Results 1 to 10 of 10
-
05-07-2006, 11:21 #1
Βιβλιογραφία σχετική με εξαρτήσεις?
Καλημέρα!
Αναρωτιόμουν αν γνωρίζειο κανείς από σας κάποια βιβλιογραφία σχετική με εξαρτήσεις στην οποία να αναφέρεται πώς ακριβώς αναπτύσεται μια τέτοια τάση στον άνθρωπο καθώς και τα γενικά χαρακτηριστικά και συμπτώματα μιας τέτοιας προσωπικότητας.
Με ενδιαφέρει το θέμα αυτό πάρα πολύ.Μάκια...
- 05-07-2006, 22:00 #2
Προσωπικα δεν εχω διαβασει καποιο βιβλιο σχετικα με εξαρτησεις.Μπορεις αν ενδιαφερεσαι για ξενογλωσσο βιβλιο να βαλεις στο www.amazon.com την λεξη addiction. Σου δινω το πρωτο αποτελεσμα που βγαζει και ειναι σχετικο με το αντικειμενο που θες \"The Addictive Personality : Understanding the Addictive Process and Compulsive Behavior\".
Οσο για ελληνικα βιβλια στο www.papasotiriou.gr αν βαλεις την λεξη \"εξαρτησεις\" βγαζει ορισμενα βιβλια οπως το:
ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΙΣΕΙΣ
ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Στο βιβλίο αυτό ο Θεσσαλονικιός κοινωνιολόγος-ψυχολόγος και Καθηγητής Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ασχολείται με τις πανάρχαιες και συνεχιζόμενες στην εποχή μας σύγχρονες μάστιγες της ανθρωπότητας όπως είναι ο τζόγος, ο αλκοολισμός, η ναρκομανία, οι ψυχικές διαταραχές και η εγκληματικότητα. Ο συγγραφέας αφού απογυμνώνει μεθοδικά κλασικούς και σύγχρονους μύθους που περιβάλλουν τις διάφορες εξαρτήσεις και αποκλίσεις του σύγχρονου ανθρώπου προχωρεί σε μια δυναμική κοινωνιολογική και ψυχολογική προσέγγιση που περιλαμβάνει τρεις ερμηνευτικούς άξονες και συγκεκριμένα: -Την προσέγγιση της κοινωνικής αποδιοργάνωσης. Την προσέγγιση της προσωπικής απόκλισης από σταθερά πρότυπα -Και την προσέγγιση της σύγκρουσης συστημάτων αξιών. Το βιβλίο δεν απευθύνεται μόνο σε φοιτητές και σπουδαστές ΑΕΙ, ΑΤΕΙ και στελέχη επιχειρήσεων αλλά και στο ευρύτερο κοινό δίνοντας χρήσιμες πληροφορίες σε θέματα προσωπικής και κοινωνικής παθολογίας και προβληματισμού-όπως ο τζόγος, τα ναρκωτικά, ο αλκοολισμός, ο εθισμός στο ίντερνετ και το κάπνισμα, το άγχος και το στρες, οι ψυχικές διαταραχές και η εγκληματικότητα, η πορνεία, το οργανωμένο έγκλημα, τα οποία αποτελούν πλέον οδυνηρή και δαπανηρή καθημερινή πραγματικότητα και στο ελληνικό κοινωνικό σύστημα θέτοντας αντιμέτωπο τον μέσο Έλληνα και Ελληνίδα με μύριους προβληματισμούς και δύσκολα ερωτηματικά.
Προσωπικα δεν εχω διαβασει κανενα αλλα ελπιζω να βοηθησα.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
14-07-2006, 23:35 #3
Ξερω εγω!! και στο προτεινω ανεπιφυλακτα!!!
Θα δεις και θα μαθεις παρα πολλα πραγματα.
Γραμμενο απο την Επιστημονικα υπευθηνη της μοναδας Απεξαρτησης 18 ΑΝΩ.
Ψυχιατρος - ψυχοθεραπευτρια- ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΤΣΑ.
Το βιβλιο λεγετε ΨΑΞΑΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΒΡΗΚΑΜΕ ΣΚΙΕΣ...
Με αγαπη Θοδωρης
http://clubs.pathfinder.gr/Apeksartisi18ANW__Η Ζωη ειναι ονειρο και το Ονειρο μπορει να γινει Ζωη!
18-07-2006, 09:49 #4
Σας ευχαριστώ πολύ πολύ και τους δυο σας.Το θέμα με ενδιαφέρει πάρα πολύ.
