Results 16 to 30 of 213
Thread: βοήθεια σε χρήστη-απορία
-
22-01-2011, 02:30 #16
"... ναι freak out μου έδωσες μια μικρή ιδέα.πιστεύεις οτι θα είχε νόημα να ενημερωθώ για κάποιο (ανοιχτο ίσως? ) πρόγραμμα ώστε να είμαι προετοιμασμένη/ενημερωμένη και να του προτείνω μια πρακτική και ξεκάθαρη λύση όταν μου αναφέρει ξανά οτι θέλει να άλλαξει και να ξεμπλέξει;..."
Ο freak out καλώς σου έδωσε μια ιδέα. Εγώ πάντως βλέπω πως αν και σου δόθηκαν αρκετές απαντήσεις και εμηνείες από χθες - κι όχι μόνο από μένα φυσικά -, εσύ παρόλα ταύτα κάνεις μια ερώτηση που φαίνεται μέχρι και αχρείαστη. Μα εννοείται πως ΜΟΝΟ αυτό έχει κάποιο νόημα να κάνεις. Θεωρώ πως προσπάθησα να σου εστιάσω την προσοχή σε πολύ καίρια σημεία, αλλά μάλλον θέλεις να αγνοείς τα σημαντικά. Με ευκαιρία αυτό που γράφεις η ίδια, θα στα ξανατονίσω μήπως και...
"... όταν μου αναφέρει ξανά οτι θέλει να άλλαξει και να ξεμπλέξει;..." ... σκέψου λίγο πόσο απέχει το "αναφέρω" απ' το "έχω αποφασίσει να κόψω" ή απ' το "ΕΝΙΩΣΑ ΠΙΑ την ανάγκη να τελειώνω"... κι εγώ σας αναφέρω ότι αύριο θέλω να γίνω πρωθυπουργός, έ και;... τώρα θα μου πεις θα γίνω αν νιώσω την ανάγκη;... λολ, άστοχο το... πρωθυπουργιλίκι... :) ... κατάλαβέ το, δεν είναι ειλικρινής με τον εαυτό του. Και προγράμματα ανοιχτά, κλειστά και roof garden, σίγουρα γνωρίζει και ο ίδιος ότι υπάρχουν. Να ρωτήσω λοιπόν καλύτερα, τί ακριβώς περιμένει ή... ποιόν περιμένει να το κάνει για λόγου του;... επίσης, δεν έδωσες σημασία στο να του επισημάνεις μιας και βρεθήκατε, πως ΝΟΜΙΖΕΙ ότι έχει τον έλεγχο. Σιγά μη τα ξαναγράψω ρε συ Άν... κατάλαβες τώρα γιατί κάνει "δηλώσεις" την Τρίτη και τις αναβάλλει την Παρασκευή; Γιατί νομίζει ότι θα υπάρχουν αιωνίως άνθρωποι να ασχολούνται μαζί του και νομίζει επίσης ότι αιωνίως θα στέκεται στα πόδια του.
"... κάνεις λάθος δεν ψάχνω επιβεβαίωση σε κάτι που έχω προαποφασίσει marian_m, γιατί πολύ απλά δεν έχω αποφασίσει τίποτα ακόμα. ίσα ίσα που ψάχνω στήριξη για να μην κάνω κάτι λάθος και για λάθους λόγους αλλιώς δεν θα με απασχολούσε τόσο πολύ. απλά δεν έχω κανενός είδους εμπειρία από εξάρτησεις και πράγματα που μπορεί να φαίνονται σε πολλούς αυτονόητα ότι δεν τα παρέχουμε σε έναν χρήστη για συγκεκριμένους λόγους (εντάξει για τα χρήματα μπορώ να το σκεφτώ και μόνη μου π.χ. αλλά την φιλοξενία? ) δεν είναι και τόσο ξεκάθαρα μέσα μου.ελπίζω να καταλαβαίνεις..."
