MORFOSH !!!! - Page 5
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 5 of 5 FirstFirst ... 345
Results 61 to 69 of 69

Thread: MORFOSH !!!!

Senior Member
    Quote Originally Posted by Molostroi View Post
    Eχω καταλαβει πως η εξυπναδα απο μονη της δεν ειναι αρκετη... χριαζομαστε κ μορφοση....

προτο εροτημα : πια ειναι η ουσιαστικοτερη κ βασικοτερη μορφοση π πρεπει να εχει καπιος ?

δευτερο εροτημα : μπορει ο οπιοσδιποτε να μορφο8ει η σιγγεκριμενοι τυποι ανθρωπον ?

ερωτημα νουμερο τρια : σε τι οφελει η μορφοση εκτοσ απτο να καταλαβενεις καλυτερα τι σου γινεται ?

αντε καντε τιν τσακαλια...!
    η εξυπναδα ειναι ενα σημαντικο προτερημα, το οποιο πολυ ωραια αποτελεσματα μπορει να δωσει σε μας κ τους γυρω μας κατ επεκταση αν συνδιαστει με μια πολυπλευρη κ οχι μονοδιαστατη μορφωση. Γιατι η δευτερη ενεχει τον κινδυνο να μας κανει καπως ακαμπτους.

ο καθε ανθρωπος πιστευω μπορει να λαβει καποιου τυπου μορφωση. το θεμα ειναι πώς θα την αξιοποιησει κ πως θα την διαχειριστει μεσα του. Αν συνειδητοποιει γιατι τι λαμβανει κ γιατι την αποζητα κ με ποιουε τροπους. ποσα του προσφερει κ μεχρι που μπορει να τον παει.

δεν πιστευω οτι μονο μεσω μορφωσης μπορει να καταλαβει κανεις τι του γινεται. σιγουρα ομως μπορει να βοηθησει σημαντικα. και φυσικα κατι τετοιο- το να καταλαβαινει κανεις τι του γινεται οχι μονο απλο απλο δεν ειναι, αλλα ουτε κ αποτελεσμα μιας συγκεκριμενης μορφωσης. υπαρχουν πολλα εμποδια μεταξυ μορφωσης κ αυτογνωσιας ετσι κ αλλιως.
    Last edited by Sofia; 31-01-2011 at 19:30.
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    Quote Originally Posted by RainAndWind View Post
    Σχετικά με τις παραινέσεις για "σωστή" χρήση της γλώσσας. Το δικό μας σωστό δεν είναι απαραίτητα το σωστό όλου του κόσμου.
    Υπάρχουν και άλλες οπτικές και διαφορετικές χρήσεις της γλώσσας. Όπως η γλώσσα πέρασε από την αρχαία στην καθαρεύουσα και στη δημοτική, τώρα περνάει τη φάση επίδρασης του ανοίγματος σε έναν πρωτοφανή νέο κόσμο, όπου νέοι κώδικες, ανάγκες, σύνορα, ταχύτητες, αλληλεπιδράσεις πολιτισμικές την επηρεάζουν. Υπάρχει μία νέα πραγματικότητα που γίνεται εμφανής και στη γλώσσα μας, γιατί ούτε και η γλώσσα καταλαβαίνει από ηθικές κατασκευές.
    Για όσους θέλουν να ασχοληθούν παραπάνω υπάρχει η έννοια deep linguistic ecology, το οικοσύστημα της γλώσσας. Η γλώσσα ανοίγεται σε καινούργιους δρόμους, γιατί δεν είναι στατική, ούτε αιώνια αλλά δέχεται τις επιρροές πάνω της και τις αφομοιώνει σε ένα διαρκές, αέναο διαδραστικό τοπίο αναγέννησης και πλουτισμού της με φρέσκα στοιχεία.
    Όπως θα μας φαινόταν γραφικός ο χρησιμοποιών την καθαρεύουσα στην εποχή της επικράτησης της δημοτικής, έτσι σε κάποια χρόνια εμείς θα φαινόμαστε γραφικοί για τα παιδιά μας όταν δε θα χρησιμοποιούμε τους νέους κώδικες που η γλώσσα αγκαλιάζει.
    Αν λοιπόν επεξεργαστούμε το ζήτημα με μία βαθιά οικολογική ματιά, τα σύνορα δεν είναι πραγματικά σύνορα και οι γλώσσες των λαών προχωράνε σε μία παγκόσμια διαλεκτική που θα προσδώσει κοινά στοιχεία σε όλες. Σε τι μας απειλεί αυτό?
    Η βιόσφαιρα της γλώσσας δεν κατανοεί τις αντιρρήσεις μας και δε νοιάζεται γι αυτές. Η "δική μου γλώσσα" είναι κι αυτή μία κοινωνική κατασκευή, που έχω συνδέσει με την ιστορία μου με έναν τρόπο μάλιστα ιδιοκτησιακό και εθνικιστικό. Η περηφάνεια της γλώσσας μου. Μπορώ να αγαπώ τη γλώσσα μου και με άλλον τρόπο, πιο ελεύθερο. Δίνοντάς της το δικαίωμα να γράφει την υπερηφάνεια μου εκεί που της αρμόζει. Στ' αρχίδια της.
    αλλο το σωστο και το "σωστο" κι αλλο η αμαθεια κι ο αναλφαβητισμος.
    για να αλλαξεις κατι και μαλιστα προς το προσφοροτερο, πρεπει να το ξερεις καλυτερα και βαθυτερα απο ολους, πρωτα.
    αν ολο το παραπανω λοιπον, ειναι επιχειρημα για ακαδημαικη γνωση και μετα για αποδομηση της, ειμαι μεσα 1000%.
    αν ειναι το επιχειρημα του καθε ατυχου η τεμπελη που ειναι αναλφαβητος και ωθει εκει και τα παιδια του, ειμαι εντελως εναντιον.

