τσιγάρο... - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 16 to 30 of 53
    Senior Member
    Ο κορμος ειναι απιστευτος... εχω να φαω πανω απο δεκαετια.

Εντυπωσιακη η λιστα των χθεσινων εδεσματων. Κι εγω αναρωτιεμαι κατα ποσο ειναι το τσιγαρο και οχι η "ιδεα"... Για αυτο σε ειχα ρωτησει και τοτε με τον σολωμο-αστροναυτη. :]
    "When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
    Because, of all the things in the world, you're only looking for one of them.

When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
    Because, of all the things in the world, you're bound to find some of them."

Senior Member
    :) μη γινεις γουρουνιτσα Αρκτος!
    Μεγαλο θεμα το κ@##τσιγαρο..τα περισσοτερα τσιγαρα δεν τα απολαμβανω!
    Η μονη στιγμη που δεν το σκεφτομαι ειναι οταν παω για τρεξιμο στο δασακι :(.
    :cool:Προσπαθω να κρατω την ψυχη μου καθαρη..

Senior Member
    Καλή επιτυχία!
    Εγώ το έκοψα πριν αρκετά χρόνια. Την πρώτη χρονιά έβαλα 2-3 κιλά και αυτό ήταν όλο.
    Μετά τα έχασα. Και δεν συγκρίνω το όφελος του να κόψεις το τσιγάρο, από το να πάρεις μερικά κιλά. Μόλις προσαρμοστεί ο οργανισμός τα χάνεις μια χαρά.
    Πιο πολύ είναι στο μυαλό μας ότι θέλουμε κάτι να τσιμμπολογάμε τις στιγμές που καπνίζαμε.
    Μπορείς να τσιμπολογάς πιο υγιεινά αυτές τις δύσκολες στιγμές, π.χ. οι ξηροί καρποί και τα αποξηραμένα φρούτα είναι καλύτερα από τα πατατάκια. Αφού έκανες δίαιτα πρόσφατα, θα ξέρεις.
    Από την άλλη, είτε καπνίζεις είτε όχι, στον κορμό δεν αντιστέκεσαι!

Senior Member
    Καλή επιτυχία, άρκτε :) Γω το είχα κόψει μια δεκαετία περίπου και έχω ενάμισυ χρόνο που το ξανάρχισα... (συναισθηματικά ζόρια) όχι φανατικά αλλά συστηματικά. Και θέλω να το ξανακόψω.

Senior Member
    παιδιά, έτσι που μου λέτε καλή επιτυχία, νομίζω πως θα δώσω εξετάσεις κ αγχώνομαι.
    ευτυχώς που ανεβοκατεβαίνω αρκετές σκάλες κάθε μέρα κ χάνω καμιά θερμιδούλα...
    γιατί αλλιώς το γουρουρουνίτσα δν θα το γλύτωνα...
    αυτό που με συγκινεί αφάνταστα είναι που κάθε μήνα θα έχω 120 ευρώ στην άκρη!
    αφού ξεχρεώσω κάτι ευρουδάκια που χρωστάω, θα αγοράζω με άνεση παπούτσια, τσάντες κ αρώματα!
    μόνο που το λέω χαμογελάω...
    http://www.mazi.org.gr/

Banned
    arktos καλή επιτυχία στην προσπάθεια! :)
    Αν είναι να το κόψεις, ας πάρεις και κάνα κιλό παραπάνω. Δεν έγινε και τίποτα... Η προσπάθεια του να χάσεις μερικά παραπανίσια κιλά είναι πιο εύκολη από το να κόψεις το τσιγάρο.
    Λέω ότι το έχω κόψει εδώ και έξι χρόνια περίπου. Πρόσθεσα το "Λέω" μιας και ανά διαστήματα το ανάβω που και που. Τον τελευταίο μήνα (μπροστά σε συναισθηματικά ζόρια) πήρα για πρώτη φορά (από τότε που το έκοψα) καπνό. Έχοντας προλάβει να καπνίσω μόνο ένα, έλαβα αποτελέσματα εξετάσεων που μου το απαγόρευσαν δια ροπάλου. Τρελή γκαντεμιά... :)

