Αλλαζω? - Page 7
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 7 of 13 FirstFirst ... 56789 ... LastLast
Results 91 to 105 of 182

Thread: Αλλαζω?

Senior Member
    Φωτεινή μου, να της το πεις!

Ότι ΟΥΤΕ εσύ είσαι καλά. Έτσι όπως το λες εδώ. Να το πεις και από εκεί και πέρα ό,τι μπορείς. Καμιά φορά αυτή η ειλικρίνεια κάνει θαύματα.

Στη δική μου περίπτωση και ενώ μισοφορούσα ακόμα την μπέρτα της σούπεργουμαν που μόλις κατάπιε κρυπτονίτη, το δήλωσα ξεκάθαρα.
    Μα δεν με έπαιρνε κιόλας άλλο. Είπα βέβαια πρώτα ένα ''Houston, we have a situation here'' και μετά τα ξέρασα σχεδόν όλα μονορούφι, ναι και ότι δεν είμαι καλά και ότι δεν μπορώ.. Συμβαίνει σε όλους μας.

Και αυτό έκανε όλη τη διαφορά :)
    Έτσι ίσως να χαλαρώσει η πίεση από τη μεριά της, αλλά και από τη δική σου προς τον εαυτό σου..

Senior Member
    Quote Originally Posted by marian_m View Post
    Μια παρένθεση, λίγο εκτός θέματος. Πρόκειται για ένα πολύ συχνό λάθος που γίνεται όταν θέλουμε να τονίσουμε τη μεγάλη αλλαγή-μεταστροφή κάποιου.
    Ο κύκλος χωρίζεται 360 μοίρες. Η 360η ταυτίζεται με το 0. (360 μοίρες = 0 μοίρες).
    Όταν λοιπόν λέμε για κάποιον ότι έκανε στροφή 360 μοιρών, στην ουσία δεν έχει κουνηθεί από τη θέση του.
    Αν θέλουμε να πούμε ότι άλλαξε ριζικά λέμε ότι έκανε στροφή 180 μοιρών, δηλαδή βρέθηκε στην εντελώς αντίθετη - απέναντι θέση.
    Οι 180 μοίρες βρίσκονται ακριβώς απέναντι από τη μηδενική μοίρα.
    Από εκει προκύπτει και το "εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις", εννοούμε τη διάμετρο του κύκλου.
    Τέλος με τη γεωμετρία.

Χμμ Ποια γεωμετρια ομως? ;) Γιατι υπαρχουν και αλλες! Οπου μια πληρης περιστροφη σε βγαζει αλλου!

Εγω παντως ειμαι spinor and proud ; )

Ζητω ταπεινα συγγνωμη για το οφφ τοπικ. Θελω ομως και να πω οτι ο καθενας αλλαζει με τον τροπο του αναλογως το συμπαν που κατοικει! Α και να παιξω λιγο τον δικηγορο του διαβολου η εστω τον αντι-Ευκλειδη =Ρ
    "When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
    Because, of all the things in the world, you're only looking for one of them.

When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
    Because, of all the things in the world, you're bound to find some of them."

Senior Member
    Τι να σου πω, παντως εμενα η μανα μου επαθε καταθλιψη και πολλα αλλα, επειδη νομιζε οτι ειμαι ενα αναισθητο ντουβαρι που δεν της μιλαγε και τα τοιαυτα, αν ειναι ειναι καπως ετσι, καλυτερα θα ειναι να της μιλησεις!