ενας απλος επιλογος.
    πες μου ολο το παραπανω με λαθος ορθογραφια και με γνωση 100 λεξεων και οχι 3000 κι αν βγαζει νοημα ο οποιοσδηποτε, εγω θα βγω στο συνταγμα να κανω το παγωνι....
    η γνωση της γλωσσας ειναι εργαλειο σκεψης.
    σκεφτομαστε με λεξεις τα νοηματα.
    οσο φτωχοτερη γνωση της γλωσσας, τοσο φτωχοτερη σκεψη και εκφραση της...
    τζαστ μαι του σεντς

Senior Member
    Quote Originally Posted by Sofia View Post
    δεν πιστευω οτι μονο μεσω μορφωσης μπορει να καταλαβει κανεις τι του γινεται. σιγουρα ομως μπορει να βοηθησει σημαντικα. και φυσικα κατι τετοιο- το να καταλαβαινει κανεις τι του γινεται οχι μονο απλο απλο δεν ειναι, αλλα ουτε κ αποτελεσμα μιας συγκεκριμενης μορφωσης. υπαρχουν πολλα εμποδια μεταξυ μορφωσης κ αυτογνωσιας ετσι κ αλλιως.
    ομολογω πως αυτο δε το ειχα διαβασει,εχασα το ξερω αλλα ποτε δεν ειναι αργα ακομα και στις 2 και μιση το βραδυ.........Μου θυμισες το <<Π>> του Αρονοφσκυ και ειδικα την τελευταια σκηνη.Συμφωνω μαζι σου <<παρα πολυ ευφυια μπορει να επενδυθει στην αγνοια,οταν η αναγκη για ψευδαισθηση ειναι βαθια>>

Senior Member
    άστοχο είναι. δεν μπορεί κανείς να επενδύσει στην άγνοια. Εννοεί αυταπάτη.

Senior Member
    κοιτα τι ανακαλυπτει καποιος στις 1 το βραδυ...
    και ομως φιλε αλεξανδρε οταν κοιταζουμε το δεντρο και οχι το δασος επενδυουμε στην αγνοια και στην εθελοτυφλια και ειδικα οταν αρχιζουμε να αραδιαζουμε επιχειρηματα που πολλα απο τα οποια ειναι πολυπλοκα και περνανε και απο ενα φιλτρο ηψηλης ταχα μου ταχα μου διανοησης για να στηριξουμε αυτην την αγνοια.......αυτο εξυπηρετει κατι βεβαια ειναι σαφες για μενα,εγω προσωπικα ετσι πιστευω.

Senior Member
    Κοίτα τι ανακαλύπτει κανείς στις 5 το πρωί!
    Μα δεν διαφωνώ μ' αυτό. Θυμάμαι μάλιστα μια φίλη μου με την οποία είχα ενθουσιαστεί στην αρχή για τα επιχειρήματα της και τη σαφήνεια πάνω σ' αυτά. Κάποια στιγμή διαπίστωσα ότι ήταν προς την λάθος κατεύθυνση.
    Τα περίπλοκα διατυπωμένα λόγια μπορεί να είναι προπέτασμα καπνού. Μπορεί όμως και όχι.
    Όμως δεν εννοούσα αυτό.
    Η αντίρρηση μου είναι καθαρά... εννοιολογική!
    Δεν μπορεί κάποιος να επενδύσει στην άγνοια, όπως δεν μπορεί στο κενό ή στο τίποτα. Δεν μπορείς να επενδύσεις, δηλαδή να δώσεις, σε κάτι εκ προοιμίου και σταθερά άδειο.
    Γι' αυτό και λέω άστοχο. Όχι προς το νόημα (αυτό έτσι κι αλλιώς οι περισσότεροι το καταλαβαίνουμε) αλλά προς τη διατύπωση.
    Άγνοια είναι το δεν ξέρω τίποτα. Αυταπάτη είναι ότι κοροιδεύω τον εαυτό μου. Στο πρώτο δεν προστήθεται τίποτα, στο δεύτερο, ναι.

Senior Member
    χαιρομαι που συμφωνεις μαζι μου απλα δεν καταλαβαινω γιατι δινεις τοση εμφαση στην εννοιολογικη σημασια.Θεωρεις οτι κατι που γραφεται εδω πρεπει να διατυπωνεται με τοσο σωστα Ελληνικα ετσι ωστε η ουσια του να μην αμφισβητειται απο κανεναν?Και αν ναι γιατι?Αφου πολυ απλα καταλαβαινομαστε..........

Senior Member
    Φροντίζω τη Σοφία.. ;)

Senior Member
    Quote Originally Posted by alexandros3 View Post
    Φροντίζω τη Σοφία.. ;)
    για να ειμαι ειλικρινης φαινεται αυτο και οχι μονο εδω αλλα και αλλου............................

Page 5 of 5 FirstFirst ... 345