Results 31 to 45 of 153
Thread: παρενέργειες φαρμάκων
-
30-03-2007, 01:38 #31
Παιδιά συγνώμη αλλά θα συμφωνήσω με την φίλη interappted.Λοιπόν το zoloft το πήρα για καλύτερο απ\'το αναφρανίλ και μου έβγαλε όλα τα καταθλιπτικά μα κυρίως αυτοκτονικά στη φόρα μάγκες.Οι δε βουλιμικές κρίσεις να πηγαίνουν και να μην έρχονται.Τρεις τα ξημερώματα να έχω πάει στο 24ωρο(γιατί ποιο άλλο
περίπτερο και να έχω βάλει στη σακούλα δύο παγωτά(ένα κυπελάκι,ένα χωνάκι) ένα κρουασάν και μία σοκολάτα συν μία σοκολάτα που έφαγα στο δρόμο για το σπίτι....και να τα καταβροχθίζω.Το μόνο που μου έμεινε από εκείνη την βραδιά είναι οι τύψεις το επόμενο πρωί και μια λυσσασμένη ανάγκη να αρχίσω να παίρνω αδυνατιστικά ενώ στα κιλά μου είμαι μια χαρά.....Φρίκαρα!!!Τα κόβω λοιπόν και πάω αναφρανίλ...Καλύτερα στο θέμα βουλιμίας αλλά όλα μα όλα ανεξαιρέτως τα χάπια που δοκίμασα όσο και να χτυπιούται οι ψυχίατροι φέρνουν υπνηλία και όχι από κατάθλιψη όπου κοιμάσαι για να ξεφύγεις αλλά πέφτεις σε κώμα,τα βλέφαρά σου βαραίνουν,τα πόδια σου θέλουν 50 μασάζ για να συνέλθουν απ\'την κούραση.Αισθάνεσαι σαν να σε έχουν ποτίσει με δηλητήριο,με ναρκωτικό....Θέλω να μου πείτε αν συμφωνείτε ή όχι...Αισθανεστε 24 ώρες το 24ωρο κόπωση κι ας έχετε καλύψει το 10ωρο υποχρεωτικού ύπνου;Μου έλεγε λοιπόν η ψυχίατρος είναι η μικρή δόση που δεν έχει την απαραίτητη αντικαταθλιπτική δράση για να ξυπνήσει τον οργανισμό σου και γι\'αυτό από δυσφορία νυστάζεις...Το ίδιο έλεγε και ο παλιός ψυχίατρος και το πιστεύουνε ρε πούστη.....Το λένε και χαίρονται.....Κι αν τους πεις-που εν τέλει του ενός του είπα-πάρ\'τα εσύ γιατρέ να δω πως θα πετάς σαν περδίκι απ\'την υπερδιέγερση που θα σου φέρει το χάπι,μου είπε κάτι σε ας συγκεντρωθούμε σε εσένα και τρία πουλάκια κάθονται......Μου χτυπήσαν και το άλλο.Μα μόνο σε εσένα βγαίνει υπνηλία..Τόσοι ασθενείς ΜΟΥ που το παίρνουν πάνε με χαρά στη δουλειά τους..Είναι ιδιοσυστασιακό κάθε φάρμακο....Για πείτε συνάδελφοι...για πείτε....
- 30-03-2007, 01:45 #32
Όσο για τα σταθεροποιητικά ο Θεός να με φυλάει...Ήδη αισθάνομαι μια απάθεια άλλο πράγμα απ\'τα χάπια φανταζεσαι να πάρω και το σταθεροποιητικό;(Άσε που κι αυτά φέρνουν την υπνηλία τους-Ύπνε που παίρνεις τα παιδιά).Θα είμαι εντελώς flat..Έχω χάσει τα τρία μου επίπεδα..Την 3-D διάστασή μου.Δεν κλαίω,δε γελώ είμαι ρομπότ....Τσάμπα τα μαθήματα της μαθηματικού μου,καλή της η ώρα...για τους κώνους και τα γεωμετρικά σχήματα.....Θα γίνω αυτό που έλεγε.Ένα επίπεδο και έδειχνε με το χέρι της όλη την τάξη...Εκτείνεται κι από δω,κι από δω όοοολο αυτό είναι επίπεδο...Υπάρχουν λέει άτομα που τα βλέπουνε όλα επίπεδα λόγω κάποιας πάθησης....Τα σταθεροποιητικά θα σε ταλαντεύουν στη μέση;Μια μετριοπάθεια δηλαδή;Ούτε κρύο,ούτε ζέστη;Ένα emotional flattening?
