Results 1 to 15 of 15
-
25-01-2011, 17:28 #1
Αλλοπρόσαλλη γυναικεία συμπεριφορά...
Γεια σας παιδιά. Κάνω αυτό το post για να σας πω μια ιστορία σχετικά με μια περίεργη γυναικεία συμπεριφορά για την οποία θα ήθελα να μου εκφράσετε την ερμηνεία που μπορεί να δίνετε σ’αυτήν. Ξεκινώ λοιπόν:
Πριν από 4 χρόνια στην παρέα μου υπήρξε ένα φλερτ μεταξύ ενός κολλητού μου και μιας από τις φίλες μας. Εν τέλει, το μόνο αποτέλεσμα ήταν ένα «φάσωμα» και μέχρι εκεί. Μάλιστα, μετά από κάποιους μήνες, μετά από συζήτηση που έκαναν οι δυο τους, συμφώνησαν ότι δεν έγινε τίποτα σημαντικό και να το αφήσουν πίσω τους ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στην παρέα σε μια ενδεχόμενη διένεξη εφόσον άλλωστε δεν υπήρχε πρόθεση για να εξελιχθεί αυτό το «φάσωμα» σε κάτι «σοβαρότερο». Όλα καλά και φάνηκε ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα με αυτό, μέχρι που ένα χρόνο πριν, μία ξαδέρφη της φίλης μας αυτής άρχισε να γουστάρει τον κολλητό μου. Προς τούτο, ζήτησε τη διαμεσολάβηση της φίλης μας αφού μάλιστα εκείνη τη διαβεβαίωσε ότι εκείνο το «φάσωμα» δεν σήμαινε τίποτα μεταξύ τους και έχουν προχωρήσει από τότε τις ζωές τους. Παρόλ’αυτά, από τότε η συμπεριφορά της φίλης μας παρουσίασε την εξής μεταστροφή: αφ’ενός άρχισε να την ψιλοπέφτει σε κανα δυο φάσεις στον κολλητό μου, αφ’ετέρου, όταν ο κολλητός μου δεν μάσησε και προχώρησε με την ξαδέρφη της κάνοντας σχέση μαζί της, εκείνη άρχισε να επαναφέρει σε συζητήσεις με την ξαδέρφη της να πετάει δήθεν «τυχαία» αναφορές στο περιστατικό μεταξύ εκείνης και του κολλητού μου καθώς και να είναι κάποιες φορές πολύ ψυχρή και απόμακρη απέναντι στην παρέα όταν είναι ο κολλητός μου με την ξαδέρφη της (και κοπέλα του πλέον).
Τώρα, απλά θα ήθελα τη γνώμη σας και την ερμηνεία σας στη συμπεριφορά της καθώς νομίζω ότι μπορεί κανείς να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα για τη-γυναικεία ειδικά- συμπεριφορά. Εμένα η γνώμη μου είναι πως θίχτηκε ο εγωισμός της καθώς ,επί της ουσίας, έχασε έναν θαυμαστή της (καθώς είναι και η «ωραία της παρέας»), έναν άνθρωπο ο οποίος-αν και δεν προχώρησε η «ιστορία» μεταξύ τους- μπορούσε να της επιβεβαιώνει το γυναικείο εγωισμό της. Θεωρώ πως αυτό, συν το γεγονός ότι
ο «θαυμαστής» της έκανε σχέση με την ξαδέρφη της, ένα από τα πρόσωπα που ταυτόχρονα είναι κοντά της αλλά και έχουν έναν ιδιότυπο ανταγωνισμό(πράγμα που συμβαίνει σε αρκετές γυναίκες και μάλιστα από μικρή ηλικία), αιτιολογούν αυτή την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά.
- 25-01-2011, 18:18 #2
Δινεις καποια εν μερει σωστη ερμηνεια κι απο μονος σου κατα τη γνωμη μου.. Δεν ειπες ποια ειναι η γνωμη της ξαδερφης για ολο αυτο. Το καλυτερο που εχει να γινει ειναι να μη μπλεχτει αυτη η φιλη στο ζευγαρι, κατα τη γνωμη μου οσο υπαρχει αυτη η σχεση δε θα υπαρχει και πραγματικη ειλικρινης συμπεριφορα αναμεσα στις δυο ξαδερφες, δεν πανε μαζι αυτα τα πραγματα. Ακομα κι αν δεν ειχε γινει αυτη η φαση που λες μεταξυ τους πιο παλια παλι θα σου ελεγα οτι τα τριτα προσωπα οταν μπλεκονται συνηθως φερνουν προβληματα, ποσο μαλλον αν υπαρχει και παρελθον μεταξυ τους. Ειναι πολυ σπανιο να ειναι τοσο cool δυο ατομα και να αφησουν εντελως πισω τους κατι που εχει γινει μεταξυ τους. Πιστευω οτι δεν ειναι περιεργη γυναικεια συμπεριφορα ολο αυτο, ειναι αναμενομενη γυναικεια συμπεριφορα.
