SOS προφορικες εξετασεις βοηθεια - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 31 to 45 of 51
    Senior Member
    Quote Originally Posted by ntini View Post
    Κατατόνια έχεις δίκιο στα όσα λές αλλά να ξέρεις πως αν δεν κάνεις αυτά που φοβάσαι δεν πρόκειται να βοηθήσεις τον εαυτό σου.Δηλαδή κάτσε να σου πώ,αν ζαλίζεσαι,αν τρέμεις τι θα γίνει?Θα ενδιαφερθεί κανείς νομίζεις?Κανείς δεν καταλαβαίνει τίποτα ποτέ.Οταν εξετάζεσαι γραπτά έχεις ανάλογα συμπτώματα?
    Τέλος θέλω να σου επισημάνω το εξής.το να πάρεις ηρεμιστικό και να πιείς και μπύρα δεν είναι τόσο καλό.Μην χαλάσεις τον εαυτό σου είναι κρίμα.Είσαι νέο παιδί μην κάνεις τέτοιες χαζομάρες.Οκ αν θες να πάρεις ηρεμιστικό αλλά ποτέ κατανάλωση οινοπνεύματος.επιπλέον ταπεινή μου γνώμη είναι να πάς στο ψυχολόγο που έχουν οι σχολές για να σε βοηθήσει να το ξεπεράσεις.Το Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικότερα η φιλοσοφική έχει 2 για αυτά.
    αν ζαλιστω και τρεμω δε θα μπορω να απαντησω στην ερωτηση(για να μη σου πω οτι ουτε καν που θα τη προσεξω).το μυαλο μου θα ειναι καρφωμενο στις αντιδρασεις των αλλων.και το παραμικρο γελακι να δω θα με κανει να ψαχνω μπαλκονι να πηδηξω. το ξερω γελοιο που το παιρνω τοσο σοβαρα, αλλα δε μπορω να κατευθυνω τις σκεψεις μου εκεινη τη στιγμη. ξερεις ποσες φορες στο μαθημα θελω να ρωτησω κατι και δε μπορω? μια φορα ετυχε και ρωτησα κατι,και αυτο γιατι καθομουν μπροστα και δεν εβλεπα τι ειχα πισω μου, και να φανταστεις ουτε που προσεξα τι μου απαντησε..απο μεσα μου ελεγα "τωρα θα ιδρωσω κτλπ" και ετσι εγινε ιδρωσα, η καρδια μου χτυπαγε λες και θα σπασει,ενιωθα το σβερκο μου βαρυ και τσιμπηματα σε ολο μου το κορμι..ελεος?

Senior Member
    επιπλέον ταπεινή μου γνώμη είναι να πάς στο ψυχολόγο που έχουν οι σχολές για να σε βοηθήσει να το ξεπεράσεις.Το Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικότερα η φιλοσοφική έχει 2 για αυτά.
    σκεψου οτι επειδη ειμαι φοιτητης ψυχολογιας ολοι οι καθηγητες ειναι ψυχολογοι! αλλα και παλι δεν υπαρχει περιπτωση να αναφερω κατι..

Senior Member
    Δεν είναι αυτό απλά συντηρείς μια κατάσταση.Και εγώ συγνώμη αν γίνομαι εριστική αλλά έχασα 1,5 χρόνο απο τη σχολή εξαιτίας των κρίσεων πανικού.Έλεγα,τώρα θα λιποθυμήσω,τώρα θα λιποθυμήσω.Βέβαια δεν μου συναίβει ποτέ.Για αυτό σου λέω πως απλά είναι συμπτώματα δεν οδηγούν σε κάτι χειρότερο.Τι τμήμα είσαι αν επιτρέπεται?Αν μπορείς να πιείς κάτι πιές το γιατι είναι κρίμα να χαθεί τόσος κόπος απο το διάβασμα που έχεις κάνει αλλα προς Θεου μην πίνεις χάπια που είναι για καρδιά και τέτοια.Τώρα είναι πανάκια αλλά μετά απο κάποια χρόνια δεν ξέρεις τι προβληματα μπορούν να σου δημιουργήσουν.Να σου πω και ένα άλλο τιπ που το κάνω εγώ?Πίνω βιταμίνες.Κοίτα δεν θα σου πω ποιές ή τι να πάρεις απλά πήγαινε σε ένα φαρμακείο και ζήτα τους να σου προτείνουν κάποιες καλές για εξεταστική,κούραση και στρες.Σε βοηθούν στη μνήμη,δίνουν ευεξία και καλμάρουν λίγο τον οργανισμό.Οπως και να χει προσπάθησε το.

