Σωματική βια από τον αρραβωνιαστικό μου - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 7 FirstFirst 12345 ... LastLast
Results 31 to 45 of 93
    Junior Member
    Eυχαριστώ τα άτομα που μου έδωσαν μια συμβουλή και κυρίως τον researcher που με υπεράσπισε. Όσο για κάποιους άλλους, βγήκε άλλη μια φορά αυτό που ήδη γνωρίζω, η άποψη του ότι αν είσαι ψυχολόγος πρέπει να γνωρίζεις να διαχειρίζεσαι άψογα τα δικά σου προβλήματα. Και δεν ήξερα ότι απαγορεύεται να μοιράζεσαι κάτι με άλλους σε ένα ψυχολογικό φόρουμ επειδή είσαι ψυχολόγος. Το χαρακτηρισμό "μούφα ποστ" ομολογώ ότι δεν τον καταλαβαίνω, από τη στιγμή που εκφράστηκα με απόλυτη ειλικρίνεια για αυτά που μου συμβαίνουν. Περίμενα να ακούσω μια συμβουλή κι όχι κατηγορίες. Τέλος πάντων. Και πάλι ευχαριστώ όσους μου έδωσαν μια απάντηση και ζητώ συγνώμη από τους άλλους που ενόχλησα τόσο πολύ.

Senior Member
    Καλησπέρα Γιολάντα!
    Θα σου πω πράγματα που τα ξέρεις, μια και είσαι ψυχολόγος, αλλά ισως να μην τα έχεις σκεφτεί σε σχέση με εσένα και το σύντροφό σου. Πρώτα-πρώτα ότι δε φταις εσύ για το γεγονός ότι σε κακοποιεί, κανενός είδους γκρίνια ή λεκτική συμπεριφορά δεν δικαιολογεί τη σωματική βία.
    Έπειτα, άνθρωπος που χρησιμοποιεί βία και μάλιστα σωματική δεν πρόκειται να αλλάξει αυτό το μοτίβο συμπεριφοράς. Έχει μάθει να ξεσπάει με αυτό τον τρόπο το θυμό του και εσύ δυστυχώς δε μπορείς να το αλλάξεις αυτό.
    Τέλος, σκεψου ότι δεν είστε καν παντρεμενοι με τον άνθρωπο αυτό ακόμα. Τι θα συμβεί, πώς τον φαντάζεσαι να αντιδράει όταν θα είστε χρόνια παντρεμένοι; Θα ήθελες έναν τέτοιον άνθρωπο για πατέρα των παιδιών σου; Θα ανεχόσουν να τρώνε και τα παιδιά σου το ξύλο που τρως εσύ, ξέροντας μάλιστα το γεγονός αυτό εκ των προτέρων;

Senior Member
    Γιολάντα, χρησιμοποιείς όλα τα διαχρονικά τσιτάτα/διαμαρτυρίες της άρνησης :
    Όταν είμαστε καλά, είμαστε υπέροχα.
    Χαιρετίσματα, εννοείται. Με τις άλλες φορές τι γίνεται? Θα φοράς κράνος και αλεξίσφαιρα γιλέκα?

Μου λέει ότι είμαι διαφορετική από τις άλλες γυναίκες και ότι είναι πολύ τυχερός.
    Το βλέπουμε!
    Σε κολακεύει για να αισθάνεσαι ξεχωριστή, μοναδική για τον έναν που ξέρει πόσο ξεχωρίζεις από το συρμό.
    Μόνο που ο συρμός δεν τρώει ξύλο...
    Χειριστική συμπεριφορά. Άλλα μου λεν τα μάτια σου και άλλα η καρδιά σου δηλαδή κατά το γνωστό άσμα.
    Σε ανεβάζει στα λόγια σε υποβιβάζει με το χέρι. Δεν είσαι ασανσέρ!

Φταίω κι εγώ, γράφεις αλλού. Και φυσικά φταις. Αλλά όχι γι αυτά που γράφεις. Φταις που μένεις σε μία τέτοια σχέση
    και όσο είσαι σε αυτή δεν πρόκειται να αποκτήσεις αυτοεκτίμηση, γιατί μέσα σου σε λες μαλάκα και όχι ξεχωριστή. Ξεχωριστό μαλάκα μπορεί...

