Πίστη σε Θεό - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 6 FirstFirst ... 23456 LastLast
Results 46 to 60 of 76
    Senior Member
    Quote Originally Posted by deleted-member30-03 View Post
    To 85% εδω στην Ελλαδα, μην πω και περισσοτερο, ναι πρεπει να ειναι χριστιανοι ορθοδοξοι. αν και οι θρησκειες υποτιθεται αυτο κανουν, προσφερουν ψευτικη ελπιδα στο κοσμο, ειναι "το οπιο του λαου" οπως λενε... δε χρειαζεται να εχει αναγκη απο ελπιδα καποιος, μπορει να πιστευει επειδη ετσι εμαθε, παραδοση δλδ, ή μεχρι κι απλα επειδη θελει να γινει ευκολα αποδεκτος στους αλλους. αν πω για παραδειγμα σε μια κοπελα οτι ειμαι σατανιστης, τοτε σιγουρα θα φαω ακυρο. αν πω οτι ειμαι χριστιανος ορθοδοξος, θα με δει με καλυτερο ματι. κι απο εκει καταλαβαινουμε γιατι ειναι ψευτικες ολες αυτες οι δηθεν αξιες, πατριδα-θρησκεια-οικογενεια. συμφερουν τους πολλους, οποιος δε τα ακολουθει ξεχωριζει... και φυσικα τον βριζουν κι ολας αφου νιωθουν οτι στρεφεται εναντιον τους.

συμφωνώ!!!!!!!!!

Banned
    Quote Originally Posted by deleted-member30-03 View Post
    To 85% εδω στην Ελλαδα, μην πω και περισσοτερο, ναι πρεπει να ειναι χριστιανοι ορθοδοξοι. αν και οι θρησκειες υποτιθεται αυτο κανουν, προσφερουν ψευτικη ελπιδα στο κοσμο, ειναι "το οπιο του λαου" οπως λενε... δε χρειαζεται να εχει αναγκη απο ελπιδα καποιος, μπορει να πιστευει επειδη ετσι εμαθε, παραδοση δλδ, ή μεχρι κι απλα επειδη θελει να γινει ευκολα αποδεκτος στους αλλους. αν πω για παραδειγμα σε μια κοπελα οτι ειμαι σατανιστης, τοτε σιγουρα θα φαω ακυρο. αν πω οτι ειμαι χριστιανος ορθοδοξος, θα με δει με καλυτερο ματι. κι απο εκει καταλαβαινουμε γιατι ειναι ψευτικες ολες αυτες οι δηθεν αξιες, πατριδα-θρησκεια-οικογενεια. συμφερουν τους πολλους, οποιος δε τα ακολουθει ξεχωριζει... και φυσικα τον βριζουν κι ολας αφου νιωθουν οτι στρεφεται εναντιον τους.
    Επειδή η προσέγγιση από την σκοπιά του "ποιά θρησκεία εξασφαλίζει να βγάλεις γκόμενα" είναι και η πλέον έγκυρη διεθνώς [γέλια] να πω και εγώ την άποψη μου:

Γιατί να φας άκυρο ρε φίλε αν πεις στην κοπέλα ότι είσαι σατανιστής; Όταν ο Δημητροκάλλης και ο Κατσούλας είπαν στη Μαργέτη ότι είναι σατανιστές εκείνη τους "έκατσε" για τελετές και όταν κάποια στιγμή γέλασε της είπαν "τώρα πρέπει να το ξανακάνουμε όλο από την αρχή". Δες τώρα πόσο καλύτερες είναι οι ζωές όλων τους... Βλέπεις λοιπόν ότι ακόμα και εσύ έχεις πιθανότητες πολλές να βγάλεις γκόμενα.

Για τις αναγνώστριες τα παραπάνω βέβαια, ισχύουν αν είσαι γυναίκα που δεν την ενοχλεί να την βιάζουν δύο σε ρομαντικό σκηνικό με κεριά πάνω από σατανιστικά σύμβολα προκειμένου να κάνετε όλοι μαζί το παιδί της Ροζμαρί. Αν τα γούστα σου είναι - αυτό που οι σημερινοί "σχολιαστές" / "δημοσιογράφοι" των ΜΜΕ θα λέγανε - "συντηρητικά" ή "αναχρονιστικά" και σε χαλάει ένα τέτοιο σκηνικό, τα ίδια ΜΜΕ θα σου προτείνουν τον αθεισμό-αμοραλισμό για να μην σκοτίζεις το μυαλουδάκι σου με ηθικές αξίες, χριστιανικές διδαχές και άλλα τέτοια δύσκολα, στην οποία περίπτωση ανοίγουν διάπλατα οι πόρτες να γ******* με παντρεμένους, οικογενειακά μέλη, και ότι είναι όρθιο γενικότερα.

Να μην ξεχνάμε το υπόδειγμα το οποίο έχουν θέσει οι εταίροι μας στη Γερμανία όπου προσφάτως νομιμοποιήθηκε η κτηνοβασία με την αδειοδότηση ειδικών μπουρδέλων στα οποία οι γερμανοί μπορούν να γ******* ζώα... 100 χρόνια μπροστά. Δεν το συζητώ. Προσωπικά δυσκολεύομαι να διακρίνω τα ζώα από τα άλλα ζώα, αλλά αυτό είναι ασήμαντο μπροστά σε μια τέτοια πρόοδο. Εγώ θα περιμένω την περαιτέρω οικονομική εκμετάλλευση των νεκροτομείων τους προκειμένου να εξυπηρετήσουν την παραγνωρισμένη τάξη των νεκρόφιλων τους οποίους διαθέτουν. Δεν μπορεί να μην κάνουν κάτι για μια τέτοια μειονότητα... Για τους κτηνοβάτες μεριμνήσανε.

Όλο πρωτιές αυτή η Γερμανία.

Τώρα το συμπέρασμα το οποίο προκύπτει από το να δηλώσει Χριστιανός Ορθόδοξος ο ποιητής, η κοπέλα στόχος να τον δει με "πιο καλό μάτι" (πιο καλό από το αριστερό ή το δεξί της μάτι ρωτάω εγώ) και ότι αυτό σημαίνει για τον ποιητή ότι "πατρίδα/θρησκεία/οικογένεια" είναι ψεύτικες αξίες, το χάνω να σας πω την αλήθεια. Να θέσω όμως μερικές ερώτησεις τις οποίες έχω:

Εντάξει, κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται την έννοια της πατρίδας ή επιλέγουν να είναι πιο international επειδή αυτό είναι cool... Και συνήθως συνοδεύεται και από πολλά λεφτά τα οποία γίνονται με φοροδιαφυγή μέσω οικονομικών τρυπών (παρθένες νήσοι, μπαχάμες κλπ). Με άλλα λόγια, υποκαθίσταται η έννοια του πατριωτισμού με την έννοια της φιλαργυρίας. Ιστορικά αυτό που το έχουμε ξαναδεί...; Α, ναι... οι ανα τους αιώνες Εφιάλτες προδίδανε τις πατρίδες τους για χρήματα. Οκ... το 'χω τώρα. Το να αναφερθώ σε προγόνους του ποιητή οι οποίοι χύσανε το αίμα τους ώστε ο ποιητής να μην κάνει το "ταξί" σε τούρκους μάλλον θα πάει χαμένο, οπότε το αφήνω. Φυσική επιλογή ρε παιδίά. Δεν χρειάζεται να επιβιώσουμε δα και όλοι.