Και εχω μια απορια εδω που τα λεμε, λες οτι ο λογος που δεν ειχε προχωρησει τοτε το πραγμα μεταξυ τους ηταν για να μην χαλασει το κλιμα στην παρεα, οχι το οτι δε γουσταραν ο ενας τον αλλον. Αυτο σημαινει οτι υπαρχει ανοιχτο ενδεχομενο για κατι μελλοντικο ασχετα απο το αν αυτη διαβεβαιωσε την ξαδερφη πως οτι εγινε εμεινε στο παρελθον. Και αναρωτιεμαι λοιπον, ο φιλος σου αυτος οντως τη θελει την ξαδερφη?
Αν καμια απο τις δυο δε βρισκοταν στην παρεα του και απλα τις γνωριζε εξω ποια απο τις δυο θα προτιμουσε? Υπαρχει μεγαλη περιπτωση νομιζω να βρεθει η ξαδερφη πληγωμενη αργοτερα σε αυτη την ιστορια.
25-01-2011, 18:25 #3
Καλα τα λες αλλα αυτα κανουν κ οι αντρες δεν ειναι μονο γυναικεια η συμπεριφορα. Τι ηθελες αλλο να πεις μαυτο δεν ξερω αφου το εχεις λυσει το θεμα. Οτι οι γυναιεκς ειναι εγωιστριες? Ολο το ανθρωπινο ειδος.
25-01-2011, 19:03 #4
@Rock : Γενικά, συμφωνώ απόλυτα με αυτά που γράφεις για την ανάμιξη τρίτων στη σχέση. Το θέμα είναι ότι ο κολλητός μου την ήθελε και τη θέλει την ξαδέρφη απλά πριν κάνει τη σχέση μαζί της απλά θα τον ενδιέφερε να κάνει κάτι περιστασιακό με τη φίλη μας, όχι με ιδιαίτερη πρεμούρα αλλά "αν κάτσει"(για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς) ενώ με την ξαδέρφη της υπάρχει πραγματικά συναισθηματικό δέσιμο(όπως έχει φανεί από την "ποιότητα" της σχέσης τους αυτό το χρόνο).Ο λόγος είναι ότι-κατά την κρίση του- η μία του ταιριάζει για σχέση ενώ η άλλη όχι. Οπότε όταν έμαθε για το ενδιαφέρον της ξαδέρφης ήρθε στο δίλλημα αν θα κάνει σχέση μαζί της ή απλά θα αφήσει να υπάρχει αυτή η "χύμα" κατάσταση του "μήπως και κάτσει κάτι".Προφανώς και τα δύο δεν μπορούσαν να γίνουν για ευνόητους λόγους...Οπότε αν οι δύο κοπέλες δεν γνωρίζονταν απλά θα τα είχε κάνει και τα δύο, φυσικά όχι ταυτόχρονα.
@carrie:Φυσικά και τα ίδια μπορεί να κάνει κάλλιστα και ένας άντρας. Απλά αυτή τη συγκεκριμένη συμπεριφορά, στην προκειμένη περίπτωση, την παρατήρησα σε γυναίκα και θεωρώ ότι οφείλεται εν μέρει σε κάποιες ιδιαιτερότητες της γυναικείας συμπεριφοράς(του προτύπου της παντα "ωραίας" το οποίο πρέπει να υπάρχει πάντα ένας "θαυμαστής" που να "επικυρώνει" ότι η συγκεκριμένη γυναίκα το ενσαρκώνει επάξια) οι οποίες έχουν καλλιεργηθεί από την κοινωνία στην οποία έχουμε μεγαλώσει και στους ρόλους που μας επιβάλλει. Επίσης, απλά έδωσα και μία ερμηνεία που θεωρώ σωστή και απλά περίμενα κάποιος να πει τη γνώμη του και την κριτική του πάνω σ'αυτήν, γιατί όχι(δεν θεωρώ λυμένο κανένα θέμα απλά και μόνο γιατί εγώ έχω καταλήξει σε μια ερμηνεία :) πάνω σ'αυτό ).
Φυσικά και δεν θέλησα να εκφράσω μία αφοριστική άποψη του στυλ "όλες οι γυναίκες είναι αυτό" ή "όλοι οι άντρες εκείνο" καθώς απόψεις τέτοιου είδους και υπερ-απλουστευτικές μου φαίνονται και ανεπαρκείς να περιγράψουν την πραγματικότητα.
