Results 1 to 15 of 26
Thread: οριακος
-
23-01-2011, 18:46 #1
οριακος
πως καταλαβαινουμε αν καποιος ειναι οριακος??
γεια σας!!!
θα ηθελα την γνωμη σας για ενα προβλημα μου..
ειχα χωρισει πριν ενα χρονο και τωρα ειμαστε σχεδον οπως παλια αλλα δεν εχουμε σχεση ακομα.
ο φιλος μου λοιπον φερεται παραξενα παρολο που μου εχει δειξει πολλες φορες οτι νοιαζεται για μενα..ολα τον πειραζουν,συνεχεια βγαινει απο πανω και με κανει να νιωθω πολυ ασχημα..φερεται αλλοκοτα..την στιγμη που μιλαμε μπορει να του πω εγω κατι,οχι τιποτα το σοβαρο,και να μου πει δε θελω να μιλησουμε αλλο σημερα,χωρις να σκεφτεται την ψυχολογια μου..
εγω δεν θελω να τα ξαναχαλασουμε γιατι την προηγουμενη φορα τελειωσε ασχημα και εγω πονεσα πολυ..
σας ευχαριστω πολυ!!
- 23-01-2011, 18:59 #2
Για να πάει καλά τη 2η φορά νομίζω πως πρώτα πρέπει να λυθούν τα θέματα που σας χώρισαν την 1η κι όχι να υπομένεις !!!!
Συζήτησε μαζί του ό,τι σε ενοχλεί.
Είτε είναι οριακός, είτε όχι, είτε οτιδήποτε άλλο έχεις το δικαίωμα και την υποχρέωση στον εαυτό σου να εκφράζεις τη δυσαρέσκειά σου. Το έχεις κάνει?
23-01-2011, 19:03 #3
ναι αλλα χωρις αποτελεσμα...πιστευει πως για ολα φταιω εγω και οποτε παω να μιλησω θυμωνει και το κλεινει..η μια πολυ δυσκολη περιοδος για μενα και πρεπει να μαι συγκεντρωμενη σε καποια αλλα πραγματα αλλα δεν το καταλαβαινει.
και το χειροτερο ειναι οτι με επηρεαζει παρα πολυ και αυτο ειναι καταστροφικο για μενα..δεν ξερω τι να κανω πιστευει πως για ολα εχει δικιο και παντα βγαινει απο πανω..δεν ξερω πως να αντιδρασω
23-01-2011, 19:05 #4
να χωρισεις. οτι μας χαλαει το πεταμε.
23-01-2011, 19:08 #5
οταν χωρισαμε ειχα καταθλιψη και ημουν πολυ ασχημα..ντρεπομαι που το λεω αλλα σ αυτη τη φαση της ζωης μου δε θα το αντεξω αν χωρισουμε..αλλα του τα χω πει.του εχω πει οτι δεν αντεχω αλλο και υποστηριζει πως φερεται σωστα..εχω χασει την ισορροπια μου
23-01-2011, 19:15 #6
εσυ ξερεις ποιο ειναι το σωστο κ τι σου κανει καλο, αυτο να επιδιωκεις. το να εισαι μαζι με εναν ανθρωπο που σου κανει περισσοτερο κακο απο ο,τι καλο δεν ειναι θεμιτο. Δε θα θελες να ησουν με εναν ανθρωπο που να σε καταλαβαινει να σε στηριζει να σε αγαπαει? Ε αυτος δεν ειναι, ουτε θα γινει, αν και δεν ειμαι μαντης αλλα τελοσπαντων! Οποτε ειναι καλυτερο αν εισαι μονη σου παρα με καποιον που δε σου κανει καλο. Το οτι ησουν χαλια οταν χωρισατε σημαινει οτι εχεις μια εξαρτητηικη σχεση μαζι του, οχι οτι εχει ςμια ωραια σχεση. πρεπει να ξερουμε πρωτα να ζουμε μονοι μας, κ μετα θα ειμαστε ευτυχισμενοι με καποιον αλλο. Για ποιο λογο να περνας μερεσ βδομαδες μηνες με καποιον που σε κανει αν χανεις την ισορροπια σου? Δεν αγαπας τον εαυτο σου? Δεν πιστευεισ οτι αξιζεις κατι καλυτερο?