Να μη βάλεις σε δύσκολη θέση τους γονείς του ε?
    Οι γονείς του πρέπει να ξέρουν, όπως και οι δικοί σου γονείς και φίλοι, γιατί η σιωπή βολεύει τον κακοποιητή ΠΑΝΤΑ.
    Μη μένεις στη σιωπή λοιπόν, και μην προστατεύεις κάποιον που σε χτυπάει, με το να εφευρίσκεις ψευτοδιλήμματα.
    Προσωπικά θα το έλεγα όχι μόνο στους γονείς του, θα έβγαινα στην ταράτσα με ντουντούκα.

Κατά τ' άλλα, είναι αυτός που είναι και εσύ είσαι αυτή που θ' αποφασίσει αν θες να περάσεις τη ζωή σου, έστω και τη βδομάδα σου
    με έναν τέτοιο άντρα. Στη θέση σου δεν θα ήθελα έναν χειριστικό κακοποιητή,
    αλλά κάποιον με τον οποίο να πέρναγα καλά και υπέροχα χωρίς τις σφαλιάρες.

Yπάρχουν και κάποιες πόρτες που γράφουν EXIT και μερικές φορές βαυκαλιζόμαστε πως δεν είναι καν εκεί. Πάντα είναι κι εμείς
    κάνουμε τον ψόφιο κοριό.
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Senior Member
    Βρε γιολαντα ειναι δυνατον να τις εχεις φαει αγρια και να μπαινεις σε φορουμ να ρωτας τι να κανεις? Σε κεντρο κακοποιοημενων γυναικων πρεπει να πας! Εδω το μονο που θα σου πουμε ειναι χωρισε τον!! Ειπες μονη σου οιτ μεταμορφωνεται σε ΤΕΡΑΣ, οτι πασχει απο ψυχολογικα προβληματα, οτι εχει δειρει ακομα και τους γονεις του!!!!!!!!!!!! Ελεος Χριστε και Παναγιτσα μου!!!!! Λες οτι το ξυλο ειναι ανελεητο, οτι βουιζει το κεφαλι σου απο τα χτυπηματα, μας λες οτι δεν τον εμπιστευεσαι και οτι ξερεις οτι αν παντρευοσασταν θα εκανε χειροτερα, και μετα μας λες οτι αμα τον χωρισεις θα εισαι δυστυχισμενη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Να τα παρω στα σοβαρα ολα αυτα??? Προτιμησα να σκεφτω οτι δε μπορει πλακα μας κανει καποιος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! Και το κερασακι στην τουρτα, μας τσαμπουνας οτι ειστε και ψυχολογοι!! Οχι αυτο δε σημαινει οτι δεν εχετε θεματα, αλλα αφου μας το σερβιρεις κιολας ω ειμαστε ψυχολογοι, μη μου πεις θα πατε να ανοιξετε γραφειο εσεις να σωσετε κοσμο????????? Πως την χρησιμοποιειται ετσι αυτη τη λεξη δεν ειναι αστεια!! Πηρατε ενα χαρτι ψυχολογιας 4 χρονια απο ενα πανεπιστημιο οπου μαθατε 3 γενικες φαφαριες και αυτο σας κανει ψυχολογους? Πες καλυτερα σπουδασες ψυχολογια. Δεν ειναι οπως η φιλολογια, παιρνεις πτυχιο και εισαι φιλολογος. Με αυτο το χαρτι που εχεις στο εξωτερικο στην καλυτερη βρισκεις δουλεια ως βοηθος κοινωνικου λειτουργου. Ασε τι γινεται εδω στην Ελλαδα και ο,τι δηλωνεις εισαι.

Senior Member
    Κι εγώ έχω μείνει άναυδη!

Banned
    Δεν πιστεύω ότι είναι πλάκα, αυτό που πιστεύω είναι ότι μερικές φορές ίσως γράφουν κάποιοι για να έχει θέματα το φόρουμ. Αν δεν είνσι αυτό δεν χρειάζεται να της επιτίθεστε, καλά έκανε και έγραψε εδώ, τώρα οι απόψεις της ότι ταιριάζουνε είναι αντικειμενικά λάθος, γιατί κανείς δεν θέλει να τον βαράνε. Αυτό που εγώ φοβάμαι, είναι μήπως υπάρχει κίνδυνος να τη σκοτώσει άμα χωρίσουν, οπότε πρέπει να πάει σε ένα σύλλογο κακοποιημένων γυναικών.