Ελπίζω, Θοδωρή, να βρω λίγο χρόνο στο μέλλον να διαβάσω τα posts σου...φαίνονται πραγματικά πολύτιμα διαμάντια...πολύ καλά κατεργασμένα...περασμένα μέσα από δυνατή φωτιά...
Μάκια, καλή σόυ μέρα!Μάκια...
01-08-2007, 04:17 #5
Ξέρω το \" Εξαρτήσεις στη ζωή μας\" του Παπαγεωργίου. Εκδόσεις \"Παρισιανού\". Το κάναμε στη σχολή, δύσκολο αλλά πολύ ωραίο!!!!!!!!!!!!! Έχει τα πάντα μέσα. Άσχετο αλλά αν στα σχολεία είχαν ενδιαφερθεί να ενημερώνουν τα παιδιά για τις εξαρτήσεις συστηματικά -και όχι μια φορά κατά τη διάρκεια τόσων χρόνων φοίτησης- τώρα δεν θα κλαίγαμε τόσα παιδάκια.
Καλό διάβασμα Φοίβη
02-08-2007, 02:58 #6
Originally posted by melita
Ξέρω το \" Εξαρτήσεις στη ζωή μας\" του Παπαγεωργίου. Εκδόσεις \"Παρισιανού\". Το κάναμε στη σχολή, δύσκολο αλλά πολύ ωραίο!!!!!!!!!!!!! Έχει τα πάντα μέσα. Άσχετο αλλά αν στα σχολεία είχαν ενδιαφερθεί να ενημερώνουν τα παιδιά για τις εξαρτήσεις συστηματικά -και όχι μια φορά κατά τη διάρκεια τόσων χρόνων φοίτησης- τώρα δεν θα κλαίγαμε τόσα παιδάκια.
Καλό διάβασμα Φοίβη
Αν υπηρχε σαν ξεχωριστο μαθμα στα σχολεια απο της πολυ μικρες ταξεις ως της μεγαλες?
οτι εχει να κανει με ΕΞΑΡΤΗΣΕΙς...?\\?????
ΙΣΩς .......
ΟΜΟΡΦΗ σκεψη αλλα ξανα λεω ισως...
Το ΙΣως παει στο οτι ισως να μην κλαιγαμε καθε χρονο τοσα ΠΑΙΔΙΑ.... σπο ναρκοτικς ουσιες...
Δεν ξερω, αν αυτο θα εφτανε...η μαλον οχι δε ξερω ...λα8ος.
Ξερω... οτι θα επαιζε ενα πολυ μεγαλο και σημαντικο ρολο στην \"διαπαιδαγωγηση\" του παιδου.
Πυστευω ομως οτι δεν ειναι ΑΡΚΕΤΟ
και για αυτο λεω ΙΣως
Δεν Φτανει μονο αυτο...
ΟΜΩς ΜΑΚΑΡΙ να γινει...
Αν γινοταν να γινει κατι τετοιο θα ηταν μια ΑΡΚΕΤΑ καλη \"ΖΩΝΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑς \" στην ζωη καθε μικρου παιδιου και μελοντικου...εφηβου - ενηλικου......... κλπ/......
Ομως σιγουρα ξανα λεω δε φτανει ΜΟΝΟ αυτο.....
\"\"\"Στην οδηγηση δεν φτανει μοναχα
να προσεχεις πως οδηγεις, αλλα να φορας κ Ζωνη ασφαλειας...\"\"\"
την φορας? ΞΕχνασ καμια φορα ναι ξερω...η σε στενευει και δε σου ειναι ανετο το οδηγημα...
Η που να απλωνεις το χερι τωρα μεχρι το κοθμπωμα ...ναι ναι..
Οποτε δε πειραζει μορε νταξ... Αφου δεν εχει και \"τροχοΝΟΜΟ\"
Δε μας βλεπει κανεις αυτην την στιγμη..
οκ μορε ...ασ μην την βαλεις..μια φορα,,
Ξερουμε πολυ καλα οτι αυτη η μια ΦΟΡα ομως ΟΛΟΙ οτι ειναι αρκετη ειναι ΑΡΚΕΤΗ για να γινει το ...ασχημο συμβαν....
ΜΠΟΡΕΙ να ΠΕΘΑΝΕΙς ΑΠΟ ΑΤΥΧΗΜΑ.. ΜΠΟΡΕΘ ΝΑ Μην πεθανεις και να μηνεις σε κωμα....
Μια χαρα ε? Η μηπως με λες ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ?
Εγω??
χεχ
Οκ...οκ οκ μπορει να μην παιθανεις και να μην μηνεις σε κομα , μπορει να την γλιτωσεις 1
2
3
4
5
6
50
100 φορες???? ναι οκ θα την γλητωσεις...οχι ομως για παντα...
