Results 1 to 15 of 15
-
16-04-2015, 00:10 #1
Μοναξια και χωρις αυτοπεποιθηση :/
Καλησπερα σας παιδια !!! Ειμαι καινουργιος στο φορουμ και αποφασισα να απευθυνθω σε εσας για ενα προβλημα που με απασχολει, την μοναξια. Πρωτα να σας πω οτι ειμαι μαθητης Α λυκειου και 16 χρονων. Ηδη, απο την πρωτη δημοτικου θυμαμαι τον εαυτο μου να κανει παρεα με ενα αγορι,το οποιο δεν το χωνευα επειδη με χτυπουσε και με κορωιδευε και η μητερα μου με ειχε αναγκασει να κανω παρεα μαζι του επειδη ητα φιλες με την μητερα του. Μετα απο την τεταρτη δημοτικου δεν υπηρχαν περιθωρια να κανω φιλιες λογω οικογενειακων προβληματων ( η μητερα μου επασχε απο μια σοβαρη ψυχικη ασθενεια και οι γονεις μου πηραν διαζυγιο και γι'αυτο το προβλημα, αλλα και επειδη ειχαν δικα τους προβληματα). Μετα απ'αυτη την κατασταση, εμεινα στην γιαγια μου για τρια χρονια, αλλα εκεινη δεν μπορουσε να μου βοηθησει, καθως θρηνουσε τον παππου μου που ειχε πεθανει. Μετα, στην πρωτη γυμνασιου προσπαθησα να κολλησω σε καποια ατομα, αλλα οι προσπαθειες μου αποδειχθηκαν ματαιες λιγω διαφορετικων ενδειαφεροντων. Μετα, στην δευτερα και την τριτη γυμνασιου με θυμαμαι να τριγυρναω στην αυλη του σχολειου, μονος μου σαν την αδικη καταρα και επισης δεν πηγα σε καμια εκδομη λογω παρεας. Εντωμεταξυ, ο μπαμπας με την νεα του γυναικα ( εκεινη την περιοδο ειχαν βελτιωθει οι καταστασεις στο οικογενειακο περιβαλλον μου ) προσπαθησαν να μου βοηθησουν με αυτο το θεμα μου ( θυμαμαι ειχαμε κανει επισκεψη σε παιδοψυχολογο) αλλα και παλι τιποτα... Και σημερα που βρισκομαι στην Α λυκειαυ οι παραπανω καταστασεις μου εχουν δημιουργησει αρκετα προβληματα στον εαυτο μου. Πρωτον, μου φαινεται δυσκολο μα συναναστρεφομαι με ανθρωπους, ιδιαιτερα με συμμαθητες μου ή συνομηλικους καθως οταν τους συναντω τυχαια με ποιανει ταχυπαλμια και κοκκινιζει το προσωπο μου . Επισης, εχω χαμηλη αυτοπεποιθηση και αισθανομαι ασχημα για τον εαυτο μου και για το σωμα μου, καθως εχω λιγο στραβα δοντια και ειμαι σχετικα κοντος και παχουλος για την ηλικια μου (1,70 υψος και 70 kg). Επισης,εχω εναν φοβο στο γεγονος οτι η ζωη μου μπορει να κυλισει καπως ετσι και δεν ξερω τι να κανω για να το αντιμετωπισω. Λοιπν, εσεις τι θα μου προτεινατε για να πλησιασω κοσμο και να κανω παρεες ??? Επισης , πως θα μπορουσα να αυξησω την αυτοπεποιθηση και να αντιμετωπισω την φοβια που εχω απεναντι στον κοσμο , καθως και το κομπλεξ που εχω για τον εαυτο μου ???
Φιλικα, heroe.
- 16-04-2015, 00:28 #2
Με τα μαθηματα πως τα πας χιροου?
16-04-2015, 00:32 #3
Μια χαρα , δεν εχω κανενα προβλημα !!!!
16-04-2015, 00:43 #4
Τωρα με ποιον μενεις?
16-04-2015, 01:07 #5
Έχεις πολύ συγκροτημένο λόγο και άριστη ορθογραφία. Έχεις εντοπίσει κάποια θεματάκια ψυχολογίας και αυτοπεποίθησης που έχεις και σκέφτεσαι να τα αντιμετωπίσεις όσο είναι νωρίς. Είσαι έξυπνος και έχεις αρκετή ώριμότητα για την ηλικία σου, γι αυτό μην φοβάσαι τίποτα. Θα σε παιδέψει κάπως, ψυχολογικά το παρελθόν της οικογένειάς σου αλλά θα τις βρίσκεις τις λύσεις στην πορεία της ζωής σου. Προσπάθησε να κάνεις κάποιες σπουδές, επειδή είσαι καλός στην μάθηση εκτός από προσόντα για δουλειά θα σου προσφέρουν και αυτοπεποίθηση. Το βάρος σου μία χαρά είναι. Θα μπορούσες να βρεις κάποιες εξωσχολικές δραστηριότητες, όπως άθληση, μουσική, χορός, ζωγραφική κλπ. όπου μπορείς και να γνωρίσεις φίλους και παρέες. Σε πολλούς δήμους υπάρχουν πολιτιστικά, αθλητικά και καλιτεχνικά προγράμματα εκμάθησης με πολύ λίγα χρήματα.