Αν και δεν αρέσει απ' ό,τι είδα ο τρόπος της Μάριαν - και ο δικός μου υποθέτω - κι εγώ το ίδιο πράγμα βλέπω πάντως. Θέλεις συνειδητά/υποσυνείδητα/ασυνείδητα, δε με αφορά, να κάνεις αυτό που νομίζεις εσύ ορθό, κι απλά ζητάς να στο πουν οι άλλοι κι όχι εσύ σε σένα. Ίσως για να μεταθέσεις και την ευθύνη της απόφασης. Κι αμέσως ρε συ Αν, λίγο παρακάτω ομολογείς πως ενώ δεν έχεις ιδέα από εξαρτήσεις, σκέφτεσαι ΑΚΟΜΗ τί απόφαση θα πάρεις... σου προτάθηκαν μέχρι και ονόματα ανθρώπων, προγράμματα, αλλά εσύ ακόμη ρωτάς. Οι έννοιες "αλήθεια - αγάπη - ζωή" αγαπητή Άν, είναι πιο σκληρές από τα ναρκωτικά. Μακάρι να υπήρχαν και περισσότεροι οπαδοί του σκληρού λόγου, είναι ο μόνος που τις αντιπροσωπεύει...
"... η βοηθεια σε χρηστη
ειναι να του υποδειξεις
καπιο κεντρο (κλειστο προτιμω)
απεξαρτησης..."
Ρισέρτσερ, μ' αρέσει ο λυρικός σου λόγος πολλές φορές. Εδώ όμως δε θεωρώ σωστό να μπερδεύονται τέτοιες λεπτομέρειες. Αν σου απαντήσω εν συντομία, θα σου πω πως στα κλειστά η... "δουλειά" είναι τρίχες κατσαρές και θα το αφήσω μόνο με αυτή την έκφραση ως τίτλο σε ένα τεράστιο κεφάλαιο. Κι αφού το ισχυρίζονται οι περισσότεροι που περνούν μέσα από αυτά - και ξεπαραδιάζονται και πάλι κάποιοι άλλοι για πάρτη τους - μάλλον εγώ περισσεύω... κι αλήθεια, έχετε υπόψιν σας πόσοι πρώην εξαρτημένοι πάνε και "σπουδάζουν" τάχα μου "σύμβουλοι ψυχ. υγείας", παίρνουν αδειούλες ανοίγοντας δικά τους προγράμματα και εκμεταλλεύονται στο έπακρο παρακαλώ, άλλους εξαρτημένους χωρίς να γίνεται καμιά απολύτως "δουλειά";... έ όχι, η πλειοψηφία τους ούτε "καλοί και ευαίσθητοι" είναι, ούτε έχουν τις ικανότητες και τα χαρίσματα για να βοηθάνε άλλους. Προσωπικά θεωρώ ελεεινό να έχω περάσει μέσα από κάτι τόσο σκληρό και μετά να κοιτάω να τ' αρπάξω από ομοιοπαθείς. Να σταματήσω όμως γιατί θα με κόψουνε ίσως...
"... Φεύγοντας όταν με έβγαλε στον κεντρικό για να πάω σπίτι, μου ειπε οτι αντέχει να ναι νηστικός..." ... πόσες μέρες;...
"... να μην έχει λεφτά να πάρει τίποτα...' ... πόσες μέρες;...
"... αλλά νιώθει ντροπή κάθε φορά που τον βλέπω εγώ ετσι..."
ΔΕ νιώθει ΑΚΟΜΗ ντροπή... όταν αυτό θα συμβεί, τότε θα πάρει την απόφαση. Τέλος λέμε.
"... Απλά είχα πάρει στην γραμμή υποστήριξης του ΟΚΑΝΑ και ένιωθα σαν να μιλάω σε καμιά θεία μου, εγώ της έλεγα αυτά που έγραψα εδώ στην αρχή και αυτή μου έλεγε ότι ευτυχώς που ήμαστε χωρισμένοι και γλίτωσα, και αν είχαμ παιδι θα μπορούσα ίσως να τον πιέσω με το παιδί και κάτι τέτοια καθόλου βοηθητικά..."
