πανεπιστημιο
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 19
    Banned

πανεπιστημιο

παιδια γεια σας......εχω ενα μικρο προβλημα το οποιο ειναι οτι δεν μπορω να συνηθησω το πανεπιστημιο......η σχολη που ειμαι ηταν της πρωτης μου επιλογης και εξακολουθει να μου αρεσει.....ομως δεν εχω καποια φιλια σημαντικη αναπτυξει με τα παιδια μιλαω με πολλα παιδια ψιλοκανω παρεα με 3 παιδια αλλα ως εκει....δεν αισθανομαι φιλικα μαζι τους και να μπορω να συζητησω μαζι τους......σκεφτομαι πολλες φορες και μου λειπει το λυκειο.....το αποτελεσμα ειναι να μη εχωκαι ορεξη πολλη να παω στο πανεπιστημιο γιατι ξερω οτι θα βαρεθω και θα φυγω στεναχωρημενος......ξεχασα να αναφερω οτι ειμαι 2 ετος

Senior Member
    Υπάρχουν έντονοι προβληματισμοί μεσα σου , mateo?
    Επισης, εχεις σκεφτει αν επηρεαζεσαι απο συναισθηματα που εχεις για τους γονεις σου ή απο το κλιμα μεταξυ τους;

Banned
    δηλαδη??? εξηγησε μου τι εννοεις?

Senior Member
    Υποθέτω ότι μια βασική αιτία χαμηλής αυτοπεποίθησης και απομονωσης ειναι η ταύτιση της ψυχολογίας του παιδιού , με την ψυχολογια του γονιου με τον οποιο ειναι περισσοτερο κοντα. Οταν σκεφτομαι για την ψυχολογια ενος εφηβου ή ενος φοιτητη, ο νους μου παει πρωτα στις σχεσεις του με τους γονεις του, ή στο κλιμα που επιικρατει στο σπιτι. Αν υπαρχει πχ μια ψυχροτητα, μια κρυαδα, μια αποσταση... το παιδι δεν αισθανεται λογο να ευτυχισει , διοτι δεν πιστευει στην ευτυχια αφου δεν την ειδε στα προτυπα του που ειναι οι γονεις του.

Junior Member
    σε καταλαβαινω απολυτα νομιζω οτι ειναι κατι εντελως φυσιολογικο και πανω κατω ολοι οι φοιτητες το αντιμετωπιζουμε. Προσωπικα θα σου ελεγα να μην αγχωνεσαι, η φαση του πανεπιστημιου εχει πολλες πλευρες περα απο την κλασσικη "τα καλυτερα σου χρονια", εγω απο οσους φιλους μου βλεπω που εχουν ανεση στον χωρο της σχολης τους ειναι αυτοι που ανηκουν σε κομματα και αφιερωνουν τον περισσοτερο χρονο τους σε αυτο θεμα ξερεις εκλογες, εκδρομες κλπ οποτε αφου αυτο τους αρεσει εντασσονται γρηγορα και με ανεση. Αν δεν εισαι τετοιος τυπος θα σου προτεινα απλα να το δεις σαν μια ευχαριστη "υποχρεωση" (αφου σ'αρεσει κιολας το αντικειμενο της σχολης σου) και απο εκει και περα εσυ θα ορισεις το ποσο παραπανω θα εμπλακεις με αλλα θεματα και ατομα. Μια καλη λυση ειναι εαν τυχαινει και εισαι στην ιδια πολη με τους φιλους σου απο το σχολειο που νιωθεις ανεση να συνδιασεις εναν καφε ή μια μικρη εξοδο με τους 3 φιλους που ειπες οτι μιλας απο την σχολη (ή εναν απο αυτους). Ετσι θα νιωσεις και εσυ πιο ανετα και θα υπαρξει ενα παραπανω κοινο μεταξυ σας.

