Results 16 to 30 of 31
Thread: Είμαι ΑμΕΑ
-
04-02-2011, 10:28 #16
Λεω ο,τι μπορω να εκφρασω οταν μου το επιτρεπει αυτο που ειμαι καθε φορα. Μαλλον μου αρεσει η επικοινωνια...και εδω...:)
- 04-02-2011, 10:37 #17
Αν εσύ σε αποδεχτείς, αν εσύ σε συγχωρέσεις, θα το κάνουν και οι γύρω σου. Όσο εσύ δε σε αποδέχεσαι θα τρως ήττες και το συναίσθημά σου θα τριγυρίζει γύρω από την δίψα για αποδοχή και θα ματώνεις σε κάθε απόρριψη. Μάθε να μην βλέπεις σαν απόρριψη τις συμπεριφορές ανθρώπων που η διαφορετικότητα τους τρομάζει, δεν το χρειάζεσαι αυτό που σου κάνει κακό. Πέτα το. Πολέμησε για το δικαίωμά σου να είσαι αυτός που είσαι, και για το δικαίωμά σου να νιώθεις περήφανος για ό,τι είσαι. Η δύναμή τους πάνω σου δεν είναι γιατί αυτοί είναι τέλειοι κι εσύ όχι, η δύναμή τους πάνω σου είναι γιατί θέλεις να σε αποδέχονται φοβικοί, τρομοκρατημένοι άνθρωποι που έχουν σημαία τους την ακεραιότητα δίχως σημασία. Γιατί ακεραιότητα γι αυτούς σημαίνει σώμα δίχως "ψεγάδια", ακεραιότητα γι αυτούς σημαίνει ομοιομορφία στη δικτατορία της παροδικότητας. Το σώμα όλων μας είναι εύθραυστο, τρωτό, όμως κάποιοι δεν το συνειδητοποιούν. Πως μία αρρώστια, ένα ατύχημα, μία άτυχη στιγμή, το λάθος ενός άλλου η δικό τους λάθος, ένα ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ και τόσο δα, θα μπορούσε να σημάνει ξαφνικά τη δική τους μη τελειότητα, τη δική τους αναπηρία.
Δεν είσαι εσύ λιγότερο, είναι αυτοί που έχουν ανάγκη το δικό τους να είναι περισσότερο από το δικό σου."Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
04-02-2011, 10:56 #18
Apla ego!!! Καλημερα σου... το disebled.gr το γνωριζεισ? ειναι ενα καλο μεγαλο φορουμ για ατομα αμεα... εκει θα βρεισ οχι μονο αποδοχη απολυτη αλλα και συμμαχουσ στην προκαταλιψη και τον ρατσισμο που δεχεσαι και ατομα που ισωσ εχουν ψαξει κατα ποσο μπορει κανεισ να σε κανει στην ακρη η οχι τουλαχιστον νομιμα...επειδη εχεισ καποια αναπηρια..
Να ξερεις παντωσ πωσ εμεισ εδω ημαστε μια μικροκοινωνια με μεγαλη αποδοχη και καρδια.. καλωσ σε βρηκαμε..
θα σου πω μονο πωσ σε μια κοινωνια οπωσ ειναι η Ελληνικη οπου υπαρχει προκαταλιψη, ρατσισμοσ και μη αποδοχη τησ απλησ καταθλιψησ ..του πονου..του φανερου πονου βασικα φαντασου ποσο δυσκολο τουσ ειναι να αποδεχτουν μια φανερη αναπηρια η προβλημα.. σαφωσ και ειμαι εντελωσ αντιθεετη με αυτη τουσ την σταση και σου στελνω ολο μου το κουραγιο να εισια δυνατοσ..
και κατι αλλο πολυ καλο για το τελοσ..
ψαχνωμουν να παω να μεινω στην Αυστραλια.. ε παντουυυυ ομωσ ολοι.. ειδικα στο ελληνικο φορουμ patriotaki.com ελεγαν ποσο μεγαλη εντυπωση τουσ εκανε το γεγονοσ οτι παντου , παντου ομωσ και παντα κυκλωφορουσαν ατομα με αναπηριεσ στον δρομο..ολα εκει τα εχουν προβλεψει γαι αυτη την πιο ευαισθητη ομαδα..και η κινηση ειναι εντελωσ ανεμποδιστη,η αποδοχη προσ τουσ αναπηρουσ ειναι πολυ μεγαλη..και ζουν μια πολυ νορμαλ ζωη εκει..
θα μουπεισ τι σου λεω τωρα..να παςσ Αυστραλια?οχι αλλα καλωσ η κακωσ ειναι μια παρηγορη σκεψη το οτι υπαρχει ενασ τοποσ οπου οι ανθρωποι και ειναι και ζουν αλλιωσ...Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...
..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....
..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...
04-02-2011, 11:03 #19
...Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...
..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....
