ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ..
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 14 of 14
    Junior Member

ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ..

Ειναι η πρωτη φορα που γραφω σε ενα φορουμ....η αληθεια ειναι οτι μεχρι σημερα το πρωι δεν ειχα ποτε σκεφτει το προβλημα αυτοεκτιμησης που εχω...οχι οτι δεν το ηξερα η δεν το εβλεπα,
    επιμελως ομως το απεφευγα...ειμαι 21 χρονων και σπουδαζω...με την σχολη μου δεν εχω προβλημα, δεν χρωσταω μαθηματα και το πιθανοτερο ειναι να την τελειωσω σε ενα χρονο....το θεμα ειναι οτι ενω δεν εχω καποιο συγκεκριμενο προβλημα ουτε με την οικογενεια μου, ουτε οσον αφορα την κοινωνικη μου ζωη..και την ερωτικη μοθ ζωη...μεσα μου ομως αισθανομαι κενο...τιποτα απο αυτα που εχω καταφερει μεχρι τωρα δεν μου δινουν χαρα ουτε μου ανεβαζουν την αυτοπεποιθηση...

Εχω συνειδητοποιησει οτι δεν μου αρεσει ο εαυτος μου.... αισθανομαι ασχημη και χαζη......δεν μπορω να καταλαβω πως ενω οι γυρω μου με θαυμαζουν με θεωρουν εξυπνη και ομορφη εγω να πιστευω ακριβως το αντιθετο.....δεν ξερω τι να κανω...αν πρεπει να παω σε καποιον ειδικο....κι αν παω θα νιωσω καλυτερα?

Senior Member
    http://static.fsport.gr/images/Selfesteem1502.jpg

απαπαπαπαπαπα!

δυσκολο πραμα να μην εχει κανεις αυτοεκτιμηση

μα γιατι δεν αγοραζεις μια???

χαχαχαχαχαχα!

ελα πλακα κανω

καλωσορισες possitive!
    Λεω ο,τι μπορω να εκφρασω οταν μου το επιτρεπει αυτο που ειμαι καθε φορα. Μαλλον μου αρεσει η επικοινωνια...και εδω...:)

Junior Member
    βασικα το κολπο ειναι να μην σε νιαζει τι λεναι οι αλλοι για σενα

Senior Member
    κι αλλο ενα κολπο ειναι να κανεις παρεα με ανθρωπους που εχουν μαθει να λενε και καμαι καλη κουβεντα για τον αλλον
    Λεω ο,τι μπορω να εκφρασω οταν μου το επιτρεπει αυτο που ειμαι καθε φορα. Μαλλον μου αρεσει η επικοινωνια...και εδω...:)

Senior Member
    Quote Originally Posted by researcher View Post
    κι αλλο ενα κολπο ειναι να κανεις παρεα με ανθρωπους που εχουν μαθει να λενε και καμαι καλη κουβεντα για τον αλλον
    και συπληρωνω σ αυτο να μην επαναλαμβανω να μην κανεις παρεα με ανθρωπους που λενε μονο κακες κουβεντες ακομα και αν δεν τις λενε καθαρα αλλα τις υπονοουν!!!!!!

Senior Member
    Quote Originally Posted by ανεμος View Post
    και συπληρωνω σ αυτο να μην επαναλαμβανω να μην κανεις παρεα με ανθρωπους που λενε μονο κακες κουβεντες ακομα και αν δεν τις λενε καθαρα αλλα τις υπονοουν!!!!!!
    αυτο ειναι ακομη πιο χαλια

αρκει να μην ειμαστε παντα πολυ καχυποπτοι και τα βλεπουμε ολα σαν αρνητικα υπονουμενα!

θελει προσοχη!

ωστοσο ναι το μη ξεκαθαρο κακο η κακια ειναι ακομα χειροτερη....

Junior Member
    κατα 99% ολοι σε αντιμετοπιζουνε ορεα αλλα μετα μαθενης ποσο ΣΚΑΤΑ ειναι ολα.... ολα σκατα, δεν ηπαρχει αφτοπεπιθεση υπαρχουν μονο αφτοι που ειναι χοντροπετσοι και αφτοι που εχουν σινεσθηματα....... απλα διαλεγουμε πλεβρες, η δευτερει ποναει πολυ αλλα παντα βαθια μεσα σου νιοθης καλα στην αλη περιπτοση απλα θα γινης ενα ζωο σαν τους περισοτερους χωρις να σε νιαζουν τα σηνεσθιματα των αλλων και απλα θα εισαι ενα κενο πλασμα που νομιζει οτι, το οτι περναει καλα ειναι ολος ο κοσμος.... αλλα κατα την ταπινη μου αποπση, αν διαλεξης το πρωτο θα καταλαβης οταν θα ειναι πια αργα. ( δεν ειναι θεορια αυτο. εχω περασει ιπερβολικα πολα για την ηλικια μου και σου λεο αυτο εκπιρας απο εκει και περα οπος νιοθης εγω αυτο που σε λεω το βιονω και το στιριζω)

