Results 16 to 30 of 32
-
15-02-2011, 17:54 #16
alkisti,συμφωνω μαζι σου!Η αγαπη στη ζωη μας παιζει ΤΕΡΑΣΤΙΟ ρολο,οπως & το να απασχολουμε καπου αλλου το μυαλο μας,αλλα και παλι,αν κολλησεις με τα ψυχοσωματικα ειναι δυσκολο τα δυο παραπανω να σε κανουν να τα σβησεις ολα....το λεω με την δικια μου εμπειρια,γιατι & μια υπεροχη σχεση με τον αντρα μου εχω(αρα εισπρατω μεγαλη αγαπη)και εχω χιλια δυο πραγματα να κανω καθημερινα,αλλα ο φοβος που δημιουργειται οταν εμφανιστουν οι σωματικες ενοχλησεις δεν λενε να φυγουν!!!!
- 16-02-2011, 02:27 #17
και εγω σε μια τετοια κατασταση βρισκομαι οχι παντρεμενη αλλα εχω ενα συντροφο που με υποστηριζει και μου συμπαραστεκεται αλλα αυτο δεν φτανει για να ξεπεραστουν τα σωματικα συμπτωματα. εγω γραφτηκα εδω για να ανταλλαξουμε αποψεις για τα συμπτωματα, τι μπορει να τα προκαλεσε και για να επικοινωνω με ατομα που συμπασχουν.γιατι θεωρω οτι υπαρχει λυση εκτος απο το να μαθουμε να ζουμε με αυτο.
α και ευχαριστω που εστειλες.
16-02-2011, 13:13 #18
Τι μ ευχαριστεις βρε alkisti,κι εγω γι αυτο τον λογο γραφτηκα στο φορουμ,μολις διαβασα κειμενακια & συμπτωματα που εμοιαζαν ΤΟΣΟ πολυ με τα δικα μου!!Ειναι μεγαλη υποθεση να λες αυτο που σε βασανιζει & σου εχει στερισει την ποιοτητα στην ζωη σου,σε ανθρωπους που μπορουν να καταλαβουν γιατι δυστυχως,το ζουν κι αυτοι!!!!
16-02-2011, 13:42 #19
θες να μου πεις πως αρχισαν τα συμπτωματα και τι εχεις κανει απο τοτε ποσο συχνα σ εμφανιζονται? ενα ιατρικο ιστορικο. και κυριως πριν σ πουν για ψυχολογικα γιατι πιστευεις οτι αρχισαν?να σ πω και εγω μετα
16-02-2011, 17:27 #20
Κοιτα,τα εχω ξαναγραψει,στο θεμα με τον φοβο καρδιας,εδω & εναμιση χρονο λοιπον μου εμφανιστηκαν οι αρρυθμιες & απο κει & περα ολα τα υπολοιπα....με πιασε(τοτε που ξεκινησαν)3-4 φορες η εμπειρια του πανικου(δηλαδη οτι πεθαινω εδω & τωρα!),καθημερινες (μεχρι σημερα)αρρυθμιες,νευροπονο ι,τσιμπηματα,δυσκολια αναπνοης & ΦΟΒΟΣ!!Το παλευω μονη μου χωρις φαρμακα(μονο καποια για τις αρρυθμιες που δεν κανουν & πολλα πραγματα).Καποιες φορες που δεν νιωθω ενοχλησεις στην καρδια(ευτυχως υπαρχουν & αυτες οι στιγμες!)νιωθω δυνατη & ευτυχισμενη,οταν ερχονται τα ριμαδια,με πιανει ο φοβος & μου χαλαει την ζωη!Εχω ξαναπει οτι απο γιατρους,εχω ξεσκονηστει & φυσικα πηρα & βοηθεια απο ψυχολογο στην αρχη μιας & ολοι μου ειπαν οτι ολα αυτα ειναι απο ανχος.Δεν λενε ομως να φυγουν,να πανε στα τσακιδια παρολο που ξερω οτι ειναι απο εκει, εξακολουθουν να με φοβιζουν!!