Εμ φταίω εγώ τώρα που μου "χτυπάς" φλέβα μέσα στα χαράματα;... :) ... αυτή η κυρία που μίλησες, κόβω το σβέρκο μου, πως είναι πρώην εξαρτημένη που... σπούδασε. "Καλή και ευαίσθητη". Στον ΟΚΑΝΑ έχουν βολευτεί μπόλικοι για να παίρνουν ανθρώπους στο λαιμό τους, αλλά μη σε μπερδεύω άλλο με αυτά. Άλλωστε, η πλειοψηφία των ανθρώπων θέλουν να πιστεύουν ότι είναι... καλοί και ευαίσθητοι. Οι εξαρτημένοι, δηλαδή να μην είναι;... λολ!...
"... κι αλήθεια είναι ότι δεν φοβάμαι μήπως με κλέψει δεν θα μου έκανε ποτέ κακό..."
Απ' τη στιγμή που δηλώνεις πως δεν έχεις ιδέα από εξαρτήσεις, δε μπορείς να λες κάτι τέτοιο. Λυπάμαι ακόμη μια φορά για τον τρόπο μου, αλλά δεν είσαι σε θέση να γνωρίζεις κατά πόσο μπορεί να έχει βγάλει επιθετικότητα, η οποία μπορεί να πυροδοτηθεί σε ανυποψίαστο χρόνο. Κι εκείνη τη στιγμή, στα μάτια του, δε θα είσαι η καλή του φίλη. Όπως δε ξέρεις αν έχει ήδη κάποια διαταραχή οφειλόμενη στη χρήση. Ελπίζω να μη κάνεις καμιά παπαριά, και πήγαινε επιτέλους κάπου να καθοδηγηθείς. Σου εύχομαι να ακούσεις κάποια πράματα και του εύχομαι να αποδείξει στον εαυτό του πως δε του άξιζε ή του ταίριαζε η κατάχρηση. Του εύχομαι επίσης, αν και αφού κόψει, να μην εξαρτηθεί από τη μεγαλύτερη μάστιγα, αυτή των ψυχοφαρμάκων. Γιατί οι περισσότεροι "πρώην", παραμένουν εξαρτημένοι μέχρι να πεθάνουν δυστυχώς. Καλό βράδυ σας!
- 22-01-2011, 03:46 #17
η ταπεινότητα ποτέ δν βλάπτει...
καλό είναι ένας εθισμένος να δείχνει κατανόηση...http://www.mazi.org.gr/
22-01-2011, 12:26 #18
"Αν και δεν αρέσει απ' ό,τι είδα ο τρόπος της Μάριαν - και ο δικός μου υποθέτω"
Ενδεχομένως να είναι λίγο απότομος για τον δικό μου χαρακτήρα, αλλά τον δέχομαι και κρατάω την ουσία που είναι και το ζητούμενο. ετσι δεν είναι?
"Μα εννοείται πως ΜΟΝΟ αυτό έχει κάποιο νόημα να κάνεις"
Απλά προσπαθώ να πάρω καμια συμβουλή από ανθρώπους ενεδεχομένως περισσότερο ενημερωμενους ή μπλεγμένους στο πρόβλημα όχι τόσο για πρωτοβουλίες που μπορώ να αναλάβω εγώ αλλά για το πως να χειριστώ ορισμένες καταστάσεις ,που είτε το θέλω είτε όχι, προκύπτουν ίσως να μην έγινε απόλυτα κατανοητό έτσι όπως έθεσα το ερώτημα.
"σου προτάθηκαν μέχρι και ονόματα ανθρώπων, προγράμματα, αλλά εσύ ακόμη ρωτάς"
Το ότι μου δόθηκαν ονόματα και προγράμματα σημαίνει αυτόματα οτι θα πρέπει να σταματήσω να ρωτάω?κι αν υπάρχουν κι αλλα΄ονόματα και προγράμματα?κι αν κάποιος έχει κάτι άλλο να προτείνει? αν δεν κάνω λάθος η κ. Μάτσα ζεί και εργάζεται στην Αθήνα,σωστά?
