Βοήθεια για πτυχιακή εργασία
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 11 of 11
    Member

Βοήθεια για πτυχιακή εργασία

Γεια χαρά σε όλους.

Είμαι φοιτητής ψυχολογίας στην Ιταλία και βρίσκομαι στο στάδιο της προετοιμασίας της πτυχιακής εργασίας μου, με θέμα την Ιστορία της Ψυχολογίας στην Ελλάδα.
    Θα ήθελα τη βοήθειά σας ώστε να βρω πληροφορίες για την πορεία της επιστήμης αυτής στη χώρα μας (συγγραμματα κτλ).
    Μέχρι στιγμής έχω βρει το βιβλίο της κ. Π.Καζολέα-Ταβουλάρη, «Η Ιστορία της Ψυχολογίας στην Ελλάδα», αλλα θα ήθελα κι άλλες πηγές.

Τέλος, απο προσωπικό ενδιαφέρον και περιέργεια θα ήθελα να μου πείτε, αν γνωρίζετε, κάποιο βιβλίο που να καταγράφει την ιστορία της Ψυχανάλυσης στην Ελλάδα.

Ευχαριστω πολύ εκ των προτέρων για τη βοήθεια :)

Senior Member
    για την \'\'ιστορια της ψυχολογιας\'\'&εγω αυτο ξερω,απο τα ελληνικα γραμματα εκδοθηκε νομιζω!οι ψυχολογοι εδω θα ξερουν περισσοτερα!

Member
    Οπως και να εχει, ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση.

Ας ελπισουμε οτι καποιος θα ειναι σε θεση να βοηθησει...

Senior Member
    πιστευω οτι θα σου ηταν χρησιμο να ρωτησεις για τα πρακτικα του συμποσιου που θα γινει στην Αθηνα[νεο μουσειο μπενακη απο 4-8 οκτωβριου] με θεμα την \'\'ιστορια&λειτουργια των μυθων στην ψυχαναλυση] -το διοργανωνει η Ε.Ε.Ψ.Ψ. -ριξε μια ματια στο psychoanalysis.edu.gr

Member
    Θα προσπαθησω να επικοινωνησω μαζι τους και να δω τι θα μου πουν. Καλο ακουγεται παντως το συμποσιο που προκειται να πραγματοποιηθει. Ειδικα αν ασχολειται ιδιαιτερα με την πορεια της ψυχαναλυσης στην ελλαδα κι οχι γενικα...

Ευχαριστω για την επισημανση.

Senior Member
    νομιζω οτι συμμετεχει &η διεθνης εταιρεια για την ιστορια της ψυχαναλυσης,αρα θα υπαρχουν χρησιμα στοιχεια για την πτυχιακη σωστα;

Member
    Εμενα ενδιαφερει η ελληνικη πορεια της ψυχολογιας γενικοτερα και ολων των κυριων προσεγγισεων (μεταξυ αυτων και η ψυχαναλυση).

Ισως κατι θα υπαρχει και για τον ελληνικο χωρο σε αυτα τα πρακτικα, ετσι δεν ειναι;

Senior Member
    ναι για την ιστορια της ψυχαναλυσης στην Ελλαδα οντως υπαρχει θεματογραφια....απο τη Μαρια Βονοπαρτη&τον Ανδρεα Εμπειρικο εως σημερα...

Member
    Ωραια. Θα προσπαθησω να επικοινωνησω και να δουμε τι θα μου πουν και αν θα ειναι εφικτο να εχω τα πρακτικα...

Junior Member
    Υπάρχει ένα βιβλίο που λέγεται ιστορία της ψυχολογίας στην Ελλάδα της Παναγιώτας Καζολέα-Ταβουλάρη.Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα..Νομίζω πως σ\'ενδιαφέρει..Αναφέρεται στα έτη 1830-1987 ...

Member
    Ευχαριστω παρα πολυ για την επισημανση, αλλα ισως δεν προσεξες οτι στο πρωτο μου ποστ εγραψα οτι ειναι το μονο βιβλιο που εχω βρει.
    Θα ηθελα κατι περισσοτερο και ειδικοτερα για την περιοδο μετα το 1987 :(