16-02-2011, 17:50 #21
εχω επισκεφτει και εγω αρκετεσ φορεσ τα νοσοκομεια γιατι ειχα ταχυκαρδιεσ οι οποιεσ φαινοντουσαν στο καρδιογραφημα αλλα ο λογοσ που ειχα ταχυκαρδιεσ
ηταν το αγχοσ μου εδειναν ενα λεξοτανιλ στο χερι και το οποιο το πετουσα μολισ εβγαινα εξω απο τα εκτακτα. Πριν γραφτω εδω πιστευα πωσ δεν υπαρχουν πολλοι
που υποφερουν απο τετοιεσ καταστασεισ οπωσ εγω γιατι δεν ειχα κανεναν γνωστο με εντονα ψυχολογικα προβληματα και αναρωτιεμαι γιατι νιωθει ετσι τοσοσ κοσμοσ ???? τι ειναι αυτο που μασ λειπει???
16-02-2011, 18:01 #22
ειχες θεμα και με το αγχος απο πριν? οταν δλδ που 8α υπαρχουν στιγμες εισαι χαλαρη χωρις εννοιες δεν σε πιανει? γτ εμενα με πιανει.
μαρυ α.την καλυτερη δουλεια εκανες που μεταγες το λεξοτανιλ και ποθ γραφηκες εδω.εσθ ποσο καιρο εχεις ταχυκαρδιες?
16-02-2011, 19:55 #23
μαρυ α,απ οσο εχω συζητησει κ οσο εχω διαβασει γι αυτο το ζητημα ο πραγματικοσ μασ φοβος δεν ειναι μην εχουμε καρδια η μην παθουμε καρδια κ.λ.π Κατι αλλο δεν μασ παει καλα κ εμφανιζεται μ αυτον τον τροπο!τωρα τι??? θα σε γελασω!εγω παντωσ εχω παρατηρησει οτι οι φοβοι για καρδια και τα σχετικα μου ερχονται οταν δεν ειμαι καλα ψυχολογικα,κατι αλλο εχει συνεβει που πιεστηκα στενοχωρηθηκα και μετα με πιανουν οι κρισεισ.για δυο χρονια ειχα καταφερει και δεν το σκεφτομουν καν ελεγα οτι ειναι να γινει ασ γινει εχω κανει ολεσ τισ εξετασεις και ειμαι κομπλε,και στην τελικη αμα το παθω δεν θα καταλαβω και τιποτα 2 λεπτα θα διαρκεσει κ τελος...αξιζει λοιπον γι αυτα τα 2 λεπτα να κατσω να χαραμισω τη ζωη μ,???οχι!<μην νομιζετε αυτα τα λεω για να τ ακουω κ εγω τωρα που δεν ειμαι καλα> αλλα μ αυτο το σκεπτικο εφτασα στο αλλο ακρο! δεν παω σε γιατρο οσοι πανικοι και να με πιασουν!και για να μην μπω στο τρυπακι να ξανακανω χιλιεσ δυο εξετασεισ παλι και γιατι φοβαμαι επειδη εχουν περασει 2 χρονια απο τοτε που εκανα ολεσ τισ εξετασεισ για καρδια και φοβαμαιμην μου βρουν τπτ!μια επισκεψη σε ψυχολογο πιστευω θα μασ βοηθησει να βρουμε τη βαθυτερη αιτια του προβληματοσ γτ μονο ετσι θααπαλλαγουμε απο τουσ πανικουσ οριστικα...αν βρουμε την αιτια και την ξεπερασουμε!
16-02-2011, 20:13 #24
εγω πιστευω οτι η λυση δεν ειναι ο ψυχολογος εκτος αν εχεις να λυσεις και αλλα θεματα οποτε μπορει να σε βοηθησουν να λυσεις και αυτο. καλο ειναι να κανεις πραγματα που σε ηρεμουν. το μασαζ ειναι πολυ καλο για το στρες και το αγχος γιατι μαζευεται γυρω απο τους μυς. και να βρισκομαστε σε 8ετικο περιβαλλον με οσο γινεται ευχαριστει σκεψη. αν και δεν γινεται αυτο οταν εχουμε τισ κρισεις.
