Results 1 to 15 of 98
Thread: Ο αρνητισμος
-
06-02-2011, 22:17 #1
Ο αρνητισμος
Οριστε λοιπον το ανοιξα. Μπορεις να σκεφτεις ΜΙΑ στιγμη, μην τυχον και δεν ειμαι εγω στον κοσμο μου, οπου ο αρνητισμος απλα καταστρεφει και το ατομο και την κοινωνια, αλλα εσυ στον δικο σου, που πιστευεις οτι εχει προσφερει κατι παραπανω σε αυτο τον κοσμο?
Σιγα τη μαγκια να ντυνεσαι στα μαυρα επιτηδες. Αν τωρα ντυνεσαι στα μαυρα επειδη ετσι ειναι η διαθεση σου, πρεπει να σου πω οτι η διαθεση σου ειναι καταθλιπτικη, και αυτο σημαινει οτι μαλλον δεν εισαι ευτυχισμενος. Αν το να ακους ροκ και μεταλ την εχεις δει οτι επαναστατεις κ πας κοντρα με το συστημα, θα σου πω σιγα τα αυγα, το συστημα ταιζει πολυ κοσμο με αυτη τη μουσικη για να τους κανει να νομιζουν οτι επαναστατουν ετσι, ενω στην πραγματικοτητα αποχαυνωνονται και αντε να πανε σε κανα τερα βαιμπ να πιουνε δεκα μπυρες και να σπασουνε τπτ, να πιουνε κανα χορτο, και διαφορα τετοια εποικοδομητικα.
Νομιζεις οτι οι επαναστατες και γενικα οποιοι κανανε κατι καλο σε αυτον τον κοσμο ηταν ατομα που ντυνονταν στα μαυρα και ακουγαν μεταλ? Μεταλλαδες νιντζα ηταν δλδ? Η ροκ παπαδες? Το ιδιο σχετικο σαν να μου λες οτι οι επαναστατες ειναι αραβες που φορανε κελεμπια και ακουνε αμανεδες.
Εσυ δλδ κανεις οτι θελεις και τους γραφεις ολους? Εγω αντιθετως βλεπω οτι δεν κανεις οτι θελεις, δε ζεις στη χωρα που θες, δεν εχεις τη δουλεια που θες, δεν εχεις του φιλους που θες, δεν εχεις τη γκομενα που θες και οτι τα βαζεις με ολους. Και για ολα αυτα φταιει οτι δε γεννηθηκες εκει που θα ηθελες. Υπαρχουν καποιοι που τα καταφερανε και εχουν γεννηθει στο Τιμπουκτου.
Η κοινωνια ειναι ψευτικη? Εγω νομιζω οτι εσυ εχεις διαμορφωσει εναν ψευτικο εαυτο και επειδη αυτο ακομα αδυνατεις να το δεις το προβαλεις σαν γεγονος σε κατι εξω απο σενα, στην κοινωνια.
ναι ο αρνητισμος εχει κανει ωραια ποιηματα που σε κανουν καταθλιπτικο και αυτοκτονικο, να τα βλεπεις ολα ματαια και απαισιοδοξα, τα ποιηματα του Καβαφη και του Μποντλερ που αυτοκτονησαν, τη φιλοσοφια του Νιτσε που τρελαθηκε, ενα σωρο ροκ σταρ που πεθανανε απο ναρκωτικα, και μερικων αλλων που τη γλιτωσανε. Πιστευω αφανταστα αυτο που ειπε ο Νιτσε, οτι οταν κοιτας την Αβυσσο κοιταει κι αυτη μεσα σου, γιατι το εχω ζησει και μπορω να σε καταλαβω, αλλα εσυ δε μπορεις να με καταλαβεις, γιατι αυτα που σου λεω δεν τα εχεις καν σκεφτει ακομα. Απλα σκεψου πως θες να ζησεις. Ετσι οπως ζεις τωρα? κανε ονειρα και κυνηγησε τα. Ενας ανθρωπος μες στην αρνητικοτητα δεν ειναι ευτυχισμενος. βεβαια μπορει εσυ να μη θες να εισαι ευτυχισμενος και να εχεις μια γλυκια γυναικα και να κανεις μια ωραια οικογενεια. ωραια κανε αλλα ονειρα. Τι ονειρα κανεις? Να μεινεις παντα ετσι οπως εισαι τωρα?
