τι συμβαινει,σκατα γιορτες,πολυ αγχος
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 15 of 15
    Senior Member

τι συμβαινει,σκατα γιορτες,πολυ αγχος

να σας πω και γω την εμπειρια μου γιατι δεν παει αλλο.
    εδω και πεντε χρονια αντιμετωπιζω αρκετο αγχος και κανω ψυχοθεραπεια περιπου 3 χρονια.το προβλημα ηταν εμμονες και οι οποιες μεχρι πριν ενα μηνα σχεδον ειχαν εξαφανιστει
    αυτο που μου συνεβη για πρωτη φορα πριν ενα μηνα ηταν το εξης
    αρχισα να νιωθω τον λαιμο μου πρησμενο(σιγουρα ηταν) και να νιωθω εντονη δυσπνοια.Ακολουθησε ταχυκαρδια εντονη εφιδρωη.κλπ.Επειτα απο περιπου τρεις ωρες ηρεμησα και ειπα να μη δωσω σημασια εχοντας διαβασει για τις κρισεις πανικου.
    φτανουμε ανημερα των χριστουγεννων(ο κοσμος διασκεδαζε κι εγω υπεφερα) και με πιανει ακριβως το ιδιο.Κι εκει αρχιζει το μαρτυριο μου.
    Η δυσπνοια χειροτερη,αναζητουσα επειγοντως βοηθεια,εφυγα απο τη γιορτη ενος φιλου γιατι δεν την παλευα,νομιζα οτι θα σπασει η καρδια μου.Γυρναω σπιτι αρχιζω και ψαχνω στο ιντερνετ και ''ειχα'' τα παντα.Νομιζα οτια πασχω απο εμφραγμα μεχρι καρκινο και αλλα παρα πολλα
    Μαζι με τα υπολοιπα συμπτωματα ειχα πονο σχεδον σε ολο το σωμα,στην κοιλια,στα κοκκαλα μου στα ματια μου.Που και Που κι ενα μουδιασμα,ριγος στο κεφαλι.
    Επειτα απο δυο μερες,θα ηταν 28/12 παω στα επειγοντα και αφου με παραπεμπουν σε ωριλα(λογω του πρηξιματος) μου ειπε οτι εχω ενα πρηξιμο το οποιο ειναι λογω ιωσης και να κανω θεραπεια.Μου ειπε οτι κατα τ αλλα δεν υπαρχει προβλημα.
    Εγω συνεχισα το ψαξιμο και ανημερα πρωτοχρονιας παω παλι στα επειγοντα επειδη ειχα εντονους πονους στην πλατη και στα χερια.μου κανουν καρδιογραφημα το οποιο ηταν οκ.
    Επειδη η ιωση παρεμενε και ειχα αρκετα φλεματα μου καρφωνεται οτι εχω καρκινο γι αυτο και οι πονοι στον θωρακα και την πλατη,διαβαζα στο ιντερνετ οτι μπορει να δημιουργησει και πονους σε αλλα σημεια του σωματος και τρελαθηκα.
    παω προχθες σε παθολογο,του ειπα ολα τα συμπτωματα και μου λεει 100% δεν εχεις τιποτα απλα κανε μια ακτινογραφια θωρακα αφου βηχεις.χθες βγηκε και η ακτινογραφια και ηταν καθαρη
    τωρα που μιλαμε εχω πονους στον αυχενα,το πρωι πηγα να σηκωσω το χερι μου χωρις να εχω αγχος και ενιωσα στον μυ εναν εντονο πονο και απο το πρωι τρεις φορες εχει μουδιασει το κεφαλι για τρια τεσσερα δευτερολεπτα.
    να δωσω σημασια η να το θεωρησω συμπτωμα του αγχους.?

σορυ αν κουρασα

Senior Member
    ολοι μου λενε να μη το ψαχνω αλλο δεν εχω τιποτα
    να αναφερω και τα υπολοιπα συμπτωμα

ξαφνικες κραμπες στον υπνο μου,ακουω θορυβους απο την κοιλια μου(σαν να γουργουριζει),ξαφνικος πονος στο κεφαλι σαν να υπαρχει μεσα ογκος(παρεπιπτοντως τωρα αυτο φοβαμαι μηπως εχω).
    δεν ξερω γενικα ποναω παντου

Member
    αφου οι ξετασεις σου βγηκαν καθαρες,,ολες,,τοτε μην ανησυχεις και απλα χαλαρωσε..
    ισως ειναι καλη ιδεα να πας σε εναν ψυχολογο για να τον συμβουλευτεις για το αγχος,γιατι πιθανον αυτη να ειναι η αιτια.....και εγω εχω παει σε ψυχολογο για το αγχος μου ,για να με βοηθησει να το διαχειριστω...εγω παθαινα ηλιγκους,εντονους πονους στο κεφαλι και στο στηθος και μερικες φορες ειχα δυσπνοια....

Senior Member
    σ ευχαριστω για την απαντηση.και ενω ολοι μου λενε να σταματησω να ψαχνω επιτελους στο ιντερνετ τωρα εψαχνα για τους πονοκεφαλους οτι μπορει να σημαινει μηνιγγιτιδα,ογκο στο κεφαλι
    αει στο διαολο,βαρεθηκα

Member
    οχι,μην επιμενεις οτι εχεις καποια ασθενεια...η καλυτερη λυση ειναι να πας σε εναν ψυχολογο...θα δεις,θα σε βοηθησει πολυ..

Senior Member
    πηγαινω ηδη μου ειπε να μην ψαχνω,και κανω τρια χρονια ψυχοθεραπεια.η μαλακια ειναι οτι τωρα ειμαι παλι βεβαιος οτι κατι εχω..και σκεφτομαι ναι εκανα ακτινογραφια θωρακα,εξετασεις αιματος πριν ενα μηνα,αλλα τον ογκο στο κεφαλι μπορει να μην τον ειδε κανενας.
    κατι που παρατηρω.στον αυχενα και στην πλατη οι μυς μου ειναι πολυ σκληροι σαν πετρα..μαλλον λογω αγχους?

Member
    δεν ξερω γιατι δεν ειμαι ειδικος,,ομως μπορεις να πας σε γιατρο για να σου φυγει η ιδεα οτι δεν εχεις τιποτα....

Senior Member
    σας εχει τυχει να σας πιανουν ξαφνικοι πονοι σε διαφορα μερη του σωματος για λιγα δευτερολεπτα.
    εγω ποναω μια στο ματι,μια στο γονατο,μια πιανεται ο μυς στο χερι,μια η πλατη μου,το στηθος μου κλπ κλπ
    τα παθαινω τον τελευταιο μηνα
    αρχικα ειχα ταχυκαρδιες πηγα σε καρδιολογο μου ειπε οτι ειμαι οκ
    μετα με επιαναν πονοι στο στηθος πηγα σε πνευμονολογο εκανα ακτινογραφιες μου ειπε οτι ειμαι οκ
    εξετασεις αιματος εκανα πριν 1 μηνα τις βρηκε οκ ο γιατρος

τωρα νομιζω οτι εχω καρκινο,σκπ,μηνηγγιτιδα.δε� � βγαινει πουθενα αυτη η μαλακια

Banned
    ποπο βρε gamder ακριβως τα ιδια παθαινω σε μια κριση πανικου!μην αγχωνεσαι (τι ειπα τωρα!!) και μην ψαχνεις στο ιντερνετ!τωρα τελευταια την κανω και εγω αυτη την μαλακια γιατι εχω εναν μονιμο πονο στην πλατη,φρικτους πονους στο στομαχι και αλλα πολλα σωματικα και η πρωτη λεξη που βγαινει στο γκουγκλ ειναι καρκινος!ε δεν μας χεζ@υν!τιποτα δεν εχουμε σωματοποιημενο αγχος ειναι!μπορεις μια μερα να ξυπνησεις και να μην σκεφτεσαι αρρωστιες?να δεις που δεν θα νιωθεις τιποτα!

γκαμερ...αν ειχες ολες αυτες τις φρικτες αρρώστιες, ή εστω μισή απο αυτές εδω και τρια χρονια, θα μας ειχες χαιρετισει τον πλατανο προ πολλου!
    αυτό βάλε στο μυαλό σου, (λογικη), κάθε φορά που σε πιάνει κατι.
    Οκ, σίγουρα ειναι πολύ δύσκολο δεν χρειαζόσουν να σου πω εγω αυτή την εξυπνάδα, αλλα σκεψου λίγο πόσα χάνεις κάθε φορά που περνάς αυτη τη φρίκη.

Senior Member
    Αγαπητε μου το προβλημα σου προφανώς και είναι ότι εχεις αγχος με κρισεις πανικου και ισως αγοραφοβια αλλα είναι και ένα άλλο εξισου σημαντικο.
    Ο γιατρος σου..
    Δεν μπορω να καταλαβω τι σοι ψυχοθεραπεια είναι αυτή που εκανες μεχρι τωρα…
    Σε τι σε βοήθησε αληθεια? Ποσα χρηματα εχεις δωσει για όλα αυτά?
    Ο καθενας βεβαιως κρινει συμφωνα με τις αναγκες και τις προτεραιότητες που δινει στη ζωη του…
    Ξερεις απογοήτευσες πολύ κοσμο σε αυτό το site λεγοντας αυτά τα πραγματα.
    Ολοι ελπιζουμε στην ψυχοθεραπεια αλλα μετα από τρια χρονια να περνας τα ιδια και χειροτερα απλα το απομυθοποιείς

Senior Member
    Quote Originally Posted by VasilisA View Post
    Αγαπητε μου το προβλημα σου προφανώς και είναι ότι εχεις αγχος με κρισεις πανικου και ισως αγοραφοβια αλλα είναι και ένα άλλο εξισου σημαντικο.
    Ο γιατρος σου..
    Δεν μπορω να καταλαβω τι σοι ψυχοθεραπεια είναι αυτή που εκανες μεχρι τωρα…
    Σε τι σε βοήθησε αληθεια? Ποσα χρηματα εχεις δωσει για όλα αυτά?
    Ο καθενας βεβαιως κρινει συμφωνα με τις αναγκες και τις προτεραιότητες που δινει στη ζωη του…
    Ξερεις απογοήτευσες πολύ κοσμο σε αυτό το site λεγοντας αυτά τα πραγματα.
    Ολοι ελπιζουμε στην ψυχοθεραπεια αλλα μετα από τρια χρονια να περνας τα ιδια και χειροτερα απλα το απομυθοποιείς
    1)Αν απογοητευτηκες εσυ,τοτε μη μου δινεις σημασια και συνεχισε τη δικη σου δουλεια με τον ψυχολογο.αν απογοητευεσαι με το τι γραφει ενα ατομο εδω μεσα τοτε ΣΕ ΕΣΕΝΑ παει κατι λαθος αφου απο τα λεγομενα σου επηρεαστηκες παρα πολυ.Αν μιλας για τους υπολοιπους ασε να το πουν οι ιδιοι.οκ?
    2)Μαλλον δεν διαβασες καλα αυτα που εγραψα πανω πανω.εκανα ψυχοθεραπεια για τις εμμονες οι οποιες αντιμετωπιστηκαν.Τα συμπτωματα αυτα τα εχω περιπου ενα μηνα.Οταν περνας απο μια αγχωδη κατασταση ακομα και σ ενα ατομο ''υγιες'' μπορουν να εκδηλωθουν σωματικοι πονοι
    3)τη διαγνωση αγοραφοβια πως την εβγαλες?
    να σου θυμισω τι ειναι αγοραφοβια απο wikipedia
    Το βασικό χαρακτηριστικό της αγοραφοβίας είναι ο φόβος του ατόμου να βρεθεί σε χώρους και καταστάσεις απο τις οποίες δεν υπάρχει μια βοήθεια, κάποιο άτομο σε περίπτωση μιας κρίσης πανικού. Τα αγοραφοβικά άτομα δεν αποφεύγουν μόνο την πολυκοσμία αλλά και κλειστούς χώρους

καλο μεσημερι και γερα μην απογητευεσαι....

Senior Member
    gamder11, μπορείς να πεις πόση ώρα διαρκεί η ψυχοθεραπεία και πόσες φορές την εβδομάδα γίνεται;

Οι εκδηλώσεις που περιγράφεις είναι μηνύματα αντίδρασης του εαυτού σου και θα χρειαστεί να τα αποκωδικοποιήσεις ώστε να ακολουθήσεις επακριβώς αυτά που σου λένε. Τότε θα ικανοποιηθούν και θα σταματήσουν να σε ενοχλούν.

Είναι σα να λέμε "στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα". Φαίνεται ότι σου 'βροντάνε' αλλά εσύ δεν διατηρείς την επαφή μαζί τους για να τα ακούσεις.
    Εστίασε στην ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία ώστε να υπάρξει μια ανάγνωσή τους.

Senior Member
    Quote Originally Posted by gamder11 View Post
    1)Αν απογοητευτηκες εσυ,τοτε μη μου δινεις σημασια και συνεχισε τη δικη σου δουλεια με τον ψυχολογο.αν απογοητευεσαι με το τι γραφει ενα ατομο εδω μεσα τοτε ΣΕ ΕΣΕΝΑ παει κατι λαθος αφου απο τα λεγομενα σου επηρεαστηκες παρα πολυ.Αν μιλας για τους υπολοιπους ασε να το πουν οι ιδιοι.οκ?
    2)Μαλλον δεν διαβασες καλα αυτα που εγραψα πανω πανω.εκανα ψυχοθεραπεια για τις εμμονες οι οποιες αντιμετωπιστηκαν.Τα συμπτωματα αυτα τα εχω περιπου ενα μηνα.Οταν περνας απο μια αγχωδη κατασταση ακομα και σ ενα ατομο ''υγιες'' μπορουν να εκδηλωθουν σωματικοι πονοι
    3)τη διαγνωση αγοραφοβια πως την εβγαλες?
    να σου θυμισω τι ειναι αγοραφοβια απο wikipedia
    Το βασικό χαρακτηριστικό της αγοραφοβίας είναι ο φόβος του ατόμου να βρεθεί σε χώρους και καταστάσεις απο τις οποίες δεν υπάρχει μια βοήθεια, κάποιο άτομο σε περίπτωση μιας κρίσης πανικού. Τα αγοραφοβικά άτομα δεν αποφεύγουν μόνο την πολυκοσμία αλλά και κλειστούς χώρους

καλο μεσημερι και γερα μην απογητευεσαι....

Αγαπητέ Graber
    Άκουσε λίγο..
    Αυτές τις π@π@ρι#ς τις ειρωνειες και τις προτροπες να τις πεις αλλου
    Όχι σε μενα φιλε μου. Λαθος άνθρωπο βρηκες πιστεψε με.
    Προσπαθουμε να βοηθήσουμε και μας τις λες και από πανω
    Αρκετα προβληματα κουβαλαω και δεν εχω καμια απολύτως διαθεση να ασχοληθω με ανθρώπους σαν και σενα
    Αντε καληνύχτα και ονειρα γλυκα

Senior Member
    ρε παιδια εδω και δυο μερες με πιανουν συνεχεια ταχυπαλμιες,αλλες φορες πιανω την καρδια μου και νομιζω οτι δεν λειτουργει σωστα και εχω πονους σε διαφορα μερη των χεριων και στην πλατη
    εχω κανει καρδιογραφημα και υπερηχο πριν 20 μερες και triplex πριν 6 μηνες και ηταν ολα οκ
    γενικη αιματος πριν δυο μηνες και ακτινογραφια θωρακα,θυροειδους πριν 15 μερες
    ολα ηταν οκ
    να ανησυχησω..
    μαζι μ αυτα ενδιαμεσα με πιανουν και ζαλαδες...