Πάμε τώρα και στη θρησκεία. Γιατί ενοχλούνται πολλοί πού άλλοι [όχι οι ίδιοι] πιστεύουν Στον Θεό, ή πάνε εκκλησία ή οτιδήποτε; "Από πίτα που δεν τρως τι σε μέλλει και αν καείς" λέει ο λαός. Εκτός αυτού δεν είδα να βρίζουν ποτέ όσους δεν πιστεύουν Στον Θεό. Οπότε γιατί κλαίγεται ο ποιητής; Τον έστειλε κανείς με το ζόρι εκκλησία μικρό και του έμεινε ψυχικό τραύμα;

Στη μάνα του ποιητή η οποία αντί να τον κάνει έκτρωση(*1) τον γέννησε και στον πατέρα του που τον τάιζε και που για αυτόν εκπροσωπούν "ψεύτικες αξίες" τα έχει πει αυτά, ή τα κρατάει μυστικό για να τρώει στο ίδιο τραπέζι μαζί τους και να κοιμάται κάτω από την ίδια στέγη ο ποιητής;

(*1) Από όλους αυτούς τους "μοντέρνους" στοχαστές η έκτρωση θεωρείται μια φυσιολογική επιλογή για ένα ζευγάρι. Μόνο ο Χριστιανισμός καταδικάζει την άμβλωση μαζί με κάτι ψιλο-οργανώσεις για την προστασία του παιδιού τις οποίες οι νομοθέτες έχουν γραμμένες στα παλαιότερα των υποδημάτων τους.

Και αναρωτιέμαι και εγώ μπας και ο ποιητής είναι "δημοσιογράφος" / "σχολιαστής"; Λες και έχει βγει από το ίδιο σχολείο με τους άλλους που λένε ειδήσεις σε τηλεόραση/ραδιόφωνο/εφημερίδες και σχολιάζουν με τις ώρες και με μεγάλη ευαισθησία απέναντι σε τράπεζες. Όχι τόσο για παιδιά, ηλικιωμένους, γυναίκες, ασθενείς, νεογνά ή οτιδήποτε άλλο... αλλά για τις τράπεζες έχουν μια ευαισθησία... Αλλο πράγμα σου λέω! Άλλο πράγμα!
    Last edited by M87; 18-05-2017 at 12:53.

Senior Member
    Εξαρτάται με τι τρόπο θα πίστευε

Senior Member
    Quote Originally Posted by GiannisNik3 View Post
    Έχεις αναρωτηθεί γιατί ο Θεός δε βιώνεται με τον ορθολογισμό;
    Εφόσον είναι Αγάπη, όπως λες, γιατί να μη μας κάνει πιο εύκολο το δρόμο;
    Δεν ξέρω, αλλά εγώ δε διάβασα αυτά στην Ορθόδοξη παράδοση...
    Μόνο αγάπη λένε είναι; Αυτοί λένε ότι είναι και δικαιοσύνη!
    Ποιος είπε ότι οι ορθόδοξοι δεν πιστεύουν σ' ένα Θεό που τιμωρεί κιόλας;
    ν!
    Διασττρεβλωνεις αγαπητε , διαστεβλωνεις , ερμηνευεις τις διδαχες του Ιησου , αυτος που ιδρυσε στο κατω κατω τον Χρισιανισμο ........................ ναι , ειμαι βαθια θρησκευομενος , δεν μενδιαφερει τι λενε τα Ευαγγελια , αυτα σε μεγαλο βαθμο , οντας γραμμενα απο ανθωπους , ευκολα μπορουν να παρερμηνευθουν ...... και εχουν μεσα γρμμενες ανακριβειες , αφου ο Χριστος δεν εγραψε τιποτα ........................... το οτι μια υπερτατη δυναμη , που κατασκευασε το συμπαν , ασχολειται με τις επιθυμιες του καθενος , μονο σαν κατι εξωφρενικο μπορω να το θεωρησω , οπως και οτι αυτη η ανωτατη δυναμη εχει και γυιο , παλι στην σφαιρα του παραλογισμου κινειται ............ οι διδαχες του Χριστου , που σχηματικα /συμβολικα ειπε , υιος Θεου ειμι , δν το εννοουσε κυριολεκτικα , αν το ειπε βεβαια , γιατι ειπαμε , τα Ευαγγελια ειναι γραμμενα απο ανθρωπους , οπως και το ανοητο οτι η ανωτατη αυτη δυναμη τιμωρει οποιον κανει κατι κακο ..............ολα αυτα ειναι παραποιημενες οι διδαχες του Χριστου , κολαση δεν υπαρχει , ουδεποτε ο Χριστος ανεφερθη σε αυτην , παλι ανθρωπινα κατασκευασματα ......... το δικο μου πιστευω , ειναι οτι ολοι εχουμε εναν μικρο Θεο μεσα μας , αυτο εννοουσε ο Χριστος οταν ειπε , ΄και ως Θεοι εσεσθε ΄........ο ανθρωπος εχει τεραστιες δυναμεις εν αδρανεία μεσα του , αρκει να το πιστεψει ..............εγω προσευχομαι σε ενα Θεο , η εναν Αγιο , της αρεσκειας μου , πιστευω ακραδαντα οτι η προσευχη μου εχει αποτελεσμα , διοτι ετσι αφυπνιζω τον μικρο Θεο που εχω μεσα μου , καιο δεν δινω πενταρα για το τι λεει η εκκλησια , προσευχομαι στο δωματιο μου , η σε καποιον χωρο που μπορω να αυτοσυγκεντρωθω , και πιστευω ακραδαντα οτι αυτο που ζητω στην προσευχη μου , θα γινει πραματικοτης , ξερω τι πραματα μοπορεις να ζητησεις, αλλα ειπε ο Κυρος , ΄αν εχετε πιστη οσο ενας κοκκκος σιναπεως , θα πειτε σε αυτο το βουνο να μετακινηθει , και ετσι θα γινει ' ................παλι μεταφορικα μιλουσα ο Χριστος, δν ειναι δυνατον ενσα βουνο να μετακινηθει , απλα ηθελε να δειξει την δυναμη της πιστεως , της ακραδαντης πιστεως , χωρις ιχνος αμφιβολιας , ποση δυναμη εχει ........αυτα ειναι τα πιστευω μου , και δηλωνω ενας ευτυχης ανθρωπος , που ειχα την τυχη να μυηθω απο νεος στον Χριστιανισμο ....εκκλησια δεν πηγαινω , δεν υπαρχει λογος κατ εμε ........ουτε εξομολογουμαι , αφου ολοι οι ανθρωποι ειμαστε αμαρτωλοι , και θα συνεχισουμε να ειμαστε , ειναι ιδιον των κοινων θνητων ...................δυστυχως η θρησκεια ειναι παραποιημενη απ τους ανθρωπος του τοτε , τους εκπροσωπους της , τις Οικουμενικες συνοδους , και ο καθενας μποορει να προσαρμοσει την θρησκεια στα μετρα του , διοτι ενεχει αναχρονιστικα στοιχεια , που απευθυνονται σε ανθρωπους χαμηλης νοημοσυνης , που παραμενουν στην επιφανεια της θρησκειας , και δεν εντρυφουν στην ουσια της , αφου οι εκπροσωποι της τους τους κρατανε αθελα τους στο σκοταδι .........

