Results 61 to 69 of 69
Thread: MORFOSH !!!!
-
31-01-2011, 14:15 #61
η εξυπναδα ειναι ενα σημαντικο προτερημα, το οποιο πολυ ωραια αποτελεσματα μπορει να δωσει σε μας κ τους γυρω μας κατ επεκταση αν συνδιαστει με μια πολυπλευρη κ οχι μονοδιαστατη μορφωση. Γιατι η δευτερη ενεχει τον κινδυνο να μας κανει καπως ακαμπτους.
ο καθε ανθρωπος πιστευω μπορει να λαβει καποιου τυπου μορφωση. το θεμα ειναι πώς θα την αξιοποιησει κ πως θα την διαχειριστει μεσα του. Αν συνειδητοποιει γιατι τι λαμβανει κ γιατι την αποζητα κ με ποιουε τροπους. ποσα του προσφερει κ μεχρι που μπορει να τον παει.
δεν πιστευω οτι μονο μεσω μορφωσης μπορει να καταλαβει κανεις τι του γινεται. σιγουρα ομως μπορει να βοηθησει σημαντικα. και φυσικα κατι τετοιο- το να καταλαβαινει κανεις τι του γινεται οχι μονο απλο απλο δεν ειναι, αλλα ουτε κ αποτελεσμα μιας συγκεκριμενης μορφωσης. υπαρχουν πολλα εμποδια μεταξυ μορφωσης κ αυτογνωσιας ετσι κ αλλιως.Last edited by Sofia; 31-01-2011 at 19:30.
πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
- 31-01-2011, 19:26 #62
αλλο το σωστο και το "σωστο" κι αλλο η αμαθεια κι ο αναλφαβητισμος.
για να αλλαξεις κατι και μαλιστα προς το προσφοροτερο, πρεπει να το ξερεις καλυτερα και βαθυτερα απο ολους, πρωτα.
αν ολο το παραπανω λοιπον, ειναι επιχειρημα για ακαδημαικη γνωση και μετα για αποδομηση της, ειμαι μεσα 1000%.
αν ειναι το επιχειρημα του καθε ατυχου η τεμπελη που ειναι αναλφαβητος και ωθει εκει και τα παιδια του, ειμαι εντελως εναντιον.
ενας απλος επιλογος.
πες μου ολο το παραπανω με λαθος ορθογραφια και με γνωση 100 λεξεων και οχι 3000 κι αν βγαζει νοημα ο οποιοσδηποτε, εγω θα βγω στο συνταγμα να κανω το παγωνι....
η γνωση της γλωσσας ειναι εργαλειο σκεψης.
σκεφτομαστε με λεξεις τα νοηματα.
οσο φτωχοτερη γνωση της γλωσσας, τοσο φτωχοτερη σκεψη και εκφραση της...
τζαστ μαι του σεντς
12-02-2011, 02:41 #63
ομολογω πως αυτο δε το ειχα διαβασει,εχασα το ξερω αλλα ποτε δεν ειναι αργα ακομα και στις 2 και μιση το βραδυ.........Μου θυμισες το <<Π>> του Αρονοφσκυ και ειδικα την τελευταια σκηνη.Συμφωνω μαζι σου <<παρα πολυ ευφυια μπορει να επενδυθει στην αγνοια,οταν η αναγκη για ψευδαισθηση ειναι βαθια>>
12-02-2011, 20:14 #64
άστοχο είναι. δεν μπορεί κανείς να επενδύσει στην άγνοια. Εννοεί αυταπάτη.
04-03-2011, 01:47 #65
κοιτα τι ανακαλυπτει καποιος στις 1 το βραδυ...
και ομως φιλε αλεξανδρε οταν κοιταζουμε το δεντρο και οχι το δασος επενδυουμε στην αγνοια και στην εθελοτυφλια και ειδικα οταν αρχιζουμε να αραδιαζουμε επιχειρηματα που πολλα απο τα οποια ειναι πολυπλοκα και περνανε και απο ενα φιλτρο ηψηλης ταχα μου ταχα μου διανοησης για να στηριξουμε αυτην την αγνοια.......αυτο εξυπηρετει κατι βεβαια ειναι σαφες για μενα,εγω προσωπικα ετσι πιστευω.
04-03-2011, 05:04 #66
Κοίτα τι ανακαλύπτει κανείς στις 5 το πρωί!
Μα δεν διαφωνώ μ' αυτό. Θυμάμαι μάλιστα μια φίλη μου με την οποία είχα ενθουσιαστεί στην αρχή για τα επιχειρήματα της και τη σαφήνεια πάνω σ' αυτά. Κάποια στιγμή διαπίστωσα ότι ήταν προς την λάθος κατεύθυνση.
Τα περίπλοκα διατυπωμένα λόγια μπορεί να είναι προπέτασμα καπνού. Μπορεί όμως και όχι.
Όμως δεν εννοούσα αυτό.
Η αντίρρηση μου είναι καθαρά... εννοιολογική!
Δεν μπορεί κάποιος να επενδύσει στην άγνοια, όπως δεν μπορεί στο κενό ή στο τίποτα. Δεν μπορείς να επενδύσεις, δηλαδή να δώσεις, σε κάτι εκ προοιμίου και σταθερά άδειο.
Γι' αυτό και λέω άστοχο. Όχι προς το νόημα (αυτό έτσι κι αλλιώς οι περισσότεροι το καταλαβαίνουμε) αλλά προς τη διατύπωση.
Άγνοια είναι το δεν ξέρω τίποτα. Αυταπάτη είναι ότι κοροιδεύω τον εαυτό μου. Στο πρώτο δεν προστήθεται τίποτα, στο δεύτερο, ναι.
05-03-2011, 01:07 #67
χαιρομαι που συμφωνεις μαζι μου απλα δεν καταλαβαινω γιατι δινεις τοση εμφαση στην εννοιολογικη σημασια.Θεωρεις οτι κατι που γραφεται εδω πρεπει να διατυπωνεται με τοσο σωστα Ελληνικα ετσι ωστε η ουσια του να μην αμφισβητειται απο κανεναν?Και αν ναι γιατι?Αφου πολυ απλα καταλαβαινομαστε..........
05-03-2011, 10:13 #68
Φροντίζω τη Σοφία.. ;)
05-03-2011, 11:49 #69
Με έδιωξαν από το σπίτι.
18-07-2025, 14:01 in Με καφέ και συμπάθεια....