Πορωνεσαι φανταζομαι τωρα και ετοιμαζεσαι να μου απαντησεις για το πως καταστραφηκαν ολα που γεννηθηκες στην Ελλαδα και οχι σε αλλη χωρα, για τα θετικα του αρνητισμου και την ψευτικη κοινωνια και τον κοσμο μου. Δεν ειναι τυχαιο που οι κρυσταλλοι του νερου αποκτουν ωραιο σχημα υπο τον ηχο κλασικης και απαλης μουσικης, και ασχημαινουν και διαστρεβλωνονται υπο τον ηχο ροκ και μεταλ και αγριας γενικα μουσικης (υπαρχουν ερευνες για αυτα, μπορεις να τις βρεις). και αν σκεφτεις οτι το σωμα μας ειναι 75% νερο, καταλαβαινεις τι σημαινει αυτο. Και η επιστημη το λεει οτι ο αρνητισμος βλαπτει την υγεια! Και μετα προσαπθεις να με πεισεις για τα θετικα του αρνητισμου. Το λεει κ η λεξη. Αρνητισμος. Δεν εχει θετικα.
Αγαπητε ΚΕΝΟ αυτο δε σημαινει οτι ολοι οσοι δε ντυνονται στα μαυρα και δεν ακουν μεταλ ειναι θετικοι και ευτυχισμενοι ανθρωποι, αλλα ουτε και οτι ειναι ψευτικοι, υποκριτες και κοιμισμενοι. Υπαρχει πολυς πονος, και παιρνει διαφορες μορφες, και εκδηλωνεται με διαφορους τροπους.Last edited by carrie; 06-02-2011 at 22:42.
- 06-02-2011, 23:40 #2
αμα το καλοσκεφτεις ομως ολοι στο κοσμο μας ειμαστε, και συμφωνα με αυτον προχωραμε, συμφωνα με αυτον διαλεγουμε και τον συντροφο μας, και τα ρουχα που φοραμε, τη δουλεια που κανουμε (αν κι εδω δεν εχουμε οντως και πολλες επιλογες) κλπ. αναρωτησου το αντιθετο απ'αυτο που ρωτας, τι προσφερε η κοινωνια σε καποιο ατομο και απεκτησε αυτη την αρνητικοτιτα, και εγινε οπως εγινε, τοτε ισως καταλαβεις...
μαλλον δε καταλαβαινετε οτι δε μιλαω παντα προσωπικα. και σ'αυτο το ποστ δεν μιλησα για μενα προσωπικα, εδωσα απλα μερικα παραδειγματα αρνητισμου, να δεις πως ενα ατομο μπορει να εκφραστει μεσω αυτου, απλα και με τα ρουχα που φοραει. στο λυκειο ναι το εκανα κι εγω, ντυνομουν μεταλλας κι ακουγα μονο αυτο το ειδος μουσικης. ακομα το ακουω, αλλα πλεον ειμαι πιο μεγαλος κι ωριμος, εχω ψαχτει με καμποσα αλλα ειδη και δεν κολλαω μονο εκει. και φυσικα αναγνωριζω οτι καποιοι βγαζουν λεφτα μεσα απ'αυτο, αφου τα παντα εχουν εμπορικοποιηθει! τι προσπαθεις να μου πεις ομως τελικα, οτι φταιει η μουσικη σε κατι ? απλα μεσο εκφρασης ειναι, απο τα λιγα πλεον που μου εχουν απομεινει...