Senior Member
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Διασττρεβλωνεις αγαπητε , διαστεβλωνεις , ερμηνευεις τις διδαχες του Ιησου , αυτος που ιδρυσε στο κατω κατω τον Χρισιανισμο ........................ ναι , ειμαι βαθια θρησκευομενος , δεν μενδιαφερει τι λενε τα Ευαγγελια , αυτα σε μεγαλο βαθμο , οντας γραμμενα απο ανθωπους , ευκολα μπορουν να παρερμηνευθουν ...... και εχουν μεσα γρμμενες ανακριβειες , αφου ο Χριστος δεν εγραψε τιποτα ........................... το οτι μια υπερτατη δυναμη , που κατασκευασε το συμπαν , ασχολειται με τις επιθυμιες του καθενος , μονο σαν κατι εξωφρενικο μπορω να το θεωρησω , οπως και οτι αυτη η ανωτατη δυναμη εχει και γυιο , παλι στην σφαιρα του παραλογισμου κινειται ............ οι διδαχες του Χριστου , που σχηματικα /συμβολικα ειπε , υιος Θεου ειμι , δν το εννοουσε κυριολεκτικα , αν το ειπε βεβαια , γιατι ειπαμε , τα Ευαγγελια ειναι γραμμενα απο ανθρωπους , οπως και το ανοητο οτι η ανωτατη αυτη δυναμη τιμωρει οποιον κανει κατι κακο ..............ολα αυτα ειναι παραποιημενες οι διδαχες του Χριστου , κολαση δεν υπαρχει , ουδεποτε ο Χριστος ανεφερθη σε αυτην , παλι ανθρωπινα κατασκευασματα ......... το δικο μου πιστευω , ειναι οτι ολοι εχουμε εναν μικρο Θεο μεσα μας , αυτο εννοουσε ο Χριστος οταν ειπε , ΄και ως Θεοι εσεσθε ΄........ο ανθρωπος εχει τεραστιες δυναμεις εν αδρανεία μεσα του , αρκει να το πιστεψει ..............εγω προσευχομαι σε ενα Θεο , η εναν Αγιο , της αρεσκειας μου , πιστευω ακραδαντα οτι η προσευχη μου εχει αποτελεσμα , διοτι ετσι αφυπνιζω τον μικρο Θεο που εχω μεσα μου , καιο δεν δινω πενταρα για το τι λεει η εκκλησια , προσευχομαι στο δωματιο μου , η σε καποιον χωρο που μπορω να αυτοσυγκεντρωθω , και πιστευω ακραδαντα οτι αυτο που ζητω στην προσευχη μου , θα γινει πραματικοτης , ξερω τι πραματα μοπορεις να ζητησεις, αλλα ειπε ο Κυρος , ΄αν εχετε πιστη οσο ενας κοκκκος σιναπεως , θα πειτε σε αυτο το βουνο να μετακινηθει , και ετσι θα γινει ' ................παλι μεταφορικα μιλουσα ο Χριστος, δν ειναι δυνατον ενσα βουνο να μετακινηθει , απλα ηθελε να δειξει την δυναμη της πιστεως , της ακραδαντης πιστεως , χωρις ιχνος αμφιβολιας , ποση δυναμη εχει ........αυτα ειναι τα πιστευω μου , και δηλωνω ενας ευτυχης ανθρωπος , που ειχα την τυχη να μυηθω απο νεος στον Χριστιανισμο ....εκκλησια δεν πηγαινω , δεν υπαρχει λογος κατ εμε ........ουτε εξομολογουμαι , αφου ολοι οι ανθρωποι ειμαστε αμαρτωλοι , και θα συνεχισουμε να ειμαστε , ειναι ιδιον των κοινων θνητων ...................δυστυχως η θρησκεια ειναι παραποιημενη απ τους ανθρωπος του τοτε , τους εκπροσωπους της , τις Οικουμενικες συνοδους , και ο καθενας μποορει να προσαρμοσει την θρησκεια στα μετρα του , διοτι ενεχει αναχρονιστικα στοιχεια , που απευθυνονται σε ανθρωπους χαμηλης νοημοσυνης , που παραμενουν στην επιφανεια της θρησκειας , και δεν εντρυφουν στην ουσια της , αφου οι εκπροσωποι της τους τους κρατανε αθελα τους στο σκοταδι .........
    Δικαίωμά σου να πιστεύεις, όπως θες!
    Όμως από τη μια λες ότι τα Ευαγγέλια είναι γραμμένα από ανθρώπους και δε σε ενδιαφέρει τι λένε, από την άλλη όμως παραθέτεις από τα Ευαγγέλια! Η ερώτησή μου είναι: υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τη διδασκαλία του Ιησού, εκτός των Ευαγγελίων;
    Όχι. Είναι η μόνη πληροφορία που έχουμε για το τι είπε. Οπότε ας δούμε αυτά, σύντομα. Από τα τέσσερα, τα τρία λέγονται συνοπτικά. Το "κατά Ματθαίον", το "κατά Μάρκον" και το "κατά Λουκάν". Λέγονται έτσι διότι και τα τρία βασίστηκαν σε μια κοινή πηγή. Την πηγή q, γνωστή και ως "τα λόγια του Ιησού". Μερικοί προσθέτουν και δεύτερη πηγή, το "κατά Μάρκον", το οποίο αποτέλεσε μπούσουλα των άλλων δύο. Το "κατά Ιωάννην" ανήκει σε διαφορετική κατηγορία και είναι περισσότερο θεολογικό από τα άλλα τρία, εστιάζει στη θεϊκή φύση του Χριστού. Εκεί βρίσκεται και η φράση που παρέθεσες, "εγώ είπα θεοί έσεσθε".....

