Results 46 to 60 of 82
Thread: ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΥΠΟΦΕΡΩ?
-
31-03-2011, 09:18 #46
Σου γράφω μια μέθοδο που δοκίμασα για αντιμετώπιση διαστρεβλωμενων σκεψεων, την έστειλα και σ΄ αλλους εδώ, τη δοκίμασα σε μενα και ειδα ότι δουλεύει:
Α) Αναγνώριση της διαστρεβλωμένης σκέψης, σα να σαι παρατηρητής της σκέψης σου, του εαυτού σου (να βλέπεις τη σκέψη που έρχεται όπως κάποιο τρίτο που πλησιαζει και τον αναγνωρίζεις ως τέτοιο).
Β) Κατανόηση ότι η σκέψη που έρχεται ή βρίσκεται σε εξέλιξη δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα, είναι φανταστική, είναι κάτι το παράλογο, κάτι που υπάρχει μόνο μέσα στο κεφάλι. Η κατανόηση είναι σαν ένα άλλο μέρος του νου σου να κάνει αυτήν τη διαπίστωση.
Γ) Απόκρουση αφού έκανες το Α και Β. Σα να της λες σταμάτα, φύγε. Τη σταματάς. Σα να αποκρούεις και διώχνεις τον τρίτο.
Δ) Να βάλεις στη θέση της (δηλαδή να ξεκινήσεις να σκέφτεσαι) κάποια άλλη σκέψη ευχάριστη, ένα ευχάριστο γεγονός, ένα στόχο κλπ, να φύγεις απ εκεί που βρίσκεσαι ή να κάνεις κάτι άλλο.
Κάπως έτσι.....
Το παν είναι να κατανοήσεις ότι αυτά τα διαστρεβλωμένα δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα και σε στερούν από τις αληθινές χαρές της.
Συμφωνώ μαζί σου ότι θελει πολλή προσπάθεια, δεν είναι και τόσο ευκολο. Τα δυσκολα όμως επιτυγχάνονται μόνο με πολλή προσπάθεια, ΄λίγο παραπάνω καθε φορά, αυτοματα κι αποτομα απ τη μια στιγμη στην άλλη δεν αλλάζει τίποτα, άμα το βαλεις σα στόχο μικρες μικρες βελτιώσεις μεχρι να ρθει το καλύτερο.γιάννης
- 31-03-2011, 12:04 #47
το χω προσπαθησει αλλα πολλες φορες μετα σκεφτομαι ''και αν τελικα δεν ειναι διαστρεβλωμενη ιδεα? εαν τελικα ισχυει?''
I m a Good Person With Bad Attitude
31-03-2011, 12:56 #48
Πρωτα να μαθεις να ξεχωρίζεις το λογικό από το παράλογο, το πραγματικό από το φανταστικό, αυτό που χει γινει στο παρελθόν και τελείωσε πχ το να πλάθω με το νου μου επεισόδια ότι έρχονται να μου κανουν κακό ή να φαντάζουμε ότι καποιος με κτυπά ή με προσβαλλει ενώ στο χορο και χρονο που βρισκομαι δεν βρισκεται αυτός ούτε συμβαίνει κάτι τετοιο ή το να αναμοχλευω γεγονότα του παρελθόντος, δηλαδή να τα ξαναζώ στο κεφάλι μου και να προσθετω σ’ αυτά κι άλλα φανταστικά γεγονότα, για κατι που ήδη τελείωσε ή το να χαρακτηρίζω αποτυχημένο τον εαυτό μου επειδή έκανα ένα λάθος. Τετοιες είναι οι διαστρεβλωμενες σκεψεις.
Τη μεθοδο που σου γραφω τη δοκίμασα, εβαλα θεληση να τα καταφερω, και δούλεψε.γιάννης
31-03-2011, 13:34 #49
αμα ομως ειχε να κανει με ενα συγκεκριμενο ατομο θα ηταν ευκολο γιατι κατι θα χαμε κανει με δαυτο,.....το θεμα ειναι οι συγκοιριες που βλεπεις γυρω απο αυτο το θεμα.........πχ ρωταω κατι καποιον, μ απανταει κ εγω κατι βλεπω στο προσωπο και τις κινησεις του και υποψιαζομαι πως μ λεει ψεματα η πως μου την εχει στημενη. μπορει και να ισχυει!!!!!που το ξερω εγω?
