Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΖΩΗ ΜΑΣ……. - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 29 of 29
    Senior Member
    Originally posted by athi14
    οταν εχεις στην οικογένεια άτομο που να νοσεί ψιχικά θες δεν θες επηρεάζεται η ζωή σου
    athu14,

αυτη τη φραση την εχω ακουσει ακριβως 75 φορες μεχρι τωρα και πιστεψε με ξερω ακριβως πως νιωθεις. εχω συζητησει με ατομα που εχουν μεσα στην οικογενεια ειτε ατομο με μανιοκαταθλιψη ειτε με σχιζοφρενεια. το ζητημα ειναι οτι τελικα δεν ξερω αν η πιθανοτητα κλονισμου της ψυχικης υγειας στα ατομα του περιβαλλοντος ερχεται λογω της επιρροης των συναισθηματων η της γενετικης προδιαθεσης η ειναι συνδυασμος των δυο. οποτε καλο ειναι να προσεχεις και λιγο τον εαυτο σου εκτος απο τη μητερα σου.

τεσσα

Senior Member
    τεσσα η σχιζοφρένεια είναι αποδεδειγμένο ότι είναι ασθένεια κληρονομική.
    Ισχύει κάτι αντίστοιχο για τις αγχώδεις διαταραχές?

Senior Member
    Μιχαλη,
    η σχιζοφρενεια ειναι κληρονομικη αλλα παιζει ρολο και το περιβαλλον. Δηλαδη... ενα παιδι με πατερα η μητερα με σχιζοφρενεια μπορει να αναπτυξει ειτε σχιζοφρενεια ειτε καποια αλλης μορφη ψυχωση, ειτε διπολικη διαταραχη, ειτε αγχωδη διαταραχη ειτε οτιδηποτε. Μπορει ομως να μην εμφανισει και τιποτα απολυτως. Εκει ερχεται το περιβαλλον κατα κυριο λογο να ενεργοποιησει μια υπαρχουσα διαταραχη -ενδοφαινοτυπικη- οτι υπαρχει αλλα δεν εχει εκδηλωθει με οποια μορφη.
    Στις αγχωδεις διαταραχες μικροτερο ρολο παιζει η κληρονομικοτητα και περισσοτερο το περιβαλλον. Καθοτι ολοι οι ανθρωποι εχουν λιγο η περισσοτερο αγχος στη ζωη τους, καποιοι επηρεαζονται σε μεγαλυτερο βαθμο και αλλοι σε μικροτερο. Η πρωτη κατηγορια ειναι πιο επιβεβαρυμενη αν υπαρχει στη μεση κληρονομικοτητα. Ομως οπως και στη σχιζοφρενεια, ετσι και το αγχος μπορει να προερχεται απο καποια αλλη κληρονομικη διαταραχη π.χ. καταθλιψη. Αλλα ολα τα παραανω ειναι ακομα υπο ερευνα.
    Για παραδειγμα στη δικη μου ερευνα βρηκα οτι τα παιδια και τα αδερφια αυτων που εχουν διπολικη διαταραχη μπορει να μην εχουν τιποτα, αλλα μπορει να εχουν καταθλιψη, αγχωδεις διαταραχες και καταχρηση ουσιων.
    Ενω στη σχιζοφρενεια το μεγαλυτερο μερος των συγγενων πρωτου βαθμου εχουν ειτε σχιζοτυπη ειτε σχιζοειδη διαταραχη και καταθλιψη.
    αυτα....
    τεσσα

Senior Member
    τέσσα ο αδελφός της μητέρας μου έπασχε από σχιζοφρένεια πολλές δεκαετίες. Η μητέρα μου επιμένει πως κανένας απο το σόι των γονειών της και των παππουδων της δεν ήταν \"τρελός\".

Ούτε απο τα πρώτα ξαδελφια της μητέρας μου και τα παιδιά τους προέκυψε πρόβλημα σχιζοφρένειας.