δεν ειμαι επαναστατης (εσεις μου χετε κολλησει αυτη τη ταμπελα εδω στο φορουμ, ισως φταινε βεβαια κι οσα εχω γραψει στο παρελθον) ουτε θελω να ειμαι, και δεν ενδιαφερομαι να κανω κανενα καλο σ'αυτο το κοσμο. ειδαμε και τους πολιτικους που φροντιζουν για μας ποσα καλα εκαναν, γι'αυτο δεν ανηκω σε καμια παραταξη, κι οσα συμβαινουν σ'αυτο το τοπο με αφηνουν αδιαφορο πλεον. δε με ενδιαφερει το πως καταλαβαινει ο καθενας τη λεξη επανασταση, για μενα ειναι απλα η αρνηση του μη να γινεις αλλο ενα προβατακι, το να πεις ΟΧΙ στο ευκολο, και να προτιμησεις το δυσκολο, το δικο σου προσωπικο δρομο τουλαχιστον. αυτο ειναι που εγω θεωρω σωστο, το να μη σκυψεις το κεφαλι κι αφομοιωθεις. εαν ΟΛΑ οσα μας επεβαλλαν τα δεχομασταν χωρις αρνηση, θα επρεπε να ειχαμε καταστραφει σαν ειδος απο την προ-Χιτλερ εποχη. αρνηση = αντιδραση, δε μπορω να στο εξηγησω καλυτερα, λυπαμαι.
ασε το τι κανω εγω προσωπικα και ποιος μου φταιει. δε ξερεις καν τι εχω ζησει, πως σκεφτομαι, τι εχω, τι κανω κλπ. δες το συνολο τριγυρω, ειναι ή δεν ειναι οπως πρεπει ? απ'τη στιγμη που δεν ειναι οπως πρεπει και δε μπορεις να το διορθωσεις, ποιος ο λογος και να προσπαθησεις καν να ενταχτεις ? ποιος ο λογος να γινεις μελος μιας κοινωνιας που οχι μονο δε σου προσφερει ολα αυτα που ειπες, αλλα σου ζηταει κι ολας και απαιτει, μεστη ψευτια της! και μη μου πεις οτι δεν ειναι ψευτικη, τα περι λογοκρισιας προσφατα τα λεγαμε παλι! φυσικα θα εχω και ψευτικο εαυτο, τον καθως πρεπει που θελουν να δουν, αλλιως δεν επιβιωνεις!
εδω προσθεσε οσα εγραψες στο ποστ που εκανες οσον αφορα τον ερωτα στο αλλο τοπικ, λεγωντας πως δεν ειναι ευκολο πραμα. ναι με τη σημερινη καταντια, φυσικα και δεν ειναι ευκολο το να δεχτεις και να αγαπησεις εναν ανθρωπο οπως ακριβως ειναι, τον θες συμφωνα με τα προτυπα, να τον εχει δεχτει πρωτα η κοινωνια, και μετα εσυ!
συμφωνω πολυ με αυτο που ειπε ο Νιτσε και ειναι κι απ'τ'αγαπημενα μου quotes. μονο που συνηθως το οτι καταληγουμε με την αβυσσο μεσα μας δεν ειναι ακριβως επιλογη μας, αλλα μας "σπρωχνουν" εκει περα.
ναι εχει να κανει με τον τοπο και τον τροπο ζωης! οταν μεγαλωνεις μεσα στα σκατα, ειναι λογικο τελικα να βρωμισεις και να γινεις κι εσυ σκατα. γιατι μικροτεροι ειμασταν ολοι πιο αθωοι κι αγνοι στη ψυχη, δεν θελαμε να ξεχωρισουμε, αλλα και παλι συνεβη. δεν ειναι κατι που μπορεις να το επιλεξεις, ακομα και τωρα αν πω οτι δε θελω να ειμαι μονος και σκατοψυχος, δεν αλλαζει κατι, το παρελθον μας εχει χαραξει, το δεχομαστε και παμε παρακατω με οσα εχουμε.
