Results 16 to 30 of 182
Thread: Αλλαζω?
-
28-01-2011, 20:09 #16
Φωτεινή, όντως οι αλλαγές εμπεριέχουν ένα φόβο. Πιο συγκεκριμένα θα έλεγα ένα γλυκό φόβο. Μια ικανοποίηση για τα νέα επιτεύγματα, για το νέο κόσμο αλλά συνάμα και ένα σάστισμα για το νέο, για το άγνωστο που έρχεται. Μάλλον γίνεσαι πιο δυνατή αλλά χρειάζεσαι χρόνο προκειμένου να προσαρμοστείς στη νέα πραγματικότητα, προκειμένου να μάθεις να διαχειρίζεσαι αυτή τη δύναμη. Πάντως, έχω την εντύπωση ότι πισωγυρίσματα σε τέτοιου είδους αλλαγές δεν έχει. Είμαστε "καταδικασμένοι" να κινηθούμε προς τα εμπρός μιας και η γνώση και η αλήθεια μας οδηγούν. Καλό δρόμο λοιπόν :)
Άνεμε παραστατικότατη και εύστοχη η μεταφορά της αλλαγής με την ταλάντωση του ελατηρίου :)
- 28-01-2011, 20:26 #17
Σε ευχαριστω για το θετικο σχολιο ειμαστε και συνομιληκοι!!
28-01-2011, 21:14 #18
Μπραβο φωτεινη κ απο μενα αν κ πορσφατα αρχισα παλι να γραφω εδω κ δεν εχω διαβασει καποιο απο τα νηματα σου! Αλλα τρια μπραβο για την καλη σου διαθεση κ προοδο!
Ποναει γιατι για να καθαρισουμε την πληγη θα μας πονεσει να ριξουμε το ιωδιο, αλλα μετα απο αυτο θα κλεισει κ θα εισαι σαν καινουρια! Μονο τα σημαδιακια μενουν καμια φορα αλλα αυτη ειναι η γοητεια μας! Καλυτερα ομως απο το να αφησεις την πληγη να κακοφορμισει απο φοβο μην πονεσεις λιγο. :)Last edited by carrie; 28-01-2011 at 22:23.
28-01-2011, 21:55 #19
@ Ανεμε,
Σε ευχαριστω :)
ετσι ακριβως νιωθω,σαν ελατηριο που θελει να σταματησει η ταλαντωση..τουλαχιστον δεν ειμαι αλλο πια "συμπιεσμενη"..
@Gus
περισσοτερο στοχο δεν θα μπορουσες να βρεις!!ΔΕΝ υπαρχει γυρισμος στ΄αληθεια..μιλαμε με εστειλες :)!
@καρι
αν οι αποκαλυψεις που ζω ηταν πληγες,θα ημουν στην εντατικη!!και εχεις και εσυ τοσο δικιο!!
Πολυ ομορφα νιωθω που με καταλαβαινετε και το βλεπετε σαν προοδο ολο αυτο,για να ειμαι ειλικρινης δισταζα να το συζητησω..:cool:Προσπαθω να κρατω την ψυχη μου καθαρη..
28-01-2011, 22:12 #20
να σου πω Φωτεινη νομιζω οτι σε καταλαβαινω πολυ καλα κ σε συμπονω (με την καλη παντα εννοια), απλα γιατι παρομοια προβληματα κ συναισθηματα εχω περασει κ εγω κ τα παρομοια βιωματα προσφερουν μια κατανοηση που τα λογια σκετα ειναι πολυ φτωχα να προσφερουν!
κ εγω τις φοβαμαι τις αλλαγες, γι αυτο μια καλη ιδεα ειναι να την πηγαινουμε την αλλαγη λάου λαου, ενα βημα τη φορα, σα να μπαινουμε στη θαλασσα σιγα σιγα κ οχι πχ σαν βουτια σε πισινα με κρυα νερα! (να μπαινουμε ομως στη θαλασσα! ;))
οπως εγραψε κ το ρεινακι στο νημα μου "εμμονες ιδεες" ας κοιταξουμε τι μας εδωσε η εμπειρια κ οχι τι μας πηρε. κ εσυ τωρα εισαι στη διαδικασια να αποχτας/ησεις καινουργια ψυχολογικα εργαλεια, με τα οποια θα λες "ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ" ευγενικα στον καθε μαλακα-συναισθηματικο βαμπιρ που θελει να σου ρουφηξει την ενεργεια σου, οφειλεις να το χαρεις αυτο κ οχι να σε τιμωρησεις για τα παλαια! τα παλαια παει περασαν!