κολαση δεν υπαρχει , ουδεποτε ο Χριστος ανεφερθη σε αυτην
    Δεν αναφέρθηκε σε κόλαση;
    Και τι άλλο μπορεί να σημαίνουν τα παρακάτω; - πάλι στα ευαγγέλια βρίσκονται, εφόσον δεν υπάρχει πουθενά αλλού καταγραμμένη η διδασκαλία του Ιησού -
    "Ἐγὼ δὲ λέγω ὑμῖν ὅτι πᾶς ὁ ὀργιζόμενος τῷ ἀδελφῷ αὐτοῦ εἰκῆ ἔνοχος ἔσται τῇ κρίσει· ὃς δ᾿ ἂν εἴπῃ τῷ ἀδελφῷ αὐτοῦ ῥακά, ἔνοχος ἔσται τῷ συνεδρίῳ· ὃς δ᾿ ἂν εἴπῃ μωρέ, ἔνοχος ἔσται εἰς τὴν γέενναν τοῦ πυρός."

" εἰ δὲ ὁ ὀφθαλμός σου ὁ δεξιὸς σκανδαλίζει σε, ἔξελε αὐτὸν καὶ βάλε ἀπὸ σοῦ· συμφέρει γάρ σοι ἵνα ἀπόληται ἓν τῶν μελῶν σου καὶ μὴ ὅλον τὸ σῶμα σου βληθῇ εἰς γέενναν."

"πᾶν δένδρον μὴ ποιοῦν καρπὸν καλὸν ἐκκόπτεται καὶ εἰς πῦρ βάλλεται."

"μὴ φοβηθῆτε ἀπὸ τῶν ἀποκτεννόντων τὸ σῶμα, τὴν δὲ ψυχὴν μὴ δυναμένων ἀποκτεῖναι· φοβήθητε δὲ μᾶλλον τὸν δυνάμενον καὶ ψυχὴν καὶ σῶμα ἀπολέσαι ἐν γεέννῃ"

"καὶ ἐὰν σκανδαλίζῃ σε ἡ χείρ σου, ἀπόκοψον αὐτήν· καλὸν σοί ἐστι κυλλὸν εἰς τὴν ζωὴν εἰσελθεῖν, ἢ τὰς δύο χεῖρας ἔχοντα ἀπελθεῖν εἰς τὴν γέενναν, εἰς τὸ πῦρ τὸ ἄσβεστον, ὅπου ὁ σκώληξ αὐτῶν οὐ τελευτᾷ καὶ τὸ πῦρ οὐ σβέννυται.
    καὶ ἐὰν ὁ πούς σου σκανδαλίζῃ σε, ἀπόκοψον αὐτόν· καλὸν σοί ἐστιν εἰσελθεῖν εἰς τὴν ζωὴν χωλόν, ἢ τοὺς δύο πόδας ἔχοντα βληθῆναι εἰς τὴν γέενναν, εἰς τὸ πῦρ τὸ ἄσβεστον, ὅπου ὁ σκώληξ αὐτῶν οὐ τελευτᾷ καὶ τὸ πῦρ οὐ σβέννυται.
    καὶ ἐὰν ὁ ὀφθαλμός σου σκανδαλίζῃ σε, ἔκβαλε αὐτόν· καλὸν σοί ἐστι μονόφθαλμον εἰσελθεῖν εἰς τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ, ἢ τοὺς δύο ὀφθαλμοὺς ἔχοντα ἀπελθεῖν εἰς τὴν γέενναν τοῦ πυρός, ὅπου ὁ σκώληξ αὐτῶν οὐ τελευτᾷ καὶ τὸ πῦρ οὐ σβέννυται."
    Last edited by GiannisNik3; 18-05-2017 at 15:17.

Senior Member
    κολαση δεν υπαρχει , ουδεποτε ο Χριστος ανεφερθη σε αυτην
    Τέλος, η παραβολή της τελικής κρίσης: " πορεύεσθε ἀπʹ ἐμοῦ οἱ κατηραμένοι εἰς τὸ πῦρ τὸ αἰώνιον "
    " καὶ ἀπελεύσονται οὗτοι εἰς κόλασιν αἰώνιον ".......
    Last edited by GiannisNik3; 18-05-2017 at 15:56.

Senior Member
    δυστυχως η θρησκεια ειναι παραποιημενη απ τους ανθρωπος του τοτε , τους εκπροσωπους της , τις Οικουμενικες συνοδους , και ο καθενας μποορει να προσαρμοσει την θρησκεια στα μετρα του , διοτι ενεχει αναχρονιστικα στοιχεια , που απευθυνονται σε ανθρωπους χαμηλης νοημοσυνης , που παραμενουν στην επιφανεια της θρησκειας , και δεν εντρυφουν στην ουσια της , αφου οι εκπροσωποι της τους τους κρατανε αθελα τους στο σκοταδι .........
    Οι Οικουμενικές Σύνοδοι είναι άλλη μεγάλη ιστορία.
    Η Ε' Οικουμενική Σύνοδος - προηδρεύοντος του αυτοκράτορα Ιουστινιανού - αναθεμάτισε τον Ωριγένη για τις δοξασίες του περί προΰπαρξης των ψυχών, μετανσάρκωσης και αποκατάστασης των πάντων. Όσον αφορά την τελευταία, πρέσβευε ότι το πυρ της κολάσεως δεν είχε τιμωρητικό, αλλά καθαρτικό - ιαματικό χαρακτήρα με συνέπεια κάποια στιγμή η κόλαση να πάψει να υφίσταται και ο πιο αμετανόητος να επανέλθει στην παραδείσια κατάσταση.
    Την διδασκαλία περί Αποκατάστασης ανέπτυξε και ο Γρηγόριος Νύσσης, αποκαθαίροντάς την, όμως, από τα πλατωνικά της στοιχεία...

Senior Member
    Quote Originally Posted by GiannisNik3 View Post
    Τέλος, η παραβολή της τελικής κρίσης: " πορεύεσθε ἀπʹ ἐμοῦ οἱ κατηραμένοι εἰς τὸ πῦρ τὸ αἰώνιον "
    " καὶ ἀπελεύσονται οὗτοι εἰς κόλασιν αἰώνιον ".......
    Δεν ξερω τα Ευαγγελια απ εξω , οποτε λαθος μου οτι ο Χριστος δεν ανεφερθη στην κολαση , το πυρ το αιωνιον ,ειναι σχηματικη εκφραση , αν και παλι τα Ευαγγελια ειναι γτραμμενα απο ανθρωπους , το οτι παραθετω αποσπασματα απο αυτα , δεν αναιρει την αποψη μου οτι περιεχουν ανακριβειες ..............ακομη και η αναφορα στην κολαση , μπορει ναναι ανακριβης αναφορα καποιου Ευγγελιστη ..........ξερω γω ?
    σε ολες τις περιπτωσις , οπως και ναχει , εγω εχω τα δικα μου πιστευω , δεν ψαχουλευω ιδαιτερως τα ευαγγελια , εχω σχηματισει μια γνωμη , ενα πιστευω , και δεν εχω την προθεση ναλλαξω τα πιστευω κανενος ...........

