μη προσέγγιση των συντελεστών της!
07-09-2007, 22:24 #26
Έτυχε και χώρισα πριν 3 βδομάδες με μία κοπέλα που είναι ο ορισμός της \"δεσμοφοβικής\". (Ίσως κάποιοι από εσάς να θυμάστε προηγούμενα μηνύματά μου όταν ήμασταν μαζί ακόμα, όπου η συμπεριφορά της ήταν τόσο περίεργη που είχα φτάσει και στο σημείο να πιστεύω ότι μπορεί να είναι Οριακή!).
Η συμπεριφορά της είχε πολλά κοινά με αυτά που διαβάζω εδώ. Είχε δει ήδη το τέλος της σχέσης πριν καν σοβαρέψει. Έψαχνε αιτίες για να απομακρυθούμε οι οποίες ήταν αβάσιμες. Προσπαθούσε να προσάψει \"χαρακτηριστικά\" σε μένα που δεν είχαν σχέση με την πραγματικότητα κλπ κλπ.
Το παρελθόν της είχε παρόμοιες σχέσεις, κλπ κλπ. Το αποτέλεσμα όμως ήταν ότι το δικό της μπέρδεμα, μεταφέρθηκε και σε μένα και ενώ μία βδομάδα πριν χωρίσουμε, είχε πάει τη σχέση στα ύψη, για ψύλλου πήδημα βρήκε αφορμή για να φύγει. Τελικά, εγώ πληγώθηκα στο τέλος και έμεινα και με ένα τεράστιο ερωτηματικό.
Να σας πω και την άποψη μου; Κι εγώ υπήρξα σε περιόδους που φοβόμουν την οποιαδήποτε δέσμευση, κι ας ήταν η άλλη η \"κατάλληλη\" σύντροφος. Κι εμένα με τρομάζει η ιδέα του γάμου. Προτειμώ να είμαι σε μία σχέση που κρατάει χρόνια, ακόμα και να συγκατοικούμε, αλλά όχι να παντρευτούμε.
Υπάρχει όμως μία μεγάλη διαφορά. Όσο η σχέση προχωράει καλά, εγώ την απολαμβάνω και ζω το παρόν της. Δεν προσβλέπω σε κάτι σοβαρο στυλ γάμου, αλλά δε φοβάμαι να είμαι στη σχέση. Και να προσθέσω και κάτι και θα το πω θυμωμένα, λόγω του πρόσφατου συμβάντος: Ελευθερία αγαπητοί δεν είναι να αλλάζουμε ερωτικούς συντρόφους όποτε και άμα μας καυλ*** χωρίς να έχουμε ευθύνες απέναντι σε κανένα. Ελευθερία είναι να μην ελπίζουμε τίποτα αλλά και να μη φοβόμαστε τίποτα (Καζατζάκης speaking). Άρα όταν είμαστε σε μία σχέση που ξεκινάει, ελευθερία είναι να μην ελπίζουμε η σχέση να κατασταλλάξει και να γίνει σοβαρή αλλά να μην φοβόμαστε να το κάνουμε κι όλας.
Οπότε, θα σας παρακαλούσα να μην επικαλείστε την έννοια \"ελευθερία\" για πράξεις που πηγάζουν από άλλα πράγματα. Δεν μπορείτε να είστε ελεύθεροι, όταν είστε δέσμιοι του να λήγετε σχέσεις πριν καν ξεκινήσουν!
08-09-2007, 03:37 #27
Συμφωνώ με τον ifiwasadog
15-09-2007, 03:44 #28
Originally posted by ifiwasadog
Έτυχε και χώρισα πριν 3 βδομάδες με μία κοπέλα που είναι ο ορισμός της \"δεσμοφοβικής\". (Ίσως κάποιοι από εσάς να θυμάστε προηγούμενα μηνύματά μου όταν ήμασταν μαζί ακόμα, όπου η συμπεριφορά της ήταν τόσο περίεργη που είχα φτάσει και στο σημείο να πιστεύω ότι μπορεί να είναι Οριακή!).
Η συμπεριφορά της είχε πολλά κοινά με αυτά που διαβάζω εδώ. Είχε δει ήδη το τέλος της σχέσης πριν καν σοβαρέψει. Έψαχνε αιτίες για να απομακρυθούμε οι οποίες ήταν αβάσιμες. Προσπαθούσε να προσάψει \"χαρακτηριστικά\" σε μένα που δεν είχαν σχέση με την πραγματικότητα κλπ κλπ.
Το παρελθόν της είχε παρόμοιες σχέσεις, κλπ κλπ. Το αποτέλεσμα όμως ήταν ότι το δικό της μπέρδεμα, μεταφέρθηκε και σε μένα και ενώ μία βδομάδα πριν χωρίσουμε, είχε πάει τη σχέση στα ύψη, για ψύλλου πήδημα βρήκε αφορμή για να φύγει. Τελικά, εγώ πληγώθηκα στο τέλος και έμεινα και με ένα τεράστιο ερωτηματικό.
Να σας πω και την άποψη μου; Κι εγώ υπήρξα σε περιόδους που φοβόμουν την οποιαδήποτε δέσμευση, κι ας ήταν η άλλη η \"κατάλληλη\" σύντροφος. Κι εμένα με τρομάζει η ιδέα του γάμου. Προτειμώ να είμαι σε μία σχέση που κρατάει χρόνια, ακόμα και να συγκατοικούμε, αλλά όχι να παντρευτούμε.
