Results 1 to 15 of 17
Thread: Οι συνθήκες
-
24-02-2011, 10:14 #1
Οι συνθήκες
Κάποια φορά είχα πει στον ειδικό, δεν το αντέχω το σπίτι με πνίγει και θέλω ένα άλλο! Μου απάντησε ναι, ένα καλύτερο περιβάλλον σαφώς θα βοηθούσε ως ένα βαθμό αλλά πολύ περισσότερο θα βοηθούσε ένας τακτοποιημένος εσωτερικός κόσμος.
Οδηγούσα προς τις δυτικές συνοικίες κι ήταν ένα yaris στο πεζοδρόμιο, εγώ πήγαινα νωχελικά ήρεμα, σαν κάτι που με χαρακτηρίζει αυτές τις ημέρες, ένα μούδιασμα γενικά.
Το yaris πατάει ένα τρελό γκάζι, με το αμπραγιάζ πατημένο, μετά ο οδηγός αφήνει το αμπραγιάζ και ΣΚΑΕΙ ο κώλος του yaris στο ψηλό πεζοδρόμιο, σπάει ο μισός προφυλακτήρας και πετάγεται, το yaris απτόητο με τρελό γκαζοαμπραγιάζ, συνεχίζει να φεύγει. Πήγαινε μια δεξιά μια αριστερά, κολλητά στο μπροστινό αυτοκίνητο, μετά απόσταση, τρελό γκάζι, απότομο φρένο.
Ξαφνικά (είχα φροντίσει να αφήσω απόσταση) κάνει ένα σάλτο μορτάλε στο δεξιό πεζοδρόμιο, δολοφονώντας ζάντες, λάστιχα, μπροστινό προφυλακτήρα, τα πάντα.
Καθώς το προσπερνούσα είδα μέσα, στη θέση του οδηγού, μία... νύφη (και δίπλα τη μαμά της)
Οι συνθήκες όντως θα μειώσουν ή θα αυξήσουν το άγχος ραγδαία. Ίσως το πόσο στον καθένα είναι το θέμα.
- 24-02-2011, 10:29 #2
Αχ αυτεσ οι συνθηκεσ , ειμαστε πλεον ερμαια των συνθηκων ...
24-02-2011, 12:34 #3
Για τη νυφη ηθελες να πουμε? Κι εγω που νομιζα ότι ηταν για την ταξη του ψυχικου σου κοσμου! Βγαζεις αντιστασεις τωρα τελευταια? Θες να βοηθηθεις αλλα μπα μην παραεκθεσουμε τις αδυναμιες μας κιολας?
24-02-2011, 12:38 #4
Το θεμα με τις συνθηκες ειναι οτι μερικες συνθηκες δυσκολα αλλαζουν.
Θελωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω ωωω περισσοτερα χρηματα κλπ....για να ζησω καλυτερα και να εχω ορισμενα βασικα....σε κοιταει με απορια ο ψυχολογος και σου λεει....χαιρω πολυ και εγω θελωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω ωωω , αλλα οκ
ας κοιταξουμε τον ψυχικο κοσμο , ειναι σαφως πιο ευκολο αυτο απο το να αλλαξεις το περιβαλλον και μπορει να βγει και αποδοτικο φυσικα , δεν το κατακρινω και να προσαρμοστουμε καλυτερα επηρεαζοντας και το περιβαλλον μας ταυτοχρονα.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
24-02-2011, 15:57 #5
Μάλλον διττό ήταν το νόημα!
Βασικά το έγραψα γιατί ήταν ένα πολύ διασκεδαστικό περιστατικό (αφού κανείς δεν χτύπησε) αλλά μου γεννήθηκαν και άλλες σκέψεις. Που μάλλον είναι κοινότυπες σε πολλούς. Δηλαδή πως η ψυχολογία μας και η συμπεριφορά μας αλλάζει υπό συνθήκες άγχους (δεν θα οδηγούσε έτσι η κοπέλα αν δεν παντρεύονταν εκείνη τη μέρα και κάτι είχε πάει στραβά) και αυτό που λέει και ο κιπ περί αποδοχής της πραγματικότητας...
24-02-2011, 16:03 #6
μπα μπορει να μη φταινε οι συνθηκες! μπορει να ηταν απλα μια τρισαθλια οδηγος, ειτε παντρευοταν ειτε οχι!
24-02-2011, 16:04 #7
Μπορεί
Αλλά τόσο πολύ; Δεν θα'χε μείνει αυτοκίνητο!
24-02-2011, 16:24 #8
Αλεξ,
σαν καλή stress-ninja μένω μακρυά από το τιμόνι, όπως επίσης και από νυφικές ανθοδέσμες, προς το παρόν!
Ωστόσο, ναι, το άγχος μπορεί να μας φοράει κάθε φορά το δικό του κοστουμάκι, συνήθως εκείνο που μας στενεύει κάπου στο στήθος, που εμποδίζει τα χέρια να απλώσουν αν πρώτα δεν ξηλωθούν και μερικές ραφές, ναι, που δυσκολεύει ακόμα και τις ανάσες.. Δυστυχώς δεν είναι θέμα ράφτη ή πρόβας βιαστικής.
Χρειάζεται να σχεδιάσουμε άλλες γραμμές, να μας κάτσει πιο καλά το δικό μας το πατρόν.
24-02-2011, 16:38 #9
ps: τρία σίγμα, συνέπεια / συνέπειες / συνθήκες, απτόητα με τρελό γκαζοαμπραγιάζ..
24-02-2011, 20:06 #10
Το έκανε το Yaris μέσα σε μερικά δεύτερα smart δλδ.... Αυτή είναι ικανότητα και μάλιστα μεγάλη...