Senior Member
    https://www.youtube.com/watch?v=u1xrNaTO1bI
    αφιερωμενο μακ!!!
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Senior Member
    Λαικ:):):):)
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    Quote Originally Posted by M87 View Post
    Επειδή η προσέγγιση από την σκοπιά του "ποιά θρησκεία εξασφαλίζει να βγάλεις γκόμενα" είναι και η πλέον έγκυρη διεθνώς [γέλια] να πω και εγώ την άποψη μου:

Γιατί να φας άκυρο ρε φίλε αν πεις στην κοπέλα ότι είσαι σατανιστής; Όταν ο Δημητροκάλλης και ο Κατσούλας είπαν στη Μαργέτη ότι είναι σατανιστές εκείνη τους "έκατσε" για τελετές και όταν κάποια στιγμή γέλασε της είπαν "τώρα πρέπει να το ξανακάνουμε όλο από την αρχή". Δες τώρα πόσο καλύτερες είναι οι ζωές όλων τους... Βλέπεις λοιπόν ότι ακόμα και εσύ έχεις πιθανότητες πολλές να βγάλεις γκόμενα.

Για τις αναγνώστριες τα παραπάνω βέβαια, ισχύουν αν είσαι γυναίκα που δεν την ενοχλεί να την βιάζουν δύο σε ρομαντικό σκηνικό με κεριά πάνω από σατανιστικά σύμβολα προκειμένου να κάνετε όλοι μαζί το παιδί της Ροζμαρί. Αν τα γούστα σου είναι - αυτό που οι σημερινοί "σχολιαστές" / "δημοσιογράφοι" των ΜΜΕ θα λέγανε - "συντηρητικά" ή "αναχρονιστικά" και σε χαλάει ένα τέτοιο σκηνικό, τα ίδια ΜΜΕ θα σου προτείνουν τον αθεισμό-αμοραλισμό για να μην σκοτίζεις το μυαλουδάκι σου με ηθικές αξίες, χριστιανικές διδαχές και άλλα τέτοια δύσκολα, στην οποία περίπτωση ανοίγουν διάπλατα οι πόρτες να γ******* με παντρεμένους, οικογενειακά μέλη, και ότι είναι όρθιο γενικότερα.

Να μην ξεχνάμε το υπόδειγμα το οποίο έχουν θέσει οι εταίροι μας στη Γερμανία όπου προσφάτως νομιμοποιήθηκε η κτηνοβασία με την αδειοδότηση ειδικών μπουρδέλων στα οποία οι γερμανοί μπορούν να γ******* ζώα... 100 χρόνια μπροστά. Δεν το συζητώ. Προσωπικά δυσκολεύομαι να διακρίνω τα ζώα από τα άλλα ζώα, αλλά αυτό είναι ασήμαντο μπροστά σε μια τέτοια πρόοδο. Εγώ θα περιμένω την περαιτέρω οικονομική εκμετάλλευση των νεκροτομείων τους προκειμένου να εξυπηρετήσουν την παραγνωρισμένη τάξη των νεκρόφιλων τους οποίους διαθέτουν. Δεν μπορεί να μην κάνουν κάτι για μια τέτοια μειονότητα... Για τους κτηνοβάτες μεριμνήσανε.

Όλο πρωτιές αυτή η Γερμανία.

Τώρα το συμπέρασμα το οποίο προκύπτει από το να δηλώσει Χριστιανός Ορθόδοξος ο ποιητής, η κοπέλα στόχος να τον δει με "πιο καλό μάτι" (πιο καλό από το αριστερό ή το δεξί της μάτι ρωτάω εγώ) και ότι αυτό σημαίνει για τον ποιητή ότι "πατρίδα/θρησκεία/οικογένεια" είναι ψεύτικες αξίες, το χάνω να σας πω την αλήθεια. Να θέσω όμως μερικές ερώτησεις τις οποίες έχω:

Εντάξει, κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται την έννοια της πατρίδας ή επιλέγουν να είναι πιο international επειδή αυτό είναι cool... Και συνήθως συνοδεύεται και από πολλά λεφτά τα οποία γίνονται με φοροδιαφυγή μέσω οικονομικών τρυπών (παρθένες νήσοι, μπαχάμες κλπ). Με άλλα λόγια, υποκαθίσταται η έννοια του πατριωτισμού με την έννοια της φιλαργυρίας. Ιστορικά αυτό που το έχουμε ξαναδεί...; Α, ναι... οι ανα τους αιώνες Εφιάλτες προδίδανε τις πατρίδες τους για χρήματα. Οκ... το 'χω τώρα. Το να αναφερθώ σε προγόνους του ποιητή οι οποίοι χύσανε το αίμα τους ώστε ο ποιητής να μην κάνει το "ταξί" σε τούρκους μάλλον θα πάει χαμένο, οπότε το αφήνω. Φυσική επιλογή ρε παιδίά. Δεν χρειάζεται να επιβιώσουμε δα και όλοι.

Πάμε τώρα και στη θρησκεία. Γιατί ενοχλούνται πολλοί πού άλλοι [όχι οι ίδιοι] πιστεύουν Στον Θεό, ή πάνε εκκλησία ή οτιδήποτε; "Από πίτα που δεν τρως τι σε μέλλει και αν καείς" λέει ο λαός. Εκτός αυτού δεν είδα να βρίζουν ποτέ όσους δεν πιστεύουν Στον Θεό. Οπότε γιατί κλαίγεται ο ποιητής; Τον έστειλε κανείς με το ζόρι εκκλησία μικρό και του έμεινε ψυχικό τραύμα;

Στη μάνα του ποιητή η οποία αντί να τον κάνει έκτρωση(*1) τον γέννησε και στον πατέρα του που τον τάιζε και που για αυτόν εκπροσωπούν "ψεύτικες αξίες" τα έχει πει αυτά, ή τα κρατάει μυστικό για να τρώει στο ίδιο τραπέζι μαζί τους και να κοιμάται κάτω από την ίδια στέγη ο ποιητής;

(*1) Από όλους αυτούς τους "μοντέρνους" στοχαστές η έκτρωση θεωρείται μια φυσιολογική επιλογή για ένα ζευγάρι. Μόνο ο Χριστιανισμός καταδικάζει την άμβλωση μαζί με κάτι ψιλο-οργανώσεις για την προστασία του παιδιού τις οποίες οι νομοθέτες έχουν γραμμένες στα παλαιότερα των υποδημάτων τους.

Και αναρωτιέμαι και εγώ μπας και ο ποιητής είναι "δημοσιογράφος" / "σχολιαστής"; Λες και έχει βγει από το ίδιο σχολείο με τους άλλους που λένε ειδήσεις σε τηλεόραση/ραδιόφωνο/εφημερίδες και σχολιάζουν με τις ώρες και με μεγάλη ευαισθησία απέναντι σε τράπεζες. Όχι τόσο για παιδιά, ηλικιωμένους, γυναίκες, ασθενείς, νεογνά ή οτιδήποτε άλλο... αλλά για τις τράπεζες έχουν μια ευαισθησία... Αλλο πράγμα σου λέω! Άλλο πράγμα!
    Τοποθετείς τους άθεους ως αμοριλιστες λες κ η ηθική είναι κάτι που επιβάλλεται υπο τον φόβο μιας αιώνιας καταδικης. Λες κ είναι προνόμιο των άθεων μονο να πηγαίνουν με παντρεμένες κ να κανουν έκλυτο βίο.