Senior Member
    Βάλε σαν πρώτη προτεραιότητα να βρεις μια κοπέλα για να έχεις τουλάχιστον σεξουαλική ζωή.Δε νοείται φοιτητική ζωή δίχως έρωτα και σεξ.Όταν δεν υπάρχουν φίλοι,μια κοπέλα μπορεί να σου καλύψει πολλά κενά.Μην σπαταλάς αυτά τα χρόνια μόνο με διάβασμα και ανούσιες σκέψεις.Τα φοιτητικά είναι τα τελευταία ανέμελα χρόνια ενός ανθρώπου και κάθε μέρα πρέπει να την ζεις σαν να είναι η τελευταία.Ότι τρέλες θες να κάνεις,κάν'τες τώρα που σε παίρνει γιατί μετά μάμησε τα.

Senior Member
    Eσωτερικη δυναμη πολυ ψυχαναλυση πεφτει και δεν κανει για ολους..

Αγαπητε ματεο καλα θα κανεις να βαλεις ενα στόχο που ειναι να τελειωσεις τη σχολή σου οσο κ αν βαριεσαι ολοι βαριομαστε να κανουμε καταναγκαστικα κατι αλλα εσυ ειπες οτι σε ενδιαφερει αλλα υπαρχει κ το πρεπει να πας στο μαθημα, ξεχωρισε το απο το ποσο αρεσκεσαι τους συμφοιτητες σου..
    κανε παρεες απο αλλου,
    θα συμφωνησω με παολο το σεξ και η συντροφικοτητα θεραπευουν

Senior Member
    Εγω παντως στο δευτερο ετος αρχισα να περναω καλα... Το μυστικο ειναι να χαλαρωσεις.... κ ολα θα πανε καλα!!!!!!!!! Αφησε το ενστικτο σου να λειτουργησει για να διαλαξεις φιλους με τους οποιους "θα κολλας" κ θα περασεις super!!! Aπλα χαλαρωσε!
    ...να βαλω τα μεταξωτα κ να φυσαει, στα εργοστασια μπροστα κ στα σκουπιδια πλαι..............

Junior Member
    εσωτερικη δυναμη, θεωρω πολυ λαθος την προσεγγιση σου. το παιδι ειναι σε ενα καινουργιο περιβαλλον. νοσταλγει τις στιγμες χαλαροτητας και οικειοτητας στο σχολειο. και εσυ καθεσαι να κανεις...ψυχαναλυση(?) ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ!!??? ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙΣ?? περισσοτερο φιγουραρεις καποιες σκορπιες εννοιες και γνωσεις σου παρα μιλας στο παιδι γι αυτο που ρωταει. με συγχωρεις για τη "σκληροτητα" αλλα δεν μου αρεσε να ακουσω καπακια μια τετοια απαντηση.
    δηλαδη το παιδι περιμενεις να πινει το καφεδακι του και να λεει "Βρε μπας και φταει η μανα μου?"
    δεν ειναι αυτα που λες, που εν μερει ειναι σωστα αλλα ειναι αχρειαστα στην παρουσα φαση.

φιλε μου σε ποια σχολη εισαι αν επιτρεπεται? και τι σε οδηγησε να αναζητησεις την απαντηση σε ενα Site που αφορα θεματα ψυχολογιας?
    αυτο που πρεπει να ξερεις για να νιωσεις πιο χαλαρος ειναι οτι τα πραγματα απλα...αλλαζουν φαση.
    το αντικειμενο σε ενδιαφερει που σπουδαζεις? γιατι οπως λες και ο ιδος.... ΗΤΑΝ της πρωτης σου επιλογης. φυσικα δεν σε προτρεπω να αλλαξεις σχολη. εδω δεν ξερω καλα καλα που εισαι!! αλλα να ξεκινησεις απο αυτο. το γουσταρεις οντως?
    μια κοπελα θα ηταν καλη φαση αλλα φανταζομαι πως θα σκεφτεσαι εδω στο πανεπιστημιο δεν εχω κανεναν τυπο να πω 10 κουβεντες σαν ανθρωπος θα ψαξω και για γυναικα?

Οταν δεν πηγαινεις στο πανεπιστημιο τι κανεις?

δεν μας ειπες απο αθηνα εισαι?