25-01-2011, 19:52 #5
Αν και συμφωνω οτι σιγουρα θα μπορουσε να ειναι και συμπεριφορα ενος αντρα αυτη, τεινω να πιστευω παντα οτι υπαρχουν μικροδιαφορες σ'αυτα τα πραγματα και ειδικα στο τροπο εκφρασης ενδιαφεροντος ενος αντρα και μιας γυναικας.
Περα απ'αυτο ο λογος που σε ρωτησα και για τις δυο και το πως τις βλεπει ειναι γιατι δε θα μου φαινοταν καθολου παραξενο αν αργοτερα η σχεση γινει μακροχρονια και ερθει ο φιλος σου στη θεση να καλειται να διαλεξει ποια απο τις δυο θα εχει στη ζωη του και δεν εννοω μονο στο ερωτικο κομματι. Αν δηλαδη η φιλη αυτη αρχισει και εχει ενοχλητικη συμπεριφορα δε θα'ναι παραξενο η ξαδερφη να εχει προβλημα με το να συνεχιστει η φιλια αυτων των δυο. Και να σου πω την αληθεια νομιζω πως ηδη ειναι ενοχλητικη η συμπεριφορα της, αλλα οκ εξαρταται και απο το πως το βλεπει το πραγμα η ξαδερφη.
25-01-2011, 21:18 #6
λοιπον φιλε clayman
κατοπιν ολων τουτων , και αυτων των τελευταιων απαντησεων που εδωσες στους προλαλησαντες, αν θες σου λεω κι εγω τι διαβαζω πισω απο τις γραμμες σου....
κατ αρχας η δικαιολογια οτι δεν προχωρησαν τπτ αλλα και δεν το συζητησαν για να μην υπαρξουν διενεξεις στην παρεα(!!!!!!!!) με κουφανε....
τι την νοιαζει την παρεα αν δυο ατομα εχουν κατι ερωτικο μεταξυ τους ειτε σοβαρο ειτε ασοβαρο και θα πρεπε να κανουν πισω "για την παρεα"????? συμπεραινω οτι εχετε πολυ νεαρη ηλικια για να συζηταμε για κριτικη καποιας παρεας πανω σε μια ερωτικη σχεση.....
μαζι με το οτι κατα πασα πιθανοτητα ειστε πολυ νεαροι, παει και η υποψια μου οτι δεν υφιστανται προς το παρον για σας σχεσεις σοβαρες και μη σοβαρες, αλλα μαλλον σχεσεις που θα θελαμε και δεν μας καθονται και σχεσεις που μας καθονται αλλα δεν μας ξετρελαινουν......
και μ αυτο ερχομαι να σου εξηγησω την δικη μου αισθηση για το θεμα του φιλου σου:
νομιζω φιλε μου, οτι η κοπελα που "ξυνισε" αρεσε στον φιλο σου περισσοτερο απ οτι ο φιλος σου σε αυτην...
νομιζω οτι αυτη ηταν στην ουσια που εκανε πισω στο να προχωρησει κατι μεταξυ τους...
νομιζω οτι ειδε κι αποειδε ο φιλος οτι δεν του ξανακαθεται κι ειπε να προχωρησει παρακατω στις σχεσεις του...
νομιζω οτι το ενδιαφερον του για την "ξυνισμενη" ηταν ενα πολυ μεγαλο κινητρο για να ενδιαφερθει για την ξαδερφη της (αν δεν μπορω να εχω αυτο που θελω ας παω καπου εκει κοντα , να την τσιγκλισω κιολας).......
στην συνεχεια βεβαια αναπτυχθηκαν καποια αισθηματα με την ξαδερφη, αλλα τι τα θες, το απωθημενο ηταν η "ξυνισμενη".....
νομιζω ακομα, οτι αφου η "ξυνισμενη" ηταν η καλλονη της παρεας, εχει ευκολα θαυμαστες και καληνυχτακηδες και δεν ειχε καμια ιδιατερη αναγκη να κολακευτει ΕΙΔΙΚΑ απο τον φιλο σου, μιας και ως ωραια, κολακευεται απο αρκετους οποτε θελησει...
νομιζω ακομα οτι η σταση της ισως να παρερμηνευτηκε....μαλλον η αποστασιοποιηση της προκυπτει οχι απο ζηλεια οπως λετε οι δυο φιλοι....αλλα γιατι η 'ξυνισμενη" ξερει την επιρροη που ασκει στον φιλο σου και θελει με την απομακρυνση αυτη, να δωσει εδαφος στην ξαδερφη και να μη βρισκεται αναμεσα στα ποδια τους....