"Κι αμέσως ρε συ Αν, λίγο παρακάτω ομολογείς πως ενώ δεν έχεις ιδέα από εξαρτήσεις, σκέφτεσαι ΑΚΟΜΗ τί απόφαση θα πάρεις.."
Το οτι δεν έχω ιδεα από εξαρτήσεις (σε πρακτικό κομματι) δεν νομίζω ότι θα έπρεπε να με βάζει στην θέση να αποδέχομαι ότιδήποτε μου προτείνεται άκριτα, χωρίς να το συζητησω μέχρι να φτάσω στο σημείο να νιώθω σίγουρη για τις αποφάσεις μου και να νιώθω έτοιμη να εμμείνω σε αυτές ότι κι αν αυτό συνεπάγεται.Δεν ανέφερα ποτέ οτι δεν θα κάνω τελικά αυτά που μου πρότεινες εσύ ή καποιος άλλος εδώ μεσα απλά διατύπωσα τις αμφιβολίες μου και τη δυσκολία που αντιμετωπίζω να διαχειριστώ με αυτόν τον τρόπο τις καταστάσεις.Εστω και αν είναι όπως λές ο μοναδικός, εγώ δυσκολεύομαι να το πάρω απόφαση.
-"... κι αλήθεια είναι ότι δεν φοβάμαι μήπως με κλέψει δεν θα μου έκανε ποτέ κακό..."
-"Απ' τη στιγμή που δηλώνεις πως δεν έχεις ιδέα από εξαρτήσεις, δε μπορείς να λες κάτι τέτοιο"
Εχω όμως ιδέα για τον ανθρωπο για τον οποίο μιλάμε. Για τη στάση του και τη συμπεριφορά του απεναντί μου όντας χρήστης μέχρι τώρα.Για την τωρινή του κατασταση δεν λέω ότι δεν μπορεί να φτάσει στο σημείο που περιγράφεις αργότερα αλλά ακόμα δεν έχει ανάγκη να το κάνει αυτό.
Και πάλι λέω οτι δεν έχω ιδεα από εξαρτήσεις σε προσωπικό επίπεδο, πέρα από την επιφανειακή γνώση που ίσως μπορεί να εχω αποκτήσει δίπλα σε 2 φιλους μου χρήστες.
22-01-2011, 13:29 #19
Καλημέρα. Δε σου ζήτησε κανείς να "δεχτείς" τον τρόπο μου. Αλλά ξέρω πολύ καλά τί είναι αυτό που χρειάζεται να πω κάθε φορά, πριν αποφασίσω να το γράψω. Και δεν είναι θεωρητικές αρλούμπες, είμαι άνθρωπος της βιωματικής γνώσης και της πράξης. Αρκούδι, συγγνώμη που ενοχλείσαι απ' την έλλειψη... ταπεινότητάς μου. Αλλά η φράση σου απευθύνεται σε εθισμένο και δε με συμπεριλαμβάνει. Αν θέλεις να ξαναμιλήσουμε για "κατανόηση" ανάμεσα σε εξαρτημένους - το έχουμε εξαντλήσει στο παρελθόν - έλα να σε πάω μια βόλτα από "ομάδες" του κώλου - είμαι και χυδαία, συγγνώμη και πάλι - όπου ο ένας κοιτάει να βγάλει το μάτι του άλλου, υποκρίνονται ότι είναι "καθαροί" ενώ κάνουν χρήση άλλων ουσιών - κόβω το αλκοόλ αλλά η φούντα ρε γαμώτο δεν είναι εθιστική - εξιστορούν με πάσα απαίτηση να τους... κατανοήσουν επειδή έδειραν τη μάνα τους, βίασαν μια γκόμενα κι έβαλαν φωτιά στο μαγαζί του μπαμπά - ο οποίος έχει μαμηθεί να τους δίνει φράγκα - που δεν έχουν δουλέψει ποτέ, ακόμη και πριν να εξαρτηθούν - "τεμπελχανίαση" το λένε νομίζω... - κι αν ακούσουν πως υπάρχουν και