Σοβαρά τώρα, συμφωνώ μαζί σου, οι συνθήκες - καταστάσεις μπορούν να δημιουργήσουν άγχος και το άγχος μετά δημιουργεί άααλλες συνθήκες - καταστάσεις.
24-02-2011, 20:17 #11
Δυστυχως οι γ...........ες οι συνθηκες παιζουν βασικο ρολο για ολους μας. Μερικοι ειναι πιο τυχεροι απο καποιους αλλους! Αυτο ειναι το μονο σιγουρο. Δυστυχως ομως καθε φορα παλευεις με τα οπλα που σου δινουν. Το βασικο ολων ειναι να αγωνιστεις κ να μην καταθεσεις τα οπλα! Συνηθως, οταν η μαχη ειναι πιο δυσκολη κ καταληγεις σε νικη, χαιρεσαι πολυ περισσοτερο!!!!!!!!!!
...να βαλω τα μεταξωτα κ να φυσαει, στα εργοστασια μπροστα κ στα σκουπιδια πλαι..............
24-02-2011, 23:38 #12
Μερικές συνθήκες δύσκολα αλλάζουν ναι, όπως λέει κι ο keep... Αλλά αν ζεις μέσα σε μια φυλακή και μπορείς να βγεις, καλό είναι να δεις πώς νιώθεις κι όταν είσαι έξω, αντί να τακτοποιείς συνεχώς τον εσωτερικό κόσμο μέχρι να (και αν) αλλάξεις τον τρόπο που βλέπεις τη φυλακή.
Κάθε συνθήκη-περιβάλλον είναι διαφορετικό, σε μερικές περιπτώσεις χρειάζεται πρώτα να αλλάξει ο ψυχικός κόσμος, σε άλλες να αλλάξει πρώτα το περιβάλλον. Και μερικές φορές, επειδή τελικά το αποτέλεσμα μετράει, δεν ξέρω αν αξίζει να δίνεις μια δύσκολη μάχη (που λέει και η Kandy) και μάλιστα...σώμα με σώμα. Για παράδειγμα, αν θέλω να κάνω δίαιτα, γιατί να έχω τα ντουλάπια γεμάτα σοκολάτες και μπισκότα? Ας δώσω τη... δύσκολη μάχη στο σουπερμάρκετ (να μην αγοράσω).
Ο εσωτερικός κόσμος τακτοποιείται ευκολότερα σε ένα διευκολυντικό περιβάλλον. Το αν θα αντέξει μετά και στο μη διευκολυντικό είναι θέμα περαιτέρω ανάπτυξης, καθώς και επιλογών, εκτός από τον παράγοντα 'τύχη'.
25-02-2011, 00:12 #13
Με πήγες καιρό πίσω μ' αυτή τη φράση, ήταν η αγαπημένη μου και την εφάρμοζα, τσαντίζοντας τους θιασώτες του "ταξιδιού".
Πλέον είμαι του ταξιδιού αλλά το αποτέλεσμα δεν έχει φύγει, το έχω μάθει πολύ καλά για να φύγει τώρα. Η αντοχή δεν είναι το θέμα, πάντα υπήρχε και θα υπάρχει, το αντάλλαγμα που δίνεις γι' αυτή μ' ανησυχεί.
Βοηθητική προσέγγιση ότι ο εσωτερικός κόσμος τακτοποιείται ευκολότερα σε ένα διευκολυντικό περιβάλλον. Τέτοια περιβάλλοντα τα θεωρούσα πάντα προαιρετική πολυτέλεια...
crazy, ατάκες από διαμάντι, as always...
25-02-2011, 16:39 #14
Χαχα...με εμένα συνέβαινε το αντίθετο, μονίμως μου έκαναν φροντιστήριο οι υπέρμαχοι του 'αποτελέσματος'. Ε, τόσα χρόνια μάθημα, κάτι έμεινε
Είμαι όμως ακόμα του ταξιδιού.
Πάντως αυτό το θέμα μου θύμισε και τη μεγάλη σημασία που έχει για μένα το φυσικό περιβάλλον, γενικά ο χώρος. Για παράδειγμα, ένα βασικό κριτήριο, ισάξιο ή ίσως και πιο σημαντικό από άλλα όταν επέλεγα πανεπιστήμιο, ήταν το τοπίο, το πώς ένιωσα όταν το είδα. Όταν διάλεγα σπίτι, αυτό ήταν το τελικό κριτήριο (μετά από τα πρακτικά ζητούμενα), το πώς ένιωθα μέσα στο χώρο. Και γενικά νομίζω ότι το άγχος που νιώθουμε μέσα σε κάποιες συνθήκες (π.χ. το πιθανό άγχος της νύφης της ιστορίας σου), είναι καμπανάκι τόσο για να μπει ο εσωτερικός κόσμος σε μια τάξη, όσο και για να αλλάξουν οι συνθήκες.
25-02-2011, 19:52 #15
Χαιρομαι Μαρινα...μ αρεσουν κ εμενα τα ταξιδια, αν κ το αποτελεσμα οσο μακρυνο κι αν ειναι μου δημιουργει ενα αγχος. Επισης χαιρομαι που διαβαζω πώς εισαι του ταξιδιου...σε παλιοτερο διαλογο μας, μου ελεγες περιπου το αντιθετο
Κ παιρνω την ευκαιρια για να σου πω ποσο μ αρεσει που γραφεις εδω. Καποιες φορες δινεις μια αλλη διασταση σε κατι θεματα, πραγμα που για μενα κανει τη φωνη σου σημαντικη κ την συνεισφορα σου στον χωρο πολυτιμη.
Να σαι καλαπάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
Σχιζοσυναισθηματική διαταραχή και αγωγή.
25-06-2025, 19:04 in Σχιζοσυναισθηματική Διαταραχή