30-03-2007, 01:47 #33
τα σταθεροποιητικά είναι πολύ ήπια φάρμακα, εντελώς ήπια αλλά ενίοτε κάνουν τη δουλειά τους
30-03-2007, 10:22 #34
Originally posted by kassi_21
Παιδιά συγνώμη αλλά θα συμφωνήσω με την φίλη interappted.Λοιπόν το zoloft το πήρα για καλύτερο απ\'το αναφρανίλ και μου έβγαλε όλα τα καταθλιπτικά μα κυρίως αυτοκτονικά στη φόρα μάγκες.Οι δε βουλιμικές κρίσεις να πηγαίνουν και να μην έρχονται.Τρεις τα ξημερώματα να έχω πάει στο 24ωρο(γιατί ποιο άλλοπερίπτερο και να έχω βάλει στη σακούλα δύο παγωτά(ένα κυπελάκι,ένα χωνάκι) ένα κρουασάν και μία σοκολάτα συν μία σοκολάτα που έφαγα στο δρόμο για το σπίτι....και να τα καταβροχθίζω.Το μόνο που μου έμεινε από εκείνη την βραδιά είναι οι τύψεις το επόμενο πρωί και μια λυσσασμένη ανάγκη να αρχίσω να παίρνω αδυνατιστικά ενώ στα κιλά μου είμαι μια χαρά.....Φρίκαρα!!!Τα κόβω λοιπόν και πάω αναφρανίλ...Καλύτερα στο θέμα βουλιμίας αλλά όλα μα όλα ανεξαιρέτως τα χάπια που δοκίμασα όσο και να χτυπιούται οι ψυχίατροι φέρνουν υπνηλία και όχι από κατάθλιψη όπου κοιμάσαι για να ξεφύγεις αλλά πέφτεις σε κώμα,τα βλέφαρά σου βαραίνουν,τα πόδια σου θέλουν 50 μασάζ για να συνέλθουν απ\'την κούραση.Αισθάνεσαι σαν να σε έχουν ποτίσει με δηλητήριο,με ναρκωτικό....Θέλω να μου πείτε αν συμφωνείτε ή όχι...Αισθανεστε 24 ώρες το 24ωρο κόπωση κι ας έχετε καλύψει το 10ωρο υποχρεωτικού ύπνου;Μου έλεγε λοιπόν η ψυχίατρος είναι η μικρή δόση που δεν έχει την απαραίτητη αντικαταθλιπτική δράση για να ξυπνήσει τον οργανισμό σου και γι\'αυτό από δυσφορία νυστάζεις...Το ίδιο έλεγε και ο παλιός ψυχίατρος και το πιστεύουνε ρε πούστη.....Το λένε και χαίρονται.....Κι αν τους πεις-που εν τέλει του ενός του είπα-πάρ\'τα εσύ γιατρέ να δω πως θα πετάς σαν περδίκι απ\'την υπερδιέγερση που θα σου φέρει το χάπι,μου είπε κάτι σε ας συγκεντρωθούμε σε εσένα και τρία πουλάκια κάθονται......Μου χτυπήσαν και το άλλο.Μα μόνο σε εσένα βγαίνει υπνηλία..Τόσοι ασθενείς ΜΟΥ που το παίρνουν πάνε με χαρά στη δουλειά τους..Είναι ιδιοσυστασιακό κάθε φάρμακο....Για πείτε συνάδελφοι...για πείτε....
Dumirox 50...Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...
..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....
..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...
30-03-2007, 14:10 #35
Εγώ αν και παίρνω σεροξάτ και ζάναξ δεν έχω υπνηλία ,ίσα-ίσα τις τελευταίες μέρες έχω αυπνία αλλά ξέρω από τι προέρχεται...
31-03-2007, 04:57 #36
Λέτε τελικά να είναι ιδιοσυστασιακά τα χάπια;Λέτε αυτό που αισθάνομαι ότι χάφτω αμάσητο από την ψυχίατρο να είναι μια αλήθεια;Κοίτα κι εγώ στην αυπνία είμαι αλλά τα βράδια και για λίγο.Την υπόλοιπη μέρα κοιμάμαι.....Αυτό το σκεπτικό του Lostre δεν μπορώ να καταλάβω.Δεν αισθάνεσαι εκτός από πνευματική διέγερση και μία τάση να μη μπορείς να πάρεις τα πόδια σου;Κοίτα να δεις.Πνευματική διέγερση θα σου πω ότι έχω τις περισσότερες ώρες αλλά είναι ένα σκαμπανέβασμα που αισθάνομαι και μία άσκοπη δαπάνη ενέργειας.Οι άλλοι που με βλέπουν πιστεύουν ότι είμαι ιδανικά χαρούμενη επειδή μιλάω και κινούμαι πολύ τις περισσότερες ώρες και απορούν όταν σωπαίνω.Μα τι έπαθες ρωτάνε;Θέλω να πω πως είναι μια ψεύτικη διέγερση όπως αυτή του καφέ και να σου πω διέγερση στη διέγερση ο οργανισμός σου δεν ξεκουράζεται σωστά και ίσως και γι\'αυτό να αισθάνεσαι τόση υπνηλία....Όπως παλιά που έπινα καφέδες και δεν με έπερνε ύπνος ενώ τρεις μέρες μετά είχα αρχίσει να κοιμάμαι τα πρωινά.Αναρωτιέμαι πόσα χρόνια έχω να κοιμηθώ φυσιολογικά και να αισθανθώ ΞΥΠΝΙΑ με όλη τη σημασία.Το τι κάνουν τα χάπια είναι μεγάλη υπόθεση.Το πως δρουν.Εγώ αποσπασματικά παίρνω πληροφορίες και προσπαθώ με τη φτωχή μου μόρφωση να βγάλω νόημα...ΑΑΑΑΑΑΑΑΧΧΧΧΧΧ!!!!!
01-04-2007, 01:01 #37
Όχι ,με τα φάρμακα είμαι σταθεροποιημένος...Δεν έχω υπνηλία...Μόνο κάτι αυπνίες αλλά προέρχονται από κάτι στρεσσογόνα γεγονότα!
Υπάρχει και το φαινόμενο πλασέμπο...Δηλαδή δίνουν πειραματικά σε ασθενείς στα νοσοκομεία φάρμακα που δεν περιέχουν καμιά ουσία και βλέπουν αν ο ασθενής νομίζοντας ότι τον βοηθούν πως αντιδρά!!!
01-04-2007, 01:54 #38
χεχε.Ωραίο πείραμα.....να σου πω σκέφτομαι να πάω να γίνω πειραματοάνθρωπος.Είμαι που είμαι,ας είμαι αναγνωρισμένος τουλάχιστον.Που είναι αυτή η χαρά της σταθεροποίησης και της απουσίας υπνηλίας;Θέλω κι εγώ........Πες μου ξανά τα χάπια και το πρόβλημά σου....
15-04-2007, 23:27 #39
γεια σε όλους.
η νονά μου είναι 50 χρονών. πάσχει από διπολική συναισθηματική διαταραχή τα τελευταία 10 χρόνια. έχει γυρίσει αρκετούς γιατρούς και νευρολογικές κλινικές. και όλοι μα όλοι τις έδωσαν φαρμακευτική αγωγή. ένα σωρό χάπια. (μέχρι και ZANAX!). υπάρχει περίπτωση καταπολέμησης της αρρώστιας αν ο ασθενής ζει σε υγιές περιβάλλον χωρίς να παίρνει χάπια; ή τα χάπια είναι απαραίτητη προυπόθεση.
εγώ πιστεύω το πρώτο. οποιαδήποτε απάντηση ειναι καλοδεχούμενη. ευχαριστώ.
15-04-2007, 23:56 #40
δεν ειμαστε γιατροι καλο μου για να απαντησουμε αλλωστε οπως ηδη διαβασες το καθε χαπι αλλιως αντιδρα στον καθε ανθρωπο.Θα σου ελεγα καλοπροαιρετα να μην ανησυχεις τοσο για τη νονα σου οπως βλεπεις οι περισσοτεροι απο εμας ειμαστε πολυ μικροτεροι και περνουμε χαπια με τη σεσουλα.Μακαρι κι εγω να αρχιζα τα παρε-δωσε με τα φαρμακα στα 50 μου!!!αλλα...η ιστορια εχει ξεκλινησει απο πολυ πιο πριν..
well keep on tryin
Tread that fine line
till the end of time..