νομιζω οτι ο φιλος σου ξυνιστηκε πολυ απο την σταση αυτη, γιατι η αρχικη του παρορμηση να πεσει παλι 'στην οικογενεια" ηταν κατα βαθος για να βρισκεται κοντα στο αντικειμενο του ποθου του κι αυτος τελικα βρεθηκε ακομα παραπερα...
νομιζω οτι εχει ξυνιστει ακομα , γιατι αν και εβλεπε οτι δεν ξανακαθοταν η "ξυνισμενη", λογω του κολληματος του μαζι της, επαιρνε καποια ικανοποιηση απο το αθωο τους παιχνιδακι και το παλιο τους μυστικο που υπεβοσκε και που τωρα η "ξυνισμενη" με την απομακρυνση της που εσεις βαφτισατε ζηλεια, του το καταργουσε...
νομιζω φιλε οτι ο φιλος σου, πηγε για μαλλι και βγηκε κουρεμενος και τωρα ψαχνεται να καταλαβει τι μαλακια εχει κανει και δεν του δενει το γλυκο....
αυτα νομιζω αν θες να ξερεις......
25-01-2011, 22:13 #7
Εγω δε μπορω να καταλαβω τι κοφτει εναν και καλα τριτο της παρεας να κανει ψυχολογικη αναλυση της ξυνισμενης. Μονο απο την ξαδερφη της θα περιμενα να ανοιγε θεμα με τη συμπεριφορα τησ ξινης, οχι απο εναν τριτο, εκτος και αν ο clayman εμπλεκεται συναισθηματικα με καποιο τροπο με την ξαδερφη ή την ξινη!! Προσωπικα με την ξινη θα ψηφιζα!
25-01-2011, 22:16 #8
καληνυχτακηδες τι σημαινει Remedy?
Λεω ο,τι μπορω να εκφρασω οταν μου το επιτρεπει αυτο που ειμαι καθε φορα. Μαλλον μου αρεσει η επικοινωνια...και εδω...:)
25-01-2011, 22:29 #9
25-01-2011, 22:31 #10
αχ πολυ προσβλητικο και πολυ υποτιμητικο ....σαν χυλοπιτα διαρκειας ενα πραγμα ε?
εχω υπαρξει καληνυχτακισα.....το δηλωνω με υπερηφανεια!!!!
ευχαριστω παντως Remedy για τον κοπο να μου εξηγησεις :)Λεω ο,τι μπορω να εκφρασω οταν μου το επιτρεπει αυτο που ειμαι καθε φορα. Μαλλον μου αρεσει η επικοινωνια...και εδω...:)
25-01-2011, 22:32 #11
εγω ψηφιζω οτι ο κλαιει, ειτε ειναι ακριβως οπως μας ειπε φιλος του ταλαιπωρου, ο οποιος ειναι ομως πολυ ταλαιπωρος λογω ολης αυτης της αναλυσης που εκανα παραπανω, κι οχι ο αερατος τυπος πουμας περιεγραψε,του εχει ζαλισει το κεφαλι με την ξυνη κι ειπε να το μοιραστει μπας και βγαλει καμια ακρη και τον ξεφορτωθει,
ειτε ειναι ο ιδιος ο ταλαιπωρος και δεν θελει να το μολογησει
(αν ειναι ενας τριτος αμετοχος οντως, πρεπει να ειναι ΜΕΓΑΛΟΣ κουτσομπολης!)
25-01-2011, 22:36 #12
μπα δε νομιζω ρις...
μια γυναικα δυσκολα γινεται....
δεν ταυτιζεται με την εννοια του μονομερη ποθου απλως...
ο καληνυχτακιας εχει τον ρολο του χαμαλη- κουβαλητη- συνοδου..κανει χαρες, βοηθαει, κερναε,ι τα κανει ολα και δεν σιχαινεται, μονο που δεν παιρνει τπτ στο τελος της βραδιας...
25-01-2011, 23:30 #13
Αυτή η φίλη σου δεν έχει κάνει άλλη σχέση από τότε;Δεν παίρνει επιβεβαίωση από πουθενά αλλού,αφού είναι και η 'ωραία της παρέας';Ξέρουμε ότι ένας άντρας κερδίζει πολλά συν στα μάτια των άλλων γυναικών αν είναι δεσμευμένος,αλλά μήπως και ο ίδιος απολαμβάνει να 'σφάζονται'δυο κοπέλες για την πάρτη του;
26-01-2011, 13:46 #14
06-08-2011, 11:08 #15
φιλε μου εχεις απολυτο δικιο.συμφωνω απολυτα με την αποψη σου για την συμπεριφορα της.πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω την γυναικεια συμπεριφορα.εχω πολλα παραδειγματα που με προβληματιζουν.αλλα τωρα αλακαλυψα πως δεν ειμαι τρελος εγω,απλα η συμπεριφορα τους ειναι για τα σιδερα!!