Senior Member
    το να πεις οτι δεν εισαι καλα, μπορει να γινει κ μια μορφη βοηθειας για την σχεση σας, για το μεταξυ σας. το αν θα εκτιμηθει ή οχι, το αν θα σταθει η αφορμη να ρθειτε πιο κοντα ειναι κατι που πρεπει να το δουλεψετε κ οι 2.
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    καποτε πιστευα αφελως κι εγω οτι θα σκεφτουν ΚΑΙ εμενα..ομως οχι.
    Το προβλημα της ειναι παντα σημαντικοτερο.Θα νευριασει αν της πω "δεν μπορω,δεν ειμαι καλα".Και δεν θελω μανουρες.Της λεω μισες αληθειες οτι κουραζομαι με τα παιδια οτι κοιμομουν και τετοια..
    Θυμωνει αλλα μονο αλλαζει υφος,δεν με κατηγορει,δεν της δινω τα περιθωρια.Ο πατερας μου ειναι πιο δικαιος..ειναι του στυλ "να στα πω να τα μοιραστουμε" οχι να μου τα φορτωσει.
    Τωρα ομως θα ερθουν παλι για τριημερο και εγω περιμενα πως και πως να αλλαξω παραστασεις (σας εχω πει οτι στην πολη μου παιζει ολοημερο και ολονυχτιο γλεντι τρεις μερες?)..
    :cool:Προσπαθω να κρατω την ψυχη μου καθαρη..

Banned
    Εγω παθενω μεταλλαξη:P

Senior Member
    Quote Originally Posted by panikoula View Post
    Εγω παθενω μεταλλαξη:P
    αντε βρε τρελοκομειο :D

Ειναι μια καλη μερα..ξυπνησα με περισσεια υπομονης και υποδεχτηκα με ορεξη τους γονεις μου!
    Ενταξει,μου ειπε οτι παιρνει δυναμη απο την καλη μου διαθεση και δεν μπορεσα να της πω τιποτα,ετσι που την ειδα χαρουμενη..
    Ποναει η ψυχη μου,σαν να χανεται ρε γμτ καποιες στιγμες..παιρνει εντακτ και ξαναξ..
    Δεν το αντεχω,να φτασει 60 χρονων και τωρα να της βγει?Λεει οτι ειναι ολη μερα στο κρεβατι και δεν εχει ορεξη για τπτ..παντως εδω ειναι καλα.τι να πω..

Senior Member
    φωτεινη, να μην μπαινεις στα τριπακια της, αν μπορεις. φερσου ουδετερα κ φυσικα κ εκφρασε τη δικη σου αληθεια. αν θελει να παθει καταθλιψη ειναι δικο της θεμα.
    να αναλαβει ευθυνη του εαυτου της.
    ξερω, ειναι σκληρο, αλλα μετα θα σε κανει ο,τι θελει.
    εσυ, δεν πρεπει να προστατευσεις τη φωτεινη? ποιος θα το κανει για σενα?
    μακια! :)

+ συμφωνω με crazy diamond κ τη Σοφια.

Senior Member
    Φωτεινη μην μασας! Η μανα σου μπορει να κοιταξει τη ζωη της, απλα οπως η μεση ελληνιδα μανα αισθανεται τεραστιες ενοχες να κανει κατι τετοιο και προσπαθει να ζει μεσα απο τα παιδια της. Αμα της περασουν αυτα και την σπρωξεις λιγο, να δεις πως θα αρχισει να χαιρεται με πραγματα που θα κανει η ιδια, με φιλες της, με τον πατερα σου, δεν ξερω τι αλλο!!

Σπρωξιμο θελει να ζησει, γιατι ειναι εγκλωβισμενη, ετσι ειχε μαθει μεχρι τωρα οτι επρεπε να ζει, αυτο ηταν το σωστο να μπλεκει τη ζωη σου με τη δικη της..

Senior Member
    καλη η ιδεα της καρυ! αντι να προσπαθεις εσυ να ικανοποιησεις τις αναγκες της, με πολυ ωραιο τροπο κ ενδιαφερον, που σαφως κ διαθετεις για τη μανα σου, προτεινε της ιδεες να κανει πραγματα για τον εαυτο της! να βγει με φιλες της, να γραφτει σε καποιο σεμιναριο χειροτεχνιας, να παει καμια εκδρομουλα, να γνωρισει νεους ανθρωπους!