Last edited by ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ; 16-04-2015 at 03:33.
16-04-2015, 11:39 #6
απ'ότι φαίνεται βιώνεις μέσα σου ένα άγχος ένα βάρος που εκδηλώνεται με αυτήν την ανησυχία που καταλήγει σε αυτό το κοκκίνισμα που λες όταν συναντάς φίλους σου , φίλε μου σε αυτό θα πρέπει να δώσεις βάρος να ζητήσεις ψυχοθεραπευτική βοήθεια για να βιώσεις όλο αυτό σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον όπως αυτό μιας βιωματικής ψυχοθεραπείας για να το αφήσεις να εκδηλωθεί πιστεύω ότι μέσα από αυτό θα μπορέσεις να απαλλαγείς από αυτήν την ένταση και μετά θα είναι ευκολότερο να δραστηριοποιηθείς και να κάνεις ευκολότερα φίλους ...είναι όλα αυτά που μας συμβαίνουν φίλε μου στη ζωή που μας βαραίνουν απλά μην φοβηθείς να το συζητήσεις τώρα μην το παραμελήσεις .....
16-04-2015, 17:21 #7
16-04-2015, 17:28 #8
Εγω νομιζω πρεπει να τα παρεις ενα ενα τα διαφορα ζητηματα που δεν ειναι αλλωστε και κατι πρωτοτυπο για την ηλικια σου, ουτε και κατι παραλογο με δεδομενο τις καταστασεις που εχεις περασει.
16-04-2015, 23:24 #9
17-04-2015, 00:09 #10
το κοκκίνισμα δε φαίνεται αν αφήσεις γένια
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
17-04-2015, 00:14 #11
Επειδή είσαι και διαβάστε ή θεωρίες γράφονται οι εμπειρίες γίνονται κανόνισε να έχεις μια ισορροπία και από τα δύο
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
17-04-2015, 00:16 #12
σου Διαβάσματος
ΦιλικάΦιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
17-04-2015, 15:52 #13
[QUOTE=elis;533296]το κοκκίνισμα δε φαίνεται αν αφήσεις γένια[
οταν μιλάμε για ένταση και χαμηλή αυτοπεποίθηση και κατ΄επέκταση για μερικά σωματικά συμπτώματα όπως το κοκκίνισμα στο φίλο σχόλια του τύπου ...το κοκκίνισμα δε φαίνεται κατω από τα γένια......είναι το λιγότερο εκτός θέματος
30-04-2015, 17:46 #14
- στον κοσμο της βοηθειας προς τους αλλους
Γεια σου χιροου
Με λενε Μαριανασια παω β λυκειου και εχω περασει λιγο πολυ την κατασταση που περιγραφεισ στο μήνυμα σ .Εγω δεν εχω παει σε καμια εκδρομη λογω παρεας οπως κι εσυ και απο την δευτερα δημοτικου εως τωρα πραγματικουσ φιλουσ δεν εχω .τωρα ως προσ την συμβουλη μ προτεινω να βρεις μια αλλη διαφορετικη διεξοδο εγω πχ αρχισα ιππασια ,εθελοντισμο και ασχολιθηκα με το στιβο και το διαβασμα θα μπορουσες να βρεις κι εσυ κατι που σ αρεσει και σε βγαζει απο την "σκληρη" πραγματικότητα. Οσο για το ερωτημα σ οχι δεν θα ειναι η ζωη σ για παντα ετσι ειμαι σιγουρη πως θα βρεις αυτη την διεξοδο που σ περιγραφω και μιας και ειπες οτι εισαι καλος στα μαθηματα ειμαι σιγουρη πως θα περασεισ εκει που θες και θα κανεις αυτο που σ αρεσει
( συγνώμη για τα "σ" το πληκτρολόγιο μ δεν βγαζει παντα το τελικο σ)
30-04-2015, 18:36 #15
συνηθως τα παιδια που εχουν χωρισει οι γωνεις τους η οτδηποτε σχετικο με αυτο δε βγαινουν κ τοσο κοινωνικα ξερεις πρεπει κατι να σε σπροξει προς τη πλευρα της επικοινωνιας για να αποφασισεις να μιλας πολυ αν τιποτε δεν σε εσπροξε σε αυτη τη κατευθυνση μετα βγαινεις αμηλιτος σχετικα
ντιμετωπισω. Λοιπν, εσεις τι θα μου προτεινατε για να πλησιασω κοσμο και να κανω παρεες ???