SOS προφορικες εξετασεις βοηθεια - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 4 FirstFirst ... 234
Results 46 to 51 of 51
    Senior Member
    Μην πάρεις τίποτε. Μην πιεις καν μπύρα. Πήγαινε και βγάλτο πέρα. Μόνο έτσι, ρισκάροντας, κάνεις μακροπρόθεσμα δουλειά. Και αν τα καταφέρεις, ξέρεις πως θα σκέφτεσαι "νά' ναι καλά το xanax, το interal, η μπύρα", δε θα πεις "γεια σου ρε μαγκίτη katatonia, μια χαρά την έβγαλες πέρα τη δοκιμασία σου, ΕΥΓΕ ΡΕ"
    Μπορεί το βραχυπρόθεσμο "κέρδος" να το θεωρείς πιο σπουδαίο από το να κάνεις δουλειά με τη φοβία σου, ωστόσο αυτές είναι για σένα τεράστιες καταπληκτικές ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ για έκθεση και απευαισθητοποίηση και θα τις χάνεις θάβοντας?
    Πέσε στο στίβο και ρίξε μπουνίδια.:P
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Senior Member
    Αν τα πράγματα ήταν τόσο απλά Ρέιν...

Senior Member
    katatonia τελικά τί έγινε?Εδωσες?Καλή δύναμη
    Last edited by ntini; 05-02-2011 at 15:53.

Banned
    katatonia έχω περάσει από αντίστοιχες καταστάσεις και σε καταλαβαίνω. Αναφέρομαι σε έντονη φοβία και όχι σε απλό άγχος.

Δούλεψα αρκετά για να μπορέσω να λειτουργώ με φυσιολογικό άγχος.
    Όσο και να πίστευα ότι οι πρακτικές συμβουλές δεν βοηθούν, η εκλογίκευση της κατάστασης με έβγαλε αρκετές φορές από τη δύσκολη θέση, ιδιαίτερα τις τελευταίες στιγμές πριν από την έκθεση.

Πριν από την εξέταση φέρε στο μυαλό σου τη στιγμή. Φαντάσου την πορεία προς την σχολή, την αναμονή και τη διαδικασία της εξέτασης. Ξέρω ότι σε ανθρώπους με κοινωνική φοβία, κάτι τέτοιο ακούγεται επώδυνο... Μην ανησυχείς, είσαι ασφαλής, πρόκειται μόνο για μια "εικονική" προσομοίωση της κατάστασης και τίποτε άλλο... Επανέλαβε το κάποιες φορές...

Συμφωνώ απόλυτα με τη θέση της rain. Δεν είναι απλά τα όσα αναφέρει, αλλά κάπως έτσι σκέφτηκα πριν μπω στις πρώτες "μάχες". Όντως είναι τεράστιες ευκαιρίες για την επίτευξη μιας οριστικής λύσης. Έχε μαζί σου κάτι για ασφάλεια αλλά θεώρησε το ως την έσχατη επιλογή. Αν καταφέρεις και βγάλεις τη διαδικασία (έστω και λαβωμένος) το κέρδος θα είναι απίστευτο. Προσωπικά, αν έπαιρνα κάτι εκείνες τις στιγμές, θα το θεωρούσα μεγάλη ήττα. Δικό μου θέμα αυτό... δεν είναι κακό να πάρεις ένα χάπι ή να πιεις ένα ποτήρι κονιάκ, απλά έχει να κάνει με το πως το αντιμετωπίζει ο καθένας.

Πες σε όλους ότι έχεις άγχος, στους συμφοιτητές κατά την αναμονή (όπου εκεί είναι το μεγαλύτερο μαρτύριο) αλλά και κατά τη διάρκεια της εξέτασης, βρες μια ευκαιρία και δήλωσε το στους εξεταστές. Αν δουλέψει και λυθείς, τα επόμενα δευτερόλεπτα θα έχουν λιγότερο άγχος από τα προηγούμενα και πάει λέγοντας.

Μια ολοκληρωμένη θεραπεία θα σε βοηθήσει αρκετά για να ξεπεράσεις το "πρόβλημα" μιας και αυτού του είδους οι φοβίες είναι δυνατόν να ξεπεραστούν εύκολα με τη βοήθεια ενός ειδικού...

Θυμήσου ότι πολλές φορές, ο φόβος για τον επερχόμενο φόβο λειτουργεί αποπροσανατολιστικά και είναι μεγαλύτερος από τον "πραγματικό" φόβο...

Θα τα πας καλά...

Banned
    δεν ξερω τι εγινε τελικα με την προφορικη εξεταση αλλα επειδη σε καταλαβαινω απολυτα μα ΑΠΟΛΥΤΑ ψηφιζω ζαναξ.Εμενα μου ειχε γραψει η ψυχιατρος που με παρακολουθουσε εκεινη την περιοδο για να μπορεσω να παρουσιασω την πτυχιακη μου αλλα νομιζω επρεπε κατι πιο δυνατο να παρω..ευτυχως που ηταν μονο η επιτροπη αξιολογησης παρων και οχι συμφοιτητες διαφορετικα δεν θα μπορουσα να αρθρωσω λεξη..ειχα κανει παρουσιασεις εργασιων στη σχολη γιατι ηταν υποχρεωτικες παντα χαλια παρ ολο που τα ηξερα τελεια..μπροστα στη μανα μου εδινα ρεσιταλ στις παρουσιασεις αλλα οταν το ακροατηριο ειναι ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ τοτε δεν ξερω τιποτα δε θυμαμαι τιποτα και θελω να φυγω..αν πηγαινα τωρα σε καποια σχολη και χρειαζοταν να κανω μια παρουσιαση θα ενημερωνα μονο τον καθηγητη/τρια οτι εχω ενα θεματακι για να το χει υποψη της..πιστευω οποιος ειναι ανθρωπος καταλαβαινει...επισης απ ολες τις παρουσιασεις που εχω κανει θυμαμαι οτι τα πρωτα 10 λεπτα ειναι τα πιο δυσκολα μετα αρχιζουν σιγα σιγα να υποχωρουν τα συμπτωματα...αλλα οι ασχετοι δεν ξερουν ωστε να σου δωσουν το χρονο σου να εξοικοιωνεσαι σιγα σιγα με την θεα του ακροατηριου..

Senior Member
    παιδια καλημερα εδωσα το πρωτο και το περασα ))) ειχα παρει xanaχ! αλλα παρολα αυτα ειχα αγχος αρκετο..αλλα ηταν ενα φυσικο αγχος-η φοβια ειχε εξαφανιστει.μπορει η καρδια μου να κοντευε να σπασει και να ειχα ψιλοιδρωσει αλλα τουλαχιστον δεν ειχα τις φοβικες σκεψεις οτι οι αλλοι με κοροιδευουν και ετσι μπορουσα να συγκεντρωθω πανω στην απαντηση.φροντισα βεβαια να δημιουργησω μια οικεια κατασταση αφου μπηκα με φιλους μου μεσα. αντε να δουμε το επομενο τωρα! σε θεμα παρουσιασης παντως δε νομιζω να ειναι αρκετο.

el.gre τα συμπτωματα δε γινεται να διαρκιουν πανω απο 5' καθως ο οργανισμος δεν ειναι σε θεση να αντεξει αυτη τη δραστηριοτητα για παραπανω. ασχετο αν μας φαινεται αιωνας!

Page 4 of 4 FirstFirst ... 234