εξαρτημένοι οι οποίοι έχουν καταφέρει να σπουδάσουν, διαβάζουν, γράφουν, ασχολούνται με κοινωνικά θέματα, δεν έδωσαν ποτέ δικαιώματα, έκαναν ό,τι έκαναν με ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ φράγκα, δεν έβλαψαν ποτέ σωματικά κανέναν... όχι μόνο δε δέχονται ότι μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο, αλλά τους μπαίνεις και στο μάτι πολύ άσχημα. Λυπάμαι, αλλά ναι υπάρχουμε αυτού του τύπου οι εξαρτημένοι όσο κι αν δε τους αρέσει. Λυπάμαι που δεν έχω κατανόηση για δαύτους που εξακολουθούν να είναι εγωπαθείς και εξαρτημένοι μόνο απ' το μικρόκοσμό τους. Λυπάμαι που ενώ κλείνουν χρόνια "καθαροί", εξακολουθούν να συμπεριφέρονται όπως και στη χρήση τους. Και όπως είπα και χθες, πιο πολύ λυπάμαι που ενώ ήταν μια ζωή παρτάκιδες και έχουν έλλειψη εμπειριών και γνώσεων, παίρνουν ανθρώπους στο λαιμό τους για να τα κονομάνε και να βολεύονται, όπως πάντα είχαν μάθει να κάνουν.
Είναι πολύ βολικό να ισχυριζόμαστε πως "έλα μωρέ, έφταιγε η "αρρώστια" που συμπεριφερόμουν έτσι", μόνο που κάποια στιγμή αποδεικνύεται ότι δεν έφταιγε καμιά "ασθένεια" αλλά ο χαρακτήρας μας και η κατασκευή μας... μάλλον έχεις καταλάβει πως είμαι... ρατσίστρια απέναντί τους. Λάθος. Έβαλα τα όριά μου κι έκανα τα ξεκαθαρίσματά μου. Έχω συναναστροφές με πρώην και νυν χρήστες, αλλά όχι της ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ που σου περιέγραψα. Σόρυ για την έπαρσή μου, αλλά κάποιοι από αυτούς με ακούνε και "καθαρίζουν" μια χαρά. Πραγματικά καθαροί όμως. Μπορώ κι εγώ να ανοίξω πρόγραμμα, αλλά εγώ είμαι του εθελοντισμού από τότε που με έκανε η... μανούλα μου, φτου - κακά... ευχήθηκα αυτός ο άνθρωπος να είναι διαφορετικός λοιπόν. Γράψτε ό,τι θέλετε, το εξάντλησα. Εύχομαι να σας απαντάνε με τους τρόπους που θέλετε και να σας λένε αυτά που θέλετε να ακούτε... καλό Σαββατοκύριακο!... :) ...
22-01-2011, 13:41 #20
"Δε σου ζήτησε κανείς να "δεχτείς" τον τρόπο μου."
Για να μην γίνουν παρανοήσεις δεν ισχυρίστηκα κάτι τέτοιο, είπα απλά ότι ίσως να μου φαίνεται εμένα απότομος και ότι από όσα λές "δέχομαι"/κρατάω την ουσία ανεξάρτητα από το αν μου τα αναφέρεις με έναν τρόπο πού ίσως να μην μου ταιριάζει απόλυτα.κι αυτό το έκανα μόνο αφού αναφέρθηκες εσύ σε αυτό.
"Σόρυ για την έπαρσή μου, αλλά κάποιοι από αυτούς με ακούνε και "καθαρίζουν" μια χαρά." αναφέρεσαι σε φίλους/γνωστούς σου χρήστες ή έχεις και κάποια επαγγελματική ιδιότητα συναφή?σε ρωτάω γιατί δεν κατάλαβα ακριβώς πως το εννοείς.
"Εύχομαι να σας απαντάνε με τους τρόπους που θέλετε και να σας λένε αυτά που θέλετε να ακούτε"
Δεν νομίζω ότι είναι αυτό το ζητούμενο,ούτε ότι επέτρεψα να θεωρείς ότι προσδοκώ κάτι τέτοιο και το ξεκαθάρισα αρκετές φορές ήδη νομίζω.Καλό σαββατοκύριακο και σε σένα
22-01-2011, 14:10 #21
Μη το παίρνεις προσωπικά. Εκφράζομαι και σε γενικότερα πλαίσια, απλά δε ξέρεις τη γραφή μου και είναι λογικό να μη φαίνεται αυτό. Αν, ένα κι ένα κάνουν δύο. Όχι, δεν επιθυμώ να ασχοληθώ επαγγελματικά, αν και με παίρνει άνετα. Βοηθάω από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, πριν/μέσα και έξω απ' τον αλκοολισμό. Όσοι θέλουν να παραδεχτούν πράματα, βοηθιούνται από μένα, οι υπόλοιποι όχι. Εύχομαι να πάρει την απόφαση και να τα καταφέρεις με το σωστό τρόπο. Αν πρόσεξες, δεν ευχήθηκα "αυτός ο εξαρτημένος να είναι διαφορετικός" αλλά αυτός ο άνθρωπος. Κράτα το κι αυτό. Ίσως σου χρειαστεί στην πορεία... :) ... σι για!
22-01-2011, 14:23 #22
Το κρατάω ΚΑΙ αυτό γιατί άσχετα με το τι μπορεί να πιστεύεις έχω κρατήσει κι αλλά από τα λεγόμενα σου :)
επειδή αναφέρεις την εμπειρία σου με το αλκόολ και σχετικά με τα όσα ανέφερες παραπάνω για χρήστες που έχεις συναντήσει, η γνώμη σου για ομάδες όπως Α.Α, και Α.Ν. ποια είναι?
22-01-2011, 15:18 #23
αν...να σε ρωτήσω κάτι? έχετε ερωτική σχέση?
22-01-2011, 15:22 #24
Xμμ... τα έγραψα πιο πάνω. Η πλειοψηφία των εξαρτημένων που σου περιέγραψα, βρίσκεται σε αυτές τις "ομάδες". Η γνώμη μου λοιπόν είναι πως ο εξαρτημένος του δικού μου τύπου - νοοτροπία και όλα όσα σου εξήγησα - καλό είναι να κάθεται σε αυτές όσο γίνεται λιγότερο, ίσα για να καταφέρει τη σωματική αποτοξίνωση. Σε αυτό το κομμάτι, τους προτείνω κι εγώ. Σε τίποτα άλλο όμως. Τα όρια τα δικά μου στα ξεκαθάρισα. Μετά από αυτό το στάδιο, ας "δουλέψει" σε προσωπικό επίπεδο με έναν πολύ καλό και ικανό ειδικό όμως. Εγώ δε χρειάστηκα ούτε αυτό, αν σ' ενδιαφέρει να μάθεις, στο κομμάτι μου στον εθισμό.Υπάρχουν ικανοί ειδικοί, αλλά πολλοί λίγοι. Ονόματα σου πρότεινα. Σου τονίζω μάλιστα πως είδα ανθρώπους πολύ αξιόλογους, να απομακρύνονται σύντομα από ομάδες που δεν έχουν ιδέα από... ομάδα. Αυτοί έχουν καθαρίσει ψυχή και σώμα και δεν ασχολούνται καν με τον άλλοτε εθισμό τους. Βελτιώνονται, εξελλίσσονται. Οι υπόλοιποι που συνεχίζουν, αναμασάνε καραμέλες για να έχουμε να λέμε. Προσωπική μου άποψη πάντα... για λίγο πιο χύμα στο μεταφράζω ως " πώς θα βγω έξω στην κοινωνία;... ο κόσμος είναι κακός και δε με αποδέχεται... είμαι άρρωστος και γι' αυτό δε δουλεύω ακόμη... συνεχίζω να παίρνω φάρμακα γιατί η αρρώστια δε γιατρεύεται... μόνο εδώ θα βρω γκόμενα γιατί πρέπει να είμαστε "ίδιοι"... κ.λ.π. Σου επαναλαμβάνω ότι τι προτείνω για 3 - 4 μήνες. Το μετά για άλλους είναι εύκολο, για άλλους δύσκολο. Εύρεση ενδιαφερόντων, εστίαση σε καλύτερη διατροφή, γυμναστική, ψυχολόγος ίσως, κι αν υπάρχουν γερά κότσια εγώ προτείνω και εθελοντισμό. Για να δει το μάτι και πέρα απ' τον πισινό μας, και αυτό ειδικά δεν υπάρχει μέσα σε αυτές τις ομάδες. Μη με ρωτήσεις κάτι άλλο, πραγματικά το εξάντλησα και φεύγω για... εθελοντισμό. Σε τετράποδους επίσης... :) ...
22-01-2011, 15:37 #25
μιλάς για μια μερίδα εξαρτημένων.
υπάρχουν όμως κ οι υπόλοιποι.
πήγες από όσο ξέρω σε ένα πρόγραμμα, υπάρχουν όμως κ άλλα.
γιατί τα τσουβαλιάζεις όλα?
δν το καταλαβαίνω.
αν θέλεις μου λες.
όσο για την αν εμένα μου έγινε σαφές τί ρωτάει κ γιατί το ρωτάει.
είναι κάτι που την αφορά, τα έχει χαμένα συν του ότι είναι μέσα στο πρόβλημα.
ένας θεατής μποορεί ( ίσως ) να δώσει μία πιο αντικειμενική απάντηση στα ερωτήματα της.
μν γίνεσαι τόσο αυστηρή.http://www.mazi.org.gr/
22-01-2011, 15:41 #26
22-01-2011, 16:13 #27
Rabola ευχαριστώ για την απάντηση σου. arktos και σενα. Θεοφανία οχι δεν έχουμε ερωτική σχέση (είχαμε στο παρελθόν -και κοιμηθήκαμε μια φορά μαζί το καλοκαίρι).γιατί?
Last edited by αν?; 22-01-2011 at 19:58.
22-01-2011, 20:18 #28
χθες που βρεθήκαμε ήταν πολύ χάλια και οι δύο ( και ο Φ. και ο αδερφός του) συζητούσαμε γενικά για προσπάθειες σχετικά με το θέμα αυτό, ποιες θεωρούν αποτελεσματικές κ.τ.λ και εκανα αναφορα σε κάποιο πρόγραμμα (χωρίς να μιλήσω συγκεκριμένα για κάποιο) και η αντίδραση του Φ. δεν ήταν αρνητική και έδειξε να το έχει σκεφτεί (μου είπε για χρήματα που χρειάζονται και του είπα ότι πολλά δεν χρειάζονται ,μου είπε για εγκλεισμό και εθισμό σε χάπια και του είπα για ανοιχτά προγράμματα και προγράμματα χωρίς υποκατάστατα), ανέφερα και τους Α.Ν... Γενικά ο αδερφός του (που είναι χρόνια χρήστης)ήταν πιο επικριτικός σε αυτά που είπα . Ο αδερφός του ..μου είπε οτι "μια φορά πρεζάκι,μια ζωή πρεζάκι" του είπα ότι από τη στιγμή που έχει δοκιμάσει τόσους τρόπους για να ξεκόψει και δεν τα κατάφερε γιατί να μην δοκιμάσει και κάποιον τέτοιο με τη βοήθεια, καποιων άνθρώπων,αφου όσα δοκίμασε δεν βοήθησαν μεχρι τώρα.δεν ξέρω αν έκανα καλά..αλλά νιώθω καλύτερα που τεθηκε το ζήτημα.είναι κι αυτό μια αρχη δεν είναι?οτι παραδέχονται οτι έχουν πρόβλημα και είναι πρόθυμοι να συζητήσουν πάνω σε αυτό?ή προσπαθώ να το δω εγω έτσι το όλο θέμα?
23-01-2011, 01:24 #29
δεν νιώθω καλά,νιώθω ότι τίποτα δεν θα αλλάξει.κουράστηκα ο Φ. πάντα ήταν ο δυνατός.
23-01-2011, 02:09 #30