16-04-2007, 01:37 #41
interaprted σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. είσαι μία γλυκυτάτη \'δεσποινίς\' προφανώς. μα όταν βλέπεις ένα άνθρωπο με διαυγές πνεύμα, συζητήσιμο και αρκετά ενεργητικό δεν μπορώ να δεχτώ ότι το καλύτερο γι\' αυτόν είναι να τον μπουκώνεις με χάπια, και έπειτα από λίγα λεπτά να συμπεριφέρεται σαν ζόμπι, σαν αρκετούς γνώστους και φίλους μου που παίρνουν ναρκωτικά. καταλαβαίνεις τι εννοώ.....
εν ολίγοις, για να μην σε κουράζω, πιστεύω ότι οι ψυχίατροι, ψυχολόγοι, νευρολόγοι και όλοι του συναφιού, δεν έχουν βρει κάποια θεραπεία. απλά αφήνουν τον ασθενή σε μία συνεχής καταστολή, ναρκωμένο απο τα τόσα χάπια και αυτό έχουν το θράσος να το ονομάζουν \'θεραπεία\'. όμως αυτό που με στεναχωρεί περισσότερο είναι ότι κι η νονά μου πλέον, πιστεύει το ίδιο πράγμα. ΕΞΑΡΤΗΣΗ!!!!
εύχομαι εσύ να είσαι καλά. κι σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.
το όνομα μου είναι αλέξανδρος.
16-04-2007, 01:49 #42
Αλεξανδρε δεν ειναι ακριβως ετσι με τα φαρμακα κι εμεις εδω μια χαρα εξυπνοι κ συζητισιμοι ειμαστε αλλα...αυτο δεν εχει να κανει με το iq!καμια σχεση το ενα με το αλλο...κ γω τιγκα στο χαπι ειμαι αλλα κ δουλευω κι το γιο μου μονη μου μεγαλωνω...κι ολοι λιγο πολυ εδω μεσα κατι κανουμε στη ζωη μας μην μπερδευεις το ενα με το αλλο....
well keep on tryin
Tread that fine line
till the end of time..
16-04-2007, 18:17 #43
interappted
συγνώμη αν προσέλαβα κανέναν. δεν είχα αυτή τη διάθεση. απλά έχω παρατηρήσει επανηλλημένα πως ένα 20 λεπτο αφότου πάρει την χούφτα με τα χάπια (5 στον αριθμό), πέφτει πολύ σωματικά και πνευματικά. χάνεται σε έναν δικό της κόσμο και νιώθει συνεχώς πιασμένη παντού. καταβάλει κόπο να ακολουθήσει τις συζητήσεις μας.
Δεν την ζω καθημερινά. μένει σε άλλη πόλη. φέτος όμως περάσαμε μια βδομάδα μαζί λογω πάσχα και είδα πράγματα που δεν περίμενα. ξέρεις, μεγαλώνω και βλέπω πράγματα που με ενοχλούν. μα όπως είπε κάποιος \"οι πιο δύσκολες μάχες είναι αυτές που δεν μπορεις να επέμβεις\". και εγώ θέλω να την βοηθήσω, όσο μπορώ όπως μπορώ. γι\' αυτό και δεν θέλω να πιστέψω στα φάρμακα.
όλοι οι άνθρωπη με διπολική διαταραχή παίρνουν φάρμακα;
με σεβασμό
Αλέξανδρος.
16-04-2007, 20:15 #44
Aλέξανδρε γεια σου και από μένα
Δυστυχώς η μανιοκατάθλιψη είναι μια χρόνια νόσος και η αντιμετώπισή της απαιτεί φαρμακευτική αγωγή με διάφορα είδη φαρμάκων (αντικαταθλιπτικά, αγχολυτικά, σταθεροποιητικά διάθεσης). Ομως και η ψυχοθεραπεία θα βοηθήσει πολύ τη νονά σου. Να της το προτείνεις και ίσως τα πράγματα εξελιχθούν καλύτερα
16-04-2007, 21:03 #45
0κ Αλεξανδρε δεν προσβληθηκα προσωπικα αλλα ειναι η αληθεια αυτη!πολυς κοσμος εχει παρεξηγησει ολους οσους παμε σε ψυχιατρο κ πινουμε χαπια.Ειναι ημιμαθεια.Η νονα σου κανει συνεδρεις μς γιατρο.Συμφωνω οτι παραβοηθανε
well keep on tryin
Tread that fine line
till the end of time..
Φαρμακα και ζαλαδα
16-07-2025, 00:03 in Ψυχώσεις & Σχιζοφρένεια