Results 1 to 12 of 12
Thread: ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΗΛΙΟΣ - ΚΑΗΚΑ !!!
-
15-05-2011, 16:29 #1
ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΗΛΙΟΣ - ΚΑΗΚΑ !!!
Παιδια γεια σας θελω να ρωτησω οσους παιρνουν φαρμακα η ξερουν τελοσπαντων καποια πραγματα σχετικα, πρεπει να προσεχεις τον ηλιο αν παιρνεις φαρμακα ?? γιατι εχω ακουσει οτι εχεις ταση για εγκαυματα κυριως αμα παιρνεις αντιψυχωτικα η σταθεροποιητικα...
Τι επαθα παλι λοιπον ειπα μιας κ μπαινει σιγα σιγα το καλοκαιρι να κανω ηλιοθεραπεια να αποκτησω χρωματακι μιας κ θα αρχισουν τα πιο αναλαφρα ρουχα κ θελω να φαινομαι ωραια...anyway βγηκα αρχικα στο μπαλκονι κ μετα στην ταρατσα με σορτσς κ σταπλες κ αρχικα ειπα να καθησω 2 ωρες κ τελικα με πηρε ο υπνος κ εκατσα 4 ωρες συνολικα να με χτυπαει ο ηλιος...με αποτελεσμα να εχω γινει κατακοκκινη παντου, νε εχει πρηστει το προσωπο μου, να τραβαει το δερμα μου, εχω βγαλει σε καποια σημεια σπυρακια κ φουσκαλες, εχω κανει μπανιο 2 φορες εχω βαλει 3 φορες ενυδατικη κ μια αλλη κρεμα για εγκαυματα κ ειμαι σε αθλια κατασταση...
Παιρνω abilify 30 k topamac 200.... σχετιζεται αυτο που επαθα με τα φαρμακα γιατι εχω ακουσει οτι δεν κανει αμα παιρνεις αντιψυχωτικα να εισαι στον ηλιο.... περα απ τα εγκαυματα υπαρχει περιπτωση να παθεις κ κατι σοβαροτερο??
Ξερει κανενας να μου πει ??" I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."
- 15-05-2011, 19:00 #2
Κοιτάξτε το χαρτάκι που συνοδεύει το κουτί των φαρμάκων σας. Νομίζω, όπως και σε άλλου τύπου φάρμακα ότι μπορεί να προκληθεί κάποια αλλεργία, αν όχι κάτι πιο σοβαρό. Σπυράκια και φουσκάλες...δε πηγαίνετε σε κανένα δερματολόγο καλού κακού;
χαμογελάω γιατί μου συμβαίνει συχνά ν αποκοιμιέμαι στην ηλιοθεραπεία και να καίγομαι. Καλή λύση είναι το ξυπνητήρι΅
16-05-2011, 02:04 #3
το geodon προκαλεί φωτό ευαισθησία
16-05-2011, 11:01 #4
Καλημέρα Lacrymosa.Iii,τέσσερις ώρες, τι λες κορίτσι μου! Περαστικά!
Δοκίμασε Bepanthol σε αφρό, κι η κρέμα Bepanthol είναι πολύ καλή, αλλά ο αφρός είναι και δροσιστικός και απορροφάται στο δευτερόλεπτο.
Έχει καταπραυντικές ιδιότητες αλλά και ενισχυτικές για το δέρμα. Αν έχεις άσπρη επιδερμίδα, άσε την ηλιοθεραπεία, βλάπτει. Κίνδυνος εμφάνισης καρκίνων του δέρματος και άστο για μελανώματα πια. Φίλη είχε πάθει, τη γλίτωσε αλλά ήταν μία στο εκατομμύριο κυριολεκτικά (αφαιρέθηκε σχεδόν μπριζόλα από άκρο). Αν έχει κάποιος και ανοιχτόχρωμα μάτια, τότε ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου. Αυτά και πάλι περαστικά."Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
16-05-2011, 16:10 #5
Παιδια πηγα σε δερματολογο σημερα για να το εξακριβωσω κ γιατι πονουσα αφορητα... μου ειπε οτι δεν πιστευει οτι φταιει τοσο που το abilify αλλα το οτι καθησα πολλες ωρες κ χωρις αντιηλιακο κ ηταν η πρωτη μου φορα για φετος κ ειμαι κ σχετικα ασπρη... δλδ κατι που ο οποιοσδηποτε μπορει να το παθει ειτε παιρνει φαρμακα ειτε οχι... αν κ εχω ακουσει για τα αντιψυχωτικα οτι δεν κανει να εκτιθεσαι στον ηλιο αλλα θα προσεχω απο δω κ στο εξης λολ....
