Άρνηση για ηρεμιστικά
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 29
    Junior Member

Άρνηση για ηρεμιστικά

Γειά σας θα ήθελα να μου πεί αν γνωρίζει κάποιος τι γίνετε στην περίπτωση που κάποιος αρνείτε να πάρει ηρεμιστικά χάπια όταν υπάρχει μεγάλη ανάγκη να τα πάρει.Αρνείτε πως χρειάζεται να πάρει και δεν δέχεται να επισκεφτεί ψυχίατρο πιστεύοντας πως δεν έχει πρόβλημα.(Επισκέφθηκε μια φορά ψυχίατρο ο οποίος έκρινε πως πρέπει να πάρει ηρεμιστικά όμως αυτή νευρίασε και έφυγε.)Τί γίνετε σε αυτή την περίπτωση?

Senior Member
    Το πιθανοτερο ειναι να εξελεχθει η αρρωστεια και να χρειαζεται κλεισιμο σε ψυχιατρικη κλινικη που αν δεν γινει με τη θεληση του ατομου γινεται μετα απο εισαγγελικη παρεμβαση.

Senior Member
    Quote Originally Posted by mihalis View Post
    Το πιθανοτερο ειναι να εξελεχθει η αρρωστεια και να χρειαζεται κλεισιμο σε ψυχιατρικη κλινικη που αν δεν γινει με τη θεληση του ατομου γινεται μετα απο εισαγγελικη παρεμβαση.
    Το μήνυμνα αυτό το έγραψες τον μεσσαίωνα? Δεν νομίζω να συμβαίνει έτσι. Αν κάποιος είναι επικύνδυνος, είτε είναι τρελός είτε όχι καλούν την αστυνομία και φυσικά κανένας γονιός που αγαπάει το παιδί του δεν θα το έκανε αυτό. Εσένα σου το έχουν κάνει αυτό? Αλήθεια τι απωθημένα που έχετε όλοι σας εδώ μέσα...

Banned
    Παιδιά κι εγώ διαφωνώ με τον εγκλεισμό σε ψυχιατρική κλινική, αλλά σε περίπτωση που είναι επικίνδυνος, από το να σκοτώσει κανέναν άνθρωπο ή τον εαυτό του, καλύτερα να μπει σε κλινική για λίγο. Δυστυχώς έτσι είναι...
    Αλλά όταν λέω επικίνδυνος, μπορεί να ήταν και πριν επικίνδυνος αυτός ο άνθρωπος, λογικό είναι και κάποιοι σχιζοφρενείς όπως και κάποιοι υγιείς να είναι επικίνδυνοι ή κλέφτες ή απατεώνες αφού και οι δύο άνθρωποι είναι.

Senior Member
    Ωραία παιδιά κλέιστε μέσα την κοπέλα αφού δεν θέλει να πάρει ηρεμηστικά είναι επικύνδυνη. Άσε τον τρελό στην τρέλα του λένε μετά. Τρομοκράτες είναι όλοι και οι τρελοί και οι μή τρελοί (?). Αστειεύομαι.

Ειρήνη αν δεν θέλει η ίδια δεν είναι και πολλά αυτά που μπορείς να κάνεις. Μίλα με γιατρό και όχι με "άτια" από το ιντερνετ.

Banned
    Όχι ίνσεκτ εγώ δεν είπα να κλειστεί μέσα. Μόνο αν είναι επικίνδυνη που δεν νομίζω να είναι. Απλώς από το να είναι μια ζωή μετά στα ψυχιατρεία και ένας άλλος στον τάφο ή αυτός που έχει το πρόβλημα να είναι στον τάφο, καλύτερα να πάει για λίγο να πάρει τα φάρμακά του. Αυτό είπα και είναι απόλυτα λογικό νομίζω. Σκέψου το λίγο.

Senior Member
    Δεν γίνεται εγκληματίας κάποιος έτσι στα καλά του καθουμένου (αν και τίποτα δεν είναι απίθανο σήμερον ημέρα). Εφόσον δεν ανήκει σε κάποια σπείρα τότε όσοι (πιθανώς) μπορεί να κινδυνεύουν είναι όσοι είναι κοντά του. Γι'αυτό ανησυχεί η Ειρήνη ή όχι;

Banned
    Δεν ξέρω για τι ανησυχεί η Ειρήνη, πάντως εγώ είπα ότι δεν πιστεύω ότι μπορεί να κάνει έγκλημα. Απλά πίστεψα ότι μπορεί να κάνει κάποιος έγκλημα και αν είναι σχιζοφρενής, επειδή το είδα στην τηλεόραση σε συγκεκριμένο σκηνικό. Οπότε πάντα πρέπει να προσέχουμε και να μη λέμε ποτέ.

Senior Member
    Δυστυχως ειρηνη, δεν μπορεις να κανεις τιποτα αν δεν το θελει η ιδια!Μακρυα απο σκεψεις σαν αυτα που γραφονται πιο πανω,για εγκλεισμους κ παραβιαση της ατομικης ελευθεριας, εγκληματα που κανουμε για το καλο αυτων που αγαπαμε! Εξ αλλου θεραπεια χωρις την θεληση του ασθενη, ειναι μιση θεραπεια.
    Υποστηριξη κ υπομονη, περιμενε, αν ειναι κατι σοβαρο , θα εχει εκρηξη κ αν δεν μπορει να το αντεξει η κοπελα ,θα ζητησει βοηθεια ειτε απο φοβο ειτε επειδη θα αντιληφθει την κατασταση της.Αυτο σημαινει οτι πρεπει να εχει συμπαρασταση απο ολες τις αποψεις ,(εκτος των αλλων, να ειναι καποιος μαζι της συνεχως για να βλεπει πως εκδηλωνονται τα συμπτωματα της διαταραχης ,που λες οτι εχει!)

Junior Member
    Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.Πρόκειτε για την μητέρα μου
    και ετσι ήταν παντα η συμπεροφορά της χρόνια τωρα κυρίως μέσα στο σπίτι
    φωνές,νεύρα,φασαριές καθημερινα απέναντι στον πατέρα μου ο οποίος δεν εδινε
    σημασία για να μην την προκαλεί αλλα να μην σας τα πολυλογώ το πράγμα έχει
    παραγίνει,μιλάει σε ολους και για όλα,κάνει και λέει πράγματα που ντρεπόμαστε γιατι είναι παραλογα,του κανει σκηνές ζήλειας μπροστα σε ολο τον κοσμο,βρίζει,φωνάζει δεν κολλάει πουθενα.Μένουν σε χωριο και όπως καταλαβαινετε την έχουν πάρει όλοι ''χαμπάρι''.Εγώ και τα αδέλφια μου της έχουμε μιλήσει άπειρες φορές όμως δυστυχώς το μυαλό της δεν το καταλαβαίνει.Δεν ξέρουμε τι να κάνουμε πια το μυαλό μας είναι συνέχεια στο τί κάνει.Για γιατρό ούτε συζήτηση.Βέβαια να πώ πως γενικά είναι πολλή καλή σαν άνθρωπος,αθώα και ευαίσθητη δεν έχει πειράξει ποτέ κανεναν.Όταν όμως είναι στις "ώρες" της γίνετε άλλος άνθρωπος..

Senior Member
    Μηπως χρειαζεται να αλλαξει περιβαλλον για λιγο!μακρυα απο τον πατερα σου κ το χωριο!να λιγοστεψουν δηλ τα ερεθισματα που πυροδοτουν την μανια της?

Senior Member
    Τα φάρμακα απλα κουκουλώνουν το προβλημα
    Η μητερα σου προφανώς και εχει αναγκη από ψυχοθεραπεια
    Σου ευχομαι ότι καλυτερο παντως

Senior Member
    Ειρηνη οσο και καλος ανθρωπος να ειναι η μητερα σου δεν παυει απ οτι φαινεται να χρειαζεται βοηθεια ειδικου.μακαρι να τα καταφερετε να την πεισετε και να ηρεμησετε ολοι.

Banned
    Κατερινάκι, το εξήγησα ο εγκλεισμός είναι αναγκαίος σε περίπτωση που είναι επικίνδυνη. Πχ εσύ τι θα προτιμούσες, ένας δικός σου άνθρωπος που ήταν επικίνδυνος να έμπαινε για λίγο στο ψυχιατρείο, ή να έκανε ένα φόνο, να αφαιρούσε μια ζωή και μετά να ήταν ή στον τάφο ή στο ψυχιατρείο για πάντα; Σκέψου λογικά σε παρακαλώ.
    Όσο για τα φάρμακα, αν είναι ψύχωση, Βασίληα, είναι απαραίτητα τώρα αν έχει απλά νεύρα ίσως θα ήταν καλύτερα να πήγαινε σε ψυχολόγο.

Senior Member
    ναι βρε γουαιτ, δεν ειμαι ηλιθια! να υπαρχει ενας υποψηφιος δολοφονος η υποψηφιος αυτοχειρας και να γινεται θεμα περι ατομικης ελευθεριας -οχι βεβαια, ειναι απαραιτητος ο εγκλεισμος- τελεια κ παυλα ,αυτο το εμπεδωασαμε ολοι πολυ καλα. Ομως μονο, οταν δωσει καποια σημαδια συμπεριφορας, που θα αναγκαστουν οι συγγενεις της να διαλεξουν τον εγκλεισμο για θεραπεια.

Page 1 of 2 12 LastLast