..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...
04-02-2011, 11:17 #20
ναι ατζικουλα μου! πολυ ωραιος ανθρωπος!!!! πολυ ομορφος!
Λεω ο,τι μπορω να εκφρασω οταν μου το επιτρεπει αυτο που ειμαι καθε φορα. Μαλλον μου αρεσει η επικοινωνια...και εδω...:)
04-02-2011, 11:27 #21
μμμμ...νομίζω πως αππόριψη τρώμε όλοι κάποια στιγμή στη ζωή μας, είτε έχουμε κάποιο σωματικο ΄πρόβλημα, είτε όχι.
Θα σταθώ σε κάτι που σου παν παραπάνω, νομίζω η ρειν: αγάπησε τον εαυτό σου για να σ αγαπήσουν οι άλλοι. Οι αναίσθητοι δεν τελειώνουν ποτέ και πάντα θα τους βρίσκεις στο δρόμο σου, οπότε οπλίσου και συνέχισε με πείσμα και δύναμη.
04-02-2011, 17:30 #22
Σας ευχαριστώ όλους για όλες τις απαντήσεις!! Με συγκινήσατε πολύ!! Και ένα ποίημα μου, που έγραψα σήμερα:
Καθρέφτης σαν προσωρινή λύτρωση
Σήμερα κοιτάχτηκα στον καθρέφτη
και είδα πως μπορώ να σε αγαπήσω.
Είχες αχτένιστα μαλλιά
και νυσταγμένα μάτια,
με μαύρους κύκλους από κάτω.
Ήταν όμως μπλε όπως πάντα
και θλιμμένα όπως πρόσφατα.
Με κοιτούσες και ζήταγες βοήθεια,
να βγεις από το τζάμι έξω.
Σκέφτηκα να το σπάσω
να μη σε βλέπω,
μα δεν θα αντέξω
να με βρω στο πάτωμα
κομμένη σε χίλια κομματάκια.
Δεν θα προσφέρει τίποτα
στην θλιβερή σου συντροφιά
η καταστροφή σου,
εαυτέ μου.
Πάμε βόλτα,
μην κάθεσαι στον καθρέφτη
και ραγίζεις.
Μπορεί σε κάποιους να λείπουμε.
Ειρήνη σε εμάς και στους καθρέφτες μας!!
04-02-2011, 19:57 #23
πολυ ομορφο ποιημα ! μπραβο σου απλα εσυ!!! γραφεις ωραια ! δημοσιευσε κι αλλα αν θελεις!!!!
μπορει σε καποιους να λειπουνε!!! τι ομορφο!!!!
04-02-2011, 20:55 #24
we love your wrighting apla _ego !!!Λεω ο,τι μπορω να εκφρασω οταν μου το επιτρεπει αυτο που ειμαι καθε φορα. Μαλλον μου αρεσει η επικοινωνια...και εδω...:)
04-02-2011, 21:41 #25
04-02-2011, 21:43 #26
04-02-2011, 23:56 #27
απλά εγώ, παρευρέθηκα κάποτε σε ένα συνέδριο για άτομα αμεα...
μας πρότειναν κάποια στιγμή να επικοινωνήσουμε με αυτούς τους ανθρώπους με τρόπους που μας υπέδειξαν.
αισθάνθηκα πως τελικά με όλους τους ανθρώπους μπορείς να επικοινώνησεις αρκεί να το θέλεις.
κ πως όλοι είμαστε ίσοι κ δεν διαφέρουμε σε κάτι.
θυμάμαι πως δοκίμασα να συννενοηθώ με έναν άνθρωπο που δν είχε την ακοή του κ δν μπορούσε να μιλήσει.
είπα περισσότερα από αυτά που λέω με ανθρώπους που μιλάω καθημερινά μαζί τους.
δν υπερβάλλω.
το ένιωσα αυτό.
ένιωσα μια ζεστασιά...
να θυμάσαι πως αυτοί οι άνθρωποι έχουν αποδεχτεί τον ευατό τους κ γι΄αυτό μπορούν κ επκοινωνούν με το καθένα.
μπορεί να χρειάζεται να παλεύουν καθημερινά, αλλά ποιος είναι αυτός που δν παλεύει καθημερινά?http://www.mazi.org.gr/
05-02-2011, 02:00 #28
[QUOTE=apla_ego;223840]Σας ευχαριστώ όλους για όλες τις απαντήσεις!! Με συγκινήσατε πολύ!!
05-02-2011, 14:59 #29
05-02-2011, 20:59 #30
χελοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο οου!
ειναι κανεις εδω???
το τοκ τοκ
γκλιν γκλον! γκλιν γκλον!Λεω ο,τι μπορω να εκφρασω οταν μου το επιτρεπει αυτο που ειμαι καθε φορα. Μαλλον μου αρεσει η επικοινωνια...και εδω...:)