Αν και υπάρχουν κοινά σημεία αναφοράς στις προσπάθειες που έχουμε κάνει οι περισσότεροι, πρόκειται για μια προσωπική πορεία, την οποία ο καθένας την διαχειρίζεται διαφορετικά. Καλή δύναμη arktos! :)

Senior Member
    Αρκουδίτσα μου, σου εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία , γιατί η δοκιμασία αυτή είναι κατά πολύ πιο επώδυνη από δυο ωρών γραπτές εξετάσεις, αυτό πρέπει να το ξέρεις και να είσαι πάντα σε εγρήγορση, το τσιγάρο δεν είναι εύκολος αντίπαλος, δυστυχώς.
    Χρειάζεται θέληση και επιμονή και ο στόχος να κλείσεις άλλη μια οικονομική αιμορραγία είναι ένα ακόμη όπλο στη μάχη που δίνεις.
    Έχω κόψει το τσιγάρο δύο φορές, μία όταν ήμουν 30 και κράτησε για δύο χρόνια, το ξανάρχισα όμως γιατί ο μεταβολισμός μου δεν δούλεψε ποτέ καλά, παρότι τότε γυμναζόμουν (έπαιζα μπάσκετ), από 86 κιλά που ήμουν, είχα φτάσει στα 115, 30 κιλά είναι πάρα πολλά ακόμη και για το δικό μου ύψος (1,88 μ) . Την δεύτερη φορά, ήμουν πιο τυχερός. Το έκοψα τον Ιούνιο του 1993 και δεν καπνίζω μέχρι σήμερα. Ο μεταβολισμός μου δούλεψε μια χαρά, παρότι περάσανε και τα χρόνια και θα ήταν κάποια "γεροντόπαχα" αποδεκτά, έβαλα εδώ και 7,5 χρόνια μόνο 4 κιλά και είμαι στα 90.
    Tips :
    - Ποτέ μην πεις ας κάνω μια τζούρα - πολύ χειρότερο να σκεφτείς να καπνίσεις ένα τσιγάρο, έτσι για την παρέα. Η νικοτίνη έχει την ιδιότητα να "θυμίζει" στον οργανισμό πόσο ανάγκη την έχει, ακόμη κι αν έχουν περάσει χρόνια .
    - Πίνε νεράκι. Είναι καταλύτης και βοηθάει στην ομαλή λειτουργία του μεταβολισμού.
    - Καφές και ποτό είναι κακοί σου σύμμαχοι, γιατί είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με το τσιγάρο, απόφευγε τα όσο μπορείς.
    - Η παρέα που καπνίζει, δεν είναι καλή παρέα. Προσπάθησε να κάνεις λιγότερο παρέα μαζί με καπνιστές, μην ξεχνάς πως κάποιοι από αυτούς ίσως κοιτούν ζηλόφθονα την προσπάθεια σου.
    - Τα γεύματα που αντικαθιστούν την ανάγκη για τσιγάρο καλύτερα να μην είναι snack σε χιλιοτηγανισμένα λάδια , κόβοντας το τσιγάρο προστατεύεις από πολλές ασθένειες τον οργανισμό σου, αλλά με τα κορεσμένα λίπη , τον αφήνεις έκθετο σε άλλους κινδύνους.

Και τέλος τι κερδίζεις :
    - Όπως είπες κι εσύ 120-150 ευρώ κάθε μήνα
    - Σε 5 χρόνια θα έχεις αποβάλει τις τοξίνες των τελευταίων χρόνων και σε 10-15 χρόνια θα είναι σαν να μην κάπνισες ποτέ
    - Οι αισθήσεις σου θα είναι οξύτερες, καλύτερη γεύση πάνω απ' όλα, θα απολαμβάνεις το κάθε τι που γεύεσαι.
    - Καλύτερες επιδόσεις στο σεξ και μεγαλύτερη επιθυμία
    - Μεγαλύτερη αντοχή στη φυσική κόπωση
    - Σε 10 μέρες μόνο κοψίματος του τσιγάρου η αρτηριακή πίεση επανέρχεται σε φυσιολογικά επίπεδα
    - καλύτερη αναπνοή
    - λιγότερες ασθένειες γιατί το τσιγάρο αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα
    - λιγότερες πιθανότητες για έμφραγμα, εγκεφαλικό , καρκίνο των πνευμόνων...