23-01-2011, 19:30 #7
Είναι σημαντικό να ξέρεις εσύ αν έχεις δίκιο ή όχι και να μην αφήνεις να σου επηρεάζει την κρίση τόσο ώστε να αναρωτιέσαι και συ τελικά αν είσαι εσύ λάθος σε πράγματα οφθαλμοφανή όπως το ότι δε σε ακούει και δε σέβεται τα συναισθήματά σου.
Επικεντρώσου στον εαυτό σου, σε άλλα πράγματα θετικά για σένα και έχοντας σύμμαχο εσένα σιγά σιγά θα βρεις και το κουράγιο να ξεκόψεις αν δε μπορείς τώρα.
*Μ'αυτό το είμαστε όπως παλιά αλλά δεν έχουμε σχέση, τι εννοείς? Κι αν θες λες, πως άσχημα τελείωσε την προηγούμενη φορά και φοβάσαι το ενδεχόμενο να ξαναχωρίσετε εξαιτίας εκείνου του τέλους?
23-01-2011, 19:39 #8
εχεις απολυτο δικιο και σε ευχαριστω για την γνμωη σου..πως θα γινει να μην επηρεαζομαι απο τους αλλους?
23-01-2011, 19:42 #9
ειμαστε οπως πριν απλα αυτο δεν το εχουμε ονομασει σχεση...εκανα πολλες βλακειες και μικροοτητες οταν χωρισαμε επειδη αυτος τα εφτιαξε με μια πολυ πολυ καλη μου φιλη και οταν χωρισαμε και βρισκομασταν και τετοια αλλα μετα απο ενα μεγαλο διαστημα σταματησαμε να μιλαμε οριστικα για ενα χρονο και τωρα ειμαστε σαν να εχουμε σχεση αλλα δεν εχουμε
23-01-2011, 20:09 #10
σαρεσει εσενα αυτο?
23-01-2011, 20:12 #11
οχι καθολου..ακομα και σημερα ηταν αρρωστος και του μιλησα δυο λεπτα παραπανω και ειπε οτι δε νοιαζομαι που ειναι αρρωστος και ειπε πως δε θελει να ξαναμιλησουμε σημερα...ειλικρινα χρειαζομαι την γνωμη σας...εχω χασει την ισορροπια μου και πρεπει να αφοσιωθω σε μια πολυ σημαντικη δουλεια και δε μπορω..
23-01-2011, 20:22 #12
Ως ένα βαθμό πάντα μπορεί να επηρεαζόμαστε απ'την άποψη πως προβληματιζόμαστε από απόψεις δικών μας ανθρώπων.
Αλλά καλό είναι να μην καταπίνουμε αμάσητο ό,τι μας προσφέρουν. Δλδ στο συγκεκριμένο, αυτός υποστηρίζει πως εσύ φταις. Εσύ που κολάς κ προβληματίζεσαι αν όντως είναι έτσι? με τι επιχείρημα?
Σε μια σχέση δε δέχεσαι πως η αλληλοκατανόηση, ο αλληλοσεβασμός, να ακούμε ο ένας τον άλλον και να αλληλοστηριζόμαστε είναι απ'τα βασικά στοιχεία?
Με άλλα λόγια νομίζω πως η έντονη επιρροή μας απ'τους άλλους έρχεται όταν δεν έχουμε ολοκληρωμένη άποψη για κάτι βασιζόμενη σε επιχειρήματα. Έτσι, μπορεί κάποιος να σου προσάψει ένα δικό του επιχείρημα και να ταρακουνήσει εύκολα αυτό που πριν λίγο πίστευες.