Senior Member
    Νομιζω οτι το ποστ της carrie λιγο πιο πανω σ´αυτα τα περι "ψυχολογων" ειναι απλα υπεροχο και συμφωνω απολυτα xD

Σε οτι εχει να κανει με το θεμα σχεση, ειτε αυτη που τεθηκε στο θεμα ειτε οποιαδηποτε αλλη κακοποιητικη στην οποια υπαρχει δεκτικοτητα, θα'λεγα οτι την αποτελουν δυο ατομα. Θυτης και θυμα, καθενας τους καλυπτει εσωτερικες αναγκες, το ποιες ειναι αυτες, εξαρταται απο τους ιδιους.
    Κανονικα οποιοσδηποτε σκεφτεται με τον τροπο που περιγραφηκε στο αρχικο κειμενο οχι απλα θα επρεπε να το διπλοτριπλοσκεφτει να παντρευτει αλλα να το χιλιοσκεφτει αν θα επρεπε να κανει παιδια σε τετοια περιπτωση, γιατι αυτα δεν χρωστανε τιποτα να λουζονται τις επιλογες τριτων. Και ειναι πολλοι αυτοι που σκεφτονται ετσι.

Senior Member
    Προσωπικα δεν μου λεει κατι οτι ειναι καποιος ψυχολογος: αρα τί? δεν εχει τα προβληματα του ή τα δικα του προσωπικα θεματα? ανθρωπος ειναι, οχι γκουρου. εκτος των αλλων, ολοι οι ψυχολογοι θα πρεπε να χουν ζωες νερακι...ε προφανως, ετσι δεν ειναι.
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    Quote Originally Posted by giolanda View Post
    Ομολογώ ότι φταίω κι εγώ, μπορεί να είμαι ήρεμο άτομο αλλά το κακό μου είναι ότι όταν νιώθω αδικημένη από αυτόν και τσακωνόμαστε μου βγαίνει γκρίνια-όπως και στις περισσότερες γυναίκες φαντάζομαι-και ειρωνεία. Δεν τον βρίζω, ούτε του φωνάζω, απλά παραπονιέμαι ήσυχα και πολλές φορες ειρωνεύομαι. Εκείνος όμως δεν ανέχεται την ειρωνεία, μεταμορφώνεται σε τέρας. Θα ήθελα να αποφύγω αυτή την ειρωνεία, αλλά δεν μπορώ, οι σχέσεις είναι δύσκολες και αυτός είναι πολύ νευρικός άνθρωπος, μου τη βγάζει αυτή την αντίδραση.

Είναι σωστό να φοβάμαι τον άνθρωπο που αγαπώ;
    Γεια σου Γιολαντα.

Εγω στη θεση σου νομιζω πώς θα αναρωτιομουν πώς νιωθω την αγαπη, την φροντιδα, το νοιαξιμο. Πώς αποδεχομαι να συνυπάρχουν αυτα ολα με τον ξυλοδαρμο, την υποτιμηση, την κακοποιηση. Αληθεια νιωθεις μια αγαπη γνησια κ καθαρη?Αγαπη χωρις εμπιστοσυνη και ασφαλεια πώς γινεται? Επισης θα προσπαθουσα να εμπιστευτω τον φοβο μου, γιατι κατι προφανως σημαινει που μπορει να υποδηλωνει την αναγκη του εαυτο σου για προστασια κ ασφαλεια.

Η αγαπη ειναι το υπερτατο συναισθημα, ο πιο ομορφος λογος για να ζουμε. Νιωθεις να χωραει μεσα σ αυτο η κακοποιηση? Πιστευεις οτι χωρις την δικη σου ειρωνια, το ξυλο δεν θα υπηρχε? Δεν φταις εσυ που τρως ξυλο. Αν για κατι φταις, ειναι που εχεις υποβιβασει τον εαυτο σου τοσο κ τον εχεις βαλει στο να ανεχεται αυτην την ταπεινωση.

Ευχομαι να βρεις τη δυναμη να ωριμασεις κ να δεις την αληθεια που βρισκεται μπροστα σου καταματα. Καλη δυναμη!
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    Ισως ειναι απλα μια προκαταληψη

το

οποιος ειναι ψυχολογος η εστω εχει σπουδασει ψυχολογια ταυτοχρονα λυνει τα προβλημτα του

φυσικα και δεν το πιστευω!!!!

σε αυτο ισως βασιζεται το γεγονος οτι εχουν τοση ζητηση σπουδες ψυχολογιας

(και το οτι το ονειρο των μισων Ελληνων τουλαχιστον θα ηταν να εχουν γινει ψυχολογοι)

σπουδες χωρις κανενα επαγγελματικο παρον

οσους ψυχολογους γνωριζω ειναι χρονια ανεργοι και με μεταπτυχιακο!!!!

απλα ενα προσωπικο συμπερασμα

μπορει να κανω και λαθος

ισως παλι μας βοηθα να πιστευουμε σε Θεικες λυσεις

λυσεις που αν δεν τις κατεχει ο ψυχολογος τοτε αλιμονο μου αλι ε?

οχι δεν ειναι ετσι για μενα

ναι μεν επαγγελματιες αλλα ταυτοχρονα ανθρωποι.
    Λεω ο,τι μπορω να εκφρασω οταν μου το επιτρεπει αυτο που ειμαι καθε φορα. Μαλλον μου αρεσει η επικοινωνια...και εδω...:)

Senior Member
    Quote Originally Posted by carrie View Post
    Βρε γιολαντα ειναι δυνατον να τις εχεις φαει αγρια και να μπαινεις σε φορουμ να ρωτας τι να κανεις? Σε κεντρο κακοποιοημενων γυναικων πρεπει να πας! Εδω το μονο που θα σου πουμε ειναι χωρισε τον!! Ειπες μονη σου οιτ μεταμορφωνεται σε ΤΕΡΑΣ, οτι πασχει απο ψυχολογικα προβληματα, οτι εχει δειρει ακομα και τους γονεις του!!!!!!!!!!!! Ελεος Χριστε και Παναγιτσα μου!!!!! Λες οτι το ξυλο ειναι ανελεητο, οτι βουιζει το κεφαλι σου απο τα χτυπηματα, μας λες οτι δεν τον εμπιστευεσαι και οτι ξερεις οτι αν παντρευοσασταν θα εκανε χειροτερα, και μετα μας λες οτι αμα τον χωρισεις θα εισαι δυστυχισμενη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Να τα παρω στα σοβαρα ολα αυτα??? Προτιμησα να σκεφτω οτι δε μπορει πλακα μας κανει καποιος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! Και το κερασακι στην τουρτα, μας τσαμπουνας οτι ειστε και ψυχολογοι!! Οχι αυτο δε σημαινει οτι δεν εχετε θεματα, αλλα αφου μας το σερβιρεις κιολας ω ειμαστε ψυχολογοι, μη μου πεις θα πατε να ανοιξετε γραφειο εσεις να σωσετε κοσμο????????? Πως την χρησιμοποιειται ετσι αυτη τη λεξη δεν ειναι αστεια!! Πηρατε ενα χαρτι ψυχολογιας 4 χρονια απο ενα πανεπιστημιο οπου μαθατε 3 γενικες φαφαριες και αυτο σας κανει ψυχολογους? Πες καλυτερα σπουδασες ψυχολογια. Δεν ειναι οπως η φιλολογια, παιρνεις πτυχιο και εισαι φιλολογος. Με αυτο το χαρτι που εχεις στο εξωτερικο στην καλυτερη βρισκεις δουλεια ως βοηθος κοινωνικου λειτουργου. Ασε τι γινεται εδω στην Ελλαδα και ο,τι δηλωνεις εισαι.
    νομίζω πως σε ένα τέτοιο φόρουμ μπαίνουμε για υποστήριξη κ βοήθεια.
    αν δν μπορείς να την προσφέρεις μν μπαίνεις στον κόπο να κρτιτικάρεις.
    δν είσαι σε θέση να κρίνεις τη δουλειά της γιατί δν την έχεις δει.
    το να έχει μεταπτυχιακό επίσης δν το γνωρίζει κ ούτε μπήκε εδώ για να τη βαθμολογήσουμε.
    απορώ τί ανάγκη έχεις για να δίνεις τέτοιες απαντήσεις...
    http://www.mazi.org.gr/

Senior Member
    γιολάντα, αυτό που έχω να σου προτείνω είναι να δει κάποιον ειδικό ο σύντροφο σου.
    αν το δεχτεί καλώς.
    είναι βέβαια πολύ απίθανο, αλλά αφού τον αγαπάς κ θέλεις να παραμείνετε μαζί, να το θέσεις σαν όρο.
    μν σκέφτεσαι πως φταις εσύ για τη συμπεριφορά του.
    είναι δικό του θέμα ο βίαιος χαρακτήρας.

προς το παρόν είναι απαραίτητο να απομακρυνθείς από κοντά του.
    ανά πάσα στιγμή μπορεί να σε σκοτώσει.
    αυτό να το βάλεις καλά στο μυαλό σου.
    καλή δύναμη.

σου στέλνω προσωπικό μήνυμα
    επάνω δεξιά στις σημειώσεις.

Senior Member
    Arktos αν βρεις κ εσυ τι αναγκη εχεις κ κριτικαρεις το ποστ μου να μου πεις.

Φυσικα και οι ψυχολογοι ειναι ανθρωποι, αλλα απο τη στιγμη που υποτιθεται οτι θα πρσοφερουν υπηρεσιες ψυχολογικης υποστηριξης ή ψυχοθεραπειας σε καποιο πλαισιο πρεπει απαραιτητα να εχουν κανει οι ιδιοι ψυχοθεραπεια για καποιο χρονικο διαστημα πριν, και μετα για ολη τους τη ζωη, γιατι ολες απο οτι ξερω οι σχολες ψυχοθεραπειας το προυποθετουν αυτο και γιατι αλλιως οχι απλα δεν μπορεις να βοηθησεις τους πελατες σου, αλλα εισαι και επικινδυνος για αυτους. βεβαια η γιολαντα μπορει να θελει να ασχοληθει με τη μαγειρικη τελικα, γιατι δε μπορω ουτε να ονειρευτω ποσα Blind spots και αλυτα θεματα εχει και αυτη και ο γκομενος της απο τη στιγμη που μιλαμε για κακοποιητικη σχεση. Γιατι και οπως ειπε η ρισερτσερ πολλοι ανθρωποι σπουδαζουν ψυχολογια για να λυσουν τα δικα τους θεματα, μπαινουν δηλαδη στο χωρο ηδη επιβαρυμενοι, και φυσικα οι σπουδες ψυχολογιας δε σου λυνουν τα θεματα σου, οποτε αμα δεν εχεις ασχοληθει εσυ με τον εαυτο σου και δεν εχεις κανει καποια ψυχοθεραπεια, μην ερχεσαι να μου τσαμπουνας οτι εισαι ψυχολογος. Και εκατο μεταπτυχιακα να εχει, και σπουδες ψυχοθεραπειας, ειναι προφανες οτι δεν εχουν ευοδωσει, οπως επισης ειναι προφανες οτι τουλαχιστον τωρα η ιδια δεν εχει καποιο ψυχολογο, αλλιως θα τα ελεγε σε αυτον.

βεβαια οι τοσο τυπικοι στις υποχρεωσεις του ψυχολογοι δεν ειναι η πλειοψηφια στην Ελλαδα, ουτε αυτα τα ξερουν οι απλοι ενδιαφερομενοι, γι αυτο τα λεω κ εγω εδω και δεν κρινω κανεναν.

ρε κορίτσια τι πέσατε να μας φάτε? ο καθένας έχει την άποψη του, το γεγονός πως την εκφράζουμε, έχει να κάνει με τη δημοκρατία που ελπίζω πως υπάρχει στο φόρουμ......από κει και πέρα, εγώ και η ρεμ αποφασίσαμε να μη συμμετάσχουμε, δεκτό δεν είναι?
    Βοηθήστε εσείς και μη βγάζουμε το θέμα οφ τόπικ...

πι ες: και δεν μπορώ να τσακωθώ με καμιά σας, είστε όλες συμπάθειες μου...

Senior Member
    κάνω ψυχοθεραπεία στην ελλάδα κ ίσως να έχω πέσει κ εγώ σε ψυχολόγο που από την ανάγκη του να λύσει θέματα του, επέλεξε να κάνει αυτό το επάγγελμα.
    ψάχνομαι ακόμη λοιπόν για ποιο λόγο έχω ανάγκη να κάνω κ κρτιτική.

αυτό που κάνεις πάντως είναι μόνο κριτική.
    δν είδα να προσφέρεις κάτι διαφορετικό.
    σε αυτό σου το ποστ κ σε αρκετά άλλα.

Page 3 of 7 FirstFirst 12345 ... LastLast