λοιπον, παω να αλλαξω κ εγω την υπογραφη μου, ααα θα το κανουμε νεο ρευμα εδω στο φορουμ!!!! :D
28-01-2011, 23:16 #21
λου?
εμενα μου βγαινει σε αυτολυπηση να παρει..δηλ μου καθεται ο θυμος γρηγορα.
Ευτυχως στο τελος βασιλευει η λογικη μου ,που μου λεει "ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΣΑΜΠΟΤΑΡΕΙΣ,ΣΕ ΕΦΑΓΑ!!"
Εσυ τι πιστευεις,γινομαστε αλλοι?η μεταβαση εχει γινει λαου λαου,και ενω η επανασταση ηταν μεγαλη δεν μου φανηκε,πιο πολυ μου φαινονται τα αποτελεσματα της!!:cool:Προσπαθω να κρατω την ψυχη μου καθαρη..
29-01-2011, 00:33 #22
ναι, πιστευω οτι αν θελουμε κ προσπαθησουμε μπορουμε να αλλαξουμε μεχρι ενος σημειου. αυτη η αλλαγη ακομα κ αν ειναι μικρη μπορει να ειναι παρα πολυ ουσιωδης κ στην συνεχεια μπορει να φερει κ μια μεγαλυτερη αλλαγη (βημα βημα).
πχ αν ενας ανθρωπος που εχει κοινωνικη φοβια καταφερει να το ξεπερασει σε βαθμο να κυκλοφορει, να κανει τη δουλεια του σχετικα ανετα πχ στα επαγγελματικα κ στο σουπερμαρκετ/ταχυδρομειο/περιπτερο κλπ, κ να μπορεσει να φτιαξει κ 5 σχεσεις πιο βαθειες φιλικες/ουσιαστικες, αν δεν τα καταφερει να γινει δημαρχος/ηθοποιος/τραγουδιστης η να βγει στην τηλεοραση ειναι σημαντικο?
πιστευω οτι γινομαστε αλλοι, αλλα υπολογιζω την καθε μικρη αλλαγη ως μια αλλαγη. αλλοι με την εννοια να γινεις εσυ εγω κ εγω εσυ, να αλλαξουμε σαν να μετενσαρκωθουμε η μια στο στο σουλουπι της αλλης, να αποχτησω το σωμα σου κ τις αναμνησεις σου κ εσυ το σωμα μου κ τις αναμνησεις μου, φυσικα κ οχι.
πχ σου εχει συμβει ποτε να κοιτας πισω στο παρελθον κ να βλεπεις ενα γεγονος με τελειως διαφορετικο τροπο απο αυτον που το εβλεπες οταν συνεβη? να λες, μα πως τα εβλεπα ετσι τα πραγματα τοτε? να θυμασαι περιστατικα απο τοτε που ησουν παιδι κ να λες, πως ειμασταν ετσι τοτε? να βαριεσαι κατι που στην αρχη μπορει να γουσταρες τρελα? ολα αυτα ειναι σημαδια της αλλαγης επανω μας. αλλιως δε θα μπορουσαμε να δουμε κατι απο το παρελθον με διαφορετικο τροπο, θα το βλεπαμε με τον ιδιο τροπο. κ ακομα θα ημασταν τα 6χρονα που πηγαμε καποτε στην α δημοτικου.
29-01-2011, 02:29 #23
Και φυσικά κάνεις! και φαίνεται!
Δεν είναι σε όλους απαραίτητη η ψυχοθεραπεία για να βρουν το δρόμο τους. Άλλωστε αυτόν τον βρίσκεις μέσα απ'τη ζωή, τις επιλογές σου, τις εμπειρίες σου και πάνω απ'όλα τη θέλησή σου που απ'ότι φαίνεται διαθέτεις αρκετή. Και ο ψυχολόγος μια επιλογή βοηθητική είναι, μα πάνω απ'όλα τα νήματα τα κινείς εσύ.