Λίγο πριν ο θείος μου πεθάνει σε μία εξέταση αιματος βρέθηκε ότι είχε σύφιλη.
    ʼκουσα κάποια στιγμή ότι η σύφιλη μπορείνα προκαλέσει σχιζοφρένεια. Μου πέρασε από το μυαλό ότι ένας άνθρωπος μπορείνα ταλαιπωρήθηκε δεκαετίες ολόκληρες από ιατρικό λάθος.

Γνωρίζεις αν υπάρχει τέτοια περίπτωση?

Senior Member
    Όλγα για άλλη μια φορά έγραψες ένα \"άριστο \" θέμα. Μπράβο σου

Εγώ στην επόμενη μου ζωή θα προσπαθήσω να γίνω \"τζίνι\" αν υπάρχει τέτοια ιδιότητα εκεί, για να δίνω χαρά σε όποιον τη χρειάζεται όταν τη χρειάζεται...

Senior Member
    Την επόμενη ζωή μου θα την σκεφτώ σα θέμα όταν θα βρίσκομαι στο νεκροκρεβατό μου και θα έχω συνολική εικόνα της ζωής μου και ελάχιστο χρόνο για να αλλάξω τα πράγματα...

Ως τότε, θα ονειρεύομαι και θα συνεχίζω να πιστεύω πως ό,τι επιθυμούμε μπορούμε να το πετύχουμε, ακόμα κι αν πρόκειται για μια εντελώς καινούρια και διαφορετική ζωή.:)

Senior Member
    Θα ηθελα να ειμαι ο ιδιος και υγιης...αλλα αυτο δεν γινεται γιατι ειμαστε η ασθενεια μου και εγω ενα πλεον.
    Α...θα ηθελα να εχω και μερικα εκατομμυρια ευρω:P
    Επειδη δεν πολυπιστευω στην επομενη ζωη ας κανουμε οτι καλυτερο μπορουμε για αυτην.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Μιας και έχω καιρό να πάρω θέση στις απαντήσεις σας από τότε που άνοιξα το θέμα αυτό απαντώ τα εξής ακόλουθα:

athi14- Προσπάθησε να μην αφήνεις τους άλλους να σου ρουφάνε το μεδούλι σε αυτή τη ζωή και στην άλλη που εύχομαι να είσαι μια ανεξάρτητη επιχειρηματίας όπου άλλοι να τρέχουν για τις καθημερινές υποχρεώσεις, εσύ θα ασχοληθείς με την εναρμόνιση των ενεργειακών σου καναλιών (chakras) και την εξισορρόπιση της ψυχής σου μέσα από την πνευματική αναζήτηση και την ιδεολογική ενδοσκόπιση.

Γιάννη μου- μιας και θες να είσαι τζίνι στην επόμενη ζωή σου , αν όντως πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο δώσε μου τα μέσα να κάνω τη φάρμα για τα ζωάκια.....please!!!!:)

Τέσσα μου αν ξύπναγες στην επόμενη ζωή σου με άλλην ταυτότητα μιας και δεν θέλεις να άλλαζες και πολλά από ότι αναφέρεις, θα πάθαινες σοκ π.χ αν η ψυχή σου είχε σαν αναγκαίο κριτήριο εξέλιξής της μια οντότητα που για κάποιους Χ λόγους , θα έπρεπε να βρεθεί σε μια ζωή ώς άτομο φτωχό, αγράμματο, εξαρτημένο από τρίτους και καταπιεσμένο από αυταρχικούς γονείς, προκειμένου να αποκτήσει εμπειρίες που χρειάζονται για την επαγωγική της εξέλιξη , ως μια αλυσιδωτή συνέχιση της πορείας της ανθρώπινης ψυχής σου, μέχρι να φτάσει στην απόλυτη τελείωση?

Νικόλα μου ....και αν η ασθένεια είναι απλώς βασική εμπειρία σε αυτή τη ζωή και στην άλλη δεν υπάρχει???????? Τότε πραγματικά τί θα ήθελες να είσαι?

