Ένα κομμάτι της ζωής μου. - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 6 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 88
    Μουχλαλούδα
    Guest
    .................................................. .............
    Last edited by Μουχλαλούδα; 25-01-2011 at 23:35.

Senior Member
    Πιστεύω ότι αν δεν αποδεχτεις εσυ η ίδια τον εαυτό σου, είναι πολύ δύσκολο να σε αποδεχτεί κάποιος άλλος.

Senior Member
    Διαφωνω με αυτο που ειπωθηκε οτι μπορει καποιος σε τετοια ηλικια να μη θυμαται τι εκανε.
    Διαφωνω με το οτι ο εαυτος του ο ιδιος αποτελει μορφη τιμωριας γι'αυτον. Αληθεια esoteriki_dynami πιστευεις οτι οποιαδηποτε αυτοτιμωρια μπορει να αντικαταστησει το αισθημα δικαιωσης που μπορει να ειχε το οποιοδηποτε θυμα μετα απο πχ μια ικανοποιητικη για το θυμα δικαστικη αποφαση? Με δεδομενο παντα το οτι ζουμε μεσα στα πλαισια μιας κοινωνιας.
    Διαφωνω με το οτι δεν το ειπες στον πατερα σου με οτι συνεπειες μπορει να ειχε αυτο, πιστευω θα ειχε διαφορετικη αντιμετωπιση απο τη μητερα σου.
    Μην ξεχνας οτι δε φταις εσυ να χρεωνεσαι τις οποιες συμπεριφορες μπορει να ανεπτυξες εξαιτιας αυτων των εμπειριων, η οικογενεια καλο ειναι να ξερει, εστω και στο ελαχιστο αν ενδιαφερονται θα σου προσφερουν τη συναισθηματικη στηριξη που τοσα χρονια δεν ειχες.
    Συμφωνω στο οτι ειναι σημαντικο το να νιωσεις εσυ καλυτερα, με οποιο τροπο σε βοηθαει, ειτε μεσω καποιου ειδικου ειτε μεσω φιλων κτλ.

Πρεπει καποτε ο κοσμος να δει λιγο βαθυτερα το θεμα της βιας και να καταλαβει οτι εφοσον ειναι στοιχειο της ανθρωπινης φυσης κατα συνεπεια δε μπορει παντα να αντιμετωπιζεται με ηρεμες και κατευναστικες διαδικασιες.
    Οπως επισης πρεπει καποτε να σταματησει η βια να περναει στο μυαλο των γυναικων σαν κατι που πρεπει να το αντιμετωπισουν μονες τους. Και αυτος ο τροπος σκεψης φαινεται απο διαφορα πραγματα οπως απο το πως συνεχιζει η μετεπειτα ζωη ενος κακοποιημενου αντρα σε αντιθεση με μια κακοποιημενη γυναικα.
    Που μπορει να οφειλεται το γεγονος οτι ενας κακοποιημενος αντρας σε καποιες περιπτωσεις ισως και να καταφυγει αργοτερα σε πραξεις σαν αυτες που βιωσε μικρος? Αντιθετα που οφειλεται το γεγονος οτι η γυναικα ή θα το καταπνιξει μεσα της ή θα το πει καπου? Αυτες οι διαφορες που παρουσιαζονται καποιες φορες , νομιζω οφειλονται στο πως εχουν τοποθετηθει οι ρολοι των δυο φυλων μεσα στην κοινωνια.

Οι εγκληματικες πραξεις , οποιες κι αν ειναι αυτες, αλλα και ειδικοτερα αν προκειται για σεξουαλικα εγκληματα δημιουργουν πιστευω στο θυμα την αναγκη μιας δικαιωσης που πρεπει να ερθει, μια 'καθαρση' , που πιστευω χωρις αυτη ειτε αντρας ειναι ειτε γυναικα ειναι το θυμα, θα εχει προβλημα να πατησει στα ποδια του/της μελλοντικα.
    Με λιγα λογια το ποση αξια δινει η κοινωνια σε ενα προσωπικο βιωμα ενος ανθρωπου και στην προκειμενη περιπτωση μιας γυναικας ειναι και το κυριο συστατικο που διαμορφωνει ολο τον τροπο σκεψης των ανθρωπων απεναντι στα δυο φυλα.

