εμμονες ιδεες απλου τυπου
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Αποτελέσματα 1 μέχρι 15 από 27
  1. #1

    εμμονες ιδεες απλου τυπου

    πολλες φορες μου κολλαει στο μυαλο καποιο δυσαρεστο θεμα κ το σκεφτομαι πολλη ωρα η απο λιγο καθε μερα για μεγαλο χρονικο διαστημα. κ προφανως δεν εχει κανενα νοημα να γινεται κατι τετοιο, κ ομως γινεται. δε μιλαω για ΙΨΔ, δεν ειναι κατι που δεν μπορω να το σταματησω, ομως "κολλαω" κατα μιαν εννοια. συνηθως ειναι πραγματα δυσαρεστα, πχ γεγονοτα που πηγαν στραβα.

    το "κανω αλλα πραγματα" βοηθαει, αλλα υπαρχουν κ περιπτωσεις που παγιδευεσαι. πχ πριν σε παρει ο υπνος, οταν περπατας αφηρημενος στο δρομο χωρις Ipod, αν βρεθεις σε ταινια η θεατρο η δραστηριοτητα που βαριεσαι, κ μερικες φορες γινεται κ επειδη το ζηταει ο οργανισμος μου να κολλησω!

    τι λυσεις υπαρχουν για αυτην την περιπτωση?

  2. #2
    Lou, καλημέρα!
    Μου θυμίζει rumination αυτό που περιέγραψες, μία νοητική "αναμάσηση" εμπειριών, με αρνητικό περιεχόμενο. Το είχα πριν την κατάθλιψη και κατά τη διάρκειά της. Όμως, δεν υπάρχει κανένας λόγος πανικού. Γιατί αν κάτι δε το βαφτίζεις ως πρόβλημα η ίδια, δεν το αναγάγεις και σε κάτι που χρειάζεται "λύση", δεν ξέρω αν με εννοείς.
    Εξάλλου, δεν το θεωρείς και λιγουλάκι φυσικό αυτό που σου συμβαίνει, όταν ένας άνθρωπος είναι αφηρημένος να εισβάλλουν σκέψεις που δεν είναι υπό τον έλεγχο του συνειδητού του κομματιού? Γιατί κάτι τέτοιο να το ψυχιατρικοποιήσουμε με τη μία? Ας το πάμε αλλιώς.

    Λοιπόν, μπορεί να είναι απλά δείγμα ότι σε παρατηρείς πολύ έντονα και ότι σε βάζεις κάτω από μικροσκόπιο, οπότε όταν μας βάζουμε και κάτω από μικροσκόπιο, κάτι θα βρούμε, όπως και να το κάνεις. Να είναι λοιπόν δείγμα αυξημένης αυτοπαρατήρησης, ίσως και να περνάς μία εποχή που είσαι φορτισμένη με άγχος και να σου βγαίνει με αυτόν τον τρόπο.
    Mπορεί φοβούμενη το παρελθόν σου αυτό να σου φτιάχνει ένα τοπίο όπου καθετί μεγενθύνεται από σένα την ίδια, γιατί κάτι σου φωνάζει κίνδυνος, κίνδυνος. Δεν είναι όμως κατ' ανάγκην τέτοιος.

    Σου βρήκα κάποια ενδιαφέροντα (για μένα τουλάχιστον) πραγματάκια, food for thought, που ίσως να σε βοηθήσουν, ώστε να δεις μήπως κάποια απ΄αυτά ισχύουν για σένα και να το ψάξεις λιγάκι παραπάνω.

    Typical beliefs and assumptions that fuel worry (Shearer and Gordon, 2006)

    # Intolerance of uncertainty: "If I think about this long enough, I should feel a sense of certainty"

    # Intolerance for discomfort: "If I can just think this through, I won't have to feel this way"

    # Inflated sense of responsibility and culpability: "If bad things happen, it's my fault"

    # Distorted risk assessment/ emotional reasoning: "If it feels likely, it is likely. If it feels dangerous, it is dangerous"

    # Perfectionism- mistakes are unacceptable: "Mistakes mean I wasn't in control and I screwed up"

    # Misconstrued virtue: "Worry shows how deeply I care about my children"

    # Overvaluation of the thought process: "Because I have a thought, it is therefore, an important thought and I must give it my full attention
    and get it settled. I can anticipate and avoid discomfort by worrying"