bepanthol βαζω κ ενα αλλο σπρευ το οποιο ψεκαζω γιατι αν ακουμπησω με το χερι μου το δερμα πεθαινω απ τον πονο.... σαν να με βγαλαν απο φουρνο ειμαι... :P
ρειν αυτο με τη μπριζολα ανατριχιασα ιου....:P" I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."
17-05-2011, 12:01 #6
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΓΩ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΩ ΤΟ ΤΟΠΑΜΑΚ,ΣΕΡΟΛΟΥΕΛ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΖΕΣΤΗ.
ΠΕΡΣΥ ΕΙΧΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΔΡΩΝΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΦΑΡΜΑΚΑ ΤΟ ΠΡΟΚΑΛΕΙ.ΟΠΟΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΚΥΝΔΥΝΟΣ ΘΕΡΜΟΠΛΥΞΙΑΣ.ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΣΥΣΤΗΣΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΖΕΣΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΨΕΚΑΖΟΜΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΡΙΧΝΩ ΤΗΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΥΔΡΩΤΑ!
ΟΣΟ ΓΙΑ ΗΛΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΛΙΤΕΡΑ ΝΑ ΤΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙΣ!
17-05-2011, 14:46 #7
λολ ρε συ σοβαρα τωρα?? εχω κατατρομαξει !! δηλαδη μπορει να παθεις θερμοπληξια κ να πεθανεις?? καπου ειχα διαβασει στο ιντερνετ για αιφνιδιο θανατο απ το abilify κ εχω παθει σοκ.. λες το τοπαμακ να ευθυνεται?? γιατι εγω το αλλο πιστευω... τεσπα, για τον πΟΟτ$ο ειναι κ τα δυο... ηλιοθεραπεια δηλαδη δεν κανει ποτε να ξανακανω?? γαμω την τυχη μου μεσα δεν το πιστευω....... :P
" I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."
17-05-2011, 15:04 #8
4 ώρες στον ήλιο και χωρίς αντιηλιακό? και αναρωτιέσαι μήπως φταίνε τα φάρμακα?! ο οποιοσδήποτε θα είχε καεί.
θέλει προσοχή ο ήλιος. ηλιοθεραπεία μετά τις 5 το απόγευμα, για λίγη ώρα και με αντιηλιακό.
ωστόσο οι γιατροί λένε πως καλό είναι να μας βλέπει ο πρωινός-μεσημεριανός ήλιος για κανά δεκάλεπτο (χωρίς αντιηλιακό) για να συνθέτουμε κάποιες βιταμίνες!
17-05-2011, 16:40 #9
17-05-2011, 16:47 #10
Lacrymosa μου,
ισχυουν αυτα που λενε τα παιδια.
ολα τα ψυχοφαρμακα προκαλουν φωτοευαισθησια.
ο πρωην γιατρος μου, μου ειχε πει να μην καθομαι καθολου στον ηλιο.
παντως ακομα και να μην παιρναμε φαρμακα, η υπερβολικη εκθεση στον ηλιο δεν ειναι οτι καλυτερο.
ειδικα εσυ που εχεις λευκη επιδερμιδα πρεπει να το προσεξεις αυτο κοριτσι μου.Last edited by amelie74; 17-05-2011 at 20:32.
17-05-2011, 17:02 #11
amelie thanks!! ολα τα ψυχοφαρμακα προκαλουν φωτοευαισθησια?? γιατι εγω μονο για τα αντιψυχωτικα εχω ακουσει... κ οι γιατροι ομως δεν στο λενε... οπως κ ποσα αλλα που δεν σου λενε σχετικα με παρενεργειες κτλ...
" I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."
17-05-2011, 17:19 #12
δεν ξερω κοριτσι μου αν το προκαλουν ολα τα ψυχοφαρμακα , παντως τα αντιψυχωσικα σιγουρα.
οσο για τις παρενεργειες αστο...πολυ πονεμενη ιστορια για ολους μας λιγο εως πολυ εδω μεσα...