Φοβος για τα xaxax
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 5 of 5
    Banned

Red face Φοβος για τα xaxax

Γεια σας εδω και 4 μηνες παιρνω τα βραδια συνηθως ζαναξ 0.25 την μικροτερη δοση δλδ αλλα δεν παιρνω συνεχεια.
    Παιρνω καμια φορα και καθε μερα, αλλες φορες μερα παρα μερα, αλλες καθε 3 μερες.
    Το προβλημα ειναι οτι με εχει πιασει φοβος οτι επειδη τα παιρνω 4 μηνες αρκετος καιρος για τα συγκεκριμενα φαρμακα,μηπως παθω καπια βλαβη στο μυαλο.
    Επισης για 2 χρονια παιρνω σεροξατ 10μγ και αυτο τον καιρο τα κοβω και εχω ζαλαδες αλλα το αντημετωπιζω με τα ζαναξ.

Γειά σου. Εγώ τα παίρνω τα xanaχ 4 χρόνια. Στην αρχή καθημερινά πρωί μεσημέρι βράδυ. Τα δύο τελευταία χρόνια παίρνω μόνο όταν είμαι πολύ αγχωμένη. Δηλαδή αρκετά σπάνια. Η αλήθεια είναι πως πιστέυω, ή μάλλον έτσι θέλω να πιστεύω, πως δεν έχω πάθει βλάβη στο μυαλό!!!! Σοβαρά τώρα το μόνο πρόβλημα είναι πως όταν τα παίρνεις συστημάτικά ο οργανισμός εθίζεται. Απο την στιγμή όμως που δεν τα παίρνεις συστηματικά δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος. Και εγώ παρόλο που το πήρα για ένα χρόνο, όπως σου είπα, τρείς φορές τη μέρα, όταν ήρθε η ώρα να τα κόψω δεν αντιμετώπισα πρόβλημα. Το γεγονός πως κόβεις το σεροξατ είναι ένας λόγος για να έχεις ζαλάδες. Πιθανόν να είχες και τις πρώτε δεκαπέντε μέρες όταν το ξεκίνησες. Είναι έτσι; Κι εγώ όταν άλλαξα κάποια στιγμή την αγωγή μου, η γιατρός μου μου είπε να παίρνω xanax. Είναι πολύ καλύτερα να διατηρήσε ήρεμη παρά να βασανίζεσαι τώρα που προσπαθείς να τα κόψεις. Ολα θα πάνε καλά. Μην ανησυχείς. Υπομονή.

Banned
    Σε εχευχαρηστω με βοηθησες πολυ κοπελα μου.Καλη τυχη και καλο κουραγιο.εγω παιρνω πολυ μικρη δοση ευχομαι να απαλαγω γενικα απο τετοια φαρμακα.,
    Με τα σεροξατ πηρα 12 κιλα και εχω προβληματα οχι οτι δεν με βοηθησαν οσο κανενα αλλο φαρμακο αλλα μου δημηουργησαν το προβλημα με το βαρος και γυναικολογικα.Τον εθισμο τον παλευα ανετα παλια οταν επερνα 1 μιλιγκραμ καθε μερα απλα εχω τον φοβο μηπως παθει ο εγκεφαλος κατι απο το ζαναξ.σευχαρηστω και παλι.

Junior Member
    Τα παίρνω 2 χρόνια τα ξαναξ. Μετά από κάπιο διάστημα όταν τα παίρνεις συνεχώς δεν έχουν επίδραση πάνω σου στην ίδια δόση, οπότε ή συνεχίζεις την ίδια δόση και δουλεύει πιο πολύ το placebo ή μεγαλώνεις την δόση και εκεί είναι που εθίζεσαι.Πάντως παίρνεις ελάχιστη δόση ούτε καν να το σκέφτεσαι δηλαδή.Η μόνη βλάβη που έχω καταλάβει εγώ είναι ότι ξεχνάω εύκολα και δεν μπορώ να συγκεντροθώ εύκολα,αλλά πιστεύω πως ειναι αναστρέψιμο μην ανυσηχείς.Όποιαδήποτε στιγμή θέλεις τα κόβεις, μην μασάς.

Senior Member
    Επειδή στο παρελθόν έθεσα και εγώ αυτό το θέμα στον γιατρό μου, με διαβεβαίωσε ότι αυτές οι μικρές ποσότητες που παίρνουμε ανά δόση, π.χ. 0,5 mg είναι αμελητέες και γενικά δεν δημιουργούν πρόβλημα.