    # Meta-worry or "worry about worrying" :"I'm making myself sick. I'm going to bring on an early heart attack. I'm out of control. I'm weak. If my faith was stronger,
    I wouldn't worry"

    # Implicit magical beliefs: "Worry prevents bad things from happening. It keeps loved ones safer"

    Δε λέω πως μπορεί να σε αφορούν όλα βέβαια, λολ, απλά ψάξε μήπως κάποια όντως το κάνουν.
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

  3. #3
    ευχαριστω ρειν για την απαντηση, λοιπον μου παει το "Perfectionism- mistakes are unacceptable: "Mistakes mean I wasn't in control and I screwed up"

    πιο συγκεκριμενα για να δωσω ενα παραδειγμα, μου κολλαει συχνα πυκνα η αδερφη του πρωην μου. (πρεπει να ειναι με τη βουλα το πιο μαλακισμενο ατομο που εχω γνωρισει καπως εκτενως στη ζωη μου) εντωμεταξυ εχω χωρισει με δαυτον αποτο 2004, κ αυτην εχω να την δω απο τοτε! αλλα μου εχει μεινει μια εμμονη του τυπου: ημουν ο μαλακας τοτε κ δε μιλαγα, της τα ειπα αρκετα? το καταλαβε οτι δεν την πηγαινα? εντωμεταξυ της τα ειχα πει σε 2 πολυ μικρα αλλα περιεκτικα μνμ στο κινητο της, σε καποια φαση εκ των υστερων, αλλα ακομα το σκεφτομαι.

    τελος παντων θελω καπως να ξεμπλεξω απο αυτο, ας παει κ αυτη στο καλο του.. της φυσης τελος παντων να ησυχασω κ εγω!

    αισθανομαι γελοια που σκεφτομαι κατι που εχει τελειωσει εδω κ 6 χρονια κ ακομα το σκεφτομαι.
    νομιζω ειναι κατι σαν αρρωστημενη τελειομανια. δεν διεκδικησα τα δικαια μου οταν επρεπε γιατι τοτε δεν μπορουσα, κ μετα με τρωει μια ζωη!

    αλλα με επιασε ενας πανικος χθες το βραδυ, λεω θα παω 90 κ ακομα θα την σκεφτομαι την *******?
    Τελευταία επεξεργασία από Lou!; 23-01-2011 στις 13:27

  4. #4
    Senior Member
    Ημ. Εγγραφής
    Aug 2009
    Τοποθεσία
    Terabithia Nova
    Μηνύματα
    3,299
    Ε ενταξει αυτο το τελευταιο ειναι και ολιγον ενοχικο, περα απο τα "ψυχαναγκαστικα απλου" τυπου που λες... Τα τελευταια τα εχω κι εγω - στην καταθλιψη ειναι πιο εντονα και αφορουν γκαφες που μπορει να εκανα και στα 6 μου... Αστεια πραγματα αλλα τοτε δεν μπορω να γελασω!
    "When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
    Because, of all the things in the world, you're only looking for one of them.

    When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
    Because, of all the things in the world, you're bound to find some of them."

  5. #5
    Λου, το έχω παρατηρήσει κι εγώ αυτό το κόλλημά σου, ας το πω έτσι αφού κι εσύ έτσι κάπως το περιγράφεις. Νομίζω πως επιμένεις να εξετάζεις κάτι που έγινε στο παρελθόν, με σημερινά δεδομένα. Θα σε βοηθούσε πιστεύω να σκεφτείς πως δεν είσαι ίδια με τότε, κάποια εργαλεία ψυχολογικά που έχεις τώρα δεν τα είχες τότε ώστε να κάνεις χρήση τους, οπότε κάνεις μία κριτική πάνω σε λάθος βάση. Έχεις εξελιχθεί αλλά δε σου δίνεις το δικαίωμα να αντλήσεις ικανοποίηση από την εξέλιξή σου.
    Αντί να δώσεις μπράβο στον εαυτό σου για τα εργαλεία που δεν είχες και απόκτησες, τον βαράς που δεν τα είχε τότε! Ε, μαθαίνουμε μέσα από τις εμπειρίες μας. Αν επικεντρωθείς στο τι σου ΕΔΩΣΕ η εμπειρία και όχι στο τι σου ΠΗΡΕ, νομίζω θα έχεις τη δυνατότητα αντί να σε τιμωρείς για το παρελθόν να χρησιμοποιήσεις απλά τα μαθήματά του, δίχως να σε δικάζεις για κάτι που δε γίνεται να αλλάξει πια.
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