Καλο κουραγιο και ευχομαι να βρεις γαληνη μεσα σου..
    Last edited by rock; 25-01-2011 at 20:57.

Μουχλαλούδα
    Guest
    ...................................

Member
    Τι λες βρε κοριτσι μου, οχι μονο το θυμαται αλλα το πιο πιθανο ειναι να εχει την ιδια συμπεριφορα κ τωρα με αλλα μικρα κοριτσια η αγορια!

Senior Member
    Πως γινεται εσυ να θυμασαι που ησουν και πολυ πιο μικρη και αυτος να μη θυμαται?
    Ανεξαρτητα απο αυτο το γεγονος που εχουν περασει χρονια, μην πεφτεις στην παγιδα να αντιμετωπιζεις οποιαδηποτε μορφη βιας υπομενοντας μια κατασταση.
    Αναφερθηκε πιο πανω οτι μπορει να εχει κανει ή να κανει μελλοντικα το ιδιο και σε αλλα ατομα, δε μπορει να αποκλεισει κανεις και αυτη την πιθανοτητα.
    Διεκδικησε τη ζωη που θελεις να εχεις, μη φοβασαι και κυριως μη στρεφεσαι σε βια προς τον εαυτο σου, μην ξεχνας πως δε φταις εσυ για οτι εγινε.
    Αυτο που προεχει μπορει να ειναι το να εισαι ηρεμη και να προχωρησεις, ομως τι ειναι αυτο που σε κανει να μην κρατας κακια οπως λες για οτι εγινε?

Μουχλαλούδα
    Guest
    ............................

Μουχλαλούδα
    Guest
    ..........................

Senior Member
    ασχετο

καλο το τραγουδακι μουχλαλουδα το ακουσα

αλλα πολυς πονος βρε παιδακι μου...παπαππα!

ασχετο επισης

ινσεκτ σβησε κανενα προσωπικο μυνημα δεν μπορω να σου στειλω εχεις λεει πολλα
    Λεω ο,τι μπορω να εκφρασω οταν μου το επιτρεπει αυτο που ειμαι καθε φορα. Μαλλον μου αρεσει η επικοινωνια...και εδω...:)

Senior Member
    Quote Originally Posted by Μουχλαλούδα View Post
    Επίσης, έχετε δίκαιο, θα θυμάται αφού και εγώ θυμάμαι. Απλά δε μπορώ όταν τον βλέπω τώρα να καταλάβω την ήρεμη συμπεριφορά του.
    Και εγώ ήρεμα συμπεριφέρομαι θα μου πείτε, απλά είναι διαφορετικά τα πράγματα σε μένα και διαφορετικά σε αυτόν.
    δε ξέρουμε αν το έχει συνεχίσει τώρα ή όχι με άλλα παιδάκια, και δε νομίζω ότι μπορούμε να το μάθουμε κιόλας.
    Κάτι άλλο, σε αυτόν πιστεύεται πως θα μπορούσα να τον ρωτήσω πράγματα? βασικά δε σκέφτομαι να το κάνω, απλά ποια πιστεύετε ότι θα ήταν η αντίδραση του?
    ναι ρεεε!

στανταρ θα θυμαται το τσογλανι

απλα ρε παιδι μου θα το εχει απωθησει και θα κανει σαν να μην συμβαινει τιποτα περισσοτερο απο το κανονικο...ο ηρεμος του ηρεμου..ω ηρεμε...

να του πεις μονο οταν θα το χεις γερα και θα εισαι πολυ δυνατηως προς αυτο το κομματι!!!

ποτε πριν ! γιατι θα πληγωθεις παρα πολυ αν δεν ξερεις πως να αντιδρασεις ! γι αυτο!