Υπάρχει όμως μία μεγάλη διαφορά. Όσο η σχέση προχωράει καλά, εγώ την απολαμβάνω και ζω το παρόν της. Δεν προσβλέπω σε κάτι σοβαρο στυλ γάμου, αλλά δε φοβάμαι να είμαι στη σχέση. Και να προσθέσω και κάτι και θα το πω θυμωμένα, λόγω του πρόσφατου συμβάντος: Ελευθερία αγαπητοί δεν είναι να αλλάζουμε ερωτικούς συντρόφους όποτε και άμα μας καυλ*** χωρίς να έχουμε ευθύνες απέναντι σε κανένα. Ελευθερία είναι να μην ελπίζουμε τίποτα αλλά και να μη φοβόμαστε τίποτα (Καζατζάκης speaking). Άρα όταν είμαστε σε μία σχέση που ξεκινάει, ελευθερία είναι να μην ελπίζουμε η σχέση να κατασταλλάξει και να γίνει σοβαρή αλλά να μην φοβόμαστε να το κάνουμε κι όλας.
Οπότε, θα σας παρακαλούσα να μην επικαλείστε την έννοια \"ελευθερία\" για πράξεις που πηγάζουν από άλλα πράγματα. Δεν μπορείτε να είστε ελεύθεροι, όταν είστε δέσμιοι του να λήγετε σχέσεις πριν καν ξεκινήσουν!
Πολύ καλό το κατηγορώ σου......Πράγματι ο ελεύθερος δεν είναι ο μόνος......Ο μόνος δεν είναι ευτυχισμένος και απαλλαγμένος από όλα.....Η φοβία είναι η χειρότερή του δέσμευση και αναρωτιέμαι πότε θα πάρω το διαζύγιό της...Πάντως σε όλα υπάρχουν δύο συντελεστές και ελπίζω να μην επιβάρρυνες την κατάσταση της κοπέλας κατηγορώντας την για την δυσπροσαρμοστικότητα ή ανικανότητά της.....Γιατί καλύτερα εσύ χωρισμένος και υγιής παρά αυτή χωρισμένη και \"προβληματική\"...
15-09-2007, 13:30 #29
Originally posted by kassi_21
...Πάντως σε όλα υπάρχουν δύο συντελεστές και ελπίζω να μην επιβάρρυνες την κατάσταση της κοπέλας κατηγορώντας την για την δυσπροσαρμοστικότητα ή ανικανότητά της.....Γιατί καλύτερα εσύ χωρισμένος και υγιής παρά αυτή χωρισμένη και \"προβληματική\"...
Σε επίπεδο επικοινωνίας, κατά κανόνα τα δικά της λόγια ήταν πιο σκληρά, δεδομένου ότι είχαν έναν τεράστιο εγωκεντρισμό και ανώριμο εγωισμό μέσα τους.
Θα ήθελα πάρα πολύ να έχω ένα καλό πάτημα για να της καταλογίζω αντικειμενικές κατηγορίες, αλλά αυτό δεν είναι δυνατόν. Και εγώ έχω πληγώσει στο παρελθόν, και εγώ έχω φερεί τελείως εγωκεντρικά και εγωιστικά, πετώντας \"κορώνες\" που τον άλλο τον έστελναν στο διάολο για μήνες. Μετά από τη συμπεριφορά μου μάθαινα τι δεν έπρεπε ποτέ να ξανακάνω και συνεχώς το δουλεύω όσο μεγαλώνω.
Υπάρχει μία φράση κλειδί σε άτομα που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν \"δεσμοφοβικά\". Τη χρησιμοποιούσα κι εγώ όταν ήμουν σε τέτοια περίοδο, οπότε ξέρω για ποιους λόγους την έλεγα:
\"Εσύ είσαι τέλειος, ο ιδανικός μου σύντροφος, είμαι πολύ τυχερός/ή που σε γνώρισα, με καταλαβαίνεις, με νοιώθεις, με αγαπάς, αλλά εγώ έχω το πρόβλημα\"
Ε η απάντηση σε αυτό είναι πολύ απλή: Να κάτσεις και να λύσεις το πρόβλημά σου! Τί δικαιολογία είναι αυτή; Και δεν το λέω με αυστηρό τόνο ούτε επιθετικά. Απλά δεν είναι δυνατόν να αποφεύγουμε συνεχώς τις ευθύνες μας λέγοντας ότι οκ εσύ είσαι τέλειος αλλά εγώ έχω πρόβλημα. Και είναι καθαρά αποποίηση ευθυνών γιατί άμα ήταν ειλικρινές, ο άλλος θα έκανε κάτι για αυτό και θα έδειχνε απέναντί σου την εμπιστοσύνη που επικαλείται ότι του παρέχεις.
16-09-2007, 03:13 #30
Ξέρεις το αν θα το λύσει ή όχι είναι κάτι που θα βοηθήσει την ίδια και όχι για να είσαι εσύ χαρούμενος και είναι εκεί που ποντάρουν και οι ψυχοθεραπείες...Στο ότι ο άλλος δεν αισθάνεται υποχρεωμένος να αλλάξει για τον άλλο αλλά για το καλό του εαυτού του...Ας πούμε πως είναι λοιπόν λιγότερο μεροληπτικές στην προσέγγισή τους στον άνθρωπο.......Η σχέση είχε αρκετά προβλήματα όπως λες...Εσύ προχώρα και βρες κάτι άλλο....Η φοβία δέσμευσης δεν φεύγει από την μια μέρα στην άλλη επειδή εσύ της έδειξες ένα καλό πρόσωπο.....Θέλει χρόνο.....Δεν μου είναι καθόλου συμπαθή τα άτομα τα οποία γυρνάνε και ρίχνουν τις ευθύνες στην σύντροφό τους....Και μένει και ένα τελευταίο ερώτημα.....Εσύ γιατί δεν κατάφερες να της προσδώσεις την ασφάλεια που χρειαζόταν στην σχέση;;;;
Άγχος και συμπτώματα
24-07-2025, 13:14 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή