Κολλημενος στο κενο/Stuck in limbo
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 8 of 8
    Senior Member

Κολλημενος στο κενο/Stuck in limbo

Ετσι ονομαζεται μια ψυχολογικη κατασταση σε ορισμενες ψυχολογικες παθησεις οπως η καταθλιψη ή η σχιζοφρενεια στην οποια ο πασχον εχει ξεπερασει τα βαρυτερα συμπτωματα αλλα παραμενει καπου στο ενδιαμεσο με εναπομειναντα.
    Μπορει να παρουσιαζει δυσκολια επιτευξης στοχων, προορισμου κ να νιωθει παγιδευμενος κ σε αδιεξοδο.

Ποσοι απο σας ησασταν σε αυτη την θεση;;
    Ξεπερασατε να βγειτε απο αυτο το αισθημα βαρυτητας που σε κρατα καθηλωμενο;;
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Ω ναι. Κρατησε 2 3 χρονια. Μικρες περιοδοι " ανατασης αναστασης " υπηρξαν οταν ειχα βαθυ ψυχικο κινητρο να βοηθησω ή να εργαστω. Κατα τα αλλα μεγαλο βασανο το " ετσι θα ειναι για παντα ; πως θα βγω απο αυτο ; γιατι ακομα δεν εχω αναρρωσει ; ". Ενα κινητρο Σειριε μου, εμενα τουλαχιστον μου εκανε reboot. Οχι οτι γλιτωσα απο τα συμπτωματα. Απλα εδινα μικροτερη σημασια σε εκεινα γιατι ημουν σε δραση. Ευχομαι να λαβεις και αλλες απαντησεις.
    "Make sure your worst enemy isn't you"

Quote Originally Posted by serios View Post
    Ετσι ονομαζεται μια ψυχολογικη κατασταση σε ορισμενες ψυχολογικες παθησεις οπως η καταθλιψη ή η σχιζοφρενεια στην οποια ο πασχον εχει ξεπερασει τα βαρυτερα συμπτωματα αλλα παραμενει καπου στο ενδιαμεσο με εναπομειναντα.
    Μπορει να παρουσιαζει δυσκολια επιτευξης στοχων, προορισμου κ να νιωθει παγιδευμενος κ σε αδιεξοδο.

Ποσοι απο σας ησασταν σε αυτη την θεση;;
    Ξεπερασατε να βγειτε απο αυτο το αισθημα βαρυτητας που σε κρατα καθηλωμενο;;
    Εγώ είμαι ετσι εδώ και 31 χρόνια. Χρόνια η κατάσταση που νιώθω να είμαι σε αδιεξοδο και να πνιγομαι.τα βαριά συμπτώματα τις καταθλιψης δεν τα εχω πια αλλά και πάλι δεν είμαι πληρως λειτουργικη.

Senior Member
    Συγγνώμη που μένω στην κουβέντα ΣΑΣ παιδιά απλά θέλω να ρωτήσω κάτι αγχονομε μήπως πάσχω από σχιζοφρένεια να παω σε ψυχίατρο η σε ψυχολογο για διάγνωση?

Senior Member
    Αν ειχες σχιζοφρενεια δεν ειμαι σιγουρος οτι θα αγχωνοσουν γι'αυτο τον λογο δηλ την ταμπελα, υπαρχει πιθανοτητα να μη το συνειδητοποιουσες, αλλα για παραλογες πεποιθησεις κ παρανοια.

Θα προτεινα ψυχιατρο καθως ειναι πιο εξειδικευμενοι στις διαγνωσεις.
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Mrgilleas
    Guest
    παρουσιαζω και γω αισθημα οτι δεν θα επιτευξω τους στοχους,φοβαμαι πως αν μεινω μονος σε σπιτι θα καλεσουν την υγειονομικη γιατι δεν θα καθαριζω οπως πρεπει το σπιτι,τα πιατα και οτι θα το εχω ακαταστατο.αυτο serios μου φαινεται δυσκολο ενω τα καταφερνω σε γνωσεις,οδηγηση,πτυχιο αντε και καπως στις δουλειες εκτος σπιτιου.στο σπιτι με πιανει αναβλητικοτητα και αντι να καθαριζω το χωρο τα πεταω οπως να ειναι και ουτε μαγειρευω αν και στο κεντρο που πηγαινα μας εδειχναν πως να μαγειρευουμε και γενικα φοβαμαι οτι δεν θα ειμαι συγκροτημενος στη καθαριοτητα και τακτοποιηση του σπιτιου

Γι αυτο seirie μην με νομιζεις αρκετα λειτουργικο επειδη εβγαλα στρατο και αυτο με τα χιλια ζορια ι4 κιολας ή επειδη εβγαλα μεταπτυχιακο αυτα για μενα ηταν ευκολα στα αλλα σπιτι(δουλειες) να καλω μαστορους για επισκευες,να μαγειρευω φανταζουν αναβλητικα χωρια οτι εχω εξαρτηθει ασχημα απο τον υπολογιστη και περναω ενα μεγαλο μερος της ημερας μπροστα απο αυτο

Senior Member
    Γιατί όμως νομίζεις mrgillea ότι δε θα καθαρίζεις? Βαριέσαι να κάνεις ας πούμε δουλειές του σπιτιού ή δε μπορείς? Κι εγώ δεν είμαι πρακτικός τύπος αλλά κουτσά στραβά όποτε χρειάζεται βγάζω τις δουλειές, έστω και αν βαριέμαι να τις κάνω

Mrgilleas
    Guest
    Quote Originally Posted by Eagle guy View Post
    Γιατί όμως νομίζεις mrgillea ότι δε θα καθαρίζεις? Βαριέσαι να κάνεις ας πούμε δουλειές του σπιτιού ή δε μπορείς? Κι εγώ δεν είμαι πρακτικός τύπος αλλά κουτσά στραβά όποτε χρειάζεται βγάζω τις δουλειές, έστω και αν βαριέμαι να τις κάνω
    μαλλον με πιανει τεμπελια γιατι πριν λιγες ημερες καθαρισα μονος μου το αμαξι και το εκανα πεντακαθαρο.εβαλα ηλεκτρκη σκουπα το επλυνα,το καθαρισα το τιμονι και μπροστα με υγρομαντηλο.απλα με πιανει αυτη η αναβλητικοτητα ισως αν μεινω μονος να τα καταφερνω εξισου καλα απλα θελω σπρωξιμο και τα πιατα καθαριζω καμια φορα.παντως στις δουλειες εκτος σπιτιου τα καταφερνω μια χαρα οπως να πληρωνω λογαριασμους,να ξερω να πληρωνω φορολογικες υποχρεωσεις και μεχρι ποτε ειναι η προθεσμια.μαλλον απο ελλειψη αυτοεκτιμησης και ισως και λιγο τεμπελιας να νιωθω ετσι