Aggelika μου μη στέκεσαι στα μακάβρια τελετουργικά της επίγειας ζωής.....ρωτάω για το μετά........Σκέψου ότι μια νέα Αγγελική γεννιέται......τι θα ήθελες να έχει......αλλά και να μην έχει........;)

Senior Member
    [quote]Originally posted by olga_soul
    Μιας και έχω καιρό να πάρω θέση στις απαντήσεις σας από τότε που άνοιξα το θέμα αυτό απαντώ τα εξής ακόλουθα:

Τέσσα μου αν ξύπναγες στην επόμενη ζωή σου με άλλην ταυτότητα μιας και δεν θέλεις να άλλαζες και πολλά από ότι αναφέρεις, θα πάθαινες σοκ π.χ αν η ψυχή σου είχε σαν αναγκαίο κριτήριο εξέλιξής της μια οντότητα που για κάποιους Χ λόγους , θα έπρεπε να βρεθεί σε μια ζωή ώς άτομο φτωχό, αγράμματο, εξαρτημένο από τρίτους και καταπιεσμένο από αυταρχικούς γονείς, προκειμένου να αποκτήσει εμπειρίες που χρειάζονται για την επαγωγική της εξέλιξη , ως μια αλυσιδωτή συνέχιση της πορείας της ανθρώπινης ψυχής σου, μέχρι να φτάσει στην απόλυτη τελείωση?

Ολγα μου,
    δε θα ελεγα οτι πιστευω σε προηγουμενες και επομενες ζωες ουτε στην υπαρξη της ψυχης. Αλλα αν το θεσουμε οτι θα ξαναζουσα μαλλον δεν καταλαβες τι ακριβως εννοουσα οταν ελεγα οτι ειμαι ανεπιδεκτη μαθησεως. Οι περισσοτεροι εγραψαν για χαρακτηριστικα προσωπικοτητας, και οχι τοσο ιδιοτητες. Ετσι λοιπον ακομα κι αν βρισκομουν σε παρομοιες καταστασεις με αυτες που εχω ηδη ζησει μεχρι τωρα θα εκανα τα ιδια ακριβως λαθη, τις ιδιες ενεργειες και δε θα ηθελα να αλλαξω τιποτα απο τις σκεψεις μου, τις ιδεες μου και τα πιστευω μου. Δε μετανιωνω ποτε γιατι οτι κανω παρα μονο γι αυτο που δεν εχω κανει ακομα. Κι αν η ψυχη μου ηθελε να εξελιχθει οντας φτωχη, αγραμματη και εξαρτημενη σε μια επομενη ζωη το πιθανοτερο ειναι οτι δε θα θυμομουνα τι ημουν στην προηγουμενη -παρουσα ζωη- οποτε δε νομιζω οτι θα υπηρχε πιθανοτητα να παθω κανενα σοκ.... αλλιως θα ειχα ηδη παθει πολλα αν ηξερα πιο ειναι το καρμικο μου χρεος απ τις προηγουμενες που εχω ηδη ζησει. Μαλλον δεν εχω... κριμα....

φιλικα
    τεσσα

Senior Member
    Σε προηγούμενες ζωές τι θα θέλατε να είσαστε;

Senior Member
    θα ήθελα να ήμουν γκέισσα
    ή νίντζα
    ή σαμουράι

επίσης βεδουίνος στην έρημο

στην αρχαία ελλάδα θα ήθελα νά μαι εταίρα

ή σπαρτιάτισσα

Senior Member
    Η επιθυμία σου καταχωρήθηκε...

Junior Member
    :)Εγώ θα ήθελα να είμαι ο εαυτός μου και απλά να γελάω περισσότερο. Για την ακρίβεια να ξεκαρδίζομαι στα γέλια!

Senior Member
    fear μου θα βρω ένα φτερό......και θα σου γαργαλάω τις πατούσες σου.....:P:P:P

Page 2 of 2 FirstFirst 12