Senior Member
    Που ψαχνεις να βρεις την ευτυχια;Τι πιστευεις πως θα σε εκανε ευτυχισμενη;εχεις καποια ιδεα η σου ειναι εντελως αγνωστος ο τροπος που μπορεις να γινεις ευτυχισμενη;
    Οχι δεν χρειαζεσαι ειδικο ουτε ψυχολογο,αυτα που νοιωθεις τα νοιωθουν οι περισσοτεροι ανθρωποι,δεν εισαι ουτε η πρωτη ουτε η τελευταια.
    Πρεπει να δουλεψεις λιγο με τον εαυτο σου ωστοσο,και αυτο ειναι το δυσκολο κομματι,να τον διαβασεις,να δεις τις πραγματικες του αναγκες και οχι αυτα που πιστευεις πως χρειαζεσαι η αυτα που σου λενε οι αλλοι πως θα σε κανουν χαρουμενη.

Ασχετο με το θεμα,καλως ηρθες νιονιο,και μια που ηρθες θα ηταν καλο για ολους μας να ανοιξεις ενα λεξικο βρε παιδακι μου,εχουμε τοσο ομορφη γλωσσα απλα ειναι λιγο δυσκολη στην ορθογραφια της αλλα αξιζει μια προσπαθεια να την αποκρυπτογραφησεις,ετσι δεν ειναι;

Καταρχάς, παρόλο που δεν είναι το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή, θα πρέπει να σε κάνει να νιώθεις περήφανη για τον εαυτό σου το γεγονός ότι στη σχολή σου τα πας μια χαρά και δεν έχεις μείνει πίσω. Έχεις σκεφτεί μήπως πως αυτό το κενό το νιώθεις γιατί ακόμη δεν έχεις ασχοληθεί με κάτι που να αγαπάς πραγματικά;

Λες πως οι γύρω σου σε θεωρούν έξυπνη,όμορφη.Για να σου το λένε σημαίνει πως είσαι.Ή τουλάχιστον,το λιγότερο,ότι σίγουρα δεν είσαι άσχημη και χαζή,όπως πιστεύεις. Η εντύπωση που έχεις για τον εαυτό σου ίσως να πηγάζει από αυτό που σου είπα παραπάνω. Ίσως ένας ειδικός να σε βοηθήσει να βρεις το δρόμο σου, να βρεις αυτό που θα σου δώσει φτερά,αυτό που θα γεμίσει το κενό που νιώθεις.Προσπάθησε όμως και χωρίς ειδικό,αν το σκεφτείς μόνη σου μπορεί να βρεις την άκρη.Το ότι είσαι φοιτήτρια,και μάλιστα από τις καλές που δεν χρωστάνε μαθήματα σημαίνει πως ίσως έχεις χρόνο να "ψαχτείς" όσον αφορά κάποιες ασχολίες και κάποια να σε "γεμίσει".Μην πελαγώνεις και μην σκέφτεσαι αρνητικά.Think possitive καλή μου possitive.Και νομίζω πως αυτό που ισχύει δεν είναι το ότι δε σου αρέσει ο εαυτός σου,απλά ίσως να μην ξέρεις και τόσο καλά όλες τις πτυχές του...μπορεί ακόμη και κάποια από αυτές να σου είναι άγνωστη.

Junior Member

Έχω σε μεγάλο βαθμό.χαμηλά τον εαυτό μου :/

Καλησπέρα,με λένε Δημοσθένη είμαι 16 χρόνων και μ.αρέσει πολύ να παίζω βόλεϊ επίσης έχω σε μεγάλο βαθμό χαμηλή αυτοεκτίμηση χρειάζομαι λίγη βοήθεια σχετικα με αυτό το θέμα Γιατί ειλικρινά δεν ξέρω τι θα κάνω με την ζωή μ έχω σκεφτει Πολλές φορές να βάλω τέλος σε αυτόν τον εφιάλτη που ζω καθημερινά αλά Κάτι με κρατάει :/ όλοι στο Σχολείο με κοροϊδεύουν για τα λίγα κιλά περισσότερα πού έχω και ειλικρινά δεν ξέρω τι μπορώ να.κάνω για να.το.αλλάξω αυτό χρειάζομαι την βοήθεια σας