Senior Member
    λου
    σε ευχαριστω..
    Κερι ομοιως :)

Προσπαθησα να επικοινωνησω με καποιους αλλα εχω γινει αορατη :D
    Θα κρατησω αυτο το θεμα σαν να εχω καπου να τα λεω..
    Ενω με αποκλεισανε απο τα περιουσιακα τους-οι αδερφες μου εχουν μεγαλυτερες αναγκες-,μου ζητανε να δεσμευτω να τους προσεξω,ειδικα τωρα που η μαμυ δεν ειναι καλα,χρειαζεται ενας γελωτοποιος.
    φυσικα αυτο ξεκινησε με υπουλο τροπο του στυλ "υπαρχουν κωλοπαιδα που παρατανε τους γονεις στα γηροκομεια,αλλα εμεις εχουμε καλα παιδια"..
    "ε πατε στα παιδια σας" τους ειπα κι εγω..και μετα αρχισε το πιωμα και η "πεφτω να πεθανω" αντιδραση..
    δυο μερες ηταν αρκετες να με τσιτωσουν μια εβδομαδα..
    τουλαχιστον τωρα ειμαι πιο ψυχραιμη..

Senior Member
    Quote Originally Posted by oboro View Post
    Χμμ Ποια γεωμετρια ομως? ;) Γιατι υπαρχουν και αλλες! Οπου μια πληρης περιστροφη σε βγαζει αλλου!

Εγω παντως ειμαι spinor and proud ; )

Ζητω ταπεινα συγγνωμη για το οφφ τοπικ. Θελω ομως και να πω οτι ο καθενας αλλαζει με τον τροπο του αναλογως το συμπαν που κατοικει! Α και να παιξω λιγο τον δικηγορο του διαβολου η εστω τον αντι-Ευκλειδη =Ρ
    Στο συγκεκριμένο φόρουμ αναφέρομαι σ'αυτό το σύμπαν.
    Όσο για παράλληλα σύμπαντα και άλλες διαστάσεις, τα ψάχνω με μεγάλο ενδιαφέρον. Αλλά είναι θέματα για άλλους τόπους (διαδικτυακούς και ότι βάλει ο νους σου).
    Κι εγώ εκτός τόπου και χρόνου.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Φωτεινη! View Post
    λου

Προσπαθησα να επικοινωνησω με καποιους αλλα εχω γινει αορατη :D
    Θα κρατησω αυτο το θεμα σαν να εχω καπου να τα λεω..
    Ενω με αποκλεισανε απο τα περιουσιακα τους-οι αδερφες μου εχουν μεγαλυτερες αναγκες-,μου ζητανε να δεσμευτω να τους προσεξω,ειδικα τωρα που η μαμυ δεν ειναι καλα,χρειαζεται ενας γελωτοποιος.
    φυσικα αυτο ξεκινησε με υπουλο τροπο του στυλ "υπαρχουν κωλοπαιδα που παρατανε τους γονεις στα γηροκομεια,αλλα εμεις εχουμε καλα παιδια"..
    "ε πατε στα παιδια σας" τους ειπα κι εγω..και μετα αρχισε το πιωμα και η "πεφτω να πεθανω" αντιδραση..
    δυο μερες ηταν αρκετες να με τσιτωσουν μια εβδομαδα..
    τουλαχιστον τωρα ειμαι πιο ψυχραιμη..
    για να δουμε λοιπον...: εισαι αορατη, ψυχραιμη και φιλοτιμη και ετοιμη να φροντισεις. Σωστα?

Εχεις αναρωτηθει ομως αν εχεις δηλωσει τι χρειαζεσαι ΕΣΥ? εχεις δηλωσει ποτε σε ολους αυτους οτι εχεις αναγκες?