16-02-2011, 20:21 #25
Μπορει το περιβαλλον να παιζει ρολο στο να βοηθαμε την ψυχολογια μας αλλα το βασικοτερο απ ολα ειναι αυτο που ειπε η melina,ο ψυχολογος!Ακριβως αυτο ειναι melina,ολα αυτα ξεκινουν απο καπου,τα αιτια αυτα λοιπον μονο αυτος μπορει να μας βοηθησει να τα εντοπισουμε,παντα με τη δικια μας θεληση & προσπαθεια!
16-02-2011, 20:22 #26
Τι άλλα θέματα πρέπει να έχεις να λύσεις για να ξεκινήσεις ψυχοθεραπεία?
Δεν φτάνει που αισθάνεσαι έτσι χάλια, έχεις κάνει χίλιες δύο άχρηστες εξετάσεις, έχεις μπει πιθανόν σε τόσα έξοδα?
Γιατί ο μόνος γιατρός που δεν τολμάτε να επισκεφτείτε όλοι όσοι έχετε παρόμοια προβλήματα, είναι αυτός που χρειάζεστε περισσότερο?
Ειλικρινά αναρωτιέμαι.
16-02-2011, 20:36 #27
εγω ακριβως επειδη ειχα ξοδεψει παρα πολλα λεφτα σε εξετασεις και σε νοσοκομεια και τα λεφτα δεν ηταν το 8εμα το 8εμα ηταν οτι δεν ειχα και τριτο χερι να μ παρουν και αιμα και ελεγα να εχω κατι για να δικαιολογη8ουν ολο αυτα τα συμπτωματα που εχω πηγα και σε ψυχολογο χωρις να εχω ιχνος ντροπης. και μαλιστα σε πολυ χαρισματικο ανθρωπο. αλλα δεν ηταν αυτη η λυση. η λυση δεν ειναι ο ψυχολογος ειναι να κανεις και προσωπικη δουλεια. αυτο θελω να τονισω. συνδιαστικα και με τον ψυχολογο ως ενισχυση. και για να εχει καποιος συμπτωματα σωματικα που να του εμφανιζονται μια μερα ξαφνικα σημαινει τις περισσοτερες φορες οτι θα ειχε καποια θεματα να στεναχωριεται ειτε επρεπε ειτε οχι. και ισως ειναι αυτα που θα επρεπε να λυθουν πρωτα.
16-02-2011, 21:45 #28
αλκιστη ειχεσ παει σε ψυχολογο και δεν βοηθηκεσ???κ εγω μονη μ τα καταφερα την πρωτη φορα....δεν επισκεφθηκα ψυχολογο ουτε ηπια φαρμακα!αλλαα....βλεπω οτι αυτο επανερχεται,κ εκτος απο αυτο θεωρω οτι εμεις που εχουμε τετοια θεματα σκεφτομαστε με λαθος τροπο η κραταμε μεσα μασ πραγματα και εκδηλωνονται με ψυχοσωματικα...!εγω παντωσ θα κανω την αρχη,λεω να ξεκινησω συνεδριες γτ αι στο καλο δεν αντεχονται οι κωλοπανικοι!!!
16-02-2011, 22:01 #29
μονη σ 8α τα καταφερεις και τωρα απλα ο ψυχολογος θα σε ενισχυσει.αλλα η προσπαθεια και οτι καταφερεις θα ειναι κυριως δικο σ. εγω δεν ειχα πανικους αλλα δεν μπορουσα να αποδεχτω την κατασταση μου.αυτο.απλα αυτο που θα ελεγα ειναι να βρεις εναν ψυχολογο που να κολλατε και να μπορειτε να επικοινωνητε..και ολα θα πανε καλα..
16-02-2011, 22:08 #30
Ενας καλος ψυχολογος ειναι το καλυτερο δωρο που μπορουμε να κανουμε στον εαυτο μας!!!!Παντα με την δικια μας προσπαθεια,παντα!Χωρις αυτη δεν γινεται τιποτα!