Banned
    Ρε παιδιά συγνώμη κιόλας είστε με τα καλά σας?Προτείνετε χάπια καρδιάς σε ένα νέο παιδί?Και αν πάθει τίποτα,αν τον πειράξει?Δεν είστε γιατροί για να το κάνετε αυτό.Πήγαινε παιδί μου σε ένα γιατρό να του τα πείς να σου δώσει κάτι εκείνος.Μην κάνεις δοκιμές και μάλιστα μέσα στην εξεταστική.
    δεν του προτεινα τιποτα κοπελια,διαβασε τι εγραψα!νομιζα οτι το παιδι πηγαινε σε γιατρο..μην τρελενεσαι το ιντεραλ το παιρνουν οι φοβικοι,παντα ομως με ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΓΙΑΤΡΟΥ.

Senior Member
    Να σε ρωτήσω.Στο τμήμα Αθηνών είσαι?Αν ναι να σου πώ μια καθηγήτρια του τμήματος που είναι πολύ καλή και μπορεί να σε βοηθήσει.Τέλεια η επιστήμη σου.Την αγαπώ πολύ.Ολα μου τα επιλεγόμενα είναι απο το τμήμα σας.Να νοιώθεις υπερήφανος για όσα κάνεις.

Senior Member
    Δωρα δεν πήγαινε τόσο σε εσενα αυτό.Δεν ξέρω τι είναι αυτό το φάρμακο και πίστεψε με δεν τρελαίνομαι απλά είμαι κατά να παίρνει κάποιος τέτοια φάρμακα χωρίς συνταγη γιατρού.αυτο είπα.

Banned
    δεν θα μιλησω για το φαρμακο,δεν εχει νοημα ετσι και αλλιως και εγω 2-3 φορες το πηρα και μηδαμινη ποσοτητα..δουλεια ψυχολογικη θελει και εκθεση!παντως σε αυτο που λες ντινι εχεις δικιο σε εμας φανταζουν ολα τραγικα αν κομπιασει λιγο η φωνη μας η αν κοκκινισουμε,κανεις αλλος δεν το παρατηρει περα απο εμας!

Senior Member
    Να σε ρωτήσω.Στο τμήμα Αθηνών είσαι?Αν ναι να σου πώ μια καθηγήτρια του τμήματος που είναι πολύ καλή και μπορεί να σε βοηθήσει.Τέλεια η επιστήμη σου.Την αγαπώ πολύ.Ολα μου τα επιλεγόμενα είναι απο το τμήμα σας.Να νοιώθεις υπερήφανος για όσα κάνεις.
    καταρχας δεν ειμαι τοσο παιδι..ειμαι στο checkbox 25 με 30 :P οποτε εχω καθαρα την ευθυνη του εαυτου μου. παντειο ειμαι στο τμημα ψυχολογιας.ναι πες την αν και εχω σκοπο να παω σε ψυχολογο μετα την εξεταστικη. δε παιρνω χαπια.ξερω τι κανω.εχω να παρω xanax 2 μηνες.δε θα παθω κατι αν παρω 1 μονο για αυτο το μαθημα.στα γραπτα δεν εχω προβλημα εννοειται. αλλα στα προφορικα θα λιποθυμησω στανταρ η εστω θα κοπω γιατι δε θα μπορω να σκεφτω.αν θες στειλτη σε u2u

Senior Member
    αυτο είπα και εγώ βρε Δώρα.Πρέπει να προσπαθήσει.γίνεται μια ζωή να τη βγάλεις με μπύρες και χάπια?Ασε που θα κάνεις μπυροκοιλιά.:P
    Κατατόνια κάνεις δεν λιποθύμησε όσο και να φοβόταν οτι θα συμβεί.Να τρώς καλά και όλα θα πάνε καλά και έχεις δίκιο δεν είσαι παιδί,γέρασες:PΑντε βρε μικρό παιδί εκεί.