Κι άλλα πολλά που μπορείς να βρεις σε σχετικά σάιτ, αλλά κυρίως να τα κατανοήσεις μόνη σου μέρα με τη μέρα και οι διαφορές που βλέπεις να σε δυναμώνουν ολοένα και περισσότερο να συνεχίσεις την προσπάθεια σου.

Καλή δύναμη...
    [B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]

Senior Member
    παιδιά, ευχαριστώ!
    ιμάτζιν κ γκας, αν είναι να μου τύχουν αυτά τα " συναισθηματικά ζόρια " που λέτε κ το αλκοόλ θα ξαναρχίσω!
    thanks doc - sabb...

Banned
    Quote Originally Posted by arktos View Post
    ιμάτζιν κ γκας, αν είναι να μου τύχουν αυτά τα " συναισθηματικά ζόρια " που λέτε κ το αλκοόλ θα ξαναρχίσω!
    Ο καθένας αντιδρά με τον τρόπο του μπρος στα ζόρια του. Γι' αυτό σου έγραψα ότι πρόκειται για μια προσωπική πορεία.
    Έχεις φέρει εις πέρας δυσκολότερη αποστολή... :)
    Δύναμη!

Senior Member
    Αρκτε, σε συντροφεύω στην προσπάθεια!!! Από χθες δεν έχω καπνίσει ούτε ένα!!
    (γω δεν είμαι βέβαια του απόλυτου- καπνίζω κανένα πού και πού- το ΠΟΤΕ με φρικάρει)

Senior Member
    όλο επιτυχίες είμαι...

Senior Member
    Arktos ξερω πως ειναι , τρως κανονικα μαλλον τωρα και νομιζεις πως τρως πολυ σε σχεση με πριν. εγω δν ξερω ποιες ειναι οι θερμιδες συντηρισης φοβαμαι αμα φαω ετσι θα παιρνω!!!!λολ.........

μωρε μην το κοβεις μαχαιρι...........επρεπε πιο ηπια! παρε κανα τσιροτο-τσιχλα νικοτινης (μην τα καπνισεις ομως!)

υπαρχει κ εκεινο το ηλεκτρονικο τσιγαρο στα φαρμακεια το χεις δει?????????
    I m a Good Person With Bad Attitude

Senior Member
    Πάλι άρχισες τις αυστηρότητες στην καμπούρα σου άρκτε?
    -------------------------------------------------------
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Senior Member
    μι, άσε ή μαχαίρι το κόβω ή καπνίζω.

σήμερα έκανα το δεύτερο.
    γι' αυτό ανέφερα την αποτυχία...

ρέιν, θα της έριχνα στο σκύλο μου αλλά δν καπνίζει ο γλυκός μου!

Banned
    Quote Originally Posted by arktos View Post
    μι, άσε ή μαχαίρι το κόβω ή καπνίζω.

σήμερα έκανα το δεύτερο.
    γι' αυτό ανέφερα την αποτυχία...

ρέιν, θα της έριχνα στο σκύλο μου αλλά δν καπνίζει ο γλυκός μου!
    Είναι δύσκολο να κόψεις κανείς μαχαίρι το τσιγάρο... και λιγάκι αυστηρό...
    Οι περισσότεροι μπαίνουν σε ένα διάστημα συντηρητικού καπνίσματος με ένα ορισμένο αριθμό τσιγάρων ανά ημέρα, ο οποίος μειώνεται σταδιακά.

Πάντως είναι μεγάλη επιτυχία το ότι σήμερα έχεις κάνει μόλις δύο.
    Μια χαρά τα πας arkte :)

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast