Results 16 to 27 of 27
Thread: Όλοι θέλουν να έχουν αξία...
-
09-02-2011, 19:20 #16
- 09-02-2011, 19:28 #17
Τις προαλλες σκεφτηκα ολες τις μαυρες μερες που περασα στο παρελθον και ποσα δεν εζησα λογω της μαυριλας ...που με επιασε παλι μαυριλα απιστευτη.
Κωμικοτραγικο ε?
Σκεφτεσαι δεν γλεντησα , αρα asta la vista baby:)
Χμ...τουλαχιστον τωρα εχω καλη διαθεση και μου αρεσει να γραφω , γιατι ειχα χαθει ενα διαστημα εντελως:)[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
09-02-2011, 19:39 #18
Abraham Maslow
O Abraham Maslow γεννήθηκε το 1908 στη Νέα Υόρκη και σπούδασε Νομική.
Σύντομα στράφηκε προς την Ψυχολογία και τελείωσε τις σπουδές του στο Ουϊσκόνσιν το 1934 απ' όπου επέστρεψε στην γενέτειρα του με την οικογένεια του.
Μαζί με τον Carl Rogers (1902 - 1987) θεωρείται από τους πατέρες της Ανθρωπιστικής Ψυχολογίας στην οποία δίνεται μεγάλη βαρύτητα στην προσπάθεια του ανθρώπου να πραγματωθεί, να ολοκληρωθεί δηλαδή ως οντότητα.
Πέθανε το 1970 ύστερα από πολλές ταλαιπωρίες με την υγεία του.
Μερικές από τις αρχές του Maslow ήταν οτι η ανθρώπινη φύση είναι ουδέτερη - δεν τείνει δηλαδή ούτε στο καλό ούτε και στο κακό κι η οποιαδήποτε άσχημη συμπεριφορά προκαλείται από τις επιδράσεις που έχει το περιβάλλον πάνω στο άτομο - πως ο άνθρωπος έχει μια έμφυτη ροπή προς την υγεία κι η προώθηση της ενιαίας αντιμετώπισης του ανθρώπου σε ενιαίο επίπεδο.
Αυτό όμως που τον έκανε πολύ γνωστό ήταν το μοντέλο της πυραμίδας του, γνωστή κι ως Πυραμίδα του Maslow ή αλλιώς ως η Πυραμίδα των Αναγκών.
Σύμφωνα με το μοντέλο αυτό λοιπόν οι ανθρώπινες ανάγκες διαχωρίζονται σε 5 επίπεδα:
1. Φυσιολογικές/Βασικές Ανάγκες
2. Ανάγκες Ασφάλειας
3. Ανάγκες Κοινωνικής Αποδοχής
4. Ανάγκες Αυτοεκτίμησης
5. Ανάγκες Αυτοπραγμάτωσης
Στην πρώτη βαθμίδα είναι οι Φυσιολογικές/Βασικές Ανάγκες (φαγητό, νερό, αέρας, σεξ).
Ανεβαίνοντας στην Πυραμίδα είναι οι Ανάγκες Ασφαλείας, η ανάγκη δηλαδή της στέγης, της υγείας και της προστασίας γενικότερα.
Στις Ανάγκες Κοινωνικής Αποδοχής βρίσκονται οι κοινωνικές μας σχέσεις με τους άλλους ανθρώπους, η ανάγκη μας να έχουμε φίλους, να ερωτευτούμε και να είμαστε κοινωνικά αποδεκτοί ενώ στις Ανάγκες Αυτοεκτίμησης ανήκουν οι ανάγκες μας εκείνες όπου ο άνθρωπος αποζητά την προβολή της ατομικότητας του, των δικών του αξιών κι αρχών και την αυτονομία του.
Τέλος, στις Ανάγκες Αυτοπραγμάτωσης ανήκουν όλες εκείνες οι ανάγκες οι οποίες κάνουν το άτομο να νιώθει πλήρης, πραγματωμένος κι ευτυχισμένος.
Για να ανέβει κάποιος μια βαθμίδα στην Πυραμίδα θα πρέπει να έχει ικανοποιήσει τις Ανάγκες της προηγούμενης βαθμίδας.Λεω ο,τι μπορω να εκφρασω οταν μου το επιτρεπει αυτο που ειμαι καθε φορα. Μαλλον μου αρεσει η επικοινωνια...και εδω...:)
09-02-2011, 19:43 #19
ο καθενας απο μας μπορει να το σκεφτει αυτο!
ωστοσο το παραδοξο ειναι οτι και παλι αυτος που εχασε ξαναχανει με το να σκεφτεται τι εχασε!
ισως ολοι οι ανθρωποι χανουν
καποια κομματια τους μενουν ανεκπληρωτα στο διαβα της ζωης
ως λυση προτεινω την αποδοχη αυτου του γεγονοτος ως αναποσπαστο μερος της ζωης καθε ανθρωπου
οχι μονο δικο μου
οποτε και το κερδος ειναι πιο μεγαλο
καθως συνειδητοποιω πως καλο ειναι να χανω ολο και λιγοτερο χρονο σκεπτομενη τι δεν εκανα
και να κερδιζω ολο και περισσοτερο χρονο
στο να στοχοποιω γαληνια αυτο που θελωΛεω ο,τι μπορω να εκφρασω οταν μου το επιτρεπει αυτο που ειμαι καθε φορα. Μαλλον μου αρεσει η επικοινωνια...και εδω...:)
09-02-2011, 19:52 #20
Σκέψου όμως researcher πως αρκετοί ξεκινάνε από ψηλά (έχουν δηλαδή τις περισσότερες ανάγκες καλυμμένες) και πέφτουν στα χαμηλά, ότι η κοινωνία μας έχει παράγει τα reality shows, την τηλεόραση και το ίντερνετ σε τελική ανάλυση για τον λόγο αυτό. Ότι το μόνο που απομένει (για τους περισσότερους πάντα) είναι να εκπληρώσουν τις ανάγκες της προβολής της ατομικότητας τους και έτσι κινούμαστε όλοι σε ρυθμούς μιας ανθρώπινης κοινωνίας φτασμένης στο αποκορύφωμα της και τον πόλεμο των λιγότερο βασικών αναγκών.
Από την άλλη σκέφτομαι όμως πως η έλλειψη σεξ για παράδειγμα μπορεί να μην αναιρεί την κατάκτηση των υπόλοιπων αναγκών, ή ότι μπορεί να υπάρξει αυτοπραγμάτωση χωρίς να καλύπτονται όλες οι υπόλοιπες ανάγκες... ότι μερικές ανάγκες τις πηδάμε (η μας πηδάνε εκείνες).
09-02-2011, 20:41 #21
ασχετο αλλα μου ηρθε αυτο το τραγουδακι!!! δεν εχει πλακα?
το βαζω εδω καθως μου ηρθε σε σχεση με το θεμα (απλα ειναι ασχετο)
http://www.youtube.com/watch?v=SlAnZE-OIXMΛεω ο,τι μπορω να εκφρασω οταν μου το επιτρεπει αυτο που ειμαι καθε φορα. Μαλλον μου αρεσει η επικοινωνια...και εδω...:)
09-02-2011, 21:44 #22
όλα καλά researcher?
(σου έστειλα pm προηγουμένως αλλα δεν απάντησες:) chek it out)
09-02-2011, 21:47 #23
μα λεει οτι δεν μπορεις να δεχθεις
σου απαντησα αλλα... δεν ελληφθη. αδειασε κανενα ε?Λεω ο,τι μπορω να εκφρασω οταν μου το επιτρεπει αυτο που ειμαι καθε φορα. Μαλλον μου αρεσει η επικοινωνια...και εδω...:)
09-02-2011, 21:50 #24
Ok, συγνώμη! Τα περισσότερα είναι (αρκετά) παλιά οπότε τα διαγράφω..
09-02-2011, 22:18 #25
οκ! δξφηαδσφηαβ.σφ
Λεω ο,τι μπορω να εκφρασω οταν μου το επιτρεπει αυτο που ειμαι καθε φορα. Μαλλον μου αρεσει η επικοινωνια...και εδω...:)
09-02-2011, 22:38 #26
09-02-2011, 22:43 #27
ελεγε να γραψω αλλους δεκα χαρακτηρες και εγω ηθελα να γραψω μονο οκ. και μετα εγραψα ο,τι να ναι για να συμπληρωθει...
Λεω ο,τι μπορω να εκφρασω οταν μου το επιτρεπει αυτο που ειμαι καθε φορα. Μαλλον μου αρεσει η επικοινωνια...και εδω...:)