Ε πως θα γινει ? για Μ....Λ.....Α τον περασες τον Θανατο???
Δεν ξερει την Δουλεια του?
και μπορει να μην παιθανεις λοιπον με την μια φορα...αν δε φορεσεις \"\"Ζωνη.\"\"\"..απλα ν ομως μπορει να χασεις το μισο ΧΕΡΙ στο ατυχημα και να παθεις και ενα ανευρισμα στον εγκεφαλο.. και να χτυπησεισ λιγουλακι ΣΟβαρουτσικα στο σικοτι...
Ομως νταξ θα ΖΗΣΕΙς...
και θα θερπαευτισ μωρε....
Τωρα ομως που παθες οτι επαθες\" μην ΞΕΧΑΣΕΙς παλι....\"
ΜΗΝ ΞΕΧΝΑς
Την επομενη και καθε που οδηγεισ \" εχε ζωνη\"..
...........αλλα ξερεις εσυ ε...οταν νιωσεισ καλυτερα στην ΥΓΕΙα σου, και οδηγεισ παλι μια Χαρα...
Ξερεις... εσυ ...ελα μορε ασ μην βαλω την ζωνη για μια φορα...ε τι ? επειδη την πατησα τοτε?? παει να πει οτι θα την πατησω και τωρα??
Ετσι ΕΤσι συνεχισε να ΑΥΤΟ παραμυθιαζεσε \"\"Νικολακη-κωστακη-Γιαννακη-Μηχαλη-ΜΑρια- Ειρηνη-Στελα -Πετρο, Μελινα.Γιωργο .Ζωη\"\"...............
κ.ο.κ
Σσσσ σιγα....εγω ειμαι και ο πρωτος ε σαν τους αΛΛΟΥς ΕΙΜΑΙ εγω να την παταω? χε
ειμαι \"Ο οδηγος.\".........
.....και συνεχιζεις ακομα να παραμυθιαζεσε ......
Σας ΠΡΟσκαλω και παρακαλω δωστε λιγο ΧΡΟΝΟ απο την ΖΩΗ σας και διβαστε το παρακατω ink poy saw dinw
Με εκτιμηση
Θοδωρης..
http://clubs.pathfinder.gr/Apeksartisi18ANW__/288701
(((\" Μια φορα ειναι πολυ...και Πολλες δεν ειναι ποτε αρκετες....)))
03-08-2007, 20:18 #7
επισης Μαριος Μαρσελος εξαρτισιογονες ουσιες; το καναμε στη σχολη και ειναι αρκετα κατατοπιστικο και ενδιαφερον καθως εκτος των αλλων περιεχει και την ιστορικη επιισκοπιση των ουσιων.εκδοσεις τυποθητω
19-11-2007, 01:15 #8
To \"The Addictive Personality : Understanding the Addictive Process and Compulsive Behavior\" (που αναφέρει ο/η keep_walking) έχει μεταφραστεί στα Ελληνικα: \"Το προφίλ του εθισμού\", εκδόσεις ισορροπον, isbn 960-66662-6-3
χθες το τελείωσα, το προτείνω ανεπιφύλακτα. το πήρα για να καταλάβω και να βοηθήσω ένα φίλο με προβλήματα στα ναρκωτικά αλλά τελικά κατέληξα να κάνω ψυχοθεραπεια διαβαζοντας το.
22-11-2007, 18:40 #9
Originally posted by pan
To \"The Addictive Personality : Understanding the Addictive Process and Compulsive Behavior\" (που αναφέρει ο/η keep_walking) έχει μεταφραστεί στα Ελληνικα: \"Το προφίλ του εθισμού\", εκδόσεις ισορροπον, isbn 960-66662-6-3
χθες το τελείωσα, το προτείνω ανεπιφύλακτα. το πήρα για να καταλάβω και να βοηθήσω ένα φίλο με προβλήματα στα ναρκωτικά αλλά τελικά κατέληξα να κάνω ψυχοθεραπεια διαβαζοντας το.
Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ όλους για την βοήθειά σας!Μάκια...
30-04-2008, 16:30 #10
Ολα τα προαναφαιρομενα+ α) \"Εξαρτηση μια ατομικη επιλογη-Απεξαρτηση μια συλλογικη διαδικασια\"Π.Γεωργακας εκδοσεις επικεντρο β) \"Εξαρτηση εθισμος και αυτοδιαχειριση των ναρκωτικων\" Ν.Κοντουλης εκδοσεις Παπαζηση
Νιώθω πως δεν υπάρχω, μονίμως
23-07-2025, 01:39 in Σχέσεις και Επικοινωνία