31-03-2011, 20:01 #50
Σε καταλαβιανω.....έχεις πάθει αρκετά στη ζωή σου, σου χουν συμπεριφερθεί πολύ απαίσια και εχεις πληγωθεί. Γι αυτό τους βλεπεις τόσο καχύποπτα, προστατευεις μ αυτό τον τροπο τον εαυτό σου να μην ξανασυμβούν αυτά που σε πληγωσαν. Να μη δινεις εμπιστοσύνη ουτε να ξανοιγεσαι σε καποιον χωρίς να τον ξερεις καλά, χωρίς να σου χει δημιουργηθει εμπιστοσυνη για το ατομο αυτό. και μαθε να τους αντιμετωπιζεις, να δινεις εκει να καταλαβαίνουν ότι δεν μπορουν να σε ξεγελασουν και ότι δεν ανέχεσαι.
γιάννης
01-04-2011, 13:40 #51
ναι γιατι αμα το κανουν θα τους γ@#$σω
02-04-2011, 18:31 #52
" I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."
04-04-2011, 08:14 #53
Αποτελεσματική είναι αλλά είναι και δύσκολη στην εφαρμογή, θέλει προσπάθεια. Είναι να μην αφήνεις τη σκέψη να σε παρασύρει. Όταν η σκέψη ξεκινά να σε παρασύρει φέρνε στο νου σου τη μέθοδο και προσπάθα εκεί να την εφαρμόζεις.
Επίσης μπορείς να μειώσεις την ένταση των αρνητικών σκέψεων με το να βαζεις στη σκέψη σου θετικές εμπειρίες, δηλαδή να φερνεις στο νου σου και να το κανεις όσο ζωντανό μπορείς ευχάριστες αναμνήσεις ή επιτυχίες από τη ζωή σου, οτιδήποτε θεωρείς ως επιτυχία καθώς και με το να αυξήσεις στην καθημερινότητα σου, με το να προκαλέσεις γεγονότα που θα σου δημιουργήσουν ευχάριστη σκέψη ή ικανοποίηση για κάτι πχ να πετύχεις κάτι σε ένα χόμπι, να κάνεις κατι που λόγω φοβίας ανέβαλλες, να μην ανεχθείς κακή συμπεριφορά καποιου, να διεκδικήσεις κάτι που σου ανήκει, να ζήσεις όμορφες στιγμές κοντά σε φίλους. Αυτά γεμίζουν τη σκέψη σου με θετικές εμπειρίες και συναισθήματα. Ετσι αντισταθμίζονται οι αρνητικές σκέψεις, λειτουργεί σαν αντίβαρο σ’ αυτές, χωρίς να το καταλάβεις βρίσκεσαι στο τελος με περισσότερη θετική παρά αρνητική σκέψη.
Είναι ο συνδυασμός των δυο.γιάννης
04-04-2011, 08:17 #54
05-04-2011, 10:37 #55
Ναι αυτο το κανω και εγω, προσπαθω να καταλαβω από το προσωπο αν μου λεει αληθεια ή οχι, βλεπω διαφορα και πλαθω σεναρια και παντα μα παντα χαλιεμαι, φοβαμαι οτι κατι συμβαινει και δεν το ξερω, οτι ολα οσα υποψιαζομαι ειναι αληθεια....από την αλλη προσπαθω να σκεφτομαι λογικα οταν πια "ηρεμω" οτι θα μπορουσε αυτο που ειδα να σημαινει οτιδηποτε...οτι ειναι παραλογο και απίθανο αυτο που σκεφτηκα...οτι δεν μπορει να ειναι καποιος τοσο διπροσωπος, μ@λ#κ#ς, ψευτης, υποκριτης για να με κοροιδευει τοσο επιδεξια που δεν εχω τπτ απτό μονο τις σκεψεις μου και καποιες συμπτωσεις (ή τουλάχιστον για μενα φαίνονται ετσι)...και αν οντως ειναι ετσι ο τυπος του και 10 χρονια τωρα δεν τον καταλαβα τοτε καλο θα μου κανει να μαθω οτι ειναι να μαθω και να ξεκαθαρισει η κατασταση....Αλλα...οταν με ακουει οταν λεω τις παρανοιες μου χωρις να θυμωνει, οταν με καθυσυχαζει, οταν με αγγαλιαζει και με φιλα...σκεφτομαι οτι αποκλειεται να συμβαίνουν ολα αυτα που φανταζομαι και ΟΛΑ ειναι η καταραμενη ιδεοληψια μου....
05-04-2011, 11:38 #56
μπορει να μην ειναι ιδεοληψια μας το χεις σκεφτει ποτε! μερικες φορες μ περναει απ το μυαλο οτι ολοι οι αλλοι ειναι τρελλοι κ οτι εγω ειμαι νορμαλ. κ αν εμεις ειμαστε οι νορμαλ και οι υπολοιποι ειναι βλαμμενοι και μας εχουν περασει το μνμ οτι φταιμε εμεις?
05-04-2011, 12:01 #57
Όταν δεν εμπιστεύεσαι τους άλλους ή η σταση σου απέναντι τους είναι συγκρατημένη, όπως με το να φοβάσαι μήπως σε βλαψουν, αυτά δεν είναι ιδεοληψία. Είναι αποτέλεσμα στο σήμερα τραυματικών βιωμάτων ή κακής στάσης τους απέναντι μας. Η παραμικρή συμπεριφορά τους φέρνει αυτόματα στο νου παρόμοιες συμπεριφορές στο παρελθόν οι οποίες αποτελεσαν την αρχή ενός τραυματικού περιστατικού, γι αυτό και είμαστε επιφυλακτικοί απέναντι τους ή νοιώθουμε να κρατάμε άμυνα ή ναμαστε έτοιμοι να επιτεθούμε.
Νορμάλ σήμερα σημαίνει να ακολουθείς το πλήθος, αν δεν κάνεις ή δεν πιστευεις αυτά που κανει και αποδέχεται το πλήθος τότε είσαι τρελλός ή αντικοινωνικός ή περιθωριακός. Μη ξεχνάς ότι πολλοί που μειναν στην ιστορία κάποτε τους ονόμαζαν τρελλούς.
Σημασία έχει να σαι παντα ο εαυτός σου, να κάνεις αυτό που νοιώθεις και καθόλου να μη σε απασχολεί τι θα πουν οι άλλοι. Επίσης να προσπαθήσεις να αποκτήσεις την εμπειρία να διακρίνεις τις προθέσεις των άλλων μεσα από τη συμπεριφορά τους, παρά το ότι δεν είναι και τόσο εύκολο αυτό, όσο περισσότερο μπορέσεις. Τουλάχιστο μάθε να σαι επιφυλακτική και να μη ξανοίγεσαι αν δε δεις ξεκάθαρα τις προθέσεις τους, και να σαι και ανα πάσα στιγμή έτοιμη να αμυνθείς.γιάννης
05-04-2011, 12:04 #58
O εαυτος μου ισως ειναι κατι που για αλλους δεν θεωρειται νορμαλ ομως. γιατι να μουν βαζουν ταμπελα.
05-04-2011, 12:53 #59
05-04-2011, 13:31 #60
ναι επειδη εγω δεν ειμαι προβατο και ''υποδειγμα'' γυναικας με χαρακτηρα που αρμοζει σε ενα κλισε που εχουν φτιαξει γυρω απο το φυλλο μου! εγω αμα φερομαι σαν αντρας ειμαι η π@#$να και η σκυλα, η ψυλομητα και η κρυοκωλη σε περιπτωση που το παιξω δυσκολη.
ο,τι και να κανει μια γυναικα ειναι καταδικασμενη. ειναι η μοιρα της. εγω δεν το αποδεχομαι και ποτε δεν θα το κανω. δεν κανω η φερομαι ''καπως'' για να δειξω κατι η επιτηδες, ετσι μου βγαινει. και τυχαια εντελως συμβαινει να μαι διαφορετικη. σκεφτομαι αλλιως, λειτουργω αλλιως, ντυνομαι αλλιως, μιλαω και βριζω, τα λεω ωμα, το πεος δεν ειναι πεος αλλα πο@#τσα..........ετσι ειμαι ετσι πρεπει να ναι ολες!I m a Good Person With Bad Attitude