Καταλαβαινω πολυ καλα, οτι θες να φροντισεις, θες να σταθεις στην μανα σου, θες να εισαι εκει (οσο μπορεις/αντεχεις?)....Ομως εχεις πει το απλο(?): "ναι θελω να σου συμπαρασταθω, ομως χρειαζομαι καποια πραγματα και εγω" "θελω αυτο". Οχι σαν εκβιασμο, ουτε σαν συναλλαγη. Αλλα σαν μια συμφωνια ενηλικων, οπου λεγοντας ξεκαθαρα τι μπορεις να κανεις, λες ταυτοχρονα και τί ή απο ποιο σημειο κ μετα δεν μπορεις να πας. Μετα, θα ξερεις οτι προσπαθησες, οτι ησουν σαφης, εντιμη κ ειλικρινης.Υπάρχουν ανθρωποι που δεν θα μπορουν να το ακουσουν ολο αυτο, αλλα σημασια εχει αν εσυ εισαι αποφασισμενη να ακουσεις την αληθεια σου κ να την υποστηριξεις.
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    Ναι Σοφια..
    εχω πει τι θελω..
    Θελω ηρεμια,δεν θελω να με βαζουν στους δικους τους αγχωτικους ρυθμους,δεν θελω να με κρινουν για τις συνηθειες μου,δεν θελω να βαζουν νομους στα παιδια μου-αν μη τι αλλο ειδα ποσο αποτελεσματικες μεθοδους εχουν-,αλλα οπως ΠΑΝΤΑ με κοιτανε σαν να μην ειμαι εκει..σαν να εχουν μια ενοχληση στα αυτια..
    Ειμαι αποφασισμενη σοφακι,αλλα νιωθω οτι εχω απεναντι μου ενα τοιχο οχι ανθρωπο..βλεπω πια καθαρα οτι δεν ειναι τοσο τραγικο που δεν πληρω τις προυποθεσεις τους,δεν ειμαι με το βουρδουλα απο πανω μου γιατι ξυπνησα αργα π.χ..και το κραταω αυτο γιατι με κανει να νιωθω ωραια :)
    Αλλα δεν εχω κουραγιο να βοηθησω και νιωθω σαν να κακιωσα,με λιγα λογια μπορουν πολυ ευκολα να με γεμιζουν ενοχες..και δεν ξερω πως θα απαλλαγω απο αυτο..

Senior Member
    Σιγα σιγα θα απαλλαγεις! Θεματα οπως οι ενοχες, οι τυψεις που μεγαλωνουν μεσα μας κ γιγαντωνονται χρονο με τον χρονο, σταθερα κ δυναμικα, δεν φευγουν απο τη μια μερα στην αλλη. Μεινε σταθερη σ αυτο που εχεις αναγκη, που ξερεις μεσα σου οτι ειναι το σωστο για σενα κ ασε εκεινη την φωνη (πχ. μανα σου ειναι, ντροπη ειναι κλπ) να λεει...βαλε mute εκει:)

Αν σε κοιτανε σαν να μην εισαι εκει, αν νιωθεις αορατη, μπορεις να μαθεις να μην ακους το "κυρηγμα". Να αποκτησεις επιλεκτικη ακοη, εννοω μαθαινωντας να μην επηρεαζεσαι απο λογια που ξερεις οτι εχουν στοχο κ σκοπο να σε τουμπαρουν, να σε πιασουν στο φιλοτιμο που ξερουν οτι εχεις. Αυτο εχει τον κινδυνο, να δεχτεις κριτικη, απορριψη, εμπαιγμο. Εισαι ετοιμη για κατι τετοιο αληθεια? Μπορεις να υποστηριξεις τον εαυτο σου σε κατι τετοιο?Φαινεται οτι μαθαινεις να μπορεις:)

Συνεχισε λοιπον να λες αυτο που θελεις, ισως να χρειαστει να κουραστεις στην επαναληψη, αλλα θα ναι παντα αυτο που θες εσυ. Κ ισως χρειαστει να μιλας με πιο απλα λογια και να ρωτας? "τί καταλαβαινεις απο αυτο που λεω?" ....κ μπορει να μην εισαι τοσο αρεστη απο αυτους, μα αφου νιωθεις πώς πας πλεον απο εναν αλλο δρομο, μονο κερδισμενη μπορεις να βγεις. Ανακαλυπτωντας την Φωτεινη...κ τους αλλους μεσα απο περισσοτερη ειλικρινεια.

Page 7 of 13 FirstFirst ... 56789 ... LastLast