Senior Member
    κατατονια προσπαθησε να σκεφτεσαι οσο μπορεις οτι δε χρειαζεται να εισαι τελειος σε ο,τι κανεις κ οι καθηγητες σου απλα θα εξετασουν τι γνωσεις εχεις σε ενα μαθημα, δε θα σε περασουν απο κριση δευτερας παρουσιας! πιθανοτατα αυτη η κοινωνικη φοβια να εχει δημιουργηθει λογω τελειομανιας, ομως δε χρειαζεσαι να εισαι τελειος ουτε στους καθηγητες σου, ουτε σε εμας ουτε σε κανεναν!!! αρκει να παρεις απλα τη βαση να περασεις, μην τα θελεις τελεια. χαλαρωσε κ μην πιεζεις τον εαυτο σου για εξωπραγματικους στοχους. ουτε θα σε κρινουν εσενα σαν ανθρωπο οι καθηγητες σου, τη δουλεια τους κανουν κ εχουν τοσους φοιτητες να εξετασουν. μη σκεφτεσαι σα να εισαι το κεντρο του συμπαντος κ της προσοχης των παντων γιατι δε θα εισαι. δεν ξερω αν αυτη η σκεψη θα σε βοηθησει, γιατι αυτα ειναι αυτοματοποιημενα, κατα πασα πιθανοτητα αν ζαλιζεσαι κ παθαινεις κ κρισεις πανικου θα πρεπει να πας σε ψυχολογο μετα την εξεταστικη κ να το δουλεψεις συστηματικα.
    αν σε βοηθαει καποιο χαπι, παρε με προσοχη στη δοση, δεν ειναι κακη ιδεα, αν μιλαμε για μεμονωμενα περιστατικα, οπως πχ εξετασεις προφορικων.

Senior Member
    Katatonia, αφού είσαι φοιτητής ψυχολογίας θα σου προτείνω το εξής: Όταν έρθει η σειρά σου - ανεξάρτητα αν έχεις πάρει κάποιο χαλαρωτικό ή όχι - να αναφέρεις ότι έχεις κοινωνικό άγχος. Όλοι θα καταλάβουν τι είναι αυτό, και πιστεύω θα δείξουν κατανόηση. Μια ιδέα λέω...
    Αν ήσουν σε ένα άλλο ακροατήριο δεν θα στο πρότεινα αλλά σε αυτή την περίπτωση ίσως να είναι διαφορετικά.

Senior Member
    Quote Originally Posted by katatonia View Post
    δε μπορω να το ελεγξω ρε...φαντασου να σου βαλω μια ταραντουλα μες τη μπλουζα σου και να σου πω "μη αγχωνεσαι της εχω αφαιρεσει το δηλητηριο"!! εσυ τοτε δε θα ιδρωσεις, θα τρεμεις κτλπ? μακαρι να μπορουσαμε να νιωθουμε οπως σκεφτομαστε!!
    και ομως, δεν ειναι το ιδιο..!

στην συγκεκριμενη περιπτωση θα ιδρωσω και θα τρεμω αμα φοβαμαι τις αραχνες επειδη θα σκεφτομαι τον πονο του τσιμπηματος.Οποτε μετα την συνιστωσα του δηλητηριου εχουμε την συνιστωσα του πονου. Τωρα αν μου ελεγες οτι η αραχνη δεν ειχε δηλητηριο, δεν ειχε καν δαγκανες και απλα περπαταγε δε θα με ενοιαζε να την ειχα πανω μου.

Πισω στην δικια σου περιπτωση ομως εσυ ομως τι πονο θα σκεφτεσαι?

Ποιο ειναι το χειροτερο που μπορει να σου συμβει? Αφου θα συμβει, οπως λες , δε μπορεις να το αποφυγεις , οπως παλι λες. Τοτε γιατι αγχωνεσαι.? Αγχωνομαστε για πραγματα που μπορει να μην πανε καλα, οχι για αυτα που δε θα πανε καλα σιγουρα. Αυτη ειναι η ολη σου του αγχους, οτι ειναι γεματο αμφιβολιες.!

Εχουμε αγχος για το αν γραψαμε καλα σε ενα διαγωνισμα επειδη μπορει να γραψαμε, μπορει να μην γραψαμε!
    Εχουμε αγχος για το αν θα μας παρουν σε μια δουλεια επειδη μπορει να μας δεχτουν, μπορει ομως να μας αποριψουν!
    Εχουμε αγχος για το μελλον επειδη μπορει να ειναι καλο, μπορει κακο!

Εσυ λοιπον γιατι εχεις αγχος για κατι που εχεις προσδιορισει εξαρχης οτι θα συμβει? Βασικα, για να το παω και ενα βημα παραπερα, αφου πιστευεις οτι θα τα χασεις, τοτε γιατι να πας να δωσεις το μαθημα εξαρχης και να χασεις το πρωινο-μεσσημεριανο σου ετσι?

Senior Member
    Boltseed, δεν έχεις κατανοήσει ότι στην περίπτωση των φοβιών η λογική δεν παίζει σχεδόν καθόλου, ακόμη και αν ο ασθενής γνωρίζει το παράλογο της σκέψης του.

Ίσως να μην είχες κάποια φοβία ποτέ σου για αυτό επιμένεις στην ψυχρή λογική.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Boltseed View Post
    και ομως, δεν ειναι το ιδιο..!