  6. #6
    ναι, ρειν, τωρα μετα τα νεα δεδομενα που σου εδωσα πεφτεις διανα μεσα 100%. το εχω ρε γμτ κ ειναι πολυ κουραστικο, γιατι ωρες ωρες μου δημιουργει εναν αρκετα ισχυρο ψυχαναγκασμο, του τυπου "πρεπει να της τα πω χαρτι κ καλαμαρι τωρα, τωρα που εμαθα", με 2 μνματακια θα τη γλυτωσει αυτη, που θρονιαστηκε 8 μηνες στο σπιτι μου? κ τον υπολοιπο 1,5 χρονο που τα ειχα με το παιδι αυτο, μετα που αυτη εφυγε απο το σπιτι, όποτε μπορουσε να μας το κρατησει το φαναρι θα το κραταγε! κ ο αδερφουλης της λατρεια της ειχε! ηταν κ αγαμητη (αγάμητη, οχι αγαπητή, λολ) , απορω πως ο πρωην μου δεν μου προτεινε να κανουμε μια τριαδικη αιμομικτικη παρτουζα να γνωρισει κ αυτη το σεξ!

    θα το συζητησω κ με την ψυχ μου, αλλα τα τελευταια χρονια με εχει βασανισει αρκετα. ειδικα οταν ημουν αμερικη κ σε καποια φαση ειχα μπλοκαρει με τα μαθηματα, μου ειχε γινει παρα πολυ δυνατος ψυχαναγκασμος. ειναι λες κ δεν μπορεις να χαλαρωσεις. αν κανω πραγματα εχει καλως, αλλα αν δεν κανω θα εμφανιστει ενα τετοιου τυπου περιστατικο!

    τεσπα θα προσπαθησω να αρχισω να το βλεπω αλλιως!!!

    επισης ρεπ ποιντ για το απο πανω μνμ! (αφου δεν μπορω να τα δινω αλλιως, τα δινω ετσι!)
    Τελευταία επεξεργασία από Lou!; 23-01-2011 στις 13:38

  7. #7
    Senior Member
    Ημ. Εγγραφής
    Dec 2010
    Τοποθεσία
    Αθηνα
    Μηνύματα
    238
    ....Mαλλον κ γω ειμαι αρκετα ενοχικη, κ πολλες φορες για ηλιθια πραγματα ,που δεν θα πρεπε να τα σκεφτομαι παραπανω απο... μια στιγμη!
    - Πριν 3 μερες μπηκαν μεσα στο λεοφορειο καποιοι ελεγκτες για τσεκ εισητηριων. Ελεγξαν το εισητηριο μου αλλα ξεχασαν να μου το τρυπησουν... Εγω παρ ολ αυτα νευριασα που τους ειδα γιατι σκεφτηκα μεσα μου " δεν φτανει που μας εχετε πεθανει στις απεργιες κ εχουμε χρεωθει στα ταξι, εχετε κ το θρασος αυτες τις λιγες ωρες που δουλευτε να σας χτυπαμε κ εισητηριο..."... Κ απο αντιδραση, βγαινοντας εδωσα το εισητηριο μου σε μια Φιλιππινεζα που μολις εμπαινε... Πολυ φοβαμαι ομως οτι με ειδανε γιατι βρισκονταν ακομα μεσα... Και αν την πληρωσε η κοπελα?????????????-
    ....Ακομα το σκεφτομαι... Πολυ ομως...

    Εκει που ηθελα να καταληξω ειναι ειναι οτι η απαντηση της ραιν μου αρεσε παρα πολυ κ ισως να βοηθησει κ σενα.
    Σε ενα θεμα που ειχα ξεκινησει εγω παλαιοτερα, μου ειχαν γραψει εδω οι φιλοι ενα φαρμακο που ισως βοηθησει κ σενα, αλλα θα εχεις προβλημα να το βρεις τωρα με τις απεργιες των φαρμακειων...
    Λεγεται starxidiamol.......... Αρχισε παιρνοντας ενα την ημερα κ βλεπουμε!!!!
    ...να βαλω τα μεταξωτα κ να φυσαει, στα εργοστασια μπροστα κ στα σκουπιδια πλαι..............

  8. #8
    Χαχααα, ωραίο το φάρμακο αυτό!:D
    Λου-κούμι, ο θυμός ίσως να μην είναι απλά για το θρόνιασμα πάντως. Ίσως μέσα σου να τη θεωρείς υπαίτια για το χωρισμό, ίσως ηθικό αυτουργό του, άρα να της φορτώνεις την ευθύνη για την κατάληξη της σχέσης σου? Ίσως να είναι ξεστρατημένος πόνος ο θυμός, είχες την ευκαιρία να βιώσεις τον πόνο τότε, τα στάδια τα πέρασες όλα, ή κάποια τα "πήδηξες" ?
    I mean, why don't you just let go???
    Εσύ δεν την αφήνεις να βγει από τη ζωή σου, εσύ την κουβαλάς μέσα στο παρόν σου, δίνοντάς της τη δύναμη να στο επηρεάζει. Έναν άνθρωπο που έχεις να δεις τόσα χρόνια πια, που δεν είναι πλέον κομμάτι του παρόντος σου, του σήμερα, του δίνεις την ευκαιρία να σου κρατάει ένα μέρος σου ακινητοποιημένο στο παρελθόν. Σε γυρνάς εσύ στο παρελθόν, δε σε γυρνάει εκείνη. Πέρασε, γάμησέ το! ΑΣΤΟ! Ελευθερώσου. Και αυτό που λες, να εκφράσεις τώρα το θυμό σου, μετά από τόσο καιρό, για σκέψου το, έχω να δω ένα άτομο κάποια χρόνια, και μία μέρα των ημερών του τα χώνω για κάτι που μπορεί να έχει ήδη ξεχάσει. Δικό του είναι το θέμα ή δικό μου?

    Μου θύμισε μία ιστορία που είχα διαβάσει, μία παραβολή, για δες εδώ:
    Δύο μοναχοί βάδιζαν πηγαίνοντας στον προορισμό τους. Συναντάνε μία γυναίκα που δεν μπορούσε να περάσει ένα ρυάκι. Ο ένας μοναχός αποφάσισε να τη βοηθήσει, την σηκώνει και την περνάει απέναντι. Συνέχισαν το δρόμο τους οι δύο μοναχοί. Κάποια στιγμή κάθισαν να ξαποστάσουν και να φάνε και κατιτίς.
    Εκνευρισμένος ο νέος λέει στο γεροντότερο: δάσκαλε, η θρησκεία μας απαγορεύει την επαφή με θηλυκά, εσύ γιατί τη σήκωσες εκείνη τη γυναίκα και την πήγες απέναντι? Γιατί πήγες ενάντια στο νόμο, γιατί δεν την άφησες να περάσει μονάχη της;
    O γέροντας τον κοιτάει ξαφνιασμένος και του λέει: Eγώ την άφησα στην απέναντι όχθη, εσύ γιατί την κουβαλάς ακόμη?



    (σε ελεύθερη απόδοση, λολ)
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

  9. #9
    Senior Member
    Ημ. Εγγραφής
    Jul 2007
    Μηνύματα
    3,623
    Παράθεση Αρχικά καταχωρημένο από RainAndWind Εμφάνιση Μηνύματος
    Λου, το έχω παρατηρήσει κι εγώ αυτό το κόλλημά σου, ας το πω έτσι αφού κι εσύ έτσι κάπως το περιγράφεις. Νομίζω πως επιμένεις να εξετάζεις κάτι που έγινε στο παρελθόν, με σημερινά δεδομένα. Θα σε βοηθούσε πιστεύω να σκεφτείς πως δεν είσαι ίδια με τότε, κάποια εργαλεία ψυχολογικά που έχεις τώρα δεν τα είχες τότε ώστε να κάνεις χρήση τους, οπότε κάνεις μία κριτική πάνω σε λάθος βάση. Έχεις εξελιχθεί αλλά δε σου δίνεις το δικαίωμα να αντλήσεις ικανοποίηση από την εξέλιξή σου.
    Αντί να δώσεις μπράβο στον εαυτό σου για τα εργαλεία που δεν είχες και απόκτησες, τον βαράς που δεν τα είχε τότε! Ε, μαθαίνουμε μέσα από τις εμπειρίες μας. Αν επικεντρωθείς στο τι σου ΕΔΩΣΕ η εμπειρία και όχι στο τι σου ΠΗΡΕ, νομίζω θα έχεις τη δυνατότητα αντί να σε τιμωρείς για το παρελθόν να χρησιμοποιήσεις απλά τα μαθήματά του, δίχως να σε δικάζεις για κάτι που δε γίνεται να αλλάξει πια.


    Rain is right. Απλά υπάρχει αυτός ο ιδεο-μηρυκασμός (σουπερ λέξη ε? Την άκουσα να την λέει ένας ψυχίατρος τις προάλλες και από τότε την χρησιμοποιώ συνέχεια. Έπαθα ιδεοψυχαναγκασμό με τον ιδεομηρυκασμό λολ) μάλλον σαν "συνήθεια" από τα παλιά. Και επειδή αυτές οι εμπειρίες και σκέψεις ήταν έντονες, ένα stimulus είναι αρκετό για να ξυπνήσει μια αλυσίδα από σχετικές αρνητικές σκέψεις/συναισθήματα (και να σε κάνει να κολλάς και να ιδεομηρυκάζεις)



    Κατ αρχάς μην δίνεις "τροφή" σε αυτή την αλυσίδα σκέψεων. Κάνει μια αυτο-ρύθμιση. Με το που βλέπεις ότι πάς να κολλήσεις προσπάθησε να το διακόψεις εκεί στην αρχή. Γιατί όσο πιο πολύ το σκέφτεσαι κάτι τόσο και πιο εύκολα "ξανα-ξυπνάει". Μετά ακολούθησε τις συμβουλές της ρειν. Είναι ίσως και η περίοδος που περνάς. Αν είμαστε σε κάπως περίεργη κατάσταση (π.χ. άστατη διάθεση) είναι πιο πιθανό να θυμόμαστε και να κολλάμε στα αρνητικά παρά στα θετικά. Προσπάθησε να ασχοληθείς με κάτι δημιουργικό ;)

  10. #10
    ρειν εχεις δικιο, τωρα αντε να το δεχτω αυτο, αλλα καπως ετσι ειναι. ναι, μπορει να εχω κ θυμο γιατι μας γαμησε τη σχεση, βεβαια εγω σηκωθηκα κ τον παρατησα καποια στιγμη, αφου γνωρισα καποιον αλλο που μου γυαλισε (δλδ τον δευτερο πρωην) , κ λεω ας το σχολασω να ρισκαρω, αλλα δεν τον χωρισα την επομενη που πεθανε ο πατερας του. ο πατερας του πεθανε στους 2 μηνες που τα ειχαμε, συγκατοικησα με το ζωον στους 3 μηνες που τα ειχαμε, κ τον χωρισα μετα απο 2,5 χρονια.

    ωραιο το παραδειγμα με τους μοναχους! :)

  11. #11
    ωπ πετραν τωρα ειδα το μνμ! ευχαριστω κ σενα! χαχα, γελασα με το ιδεομυρικασμος, νομιζω οτι η λεξη αυτη παει γαντι στο φαινομενο!
    σ αυτο ειμαι expert!!! ενταξει θα προσπαθησω να μην τα σκεφτομαι αυτα πια!

  12. #12
    Senior Member
    Ημ. Εγγραφής
    Sep 2006
    Τοποθεσία
    home which home
    Μηνύματα
    2,326
    Με το που αρχισεις να σκεφτεσαι κατι αρνητικο το κοβεις και ανταυτου κανεις θετικες σκεψεις. Η μονη λυση που υπαρχει. Γιατι ειναι σαν τον κηπο αμα αφηνεις να ξεφυτρωνουν τα ζιζανια και τα βατα θα πνιξουν τα λουλουδια και οτι καλο υπαρχει.