Στο δεύτερο σκέλος αυτό με την κτηνοβασια είναι hoax δηλαδή ψευδής είδηση υπο τον τιτλο Σοκ για να χειραγωγησει κ να κλικαρουν όσοι επηρρεάζονται απο τα αντίθετα πιστεύω κ συναισθήματα τους.

Μετα γενικεύεις πως οποίος δεν αισθάνεται πατριωτης κ σ'αυτο το σημείο τίθεται το ερώτημα πως οριζεις τον πατριωτισμο, είναι κάποιος φιλάργυρος με μονο σκοπό τις καταθέσεις σε παρθένες νήσους.

Μετα λες πως κάποιοι ενοχλουνται με την πίστη του αλλου. Κ παλι αυτό είναι πολύ γενικό κ έχει να κανει με το άτομο κ ποσο σέβεται την ελευθερία του αλλου να πιστεύει κάπου. Δεν είδα τους εκπροσώπους της ορθοδοξίας να καταλαβαίνουν πως κ αλλά δόγματα έχουν την αναγκη εκπροσώπησης κ τόπου λατρείας.

Γενικά οτι να ναι!!
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Banned
    Καλώς τον!

Quote Originally Posted by serios View Post
    Τοποθετείς τους άθεους ως αμοριλιστες λες κ η ηθική είναι κάτι που επιβάλλεται υπο τον φόβο μιας αιώνιας καταδικης. Λες κ είναι προνόμιο των άθεων μονο να πηγαίνουν με παντρεμένες κ να κανουν έκλυτο βίο.
    Ο σοφός Ελληνικός λαός λέει:

"
    Ο ΦΟΒΟΣ ΦΥΛΑΕΙ ΤΑ ΕΡΗΜΑ"

Αν μου βρείς άνθρωπο ο οποίος χαλιναγωγεί ένστικτα / επιθυμίες / ορμές / παρορμησεις ΧΩΡΙΣ τον φόβο εξωτερικής [ως προς τον εαυτό του] κρίσης εγώ προτείνω να τον πάτε στο Βατικανό και να τον ανακυρήξετε σε άγιο στο καπάκι. Μη μου μιλήσεις για φόβο "νομικού ελέγχου" καθότι έχει αποδειχθεί πολλάκις ότι, ότι "νόμιμο" δεν είναι και "ήθικό". Περισσότερες λεπτομέρειες για αυτό μπορείς να ρωτήσεις έναν δικηγόρο ή βουλευτή... καλύτερα να πας μετά τις 7 το απόγευμα που οι περισσότεροι εξ' αυτών γίνονται τάπα για να αντέξουν τους εαυτούς τους.

Στο δεύτερο σκέλος αυτό με την κτηνοβασια είναι hoax δηλαδή ψευδής είδηση υπο τον τιτλο Σοκ για να χειραγωγησει κ να κλικαρουν όσοι επηρρεάζονται απο τα αντίθετα πιστεύω κ συναισθήματα τους.
    Μας γνωστοποιείς δηλαδή, ότι το αναγνωστικό κοινό υποβάλλεται σε δοκιμές "έκθεσης" κατασκευασμένων ειδήσεων, τα οποία καλείς hoax, προκειμένου να διαπιστωθεί έμμεσα ότι, οι IP οι οποίες θα "πατήσουν" πάνω στον σύνδεσμο για να διαβάσουν περισσότερα, επηρρεάζονται από τα αντίθετα πιστεύω και συναισθήματα τους. Λέω IP γιατί πρέπει να υποθέσω ότι δεν γνωρίζουν όσοι κάνουν μια τέτοια συλλογή, τα πραγματικά ονοματεπώνυμα πίσω από τις IP αυτές, αν και η υπόθεση αυτή "μάλλον" αποτελεί σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Να ρωτήσω ποιός/οι οργανισμός/οι ονομαστικά πραγματοποιούν την πιο πάνω κατασκευή ειδήσεων και της συλλογής πληροφοριών; Για το ότι τα ΜΜΕ συνεργάζονται με τους πάντες το γνωρίζαμε ήδη, οπότε δεν μου προκαλεί εντύπωση που η πιο πάνω είδηση "σοβαντίστηκε" παντού.

Πέρα από αυτό εγώ θα σε παραπέμψω εδώ:
    https://en.wikipedia.org/wiki/Legali...y_or_territory

Δηλαδή η μεγάλη των Γερμανών σχολή, χαρακτηρίζεται νομικά από καθεστώς το οποίο διακρίνει ανάμεσα σε:

α. Την περίπτωση όπου το ζώο υποχρεώνεται να ενεργεί ενάντια στον νόμο (ότι και αν εννοεί με αυτό) οπότε και επιβάλλεται πρόστιμο και
    β. Την περίπτωση όπου το ζώο ΔΕΝ υποχρεώνεται να ενεργεί ενάντια στον νόμο (ότι και αν εννοεί και πάλι) οπότε θεωρείται νόμιμο.

Συνεπώς από τα όσα βλέπω μάλλον κρύβει και μια δόση αλήθειας η κατασκευασμένη είδηση η οποία - σύμφωνα με σένα - είχε ως σκοπό τον εντοπισμό και καταγραφή των IP ή φυσικών προσώπων τα οποία έχουν αντίθετα πιστεύω και συναισθήματα.

Ύστερα εμένα με αποκαλούν συνομωσιολόγο... Από ότι βλέπω δεν είμαι ο μόνος. Απλά εσύ είσαι "στην άλλη όχθη". Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

Πάμε παρακάτω:

Μετα γενικεύεις πως οποίος δεν αισθάνεται πατριωτης κ σ'αυτο το σημείο τίθεται το ερώτημα πως οριζεις τον πατριωτισμο, είναι κάποιος φιλάργυρος με μονο σκοπό τις καταθέσεις σε παρθένες νήσους.
    Κοίτα, το θέμα αυτό απασχόλησε για πολλά χρόνια μελετητές του εβραικού πληθυσμού οι οποίοι προ του 1967 δεν είχαν κράτος και πατρίδα, με αποτέλεσμα σε όλα τα άλλα κράτη να επιλέγουν εργασίες οι οποίες μπορούσαν "να μετακινηθούν εύκολα" και να επαναεγκατασταθούν εύκολα μετά από πιθανό διωγμό τους. Χαρακτηριστικά επιλέγανε εργασίες όπως τις συναφείς με εμπόριο και τράπεζες επειδή, αυτού του είδους οι επιχειρήσεις επέτρεπαν να διασώσουν "κάτι" από το βιός τους σε περίπτωση διωγμού στην χώρα στην οποία φιλοξενούνταν. Γι αυτό και υφίσταται η συσχέτιση των εβραίων με την "αγάπη" χρημάτων. Ο ουσιαστικός λόγος ήταν η δυνατότητα μεταφοράς των όσων "χτίζανε" σε μια χώρα, να τα διασώσουν μετά από διωγμό.

Η γενικότερη "τάση" ανεξαρτητοποίησης από χώρα-διαχείριση-φορομπηχτικών πολιτικών (κράτη δυνάστες του πληθυσμού τους) δημιουργεί ένα νέο κύμα ανθρώπων οι οποίοι δεν επιθυμούν πατρίδα προέλευσης και οι οποίοι τοποθετούν ως υψηλότερη αξία τα χρήματα τους (οποιαδήποτε μορφή) από την όποια χώρα υποδοχής. Η διεθνής νομοθεσία καθώς και η εσωτερική / εξωτερική πολιτική διαφόρων κρατών (π.χ. βρετανική κοινοπολιτεία, ΗΠΑ κλπ) επιτρέπει τέτοια παραθυράκια σε τέτοιους φορολογικούς παράδεισους. Κομβικό σημείο της όλης προσπάθειας είναι η συλλογή συγκεκριμένου τύπου διαβατηρίων προκειμένου οι άνθρωποι αυτοί να περιέρχονται σε "γκρίζες ζώνες" κυρίως φορολογικής νομοθεσίας οι οποίες σχετίζονται με το "πόσες μέρες κατ' έτος παραμένει κανείς σε μια χώρα" προκειμένου να θεωρηθεί υπόχρεος φορολογίας / ελέγχου κλπ. Λυπάμαι, αλλά έχουν γραφεί αρκετά για το παραπάνω ζήτημα, έστω και αν οι πιο πολλοί αναγνώστες πιθανον να τα αγνοούν.

Μετα λες πως κάποιοι ενοχλουνται με την πίστη του αλλου. Κ παλι αυτό είναι πολύ γενικό κ έχει να κανει με το άτομο κ ποσο σέβεται την ελευθερία του αλλου να πιστεύει κάπου. Δεν είδα τους εκπροσώπους της ορθοδοξίας να καταλαβαίνουν πως κ αλλά δόγματα έχουν την αναγκη εκπροσώπησης κ τόπου λατρείας.

Γενικά οτι να ναι!!
    Ναι αλλά στην Ελλάδα υπάρχει ανεξιθρησκεία το οποίο εξασφαλίστηκε νομικά - δεν λέω αν αυτό είναι σωστό ή λάθος. Εάν εγώ πάω στην Σαουδική Αραβία, νοικιάσω μια καμπριολέ και βάλω μέσα μαζορέτες με μπικίνι "Ο Θεός να δώσει ύφασμα" όμως, όλοι θα πούνε βλέποντας το πτώμα μου την επόμενη μέρα "καλά του κάνανε, αυτά να τα κάνει στην πατρίδα του" και θα έχουν δίκιο.

Η εθνικότητα λοιπόν, καθώς επίσης και οι θρησκευτικές πεποιθήσεις (αυτό το λέμε ΘΡΗΣΚΕΙΑ) πάνε "πακέτο", με τον ορισμό πληθυσμού (αυτό το λέμε ΕΘΝΟΣ) σε συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή (αυτό το λέμε ΧΩΡΑ) και όλα μαζί συνθέτουν την ΠΑΤΡΙΔΑ των Ελλήνων, Σαουδαράβων κλπ.

Τώρα, οι επιβεβλημένες μέσω πολέμων και φυσικών καταστροφών (π.χ. Ολυμπιακοί αγώνες) μετακινήσεις πληθυσμών, οι οποίες επιβάλλονται σε έθνη με ισχυρή πολιτισμική ταυτότητα, σκοπό έχουν την δημιουργία νομοθεσίας προκειμένου να αποδυναμωθεί η συγκεκριμένη πληθυσμιακή συνοχή της χώρας στόχος / υποδοχής.

Με απλά Ελληνικά, σου αφήσανε / κουβαλήσανε μουσουλμανική μειονότητα για να σου σηκώσουν ΚΑΙ τζαμί στην Αθήνα, παρότι κάποιος π.χ. δεν θέλει, γιατί θα σου πει ότι "υπάρχουν μπόλικες μουσουλμανικές χώρες με επίσημη θρησκεία τον μουσουλμανισμό. Να βοηθήσουμε την συγκεκριμένη οικογένεια να μετακινηθεί εκεί για να λατρεύουν ανοιχτά τον μουσουλμανισμό χωρίς περιορισμούς" [άσε που κοστίζει πολύ λιγότερο από την τρέχουσα πολιτική].

Εν συνεχεία - ΑΚΡΙΒΩΣ όπως και στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα - σου λένε με νόμο ότι, "μεινότητα" είναι όλοι [με εξαίρεση τον πληθυσμό της χώρας υποδοχής φυσικά] μέχρι την στατιστική εξίσωση των πληθυσμών. Τι σημαίνει όμως αυτό για την Ελλάδα των - κάποτε - 10.000.000 Ελλήνων ορθοδόξων χριστιανών;

Σημαίνει ότι αφού εισάγεις άλλες π.χ. 4 μειονότητες (π.χ. μουσουλμάνων, ινδουιστών, καθολικών, μωαμεθανών) οι προαναφερθέντες τέσσερεις θα θεωρούνται μειονότητα μέχρι οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι - και συνεπώς και Έλληνες - στην Ελλάδα να μείνουν 2.000.000. Με άλλα λόγια έχεις πραγματοποιήσει μια ψιλο-γενοκτονία Ελλήνων χωρίς να ανοίξει ρουθούνι, επειδή τις μειονότητες τις μετράς "ως Έλληνες" στις απογραφές δίνοντας τους ταυτότητα, δικαίωμα ψήφου, φοροαπαλλαγή για δέκα χρόνια μέχρι να εγκατασταθούν καθώς και οικονομικά βοηθήματα / κίνητρα τα οποία δεν δίνονται στους Έλληνες. Ο συνολικός πληθυσμός των "Ελλήνων" (πρακτικά αυτό συμπεριλαμβάνει τον μειούμενο Ελληνορθόδοξο πληθυσμό καθώς και τις αυξανόμενες πληθυσμιακά μεινότητες μουσουλμάνων / ινδουιστών / καθολικών / μωαμεθανων) παραμένει σταθερός, αλλά στο δια τάυτα ο Έλληνας γείτονας σου πλέον έχει πεθάνει, και από δίπλα εσύ ακούς γλώσσα διαφορετική της Ελληνικής.

Προυπόθεση να πετύχει το εγχείρημα είναι οι εισαγώμενοι - αρχικά ως μειονότητες - πληθυσμοί να έχουν ισχυρή πολιτισμική συνοχή - π.χ. όσοι προανέφερα - προκειμένου να μην αφομειωθούν εύκολα από τον πληθυσμό της χώρας υποδοχής. Τα έχει πει ο Henry Kissinger πολλά χρόνια τώρα.

Βέβαια αυτά όλα ισχύουν με την υπόθεση ότι ο "Ελληνικός" (Χριστιανοί ορθόδοξοι, μουσουλμάνοι, ινδουιστές, καθολικοί, μωαμεθανοί) πληθυσμός παραμένει περίπου σταθερός (για να ανακοινώνονται απογραφές πληθυσμού "γύρω" από την κοινή πεποίθηση του πληθυσμού "είμαστε 10.000.000 Έλληνες" χωρίς να διευκρινίζονται λεπτομέρειες σχετικά με τους Έλληνες από καταγωγή ή Έλληνες στα χαρτιά). Αν είχαμε πρόσβαση ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ (εννοώ όχι μαγειρεμένα) δημογραφικά δεδομένα, θα μπορούσαμε να πούμε και πιο πολλά πάνω στο ζήτημα, αλλά αυτό είναι όνειρο θερινής νυκτός.

Θεωρώ ότι α. πρέπει να αποδεχθούν κάποια έθνη ότι π.χ. το φυσικό αέριο στη Συρία (μόνο ως παράδειγμα γιατί ισχύει σχεδόν παντού) ανήκει στους Σύριους (σιγά μη και γίνει κάτι τέτοιο). β. Αν μη τι άλλο, ότι οι Σύριοι (και πάλι μόνο ως παράδειγμα) έχουν δικαίωμα να μένουν στην Συρία και όχι στην προσφυγιά. Και γ. οι σατανιστές πρέπει να αποφασίσουν πού θα εδραιώσουν κράτος, να κάνουν έναν πόλεμο "έξι ημερών" ή να αποδεχτούν ότι δεν θα έχουν συγκεκριμένη πατρίδα ανοιχτής λατρείας του Σατανά. Μπορεί να μην αρέσει η άποψη αυτή, αλλά δεν βλέπω να τους υποδέχεται κανενας "με ανοιχτές αγκάλες" και πρέπει να αναρωτηθώ "γιατί";

Εδώ είμαι αν θες να το συζητήσουμε πάντως.
    Last edited by M87; 21-05-2017 at 16:55.

Senior Member
    https://www.youtube.com/watch?v=u1xrNaTO1bI
    αφιερωμενο μακ!!!
    Eυχαριστω serios , απο τα πολυ αγαπημεναμου κομματια ............βρε serios , εκεινη την ωρα επρεπε να φυγω , στον δρομο σκεφτκα οτι μου ταιριαζει γαντι το κομματι , ειναθι ομως πραματι απο ταγαπημενα μου , οι depeche mode , ειναι το αγαπημενο μου συγκροτημα απο το 1983 , αλλα ειμαι ωρες ωρες εντελως ηλιθιος , ελπιζω τις λιγοτερες , και μετα επιασα το γιατι μου αφιερωσες το κομματι , πολυ πετυχημενο εκ μερους σου ..............
    Last edited by Macgyver; 21-05-2017 at 13:08.

favvel
    Guest
    Μ87, μου αρέσουν κι εμένα οι θεωρίες συνωμοσίας, ιδίως αυτές που γνωρίζω κάπου βαθιά μέσα μου πως στηρίζονται σε σενάρια επιστημονικής φαντασίας, ως εκ τούτου όσες είναι αβάσιμες, έωλες και απραγματοποίητες..
    Αντίθετα, αυτά που θίγεις εσύ, μόνο θεωρίες συνωμοσίας δεν μπορεί να τα χαρακτηρίσει κανείς, γιατί δεν απέχουν πολύ απ' την αλήθεια..

Εγώ αν και δηλώνω λευκή και άγραφη όσον αφορά πατρίδες, θρησκείες, οικογένειες, γιατί δεν θέλω να έχω κανέναν πάνω απ' το κεφάλι μου να με ορίζει,(πράγμα αδύνατο εν τέλει, αφού κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει απ΄τα γονίδιά του και να διαγράψει τις επιρροές απ' το περιβάλλον του.. απλά δηλώνω την επιθυμία μου).. Αν και δηλώνω άγραφο χαρτί λοιπόν μέχρι της απόδειξης του αντιθέτου, δλδ μέχρι να εμφανιστεί ο Θεός εμπρός μου, έχω θορυβηθεί πολύ με όλες αυτές τις αλλαγές που συντελούνται στην χώρα αυτή σε όλα τα επίπεδα..
    Οι πολιτικοί με τα μέτρα που ψηφίζουν, μας επιβάλλουν έναν τρόπο ζωής..
    Δεν αφήνουν τα πράγματα να εξελιχθούν ομαλά ανάλογα με τις ανάγκες της κοινωνίας.. αλλά εκβιάζουν καταστάσεις γιατί εκτελούν σχέδια που τους υπαγορεύονται άνωθεν..

Τέλος πάντων.. δεν λέω κάτι συγκεκριμένο τώρα και το ξέρω, γιατί δεν έχω να πω κάτι συγκεκριμένο..

Ήθελα να κάνω μια ερώτηση..
    είναι άλλο πράγμα ο μωαμεθανισμός και άλλο ο μουσουλμανισμός??
    εγώ νόμιζα ότι ήταν το ίδιο....

ΥΓ: Μ87 χαραμίζεσαι εδώ μέσα.. αν έχεις μπλογκ και τα γράφεις πάλι καλά..

Junior Member
    Είναι κρύμα να μην μπορούν να βλέπουν και να νιώθουν όλοι τα θαύματα.... Εγώ πιστεύω όχι γιατί έτσι με έμαθαν αλλά γιατί έχω ζήση μερικά πράγματα και κάνεις δεν μπορεί να τα αναίρεση... Και δεν τα είδα μόνο όταν υποφέρα ίσα ίσα τα είδα όταν ήμουν ευτιχισμενη και όταν εγώ λεω θεέ μου θέλω αυτό και έρχεται χωρίς καν να κουνισω το δάχτυλο μου ... Όταν τον πατέρα μου του είπαν ότι σε λίγο θα πέσει στο κρεβάτι από παράλυση και σε δύο χρόνια θα παιθανει το πολύ και η γιαγιά μου ήρθε και μου είπε Κατερίνα εμένα ήρθε στον ύπνο μου η Παναγία και όταν έρχεται και μου μηλαει ότι και να μου πει είναι αλήθεια και τις είπε να μην στεναχωριέτε γιατί όλα θα αλλάξουν και το ίδιο απόγευμα ο μπαμπάς μου δεν είχε καν νευροπαθια.. Και αυτό είναι ένα από τα πολλά ....ο κάθε ένας μπορεί να πιστεύει όπου θέλει είναι δικαίωμα του εννοείται απλός οποίος όπου και να πιστεύει δεν σημαίνει ότι το κάνει για να έχει κάπου να πιαστεί

Page 4 of 6 FirstFirst ... 23456 LastLast