δε πειραζει ομως και τοσο γιατι βλεπωντας το και πιο γενικα το θεμα, παντου σκατα ειναι, και αλλου να μεγαλωνα ισως γινομουν απλα πιο καλομαθημενος απ'οτι ειμαι τωρα, αρα παλι ο χαρακτηρας μου θα διαμορφωνοταν ασχημα. το ιδιο ισχυει με ολους τους ανθρωπους πιστευω, ολοι εχουμε καλα και κακα στοιχεια, απλα τις περισσοτερες φορες καλλιεργουμε το ενα απο τα δυο, και το βγαζουμε προς τα εξω περισσοτερο, γιατι αυτο μας εκφραζει. εμενα λοιπον με εκφραζει ο αρνητισμος, τι να κανουμε. αμα μπορεις αλλαξε το, εγω μονος μου εχω πει οτι δε μπορω να αλλαξω, κι οσο συνεχιζω να παραμενω μονος μου, τοσο χειροτερα γινομαι.
ονειρα δεν εχω, γιατι προσπαθω να ειμαι ρεαλιστης. κι αφου εμαθα στα λιγα, ειμαι και μηδενιστης, για τον εαυτο μου δε νιωθω και πολλα για να του προσφερω κατι, προσφερω ομως σε οσους ειναι διπλα μου κι αξιζουν. μακαρι να ειχα μια γλυκια γυναικα και να εκανα οικογενεια οπως λες, αλλα δε νομιζω πως μπορω πλεον, τουλαχιστον οχι με καποια που ειναι φυσιολογικη (στο μυαλο).
τελειωνοντας να πω οτι ειναι πολυ ευκολο να κρινουμε ενα ατομο μεσω ενος φορουμ, αφου νομιζουμε οτι ειναι μονο αυτα που γραφει και τιποτα παραπανω. για ρωτα ποσες απο εδω θα ειχαν την υπομονη και την ορεξη να ασχοληθουν με καποιον εκει εξω, να γινουν ακομα και το ταιρι του, για να γινει καλος ανθρωπος ? καμια σιγουρα, και οι ψυχολογοι/ψυχιατροι που καθονται και μας ακουν, το κανουν με ανταλλαγμα τα λεφτα.
δε προσπαθω να πεισω κανεναν, απλα ειπα οτι ο αρνητισμος υπαρχει με παραπανω μορφες απο αυτες που βλεπεις. αν ελεγα οτι αρνουμαι να σου απαντησω, θα ηταν απαραιτητα μονο λογο μιζεριας και καταντιας, και επειδη ειμαι ναρκομανης στο πεζοδρομιο ή οτι αλλο ειπες ? ουτε τα κρυσταλλακια μου λενε κατι, ειναι φυσιολογικο να αντιδρανε στο αρνητικο και το ασχημο, αφου κι αυτα ενεργεια εχουν. δε καταλαβαινω ομως γιατι απαιραιτητα πρεπει ολοι να βλεπουμε αυτη την ενεργεια σαν ασχημη, κι οχι σαν απλα διαφορετικη ? συμφωνω οτι υπαρχει πολυς πονος και παιρνει διαφορες μορφες, δε διαφωνησα μ'αυτο.
06-02-2011, 23:55 #3
γιατι η αρνητικη ενεργεια αρρωσταινει το σωμα και το πνευμα. Γιαυτο να την βλεπουμε σαν ασχημη κι οχι απλα και μονο σαν διαφορετικη.
06-02-2011, 23:55 #4
εγω παντως απο οσο ξερω ....
για να ερθει κατι θετικο,πρεπει να το χτισεις,μονο του δεν ερχεται....
αν βλεπεις συνεχεια αρνητικα πως θα χτισεις για να δεις καποτε και θετικα ....
και ναι κενο,εχεις απολυτο δικιο οταν λες πως τα πραγματα εξω ειναι ασχημα και αρνητικα...
αλλα θα ρωτησω,μεσα σε αυτα τα αρνητικα καποτε ερχεται και κατι θετικο....
τι κανουμε σε αυτη την περιπτωση;;; το βλεπουμε αρνητικα και το πεταμε; η το βλεπουμε θετικα και αλλαζει η ζωη μας;
εσυ τι θα κανες;
λιγα τα θετικα που θα συμβουν στη ζωη μας,και πρεπει να ειμαστε ετοιμοι να τα "εκμεταλευτουμε" για να παρουμε δυναμεις να συνεχισουμε...