μαθε πρωτα καλα τον εαυτο σου βρεστα και με το συμβαν αυτο καθ αυτο

και μετα βλεπεις τι θα τον κανεις τον κυριο αυτον!
    Λεω ο,τι μπορω να εκφρασω οταν μου το επιτρεπει αυτο που ειμαι καθε φορα. Μαλλον μου αρεσει η επικοινωνια...και εδω...:)

Senior Member
    Quote Originally Posted by researcher View Post
    ινσεκτ σβησε κανενα προσωπικο μυνημα δεν μπορω να σου στειλω εχεις λεει πολλα
    έσβησα μερικά μηνύματα. κανονικά τώρα μπορείς να στείλεις.

Μουχλαλούδα
    Guest
    .............
    Last edited by Μουχλαλούδα; 25-01-2011 at 23:36.

Senior Member
    Μουχλαλούδα, κατά πόσο έχουν ξεπεραστεί πραγματικά οι τάσεις αυτοκαταστροφής από το παρελθόν σου (και ποσο εισαι σιγουρη οτι δε θα επανελθουν σε μια στρεσογονο κατασταση); Διότι ένας άνθρωπος που αγαπάει και αποδέχεται τον εαυτό του έτσι όπως ειναι , δεν 'λυπάται' για το παρελθόν του (δεν μένουν οι αναμνήσεις του κολλημένες σε αυτό) αλλά το έχει αποδεχτεί (συναισθηματικά - όχι στην λογική) και προχωράει χωρίς να το θυμάται με αρνητικά χροιά.

Αληθεια esoteriki_dynami πιστευεις οτι οποιαδηποτε αυτοτιμωρια μπορει να αντικαταστησει το αισθημα δικαιωσης που μπορει να ειχε το οποιοδηποτε θυμα μετα απο πχ μια ικανοποιητικη για το θυμα δικαστικη αποφαση?
    Διαφωνω με το οτι δεν το ειπες στον πατερα σου με οτι συνεπειες μπορει να ειχε αυτο, πιστευω θα ειχε διαφορετικη αντιμετωπιση απο τη μητερα σου.
    Μην ξεχνας οτι δε φταις εσυ να χρεωνεσαι τις οποιες συμπεριφορες μπορει να ανεπτυξες εξαιτιας αυτων των εμπειριων, η οικογενεια καλο ειναι να ξερει, εστω και στο ελαχιστο αν ενδιαφερονται θα σου προσφερουν τη συναισθηματικη στηριξη που τοσα χρονια δεν ειχες.

rock, είμαι της άποψης ότι ακόμα και τους εχθρούς μας να τους συγχωρούμε αντί να προσπαθούμε να τους εκδικηθούμε μέσα από 'νόμιμες' οδούς.
    Η πραγματική απελευθέρωση ενός ανθρώπου γίνεται όταν ο ίδιος αποβάλλει τον θυμό εναντίον άλλου ανθρώπου. Όσο κακό και αν του έκανε αυτός. Στόχος της ωρίμανσης ειναι να προχωράμε ψυχολογικά μπροστά. Σε διαφορετική περίπτωση πάντα θα κουβαλάμε το βάρος του θυμού πάνω μας.

Είμαι βέβαιος ότι ο θείος της τυραννιέται και βιώνει μια σύγκρουση καθημερινά στην ψυχή του. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμωρία από αυτό. Φυσικά το να 'σαπίσει' στην φυλακή θα ακούγεται ωραίο για ό,τι έκανε, αλλά αλήθεια ποιοί είμαστε εμείς που θα καταδικάσουμε άλλους; Είμαστε πιο ώριμοι; Είμα τέλειοι; Δεν κάνουμε λάθη; Δεν έχουμε πληγώσει;
    Στην τελική μπορεί να μην πληγώσαμε μικρά κορίτσια, αλλά αλάνθαστοι δεν είμαστε.

Είμαι λοιπόν της άποψης ότι αντί να προσπαθούμε να κατακρίνουμε άλλους ανθρώπους - πολύ πιο ώριμη λύση ειναι να κοιτάξουμε να καταλάβουμε τα κίνητρα τέτοιων ανθρώπων, να κατανοήσουμε τη γενικότερη δομή της όλης κατάστασης και τα συναισθήματά μας.
    Πιστεύω ότι μόνο αυτό θα απελευθερώσει όχι μόνο την μουχλαλούδα, αλλά τον οποιονδήποτε.
    Σίγουρα η εύκολη λύση ειναι "χώστον στη φυλακή τον ανώμαλο" - και που προτιμά η κοινωνία.
    Όμως κατά πόσο θα απελευθερώσει την μουχλαλούδα η εκδίκηση αυτή; Από πότε η εκδίκηση προσφέρει αγαλλίαση και 'δικαίωση';

Επιπλέον θεωρώ ότι οι γονείς κάνανε ότι μπορούσαν να κάνουν. Λάθη σίγουρα κάνανε αλλά η κοπέλα είναι ενήλικη πλέον και δεν χρειάζεται κατά τη γνώμη μου να ψάχνει για εκδίκηση ή για 'ευθύνες' αλλού. Η πραγματική απελευθέρωση έρχεται μέσα από την κατανόηση και είμαι της άποψης ότι η αυτογνωσία δίνει στον άνθρωπο την πραγματική ελευθερία και το χαμόγελο πίσω.

Μουχλαλούδα
    Guest
    ...............................
    Last edited by Μουχλαλούδα; 25-01-2011 at 23:36.

Senior Member
    Άλλωστε στις μέρες μας όλοι μας προωθούν τη χαρά και μόνο γι' αυτό οι άνθρωποι αισθάνονται άσχημα
    Εννοείς την επιφανειακή χαρά που τα ΜΜΕ μας πλασάρουν για εμπορικούς λόγους; π.χ. διαφήμιση αυτοκινήτου δείχνει χαμόγελο, ωραίους ανθρώπους κτλ ;
    Διότι στις μέρες μας περισσότερο λύπη και μοναξιά βλέπω επομένως τα ΜΜΕ θεωρώ ότι για εμπορικούς λόγους, στοχεύουν ακριβώς στο αντίθετο των συναισθημάτων αυτων που κυριαρχουν στην κοινωνία μας.

" Ο άνθρωπος, προπαντός σήμερα, με το ευδαιμονιστικό ιδεώδες που τον κατακλύζει ζητά μόνο τη χαρά και αποστρέφει το πρόσωπό του στη λύπη. Με άλλα λόγια έγινε μισός και μισερός. Έγινε μονοσήμαντος, ανισόποδος και ανισοσκελής και ανισόρροπος. Έγινε μ’ ένα λόγο αφύσικος."
    Ίσως ο Λιαντίνης να εννοεί την ανάγκη να αποδεχόμαστε τη λύπη μας ως ένα φυσιολογικό συναίσθημα. Συμφωνώ σε αυτό. Στην ουσία η αποδοχή της λύπης σημαίνει ταυτόχρονα το μη 'θάψιμό' της στο υποσυνείδητο, αλλά την αποδοχή της και την επεξεργασία της ως φυσιολογικό συναίσθημα. Δεν νομίζω ότι λέει "αν λυπάστε να ζείτε με τη λύπη και να μην κάνετε κάτι για αυτό".

Δε ξέρω όμως γιατί νιώθω ότι το παρεξηγείς άλλωστε τι? οι άνθρωποι πολλές φορές δε νιώθουν περισσότερο χαρά απ' όσο πρέπει?
    Μήπως μπερδεύουμε την έννοια της πραγματικής χαράς με την 'επίπλαστη' χαρά που πλασάρεται στις διάφορες μορφές διασκέδασης; (π.χ. ξέφρενο ξενύχτι, αλκόολ μέχρι τελικής πτώσης, διαρκη πάρτι κτλ);

Page 2 of 6 FirstFirst 1234 ... LastLast