στην συγκεκριμενη περιπτωση θα ιδρωσω και θα τρεμω αμα φοβαμαι τις αραχνες επειδη θα σκεφτομαι τον πονο του τσιμπηματος.Οποτε μετα την συνιστωσα του δηλητηριου εχουμε την συνιστωσα του πονου. Τωρα αν μου ελεγες οτι η αραχνη δεν ειχε δηλητηριο, δεν ειχε καν δαγκανες και απλα περπαταγε δε θα με ενοιαζε να την ειχα πανω μου.

Πισω στην δικια σου περιπτωση ομως εσυ ομως τι πονο θα σκεφτεσαι?

Ποιο ειναι το χειροτερο που μπορει να σου συμβει? Αφου θα συμβει, οπως λες , δε μπορεις να το αποφυγεις , οπως παλι λες. Τοτε γιατι αγχωνεσαι.? Αγχωνομαστε για πραγματα που μπορει να μην πανε καλα, οχι για αυτα που δε θα πανε καλα σιγουρα. Αυτη ειναι η ολη σου του αγχους, οτι ειναι γεματο αμφιβολιες.!

Εχουμε αγχος για το αν γραψαμε καλα σε ενα διαγωνισμα επειδη μπορει να γραψαμε, μπορει να μην γραψαμε!
    Εχουμε αγχος για το αν θα μας παρουν σε μια δουλεια επειδη μπορει να μας δεχτουν, μπορει ομως να μας αποριψουν!
    Εχουμε αγχος για το μελλον επειδη μπορει να ειναι καλο, μπορει κακο!

Εσυ λοιπον γιατι εχεις αγχος για κατι που εχεις προσδιορισει εξαρχης οτι θα συμβει? Βασικα, για να το παω και ενα βημα παραπερα, αφου πιστευεις οτι θα τα χασεις, τοτε γιατι να πας να δωσεις το μαθημα εξαρχης και να χασεις το πρωινο-μεσσημεριανο σου ετσι?
    boltseed δεν ειναι αγχος, αλλα φοβια..ειναι αντανακλαστικο (αντιδραση σε συγκεκριμενο ερεθισμα) δεν ειναι τοσο ευκολο.αν δεις ενα φιδι θα ιδρωσεις.αν δεις μια πιτσα στη διαφημιση θα σου πεσουν τα σαλια.ετσι και εγω δε μπορω να το αποφυγω με τη σκεψη-γινεται αυτοματα σε συγκεκριμενες συνθηκες(ερεθισματα). δε μπορω να στο εξηγησω διαφορετικα..δεν ειναι σαν το απλο αγχος που νιωθουμε ολοι καποιες φορες..ειναι μια ολοκληρη αντιδραση του οργανισμου μου που δεν ελεγχεται με τη σκεψη.αντιθετως παραγει σκεψεις...μακαρι να νιωθαμε αντιστοιχα με αυτα που σκεφτομαστε..φαντασου τι καλα που θα ηταν να λεγαμε "ειναι παραλογο που πειναω, αφου πριν 2 ωρες εφαγα, και να σταματαγαμε να πειναμε!!!"

Από τη δική μου εμπειρία.
    Έχω δώσει και προφορικές εξετάσεις όταν ήμουν στο πανεπιστημιο στην Αθήνα. Κάποια δύσκολα μαθήματα τα είχα περάσει με 8 και 10. Κάποια όμως άλλα εξίσου δύσκολα τα είχα κοπεί με 2 και 3.

Το πρωτο που έχεις να κάνεις είναι μια πολύ καλη προετοιμασία, πολύ καλο διάβασμα. Το διάβασμα που κάνεις να σου λέει μέσα σου «το κατέχω πολύ καλά το μάθημα», όχι διάβασμα σε βαθμό που να έχεις αμφιβόλίες ότι τα ξέρεις σχεδόν καλά ή μέτρια. Διάβασμα που να σου δημιουργεί την πεπόίθηση ότι τα ξέρεις πολύ καλά. Όχι βιαστικό και αγχώδες διάβασμα, άλλα να μένουν κι άλλα να φεύγουν. Βρες την καλήτερη μέθοδο διαβάσματος για σένα.

Αυτό τονώνει την αυτοπεποίθηση και προξενεί λιγότερο άγχος, δημιουργεί αίσθημα βεβαιότητας μέσα σου που είναι αντίδοτο στην αγωνία και στο φόβο. Άμα τα ξέρεις τόσο καλά τότε θα δεις εκεί που θα ανοίγεις το στώμα να μιλήσεις ότι τα λες σαν ποτάμι, με ευφράδεια και ακρίβεια. Σε τέτοιες περιπτώσεις είχα πάρει ψηλούς βαθμούς.
    γιάννης

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast