Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΖΩΗ ΜΑΣ…….
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 29
    Senior Member

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΖΩΗ ΜΑΣ…….

Εάν τελικά υπάρχει ζωή μετά τον θάνατο και αν με κάποιον τρόπο θα είχατε τη δυνατότητα να ζήσετε με νέα κοινωνικο-πολιτική ιδιότητα , ποια θα ήταν αυτή?

Εγώ προσωπικά θα ήθελα να είχα τους απαραίτητους πόρους να διατηρούσα μια μεγάλη φάρμα και να φιλοξενούσα σε αυτήν όλα τα σκυλάκια και τα γατάκια που πετάνε οι άλλοι στο δρόμο επειδή απλώς τα βαρεθήκανε . Η μόνη μου απασχόληση θα ήταν αυτήν, καθώς και η εξάσκηση της ψυχής και του πνεύματός μου με όλα τα βασικά μέσα, μέχρι να αγγίξουν την τελείωση και την απόλυτη γνώση όποια και αν είναι αυτή….

ΕΣΕΙΣ???????

Δεν εχω σκεφτει τι θα ηθελα να κανω αν ειχα αλλη μια ζωη να ζησω..Μου ηρθε ομως τωρα μια σκεψη πανω σε αυτο το θεμα..Κατι που ειχε πει ο Νιτσε σε ενα βιβλιο που διαβασα πριν καιρο..\"Τι θα συνεβαινε αν καποιος δαίμονας σου ελεγε οτι σ\'αυτη τη ζωη-οπως τη ζεις τωρα κι οπως την εχεις ζησει στο παρελθον-πρεπει να τη ζησεις ξανα,αμετρητες φορες; Και χωρις να συμβαινει τιποτα καινουριο; Οπου καθε πονος και καθε χαρα κι ο,τι ηταν αφατα μικρο ή μεγαλο στη ζωη σου,θα επιστρεφει σε σενα,ολα στην ιδια διαδοχη και ακολουθία-ακομα κι αυτος ο ανεμος και τα δεντρα κι ατα αυτα τα γλιστερα βραχια,ακομα και το νεκροταφειο κι ο τρομος,ακομα κι αυτη η γλυκια στιγμη κι εσυ κι εγω,πιασμενοι απ\' το μπρατσο,μουρμουριζοντας αυτα τα λογια;\"

Παρακατω λεει:\"Φαντασου την αιωνια κλεφυδρα της υπαρξης ν\'αναποδογυριζει ξανα και ξανα και ξανα.\"

Με λιγα λογια..ετσι οπως το καταλαβα εγω..μας παρακινουσε να κανουμε τοσο ομορφη τη ζωη μας,ωστε αν υπηρχε περιπτωση η ζωη που εχουμε ζησει και ζουμε τωρα να επαναλαμβανεται ξανα και ξανα να μας ηταν οσο το δυνατον πιο ομορφη και ευχαριστη.
    Οποτε η δικη μου γνωμη..ειναι αντι να ελπιζουμε σε μια αλλη ζωη..που ισως και να υπαρχει οντως..να προσπαθησουμε να κανουμε οσο πιο ομορφο γινεται το περασμα απο αυτη τη ζωη που ζουμε τωρα.
    Ελπιζω να μην βγηκα πολυ εκτος \"θεματος\"..απλα ηθελα να εκφρασω αυτα..με αφορμη το θεμα που εβαλες..Olga_soul :)
    Butterfly

Senior Member
    Όχι Ιφιγένειά μου μή νομίζεις ότι βγήκες εκτός θέματος.....Απλώς δίνεις έμφαση στο τώρα κάτι που ούτε είναι κακό , ούτε άτοπο, μιας και κατά κάποιο τρόπο μπορεί το τώρα που αναφέρεις ότι θες να ζήσεις έντονα, μπορεί χωρίς να το γνωρίζουμε να είναι μια επανάληψη του ΠΡΙΝ και ένα ΤΩΡΑ του ΜΕΤΑ μας......Εξού και ο προβληματισμός που σας έθεσα.....
    Πέρα λοιπόν από την υπαρξιαξή φιλοσοφία του Νίτσε , επαναλαμβάνω ότι απροκατάλυπτα τί πραγματικά θα ήθελες να ήσουν στην επόμενη ζωή σου αν υπάρχει?

Πάνο μου κατανοώ το συλλογισμό σου........Αλλά σε επίπεδο forum επί του παρόντος πάντα και κοινωνικό σε βρίσκω και δραστήριο μιας και μας γεμίζεις με την παρουσία σου το λεπτό όσων αφορά τη φύση του κοινωνικό forum........Δε νομίζεις??????

Παίδες περιμένω και τις επιθυμίες όλων εδώ.......

Member
    ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ, ΑΛΛΑ ΚΙ ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΑ ΔΕ ΘΑ ΠΡΟΜΕΛΕΤΟΥΣΑ!;)

ΩΣΤΟΣΟ, ΕΠΕΙΔΗ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ, ΜΟΥ ΞΥΠΝΟΥΝ ΤΙ ΦΑΝΤΑΣΙΑ..ΚΑΤΙ ΘΑ ΒΡΩ ΝΑ ΠΩ..
    ΧΜ...(ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ)
    ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΗΜΟΥΝ ΣΑΝ ΤΗ ΜΙΚΡΗ ΓΟΡΓΟΝΑ!!
    ΓΛΥΚΙΑ, ΚΑΛΟΣΥΝΑΤΗ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΛΕΠΕΝΙΑ ΟΥΡΑ!! ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ???

ΠΙΣΤΕΥΩ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΥΣ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ..ΑΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΥΤΟ, ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΗΜΟΥΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ

Senior Member
    στην επόμενη ζωή μου θα θελα να ήμουν χορεύτρια ή go-go girl....
    μαρέσει πολύ ο χορός

επίσης θα ήθελα να ήμουν άντρας και να ήμουν μοναχός στον μεσαίωνα

Senior Member
    Εγω θαθελα να μεγαλωνα με τους γονεις μου.

Senior Member
    Εγώ θα ήθελα να μπορούσα να απαντήσω στη ερώτηση της Όλγας ως εξής:

Θα ήθελα να έχω τους ίδιους γονείς, τα ίδια αδέλφια, τις ίδιες ερωτικές σχέσεις, να συναντούσα τους ίδιους ανθρώπους στην ζωή μου, να έκανα την ίδα δουλειά, να έκανα ακριβώς τα ίδια λάθη γιατί διδάχτηκα από αυτά, να μή θέλω δηλαδή να αλλάξω τίποτα από την ζωή μου γιατί είμαι απόλυτα ικανοποημένος απ\'αυτή.

Έτσι θα ήθελα να μπορώ να απαντήσω, αλλά λυπάμαι που δεν το έχω καταφέρει ακόμα.

Έτσι μου είχε πει κάποτε ένας παπούλης 95 χρονών που η ευτυχία έλαμπε στα μάτια του και αισθάνονταν ότι σε λίγες μέρες θα \"έφευγε\":

Μιχάλη, αν ξαναγεννιόμουν θα ήθελα να ξαναζήσω ακριβώς όπως έζησα!

Τότε ένιωσα για πρώτη φορά ότι οι άνθρωποι που ζουν ευτυχισμένα δεν φοβούνται το θάνατο.
    Ο φόβος του θανάτου είναι για αυτούς που δεν αισθάνονται ικανοποιημένοι από την ζωή τους.

Senior Member
    Εγω παντως αν θα ξαναζουσα θα εκανα μια απο τα ιδια.... γιατι ειμαι ανεπιδεκτη μαθησεως και πολυ μ αρεσω... χαχαχα

τεσσα

Senior Member
    Μιχάλη μου κατανοώ τους προβληματισμούς σου, αλλά εγώ δεν στέκομαι στον θάνατο...ο οποίος πολλούς δεν φοβίζει...ανάμεσα σε αυτούς και εμένα.....παρόλο που ούτε πλέω σε πελάγη ευτυχίας , ούτε μπορώ να πω ότι δεν είμαι απόλυτα ικανοποιημένη από την παρούσα μου ζωή .Όλα είναι σχετικά..........
    Απλά και καθαρά πρακτικά στέκομαι στο μετά εφόσων λειτουργικά υπάρχει έστω και σε επίπεδο ψυχής..

Atwa μου καθόλου κακό όνειρο!!!!!!!!

Δανάη μου σε βρίσκω με πολύ ρετρό.....διάθεση....:D

Coma μου θα σε κάλυπτε όντως μοναχός? Μιας και η έντονη ζωή της χορεύτριας είναι αντίθετη........με προβλημάτισες.......

Νάσο μου σου έχουν λείψει οι γονείς σου μικρό μου?

Senior Member
    τεσσα νομίζω έδωσες την καλύτερη απάντηση!

Senior Member
    χα χα ναι Ολγάκι μου είμαι όλο αντιφάσεις το ξέρω :P

φιλάκια

Senior Member
    Originally posted by Μιχάλης
    τεσσα νομίζω έδωσες την καλύτερη απάντηση!
    ετσι νομιζω κι εγω Μιχαλη -που εχεις και ωραιο ονομα- δεν ξερω αν ειναι λογω επαγγελματος η οχι, ουτε αν τελικα τα εχω βρει τοσο καλα με τον εαυτο μου σιγουρα παντως εχει να κανει με οτι δε μετανιωνω για τιποτα και ποτε και συνεχιζω να αγαπω παραφορα την ανθρωπινη \'ρατσα\' το ιδιο εντονα οσο μ αγαπαει κι αυτη.

Junior Member
    στην επόμενη ζωή μου αν υπήρχε θα ήθελα να είμαι πιο δυνατή πιο ψυχρή και πιο αποφασιστική. να μην τα δλινω όλα στους άλλους, και να κοιτάζω περισσότερο εμένα, την ψυχική μου ηρεμία και την ευτυχία μου
    σήμερα πολλοί άνθρωποι είναι εξαρτημένοι από μένα με αποτέλεσμα να ρουφάνε τη ζωή μου και να μην τη ζω όπως θέλω

Senior Member
    Νομιζω athi14 οτι τα περισσοτερα -μην πω ολα- απο τα χαρακτηριστικα που αναφερεις θα μπορουσες να τα βελτιωσεις και στην τωρινη σου ζωη δεν χρειαζεται να περιμενεις την επομενη αν υπαρχει... ετσι κι αλλιως δε γεννιομαστε με χαρακτηριστικα, συναισθηματα, προσωπικοτητα, τα αποκτουμε κατω απο ορισμενες συνθηκες. Αν οι συνθηκες αλλαξουν βελτιωνονται η χειροτερευουν κι αυτα αναλαγα με τις παραμετρους.

πολυ φιλικα
    τεσσα

Junior Member
    τέσα συμφωνώ μαζί σου απλά δεν μπορούν να γίνουν όλα αυτά που θέλω γιατί παίζουν ρόλο κιάλλοι παράγοντες.
    οταν εχεις στην οικογένεια άτομο που να νοσεί ψιχικά θες δεν θες επηρεάζεται η ζωή σου

Page 1 of 2 12 LastLast