Senior Member
    mateo το προβλημα ειναι οτι οταν τελειωνει κανεις το σχολειο καλειται να παρει καποιες αποφασεις για τον εαυτο του.. Στο σχολειο εχει κανεις μια καθημερινη ρουτινα , κατι που γεμιζει τον χρονο του ανεξαρτητα απο το αν εχει αλλα ενδιαφεροντα ή ασχολιες, ανεξαρτητα απο το ποσο κοινωνικος ειναι. Δηλαδη και κενα να εχει κανεις μεσα του ή να μη νιωθει ολοκληρωμενος σε καποιον τομεα της ζωης του κατα την περιοδο του σχολειου αλλες φορες περναει απαρατηρητο και αλλες απλα παραβλεπεται.
    Μετα απο το σχολειο ερχεται η ωρα που πρεπει να βρεις ενα σκοπο που θα σε κανει να κατευθυνθεις στη ζωη σου, χομπυ για να γεμισεις τον ελευθερο χρονο που πλεον εχεις αλλα και ανθρωπους με τους οποιους ειναι αναγκη να ταιριαζεις γιατι πλεον τα περισσοτερα πραγματα γινονται κατ'επιλογην και οχι απο απλη καθημερινοτητα.
    Βρες μια ασχολια που να σ'αρεσει πρωτα απ'ολα και βγαλε περισσοτερο τον εαυτο σου προς τα εξω οποτε κι αν εχεις την ευκαιρια, ειτε για να γνωρισεις παρεες ειτε για να κανεις καποια σχεση.

Banned
    αγαπητε kooko η απαντηση σου ειναι αυτη που μου κεντρισε το ενδιαφερον...οχι με τους γονεις μου δεν εχω προβλημα...το πατρικο μου ειναι στην αθηνα και ειμαι φοιτητης σε ενα πανεπιστημιο της αθηνας των 18000 μοριων.....απλα σκεφτηκα να μιλησω εδω γιατι με τους παιδικους μουφιλους δεν θελω να το συζητησω γιατι αυτοι εχουν κανει παρεες απο το πανεπιστημιο και σχεσεις και μερικοι ,και οχι ολοι,εχουν αρχισει να απομακρυνονται απο μενα και να κολλανε στους καινουργιους,,,αυτο δεν με ενοχλει πολυ γιατι η ζωη του καθενος προχωρα...επισης δεν θελω να τους το πω γιατι δεν θελω να νιωσω πως θα με λυπηθουν......οσο για σχεση ναι θελω να κανω.....μου αρεσει αρκετα μια κοπελα απο το πανεπιστημιο με την οποια κανω πιο πολυ παρεα αλλα εχει αγορι εδω και καιρο.......αυτη με εχει βοηθησει να περασω και μερικα μαθηματα....οταν δεν ειμαι στο πανεπιστημιο η βολτα με φιλους η διαβαζω για κατι γερμανικα που εχω αρχισει η βλεπω τηλεοραση και pc

Member
    γεια σου mateo! λοιπον, αυτη την χαμηλη αυτοεκτιμηση που προαναφερθηκε παραπανω την εχω και εγω αλλα δεν με εμποδισε να κανω παρεες στο πανεπιστημιο. Ακου λοιπον: το πανεπιστημιο ειναι ενας μεγααααλος χωρος που σου δινεται η ευκαιρια να γνωρισεις πολλους ανθρωπους και να δυκτιωθεις. Ειμαστε τοσοι που σιγουρα θα υπαρξει καποιος που θα ταιριαξουμε. Απλα μην κρατας τις "πορτες" σου κλειστες. Για του λογου το αληθες και εγω την παρεα που εχω στο πανεπιστημιο και περναω πολυ καλα την γνωρισα στο 2ο ετος, μετα την εξεταστικη του γεναρη, εκτοτε ειμαστε αχωριστες. Ειχα κανει και εγω μεχρι τοτε αρκετες γνωριμιες που μου ηταν αδιαφορες, δεν με τραβουσαν ρε παιδακι μου! Επειτα δεν νομιζω πως εχεις προβλημα με την κοινωνικη σου συμπεριφορα απο την στιγμη που στο λυκειο λες οτι ειχες πολυ καλη παρεα. Βεβαια ισως αυτο να ειναι και το λαθος σου, μενεις πισω αναπολεις τα παλια και δεν προσπαθεις για τα καινουργια. Και αυτο ειναι μεγα λαθος. Ατομα γνωστα μου που καναν αυτο το λαθος μεναν κολλημενα στις παλιες τους παρεες με αποτελεσμα αυτο ακριβως, να μην δημιουργουν παρεες στο πανεπιστημιο. Μην αγχωνεσαι, θα βρεθει η παρεα που θα οσυ κανει το κλικ, αρκει να εισαι ανοιχτος!

Junior Member

Wink

Quote Originally Posted by mateo View Post
    αγαπητε kooko η απαντηση σου ειναι αυτη που μου κεντρισε το ενδιαφερον...οχι με τους γονεις μου δεν εχω προβλημα...το πατρικο μου ειναι στην αθηνα και ειμαι φοιτητης σε ενα πανεπιστημιο της αθηνας των 18000 μοριων.....απλα σκεφτηκα να μιλησω εδω γιατι με τους παιδικους μουφιλους δεν θελω να το συζητησω γιατι αυτοι εχουν κανει παρεες απο το πανεπιστημιο και σχεσεις και μερικοι ,και οχι ολοι,εχουν αρχισει να απομακρυνονται απο μενα και να κολλανε στους καινουργιους,,,αυτο δεν με ενοχλει πολυ γιατι η ζωη του καθενος προχωρα...επισης δεν θελω να τους το πω γιατι δεν θελω να νιωσω πως θα με λυπηθουν......οσο για σχεση ναι θελω να κανω.....μου αρεσει αρκετα μια κοπελα απο το πανεπιστημιο με την οποια κανω πιο πολυ παρεα αλλα εχει αγορι εδω και καιρο.......αυτη με εχει βοηθησει να περασω και μερικα μαθηματα....οταν δεν ειμαι στο πανεπιστημιο η βολτα με φιλους η διαβαζω για κατι γερμανικα που εχω αρχισει η βλεπω τηλεοραση και pc
    mateo σε ρωτησα και εμμεσα και αμεσα αν η σχολη σου σου αρεσει. δεν μου απαντησες.... το μονο που μου ειπες ειναι τα μορια τα οποια με εκαναν να καταλαβω οτι προκειται για πολυ καλη σχολη. Η ισορροπια που αναζηταμε ΟΛΟΙ μας στους φιλους στις σχεσεις κ.τ.λ ερχεται και απο αλλα πραγματα. οπως απο το αν το πλανο της ζωης μας παει καλα. αυθτη η σχολη ειναι μεσα στο πλανο σου ή μπηκες επειδη ακουγες γνωστους γονεις και φιλους οτι ειναι πολυ καλη σχολη??? ΠΡΟΣΟΧΗ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΣΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.

αυτο που λες για την κοπελα ειναι η κλασικη περιπτωση που την εχουμε περασει λιγο πολυ ολοι....

-σε γουσταρω
    -κι εγω αλλα σε βλεπω σαν φιλο!

που πας ρε τρελαδικο και ερωτευεσαι κοπελα που εχει σχεση καιρο....
    μηπως το αναζηταει ο οργανισμος σου να ποθεις πραγματα που δυσκολα θα εχεις?
    εγω αυτο πιστευω... και ισως καπου βαθια μεσα σου αυτο να γινεται επιτηδες.... να "ψιλοκωλωνεις" που λεμε και να μπλεκεις σε τετοιες καταστασεις βρισκοντας το αλλοθι σου στο ΓΙΑΤΙ δεν προχωραει κατι στα ερωτικα...

κρατα την κοπελα, κανε παρεουλα, αλλα ξεκολλα απο το ερωτικοπιστευω πως θα χαλαστεις... 'Η απο την αλλη. αν τη θελεις τοσο πολυ, παρε φορα και πηδα στο κενο και πηγαινε να της την πεσεις. αλλα να εισαι ενημερος των συνεπειων... που σε περιπτωση ΠΟΡΤΑΣ θα αρεωσετε με τον καιρο και θα χαιρετιεστε στους διαδρομους της σχολης των 18.000 μοριων (αφου δεν μας λες σε ποιο τμημα εισαι ακριβως ΛΕΣ ΚΑΙ θα σε βρουμε )

Προσωπικα τι πιστευω??? οτι ο ερωτας σου για αυτη την κοπελα ειναι λιγο πλασματικος.
    σταθερη παρεα δεν εχεις. ειναι ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ που σε βοηθαει δειχνει να σε νοιαζεται λιγο ή πολυ ειναι του αντιθετου φιλου και εφαγες κολληματακι.

τα πραγματα δεν ειναι υπερ σου. το ξερεις. ΟΧΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΟΟ ΛΟΓΟ!!!! ΑΠΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙ ΓΚΟΜΕΝΟ!!!!

αλλα εσυ ξερεις μεγαλε.

Απλα αν ειναι να καθεσαι διπλα της για 1 μηνα, 2, μηνες , 6 μηνες , 1 χρονο και να ακους για τον γκομενο της και να την κρυφογουσταρεις Ε ΟΧΙ !!! ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΛΥΠΗΤΟ!!! καλυτερα χυλοπιτα και με το κεφαλι ψηλα...

και που ξερεις ?? απλα μην καθεσαι απραγος βλεπωντας τη ζωη και τις κοπελες να περνανε μπροστα απο τα ματια σου! οτι ειναι να κανεις με αυτην την κοπελα αποφασισε το!!!

και βαλε στη ζωη σου πραγματα κοινωνικα. δεν ειπα να ζητιανευεις για παρεα. ενα εξυπνο παιδι οπως εσυ δεν θα το εκανε αυτο. αλλα αρχισε π.χ ενα αθλημα που σε ενδιαφερει. η γυμναστικη γενικοτερα. γεμισε τη ζωη σου πραγματακια. οχι μονο μαθηματα. τα εχεις καταφερει να εισαι σε μια τοσο καλη σχολη, προxωρας και με τα γερμανικα σου.δεν οφειλεις σε κανεναν να γινεις επιστημονας.

πως φανταζεσαι τον εαυτο σου σε καποια χρονια???
    μονο με μια καλη δουλεια???? οπως αλλιως τον φανταζεσαι αρχισε να τον δημιουργεις!!!! θα παρει χρονο δεν θα γινει απο μια μερα στην αλλη. αλλα ξεκινα...

επειδη ετυχε να διαβασω και ενα αλλο θεμα που ειχες γραψει και αναφερεις οτι ησουνα πο τους καλους μαθητες "αλλα οχι απο τους πολυ καλους" εχω να συμπληρωσω οτι η αυτοεκτιμηση σου ειναι ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΗ. ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΩΤΕΡΟΥΣ και γιαυτο νιωθεις δυσκολα ικανοποιηση. το οτι κανεις γερμανικα ΣΙΓΟΥΡΑ ειναι αποφαση που σηζητηθηκε στην οικογενεια. Δεν πιστευω καποιο βραδυ πανω που επαιζες WOW (λεω εγω τωρα) να ειπες θα αρχισω γερμανικα. σε βλεπω σε εναν ΣΥΝΕΧΗ αγωνα δρομου να κατακτησεις γνωση και επιτυχιες.
    εχεις σταθει ποτε να δεις τι κατεκτησες??διακρινω ενα αισθημα κατωτεροτητας. και αν θελεις σκεψου το.

φιλικα

KoOkOo
    Last edited by kookoo; 21-01-2011 at 15:35.

Banned
    kooko το ξεχασα να σου πω οτι η σχολη μου μου αρεσει...και επιπλεον με την κοπελα αυτη απο την πρωτη στιγμη που την ειδα μου κεντρισε το ενδιαφερον....οτι με προσεκλυουν τ δυσκολα το ξερω

Banned
    τα γερμανικα απλα τα αρχισα για να εχω ενα δευτερο πτυχιο.....οσο για το πως φανταζομαι τον εαυτο μου σε μερικα χρονια?????θελω το πολυ μεχρι τα 30 μου να εχω δυο παιδια και μια καλη δουλεια αν γινεται...θα μου πεις που πας ρε καραμητρο....ποια γυναικα θα ενδιαφερθει?τελος παντων

Page 1 of 2 12 LastLast