Senior Member
    'Εχω να πω με απόλυτη σιγουριά πως όλοι είμαστε ομορφοι και πολύ καλόι και χρήσιμη έστω και σε 1-2πράγματα, αν νιώθεις πως 1ειδικός μπορεί να σε βοηθήσει να πας αυτοί ξέρουν να καθοδηγούν αρκεί να έχετε χημεία! Για μένα κάτσε σκέψου, υπάρχει κάτι που δεν έχεις κάνει και θέλεις να το δοκιμασείς? πχ αθληση. μουσική, κάποιο χ'ομπι κατί? εξερεύνησε λίγο το μέσα σου

Senior Member
    Quote Originally Posted by DiMoS View Post
    Καλησπέρα,με λένε Δημοσθένη είμαι 16 χρόνων και μ.αρέσει πολύ να παίζω βόλεϊ επίσης έχω σε μεγάλο βαθμό χαμηλή αυτοεκτίμηση χρειάζομαι λίγη βοήθεια σχετικα με αυτό το θέμα Γιατί ειλικρινά δεν ξέρω τι θα κάνω με την ζωή μ έχω σκεφτει Πολλές φορές να βάλω τέλος σε αυτόν τον εφιάλτη που ζω καθημερινά αλά Κάτι με κρατάει :/ όλοι στο Σχολείο με κοροϊδεύουν για τα λίγα κιλά περισσότερα πού έχω και ειλικρινά δεν ξέρω τι μπορώ να.κάνω για να.το.αλλάξω αυτό χρειάζομαι την βοήθεια σας
    Στην εφηβεία είναι λίγο δύσκολα τα πράγματα και με τις ορμόνες μας και στο σχολείο αν κάποια παιδιά βγάζουν και κάποια επιθετικότητα περνάμε λίγο δύσκολα.. αλλά το σχολείο τελειώνει γρήγορα και δε ξαναγυρνάει, μη δίνεις σημασία σε κανέναν απλά αδιαφόρησε διάβαζε τα μαθήματα σου για να περάσεις αργότερα και σε 1σχολή που θα σου αρέσει παίξε βόλλει κάνε πράγματα που σε κάνουν να γελάς και όλα τα άσχημα σιγά σιγά θα ξεθωριάζουν.

Senior Member
    Quote Originally Posted by DiMoS View Post
    Καλησπερα σου μελος,Ολοι το περασαμε αυτο πιστευω προσεξε πολυ καλα μην κανεις κατι που θα βλαπτεις τον εαυτο σου,Ειναι πολυ επικαιρο το θεμα του μπουλινγκ λογω Γιακουμακη Βαγγελη προτεινω να μιλησεις στην οικογενεια σου κ στους καθηγητες σου τωρα θα βρουν αυστηροτερες τιμωριες για αυτο το θεμα απαιτησε να σου βρουν μια λυση κ να βαλουν τα πραγματα ατην θεση τους θα νιωσεις δυνατοτερος ετσι,Επισης να θυμασαι εφηβεια ειναι κ περναει,Καλο κουραγιο σε ολα!

Junior Member
    Το γκρέμισμα της αυτοπεποίθησης ξεκινά όταν οι προσδοκίες που έχεις απο τους άλλους δεν ανταποκρίνονται σε αυτά που πραγματικά παίρνεις πίσω. Ζητάς την ανταμοιβή για τις αξίες και τον καλό χαρακτήρα, και παίρνεις αδιαφορία, ουδέτερη στάση, συμπάθεια και άλλες φορές λύπηση. Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατι απλά κοιτάζεις να φτιάξεις το χαρακτήρα σου με βαση τους ΑΛΛΟΥΣ και όχι με βάση τον εαυτό σου. Τι θέλεις πραγματικά; Ποιά είναι τα πράγματα που σου αρέσουν ακόμα και αν οι άλλοι δεν συμφωνούν μαζί σου; Αυτό σημαίνει να χτίζεις αυτοπεποίθηση. Να παλεύεις ακόμα και για αυτά που οι άλλοι τα θεωρούν μη σημαντικά και να τα υπερασπίζεις. Βλέπεις πρώτα τις ανάγκες σου και τις επιθυμίες σου και μετά δίνεις στους άλλους μη περιμένοντας απαραίτητα να πάρεις πίσω, γιατι απλά έχεις τον εαυτό σου σαν οδηγό. Επιλέγεις και επιλεγεσαι όταν αξίζει να ακολουθήσεις όχι απο ανάγκη. Αυτά είναι μερικά στοιχεία. Η κάθε άποψη σεβαστή.