Ξέρεις το να επηρεαζόμαστε- αλληλεπιδρούμε, είναι καλό, έτσι μαθαίνουμε, από καλούς συνομιλητές με δυνατά επιχειρήματα που μας κάνουν να εξελισσόμαστε. Όχι όμως να κατευθυνόμαστε. Κι αυτό σημαίνει πως χρειάζεται να έχεις τη δικιά σου άποψη πραγμάτων δυνατή.
Και μη δέχεσαι να μειώνει την εικόνα σου έτσι για να ξεφορτωθεί ευθύνες! Εδώ δε βλέπω πουθενά ενδιαφέρον απ'την πλευρά του να σε κρίνει για να σε βοηθήσει, να δεις κάτι για σένα αλλά σου πετάει το μπαλάκι κάθε φορά που ζητάς να υποστηρίξεις τις ανάγκες σου ! Καν δε σε ακούει! Κ εν τέλει σε χαλάει.
Σκέψου τι σου προσφέρει αυτή η σχέση. Αξίζει τον κόπο?
Κάνε πράγματα θετικά για σένα, έλα σε επαφή με ανθρώπους που σε κάνουν να νιώθεις όμορφα, δημιούργησε, ... προσπάθησε να αγαπήσεις τον εαυτό σου περισσότερο φροντίζοντας να νιώθει όμορφα και τότε θα δεις πως δεν σου αξίζει να χαλιέσαι και να βρίσκεσαι σε μια σχέση που δεν ικανοποιεί τις ανάγκες σου. Προς το παρόν για μένα επικεντρώσου στο καλό σου, έστω και αρχίζοντας από μικρά πραγματάκια παρά να μονοπωλεί τις σκέψεις σου και το ενδιαφέρον σου ο φίλος σου και δυναμώνοντας σε θα βρεις τη λύση. Και να θυμάσαι .. χωρίς αυτόν μπορείς, χωρίς εσένα είναι τα δύσκολα.
23-01-2011, 20:24 #13
η γνωμη μου είναι να κοιταξεις τον εαυτο σου. Ουτε τη σημαντικη δουλεια, ουτε αυτον. Πρωτα εσυ κ μετα ερχονται οοοοοοοολα τα αλλα. Γιατι αμα δεν εισαι εσυ καλα ποιο το νοημα? Πρεπει να χαρεις τη ζωη σου! με το να αφηνεις καποιον να σε κανει να νιωθεις δευτερη οτι σε εχει οποτε θελει κ σε κανει οτι θελει δεν την απολαμαβανεις. Οποτε πες του αντε γεια κ συγκεντρωσου να βρεις τι σε κανει ευτυχισμενη. Δεν αξιζεις να εισαι δευτερη κ κομπαρσα στη ζωη καποιου αλλου. εισαι πρωταγωνιστρια στη δικη σου ζωη. Πες του γεια λοιπον του τυπακου, οτι θελεις καποιον διπλα σου αν σε κανει να νιωθεις καλα κ να σε καταλαβαινει. Πιστεψε με υπαρχουν εκει εξω τετοιοι ανθρωποι, πολυ πολυ καλυτεροι απο δαυτον!!!!!!!! Το θεμα ειναι σε εσενα! Οτι πρεπει να εχεις την αυτοπεποιθηση κα την εξυπναδα να τους διακρινεις κ να τους επιλεγεις για συντροφους!! η μονη σωστη οπτικη γωνια ενος αντρα προς μια γυναικα, αυτη του πατερα, ξερεις τι θα σου ελεγε? Κοριτσι μου, εισαι γεννημενη για να σε αγαπανε κ να σου φερονται σαν πριγκηπισσα!!!!!!!! Τιποτα λιγοτερο!!!!!!!!! Ολοι οι αλλοι ποδι!!!!!!!!!!!
23-01-2011, 20:25 #14
d_o τι σου προσφέρει αυτή η σχέση ?
23-01-2011, 20:26 #15
λοιπον για να σου λεμε εγω κ η αρσι ταυτοχρονα τα ιδια πραγματα κατι σημαινει!!!!!!!