Άντε και μην κάνεις πίσω με τπτ! Ούτε με σκέψεις '' αλλάζω, δεν αλλάζω? ", '' γιατί πονάει η αλλαγή? '', '' γίνομαι μια άλλη? " .... την απάντηση τη δίνεις μόνη σου
νιωθω οτι μολις αρχισα να εχω και μενα στη ζωη μου,αυτοματα μου εφυγε το 70% του βαρους..
μάλλον αποκαλύπτεσαι και λαμβάνεις χώρο στην ίδια σου τη ζωή!
Ο πόνος της αλλαγής δε είναι φυσιολογικός αφού κάτι χάνεις -αποχωρίζεσαι πάλι, άλλωστε και οι προηγούμενες συμπεριφορές είχαν όφελος (γι αυτό τις υιοθέτησες, η παγίδα του πάμε για μαλλί και βγαίνουμε κουρεμένοι :D) , έστω στην τελική ένα παλιό κομμάτι σου που πέρασες τόσα μαζί του. Είναι μέχρι να πάρει την τελευταία στροφή και χαθεί απ'τα μάτια σου, όχι όμως ο εαυτός σου αλλά όπως καλά είπες το κουστούμι ή και κουστούμια.
Φαντάσου να φοράς μια μπλούζα (ας υποθέσουμε αναλλοίωτη χαχα) για 20 χρόνια για παράδειγμα.
Όταν πας να την πετάξεις γιατί επιτέλους θες ν'αλλάξεις ρε παιδί μου δε θα σε πιάσει ένα σφίξιμο...
Σφίξιμο ξεσφίξιμο θα νιώσεις σούπερ κούκλα μετά κι ελεύθερη να βάλεις ότι τραβάει το κέφι σου!
Όπως νιώθεις και τώρα!
Καλή συνέχεια!
29-01-2011, 09:44 #24
αρσι?
καθε μα καθε σου ποστ,μου ζεσταινει την ψυχη..:cool:Προσπαθω να κρατω την ψυχη μου καθαρη..
29-01-2011, 21:26 #25
μου φαινεται το ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ θα το βαλω και εγω στην υπογραφη μου!!:D
σε καποια φαση το ειπα κιολας!
Τα συναισθηματικα βαμπιρ σιγα σιγα ξεκολλανε,αλλα το σημαντικοτερο ειναι πως εγω δεν ειμαι πια ΚΑΘΟΛΟΥ ευαισθητη στα πικροχολα σχολια..δεν φανταζεστε απο ποσες φασεις περασαν προκειμενου να με χαλασουν!Στην αρχη ο θυμος..μετα το καλοπιασμα και τελος η κλαψα..
Το ονειρευομουν αυτο!Να ακουω μαλακιες απο μαλακες και να ΜΗΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ!!
Δεν αλλαζω σπιτι βεβαια,κατι που με χαλαει αφανταστα..:cool:Προσπαθω να κρατω την ψυχη μου καθαρη..
29-01-2011, 21:34 #26
ολα αλλαζουν, ολοι αλλαζουν με το περασμα του χρονου, τιποτα δεν μενει ιδιο.. ομως προσπαθησε να κρατησεις την ψυχη σου καθαρη ;)
29-01-2011, 21:45 #27
29-01-2011, 21:46 #28
30-01-2011, 02:02 #29
30-01-2011, 13:54 #30
Πιστευω οτι οποιος θελει πραγματικα, μπορει να αλλαξει κ να γινει καλυτερος.
Συγνωμη Φωτεινη που δεν μπορω να σου προσφερω ενθαρρυντικα σχολια αλλα ειμαι καινουργια στην παρεα κ δεν εχω "το ιστορικο " σου. (χα!χα!)
Ειναι χρεος ολων μας να προσπαθουμε να γινουμε καλυτεροι ανθρωποι...... Δεν υπαρχει κορυφη σ αυτον τον ανηφορο, δεν υπαρχει τελος...........
.............μακαρι να μαι καπου σ αυτο το μονοπατι κ ας ειμαι κ στην αρχη του.......να βαλω τα μεταξωτα κ να φυσαει, στα εργοστασια μπροστα κ στα σκουπιδια πλαι..............