  13. #13
    αχ βρε λου..
    το ειχα και εγω αυτο το πραγμα..μιλαμε μπορουσα να μην κοιμηθω ολο το βραδυ και να σκεφτομαι"γιατι δεν ειπα αυτο γιατι δεν εκανα εκεινο με περναει για μαλακα,μπλα μπλα μπλα"
    να σου πω τι καταλαβα..
    ειχα πολυ θυμο..και για το ατομο αυτο και ακομα περισσοτερο για εμενα που ενιωθα λιγοτερο εξυπνη,λιγοτερο ικανη γενικως λιγοτερη..
    εν τελει αποφασισα οτι ναι σε εκεινη τη φαση ο αλλος ηταν σε καλυτερη φαση απο μενα και ετσι με γ@$#$!!γιατι ω ναι υπαρχουν πολλοι που γουσταρουν να το κανουν!!
    Καλα δεν θα πεθανω αν δεν υπηρξα καλυτερη..υπαρχουν τοσοι που και τωρα που υποτιθεται οτι ειμαι πιο συνηδειτοποιημενη,ειναι καλυτεροι μου!!χαχαχαχ σιγα την ηττα!!
    αποφασισα να ασχοληθω με εμενα και οχι λοιπον με το ποσο με ξεπερνουν οι αλλοι!!
    Σε φιλω..
    :cool:Προσπαθω να κρατω την ψυχη μου καθαρη..

  14. #14
    Senior Member
    Ημ. Εγγραφής
    Sep 2008
    Μηνύματα
    2,082
    Παράθεση Αρχικά καταχωρημένο από carrie Εμφάνιση Μηνύματος
    Με το που αρχισεις να σκεφτεσαι κατι αρνητικο το κοβεις και ανταυτου κανεις θετικες σκεψεις. Η μονη λυση που υπαρχει. Γιατι ειναι σαν τον κηπο αμα αφηνεις να ξεφυτρωνουν τα ζιζανια και τα βατα θα πνιξουν τα λουλουδια και οτι καλο υπαρχει.
    αυτό ακριβώς κάνω κι εγώ όταν μου έρχονται αρνητικές σκέψεις (ουκ ολίγες φορές). και εκλογίκευση, δηλάδη σκέφτομαι "οκ, τώρα αυτή η σκέψη τι σου προσφέρει? πέρα από το να σε κάνει να νιώσεις σκατά?" τις περισσότερες φορές πιάνει και αισθάνομαι καλύτερα αμέσως.

  15. #15
    Senior Member
    Ημ. Εγγραφής
    Jan 2011
    Τοποθεσία
    Greece
    Μηνύματα
    315
    Lou! η μεγαλύτερη φυλακή ειναι ο θυμός. Όταν τον διώξουμε , τότε είμαστε πραγματικά ελεύθεροι.

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια Θέματα

  1. ΙΔΨ και έμμονες ιδέες
    Από begonia στο forum Ψυχαναγκασμοί - Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή
    Μηνύματα: 29
    Τελευταίο μήνυμα: 29-04-2011, 11:04
  2. abilify για εμμονες ιδεες???
    Από afrula στο forum Ψυχαναγκασμοί - Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή
    Μηνύματα: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 20-03-2010, 21:55
  3. εμμονες ιδεες !!!Ελεος
    Από afrula στο forum Ψυχαναγκασμοί - Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή
    Μηνύματα: 50
    Τελευταίο μήνυμα: 10-03-2010, 01:05
  4. Έμμονες ιδέες
    Από Georgz στο forum Ψυχαναγκασμοί - Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή
    Μηνύματα: 18
    Τελευταίο μήνυμα: 11-04-2009, 12:57
  5. ΕΜΜΟΝΕΣ ΙΔΕΕΣ
    Από Μαριάννα στο forum Σεξουαλικότητα, παρεκκλίσεις, σεξουαλική ταυτότητα
    Μηνύματα: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 19-10-2006, 00:54

Δικαιώματα Δημοσίευσης

  • Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δε μπορείτε να δημοσιεύετε απαντήσεις
  • Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε επισυναπτόμενα αρχεία
  • Δε μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • BB code είναι σε λειτουργία
  • Smilies είναι εκτός λειτουργίας
  • [IMG] κώδικας είναι εκτός λειτουργίας
  • [VIDEO] code is εκτός λειτουργίας
  • HTML Κώδικας είναι εκτός λειτουργίας