Results 1 to 5 of 5
-
26-01-2011, 23:33 #1
Εξομολόγηση ενός οικονομικού δολοφόνου
Ντοκιμαντέρ του Στέλιου Κούλογλου αυτή την στιγμή στην ΝΕΤ, μέσα από το οποίο παρουσιάζονται οι σχέσεις CIA - ΔΝΤ και Παγκόσμιας Τράπεζας και ο ρόλος τους σε οικονομικά εγκλήματα ανά τον κόσμο.
Αξίζει...
Κάτι μου θυμίζει... κάτι μου θυμίζει... :) :) :)
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΕΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ http://www.myfilm.gr/images/articles.../stars-5.5.gif
APOLOGY OF AN ECONOMICAL HITMAN
του Στέλιου Κούλογλου
με τους Κωνσταντίνο Βελέντζα, Ναταλία Λιονάκη
Υπόθεση: Βασισμένο σε σπάνιο προπαγανδιστικό υλικό, με δραματοποιημένες στυλ φιλμ- νουάρ σκηνές, κι αποκλειστικές εξομολογήσεις του best seller συγγραφέα Τζον Πέρκινς, αυτό το συναρπαστικό ντοκιμαντέρ, ρίχνει φως στους άγνωστους μηχανισμούς που χρησιμοποιούν αυτοί που κυβερνούν σήμερα τον κόσμο μας, στις ρίζες της ισλαμικής τρομοκρατίας, και τους λόγους που ένα τόσο μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού ζει στα όρια της ανέχειας.
- 27-01-2011, 11:53 #2
Γμτ, το έχασα! Να ελπίζω σε καμιά επανάληψη.
Τι να σου θυμίζει, τι να μου θυμίζει gus, λολ, σκατά!"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
27-01-2011, 15:01 #3
http://www.youtube.com/watch?v=R34XejJ6ISo
Rain υπάρχει στο youtube.
Ξεκίνα από το 1 από 10 και θα βρεις και τα υπόλοιπα :)
27-01-2011, 15:10 #4
Υπάρχει και στο youtube, ε; Τέλεια.. γιατί την τηλεόραση δεν την ανοίγω σχεδόν ποτέ!
Thanks για την ενημέρωση, gus :)
27-01-2011, 16:37 #5
Επίσης αξιόλογο είναι και το ντοκιμαντέρ "The Shock Doctrine" των Michael Winterbottom (24 Hour Party People) και Mat Whitecross (σκηνοθέτης του φετινού Sex & Drugs & rock 'n roll όπως και του "Ο δρόμος προς το Γκουαντάναμο"). Το σενάριο βασίζεται στο best seller "The Shock Doctrine" της καναδέζικης καταγωγής δημοσιογράφου Naomi Klein.
Αυτό τον διάστημα διαβάζω το βιβλίο, όπου η συγγραφέας παρουσιάζει περιπτώσεις χωρών όπου οι πολιτικές της λεγόμενης "ελεύθερης αγοράς" έχουν προκαλέσει υποδούλωση και εκμετάλλευση. Σημαντικό είναι ότι στις περισσότερες από αυτές τις περιπτώσεις, τα μέτρα επιβλήθηκαν κάτω από όχι και τόσο δημοκρατικές συνθήκες και υπό την επίβλεψη δικτατορικών καθεστώτων. Θεωρεί ότι κυβερνήσεις και οργανισμοί όπως το ΔΝΤ και η Παγκόσμια τράπεζα εκμεταλλεύονται φυσικές καταστροφές, οικονομικές κρίσεις, πολέμους κ.λπ. για να επιβάλλουν τις αρχές της ελεύθερης αγοράς. "Η Klein υποστηρίζει ότι αυτός ο "καπιταλισμός της συμφοράς" σβήνει τη συλλογική μας μνήμη όσο και η θεραπεία του ηλεκτροσόκ". Πάρα πολύ ενδιαφέρον με πάρα μα πάρα πολλά κοινά σημεία με τα όσα βιώνουμε σήμερα στη χώρα μας. Φόβος, τρομοκρατία, θλίψη, αδρανοποίηση...
http://www.youtube.com/watch?v=bFx4gVul5WA&feature=related