αν ειμαστε προκατελειμενοι και τα χασουμε τοτε μονο αρνητισμος θα υπαρχει σε ολη μας τη ζωη και ειναι επιλογη μας
ειναι επιλογη μας να βγαζουμε τα μαυρα και να βαλουμε πολυχρωμα,δυνατος ειναι αυτος που μπορει να εναλλασει τα χρωματα του, ειναι εμπειρος με ανοιχτο μυαλο...
Αυτος που μενει σε ενα χρωμα...... βλεπει παντα ασπρομαυρα.... και ειναι δεσμευμενος στη συνηθεια του...
06-02-2011, 23:59 #5
και επισης απο οτι βλεπεις εδω ειναι καποια που δε σε ξερει καθολου δεν σε εχει γκομενο ουτε θελει, και ομως καθεται και ασχολειται μαζι σου με προθεση να βοηθησει. Και τι καταφερνει? τρωει τα μουτρα της στην αρνητικιλα σου! οπως θα τα εχουν φαει και αλλες! Γιατι πολυ απλα φορας γυαλια και το θετικο δεν το βλεπεις! Το βλεπεις σαν προσπαθεια να σε κριτικαρω να σε μιεωσω να στην πω να βγω απο πανω. Ενω σου λεω εχω περασει απο τη μαυριλα. Και δε σου ζηταω και λεφτα. Αλλη μια αποδειξη της στραβομαρας σου, που λεει κ ο Εμπνευστης.
"τελειωνοντας να πω οτι ειναι πολυ ευκολο να κρινουμε ενα ατομο μεσω ενος φορουμ, αφου νομιζουμε οτι ειναι μονο αυτα που γραφει και τιποτα παραπανω. για ρωτα ποσες απο εδω θα ειχαν την υπομονη και την ορεξη να ασχοληθουν με καποιον εκει εξω, να γινουν ακομα και το ταιρι του, για να γινει καλος ανθρωπος ? καμια σιγουρα, και οι ψυχολογοι/ψυχιατροι που καθονται και μας ακουν, το κανουν με ανταλλαγμα τα λεφτα."
07-02-2011, 00:00 #6
τον jimmaster μου θυμιζεις. Αμα δε θελει ο αλλος να καταλαβει ο,τι και να του πεις θα τα δει αρνητικα. Λυπαμαι γιατι ξερω πως ειναι και πως βγαινει κανεις απο εκει μεσα.
07-02-2011, 00:06 #7
Ήτανε δύο μεθυσμένοι και όπως γυρνάγανε σπίτια τους, βλέπουν κάτι σκατά στον δρόμο.
- Τι να είναι αυτά;
- Μοιάζουν με σκατά, λέει ο άλλος.
- Μυρίζουν και σαν σκατά, λέει πάλι ο πρώτος.
- Έχουν και γεύση σαν σκατά, λέει ο άλλος.
- Αρα, αν μοιάζουν με σκατά, μυρίζουν σαν σκατά, και έχουν γεύση σαν σκατά, θα πρέπει να είναι σκατά...
- Ου, πάλι καλά που δεν τα πατήσαμε.Λεω ο,τι μπορω να εκφρασω οταν μου το επιτρεπει αυτο που ειμαι καθε φορα. Μαλλον μου αρεσει η επικοινωνια...και εδω...:)
07-02-2011, 00:06 #8
"ναι εχει να κανει με τον τοπο και τον τροπο ζωης! οταν μεγαλωνεις μεσα στα σκατα, ειναι λογικο τελικα να βρωμισεις και να γινεις κι εσυ σκατα. γιατι μικροτεροι ειμασταν ολοι πιο αθωοι κι αγνοι στη ψυχη, δεν θελαμε να ξεχωρισουμε, αλλα και παλι συνεβη. δεν ειναι κατι που μπορεις να το επιλεξεις, ακομα και τωρα αν πω οτι δε θελω να ειμαι μονος και σκατοψυχος, δεν αλλαζει κατι, το παρελθον μας εχει χαραξει, το δεχομαστε και παμε παρακατω με οσα εχουμε."
πολλοι ανθρωποι ειχαν σκατα παρελθον και δεν το βαλανε κατω. Και αν το βαλεις κατω ποτε δεν ειναι αργα να ξαναδιεκδικησεις τη ζωη σου. Ουτως η αλλως μια ζωη ειναι, στο χωμα θα βρεθουμε, γιατι να μην το ζησεις στο φουλ πρωτα??? Κανε δεκα προσπαθειες κ ας βγουν στο κενο! Κ εγω σκατα παρελθον εχω και μπορω να κλαιγομαι για ωρες. Αλλα καπου ξυπνησα. ΔΥο φιλοι μου προερχονται απο την ιδια προβληματικη οικογενεια, μιλαμε για πολλα προβληματα, οικονομικα ,ασθενειες, θανατοι, χωρισμοι, ξαναπαντρεματα, μετακομισεις. Ο ενας ειναι αρκετα καλα εως πολυ καλα δουλευει εχει παρεες γκομενα ειναι αισιοδοξος φτιαχνει τη ζωη του, η αλλη ειναι μες στην καταθλιψη το αγχος της φταινε οι γονεις της και ειναι δυστυχισμενη. Ποιος κερδιζει? Πες η κοπελα εχει δικιο οι γονεις της ηταν απαισιοι, ε και? τελειωσε η ζωη? Για ποιον να παραδωσει τα οπλα? Για κανεναν δεν αξιζει να παραδωσεις τη ζωη σου.
07-02-2011, 00:14 #9
Και το ποσο εκνευριζομαι οταν μου βαζουν λογια στο στομα που δεν εχω πει και δε διαβαζουν τι γραφω αλλα απαντανε αλλα ανταλλων... ειναι αλλο θεμα! Δε σου ειπε κανεις να ενταχτεις μες στην κοινωνια, σου ειπε να κανεις κατι να ζησεις ευτυχισμενος και να απολαυσεις τη ζωη σου.
και δε σε ειπα επαναστατη, εσυ ανεφερες αυτη τη λεξη στο ποστ σου στο αλλο θρεντ.
και πολλα αλλα δεν ειπα αλλα ειπες οτι ειπα, κ μετα μου τη λες εμενα οτι γραφω οτι μου κατεβει χωρις να σε ξερω, αλλα καλη καρδια :P
07-02-2011, 00:19 #10
whatever, everything great is built upon sorrow. κι αν καταληξω σκατα, θα ειναι επειδη εγω το επελεξα, και δεν αφομοιωθηκα. κι αυτο με κανει περηφανο you know, στο ειπα και στο αλλο θεμα.
οταν ερθει το θετικο θα το δεχτω, αρκει να δω οτι αξιζει κι οντως μου ταιριαζει. γιατι δεν ειμαι και μικρος σε ηλικια, εχω δεχτει αρκετα αλλα δηθεν θετικα, που τελικα το μονο που καναν ηταν να μου δωσουν αλλη μια πικρα και να προσθεσουν περισσοτερα ψυχολογικα στη συλλογη μου.
μαλλον δε καταλαβατε οτι θελω κι εγω να αλλαξω, αλλα οχι οπως οριζει κι απαιτει η κοινωνια, αλλα με τους δικους μου ορους. δε θελω μια οποιαδηποτε κοπελα πχ, γιατι ξερω που οδηγει, και στο παρελθον ειχα σχεσεις με φυσιολογικες και δεν ταιριαζαμε, δεν υπηρχε κατανοηση.
ε αμα χανεις τον χρονο σου κακως. μη προσπαθεις να τα βαλεις με καποιον που εχει σχηματισει ηδη μια αποψη για τη ζωη, κι εχει προχωρησει συμφωνα με αυτη, ειναι απλα αδυνατον να του την αλλαξεις. μονο αν θελει ο ιδιος θα αλλαξει.
