να σωθεί η ναζανίν
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 4 of 4
    Senior Member

να σωθεί η ναζανίν

το διάβασα στην ελευθεροτυπία στις 23/5/06.
    συγγραφέας του άρθρου με τίτλο 'σώστε αυτό το κορίτσι': Χρήστος Μιχαηλίδης

"έβγαλα έναν σουγιά που πάντα έχω στην τσάντα μου, και άρχισα να μαχαιρών τον έναν στο στήθος. δεν είχα σκοπό να τον σκοτώσω. μόνο να φύγει από πάνω μου ήθελα. μόνο αυτό."

δύο επίδοξοι βιαστές έχουν ξεγυμνώσει και 'περιποιούνται' δύο κοπέλες 16 και 17 χρόνων σε πάρκο της τεχεράνης λέει το άρθρο.
    η Ναζανίν είναι αυτή που σκότωσε. το τέλος της απολογιας της είναι αυτό που διαβάσατε.
    το δικαστήριο απεφάνθη πως δεν έκανε φόνο σε άμυνα τη στιγμή που η ζωή της βρισκόταν σε κίνδυνο, γιατί σε βιασμό η ζωή δεν βρίσκεται σε κίνδυνο. άρα, έκανε φόνο χωρίς ελαφρυντικά. γι'αυτό καταδικάστηκε στην κρεμάλα. έπρεπε να αφήσει δηλαδή να τη βιάσουν, αν είχε εν τω μεταξύ πεθάνει, στην άλλη ζωή θα επιτρεπόταν να σκοτώσει το κάθαρμα που τη βίασε; και θα είχε νόημα;
    αν βέβαια είχε αφήσει να τη βιάσουν, μετά, με το σκεπτικό: τι θέλεις μωρή στο πάρκο; θα επακολουθούσε ο συνήθης λιθοβολισμός.

ας είμαστε όλο και περισσότερες χιλιάδες άνθρωποι να υπογράψουμε ένα ψήφισμα-έκκληση να σωθεί η ναζανίν. αν σωθεί η ναζανίν, είναι ένα βήμα ακόμη για χιλιάδες ναζανίν που περιμένουν: περιμένουν ή να λιθοβοληθούν, ή να απαγχονιστούν, ή, ήδη λιθοβολημένες, περιμένουν κάποια δικαίωση!

γίνεται έκκληση μέσω του ΟΗΕ προς τον αγιατολά του Ιράν και τον υπουργό δικαιοσύνης του.
    σας παρακαλώ κάντε κάτι, όλοι μας, ας κάνουμε, διαδώστε, υπογράψτε, μιλήστε. πίσω από ένα κορίτσι είναι πάντα πολλά κορίτσια.

www.PetitionOnline.com/Nazanin/petition.html

υγ. ελπίζω να μην αλλοιώνω το σάιτ μας, όμως πατώντας το κουμπάκι μπορεί ίσως μια ζωή να σωθεί...
    και η σωτηρία της να είναι ένα βήμα για να σωθούν κι άλλες γυναίκες...

Senior Member
    Πολυ καλα κανεις τι-ποτε που το αναφερεις.Οποιος μπορει ας υπογραψει.

Member
    197598 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ.
    ΚΙ ΑΝ ΓΛΙΤΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΙΝΗ, ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΕΧΕΙ Η ΚΟΠΕΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΑ. ΙΣΩΣ ΝΑ ΝΙΩΘΕΙ ΕΝΟΧΗ, ΚΙ ΑΣ ΞΕΡΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ..ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΥΠΟΓΡΑΦΗ, ΑΦΙΕΡΩΝΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ...

Senior Member
    να σαι καλά, πες στο και σε φίλους...
    βάλτε το σε σάιτ...

ένας άνθρωπος. κινδυνεύει. αν κινδυνεύαμε εμείς, θα θέλαμε να μας βοηθήσουν...