δε το βλεπω σαν προσπαθεια να με κριτικαρεις και να με μειωσεις, απλα κανουμε κουβεντα, πες οτι θελω να σου αποδειξω οτι η ζωη ειναι σκατα, ενω εσυ θες να μου αποδειξεις οτι οχι δεν ειναι. αμα εχω ζησει σκατα κι εχω μαθει σ'αυτα, δε γινεται απλα να διαγραφτουν ολα ετσι απλα, επειδη το γραψε καποια μεσω φορουμ. ειναι πολυ πιο βαθυ το πραμα. ουτε ψυχολογος μπορει να βοηθησει, και να του τα πω δε μπορει ο ιδιος να μου φτιαξει τη ζωη.
οκ μονο που εγω δεν ειμαι παρθενος, εχω κανει 5 + σχεσεις κι αρκετες γνωριμιες, ασχετα αν τελευταια δυσκολευομαι και δε βρισκω καποια που μου ταιριαζει τοσο.
που ακριβως ειδες να το εβαλα κατω ? ειδες να αυτοκτονησα ή να εγραψα πουθενα οτι θελω να αυτοκτονισω και θα το κανω αυριο ? εγω το μονο που εγραψα στο αλλο τοπικ ηταν οτι αποδεχομαι τον αρνητισμο αφου ειναι κομματι του εαυτου μου κι αυτο, και μαλιστα μεγαλο. απλα το ολο θεμα ξαναδιεκδικησε που γραφεις, οταν εισαι μονος και πλεον δε νιωθεις και πολλα, εινια δυσκολο να το κανεις. οπως σου εγραψα, μπορει να μην εχω τη κοινωνικη ζωη που θα θελα, να μην εχω φιλους αλλα μονο γνωστους, να μην παιζει καποια σταθερη κοπελα αυτη τη περιοδο, αλλα απο εκει και περα συνεχιζω τη ζωη μου κανωντας αυτα που με γεμιζουν σαν ανθρωπο. απλα συναισθηματικα παραμενω κενος, δε χαθηκε ο κοσμος, μεχρι τα 30 εχουμε λιγα χρονακια ακομα...
07-02-2011, 00:36 #11
"ε αμα χανεις τον χρονο σου κακως."
Δεν ειπα κατι τετοιο! ωραια λοιπον ολα τελεια! τετοια χαιρομαι να ακουω! Και δεν προσπαθησα να σου δειξω οτι η κοινωνια δεν ειναι σκατα, προπσαθησα να σου δειξω το οτι αμα ασχολεισαι με τα σκατα χανεις καποια κομματια της ζωης που ειναι ομορφα. Αλλα εσυ μεγαλωσες ετσι που δεν τα βλεπεις και δεν τα θελεις, και εισαι καλα. Keep up the good job!
07-02-2011, 01:06 #12
καλησπερα απο τον βρυκοκαλο Φωτεινη :D
Κενο,
ο αρνητισμος ειναι κι αυτος μια συμπεριφορα..μια ομως...εγω καταλαβαινω οτι σε συγκεκριμενα πραγματα σου βγαινει.
Λες "ειμαι σκατοψυχος και γι αυτο ειμαι μονος μου" ή "δεν μπορω να κανω χωριο με γκομενα νορμαλ".
Απο οσα εχω διαβασει δεν σε βρισκω σκατοψυχο αλλα χυμαδιο με μια μικρουλα ελλειψη τακτ :D
Επισης να σου πω οτι ουτε εγω γουσταρω τους πολυ νορμαλ ανθρωπους,γιατι ειναι βαρετοι :d
(βεβαια ισως εχουμε διαφορετικα κριτηρια για το τι ειναι νορμαλ!!):cool:Προσπαθω να κρατω την ψυχη μου καθαρη..
07-02-2011, 01:38 #13
07-02-2011, 15:10 #14
βασικα στο θεμα της αυτοκτονιας που αναφερθηκε, θα ηθελα να πω οτι φυσικα και υπαρχει σαν σκεψη, οπως υπαρχει και σε ολους τους αλλους που τα βρισκουν σκουρα σε καποια περιοδο της ζωης τους. οταν λοιπον εχω κατι να κανω και περναω την ωρα μου δημιουργηκα, τοτε ναι ξεχνιεμαι και δεν υπαρχει λογος να κανω αυτη τη σκεψη. οταν δεν εχω αυτα που θελω ή η μερα ειναι οπως σημερα με πιεση και κριτικη απο το περιβαλλον μου, τοτε ναι νιωθω πνιγμενος και δε βλεπω καμια διεξοδο και θα το σκεφτω. αλλα και ποιος δε το κανει οταν ξερει πως η κοινωνια ειναι χαλια, ειδικα οταν ειναι μονος και δεν εχει κανεναν να τον καταλαβει και να του σταθει ? βλεπεις που τελικα κι ο αρνητισμος υπαρχει και ειναι κομματι του εαυτου μας, το οποιο οι αλλοι μας το βγαζουν...
μπορει να μου βγει σε ολα, αφου αμα βαλεις κατω τη ζωη και τον θανατο, εγω θα σου πω οτι επιλεγω τον θανατο, γιατι η ζωη μου αποδειξε οτι δεν αξιζει! αλλα πολλες φορες προτιμω να μη σκεφτομαι ετσι, αλλιως θα ειχα αυτοκτονησει απο τα 20 μου...
χωριο με φυσιολογικη γκομενα ναι δε μπορω να κανω, γιατι ουτε κι εγω νιωθω πως ειμαι φυσιολογικος, κι αφου το δοκιμασα κι ολας στο παρελθον, ειδα οτι καταληγουμε σιγουρα σε χωρισμο. δεν υπαρχει κατανοηση απλα, δε μπορουμε να ταιριαξουμε.
το χυμαδιο και η ελλειψη τακτ που αναφερεις, ειναι οταν βγαζω τον αληθινο μου εαυτο, που τοτε ναι μπορεις να με πεις και καφρο κι οτι αλλο, απλα ειμαι αυθορμητος και ειλικρινης λεγωντας κυριολεκτικα οτι μου ρθει, αυτο που σκεφτομαι. το τακτ το εντασω στον αλλο εαυτο, τον καθως πρεπει, αφου συνηθως το χρησιμοποιουμε για να μη προσβαλλουμε.
οι normal ανθρωποι ειναι οντως βαρετοι, ειδικα με τη καθημερινοτητα τους, που το μονο που τους νοιαζει εινια η δουλεια τους και τα λεφτα. ειχα και τετοια γκομενα παλιοτερα, ε και απλα κουραστηκα γιατι ειχε θεσει αλλες προταιρεοτητες στη ζωη της.
07-02-2011, 16:35 #15
Όσοι λοιπόν δεν βλέπουν τη ζωή με απαισιοδοξία και αρνητισμό, είναι βαρετοί και το μόνο που τους νοιάζει είναι η δουλειά τους και τα λεφτά.
Ή ζεις κάπου κλεισμένος με τέτοιους ανθρώπους, ή σε βολεύει να βλέπεις μόνο αυτό.
Πολύ εφηβικά μου ακούγονται όλα αυτά ΚΕΝΟ.
Προσωπικά, απολαμβάνω τη ζωή, βγάζω χρήματα διασκεδάζοντας, γιατί τυχαίνει το χόμπυ μου να είναι και η δουλειά μου, γνωρίζω συχνά καινούργιους και ενδιαφέροντες ανθρώπους και δεν αισθάνομαι καθόλου συμβιβασμένη ή πρόβατο. Δεν ένιωσα ποτέ ότι πρέπει να συμβιβαστώ για να με δεχτεί κάποιος. Έτσι κι αλλιώς, αυτοί που μ' ενδιέφεραν και μου ταίριαζαν δεν ήταν ποτέ ιδιαίτερα "συμβιβασμένοι". Και πίστεψέ με, υπάρχουν πολλοί άλλοι σαν κι εμένα.
Για μένα η ελευθερία βρίσκεται μέσα μας.
Πολύ φοβάμαι ότι τα κάγκελα που βλέπεις παντού γύρω σου είναι της δικής σου φυλακής, αυτής που έφτιαξες σιγά σιγά μόνος σου. Γι' αυτό έχει τόσο μοναξιά εκεί μέσα.
Άγχος και συμπτώματα
24-07-2025, 13:14 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή