Results 166 to 180 of 457
Thread: καλα ξεμπερδέματα :)
-
12-03-2011, 18:02 #166
Δεν το θες αρκετα, για καποιους λογους. Α wild guess, το μονοπωλιο του Φ στη ζωη σου συνεχιζεται μες στο μυαλο σου και στην καρδια σου, και εμποδιζει αναπτυξη νεων σχεσων, οπως για παραδειγμα λες δε μπορω να μιλησω σε αλλους για αυτον, ενω ειναι τοσο μεγαλο μερος της ζωης μου. Βλεπεις εμποδια αναμεσα στους αλλους που ειναι καπως, ισως συμβατικοι, και σε σενα που εχεις μοιραστει καποαι πραγματα με ενα ιδιαιτερο αντισυμβατικο ατομο, με αντισυμβατικους τροπους, συγακτοικωντας απο νωρις, εμπειριες με χρηση κτλ. Παιρνωντας ουσιαστικα την μερα του Φ, δημιουργεις ενα νοητο χασμα αναμεσα σε εσενα και σε εκεινους, εδω ειναι ισως η παλη σου αυτη που λες για την αντισυμβατικοτητα που σε κραταει μακρια παο συμβατικες (φιλικες) σχεσεις. Πρεπει να καταλαβεις οτι α) καταρχας ο Φ δεν ειναι Ο ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ, και β) οτι υπαρχουν τριγυρω σου ανθρωποι που μπορει να σου φαινονται βαρετοι και συμβατικοι, αλλα κρυβουν πολλα χαρισματα, και η συναναστροφη μαζι τους θα σε ωφελησει, για να μην πω το σχετικα απλο, οτι σου χρεαιζεται λιγη συμαβτικοτητα στη ζωη σου απο τη μερια των φιλων. Ανθρωποι να σε τραβηξουν σε χωρους χωρις ναρκωτικα, τραγικα οικογενειακα προβληματα κτλ. Η ζωη ειναι πιο διασκεδαστικη χωρις αυτα γιατι τοτε εισαι ανοιχτος ανθρωπος και απολαμβανεις, οχι σε συνεχη αμυνα, επιφυλακη, υποψια και καραουλι...
- 12-03-2011, 18:18 #167
το θέλω αλλά νομίζω ότι έχεις δίκιο σε αυτά που γράφεις. ο Φ. με έβαλε-μπήκα στον σκληρότερο κόσμο του και τώρα νιώθω να έχω χάσει τα κοινά και την επαφή με τον δικό μου κοσμο (ο οποίος στη τελική δεν ξέρω αν με εκφράζει και τόσο). αυτό με τους κόσμους μπορεί να ακούγεται επίσης " κάπως" αλλά ουσιατικά έτσι είναι.νιώθω σαν να έζησα μερικές καταστάσεις που με άλλαξαν, με έκαναν να δώ τη ζωή και τους ανθρώπους αλλιώς ( και για πολλά είμαι ευγνώμων για αυτό) και αυτό δεν αλλάζει κι έτσι να χάθηκε η επαφή.δεν ξέρω αν μπορείς να καταλάβεις αυτό που λέω. α & β -> θα τα προσπαθήσω γιατί μοιάζει να χεις δίκιο :). Σίγουρα είναι πιο διασκεδατική χωρίς αυτά αλλά υπάρχουν και τώρα που το ξέρω δε μπορώ τόσο εύκολα να τα αγνοήσω. ελπιζω να καταλαβαίνεις τι θέλω να πώ.
12-03-2011, 18:48 #168
"τώρα νιώθω να έχω χάσει τα κοινά και την επαφή με τον δικό μου κοσμο (ο οποίος στη τελική δεν ξέρω αν με εκφράζει και τόσο)"
"νιώθω σαν να έζησα μερικές καταστάσεις που με άλλαξαν, με έκαναν να δώ τη ζωή και τους ανθρώπους αλλιώς ( και για πολλά είμαι ευγνώμων για αυτό) και αυτό δεν αλλάζει κι έτσι να χάθηκε η επαφή."
Αυτοι ειναι οι λογοι που ελεγα οτι σε εμποδιζουν να το θες πραγματικα και να το κανεις, να ερθεις σε επαφη με αλλο κοσμο. Οταν το θελησεις πραγματικα θα σταματησεις να βλεπεις και να νιωθεις αυτο το χασμα.. Ο Φ σε τραβηξε λιγο στην πλευρα του σκοταδιου, που οπως βλεπεις δεν ειναι ωραια, γιατι δεν νιωθεις καλα και δυσκολευεσαι και προβληματιζεσαι.
12-03-2011, 19:07 #169
μα το θέλω κι έρχομαι σε επαφή αλλά διαπιστώνω αυτό το χάσμα. ίσως αν αναφέρω ένα παράδειγμα να γίνει περισσότερο κατανοητό το τι λέω. για παράδειγμα δεν μπορώ να κάνω παρέα με κάποιον που αντιμετωπίζει "κάπως" τους ναρκομανεις ή αδιαφορεί για κοινωνικά ζητήματα, παλιότερα έκανα συμβιβασμούς σε αυτά στις φιλίες μου δεν ήμουν απόλυτη. και δεν λέω ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι που βλέπουν τα πράγματα διαφορετικά. αλλά ο "κόσμος" μου/κόσμος στον οποίο κινούμαι -και πάλι λέω όχι στο σύνολο του- αν επιτρέπεται να το ονομάσω έτσι, για χάριν της συνεννόησης, είναι πιο βολεμένος, αντιμετωπίζει τέτοιες ανησυχίες περισσότερο ως γραφικές και αναφέρομαι στους συνομήλικους μου. δεν θεωρώ ότι είμαι κάτι ξεχωριστό αλλά από αυτό θέλω να ξεφύγω.
13-03-2011, 01:02 #170
πάλι "έπεσα" ψυχολογικά.ήμουν με παρέα και είδα μια ταινία σήμερα το βράδυ. συνεχίζω να σκέφτομαι τον Φ., μακάρι να ναι καλά.μου έρχονται συνέχεια στιγμές που ζήσαμε μαζί στο μυαλό. δεν θέλω να τον σκέφτομαι αλλο.
πολλές φορές σκέφτομαι ότι θα με βοηθούσε μια συνάντηση μαζί του να του πώ πόσο με έχει πληγώσει,πόσο θυμωμένη είμαι..δεν τα χω πεί ποτέ αυτά. και μετά σκέφτομαι ότι άυτό το ξεκαθάρισμα μπορεί να το χρησιμοποιώ ως πρόφαση στο μυαλό μου για να τον δώ και δεν το κάνω. και γενικά νομίζω ότι δεν θα κερδίσω και τίποτα με το να τον φορτώσω τύψεις ή να του πώ οσα με ενόχλησαν, θα νιώσω άσχημα. δεν ξερω και γενικά νομίζω ότι όσο δεν τον βλέπω κυλάνε πιο ήρεμα τα πράγματα. αλλά μήπως για να κλείσει αυτός ο κύκλος κάποια πράγματα πρέπει να ειπωθούν?ή δεν είναι απαραίτητο?πάλι μπλέκω τις σκέψεις μου και δεν μου αρέσει :(
13-03-2011, 12:02 #171
...."Είναι η καρδιά μου ένα σπίτι στοιχειωμένο
δεν θα΄πρεπε να υπάρχει τόση λύπη εκεί
ό,τι αγαπάω με αφήνει νικημένο
στ΄άδειο μου σχήμα , μια σκιά που νοσταλγεί
Κοντά σου δε μπορώ, μακριά σου τρέμω
κάτι με τρώει και δεν μπορώ να κοιμηθώ
περνάω τις μέρες μου σαν δαίμονας κλεισμένος
σ' ένα κουφάρι φαγωμένο απ' τον καιρό"....................
13-03-2011, 14:01 #172
Ο κυκλος πρεπει να κλεισει, αλλα ψαξε εσυ να βρεις το πως.. Εδω καλα καλα δεν εισαι ακομα 100% σιγουρη οτι θελεις αυτο το πραγμα να τελειωσει οριστικα.. ΕΚει εγκειται η δυσκολια.. Οσο ποναει εστω και στο ελαχιστο το δοντακι σου για αυτον, μπορεις να παλινδρομησεις, οπως εγινε και φετος, και δε θα μπορεις να δοθεις ουσιαστικα σε εναν αλλο ανθρωπο.. Αυτο θες για τη ζωη σου? Να εισαι αιωνιως κολλημενη με αυτον??
13-03-2011, 14:11 #173
το ξέρω αλλά δεν μπορώ να πατήσω και κανένα κουμπάκι..προφανώς και δεν θέλω αυτό για τη ζωή μου αν είναι να μην έχω ανταπόκριση. αλλά μουν λείπει τόσο πολύ. και τις κυριακές τις περνούσαμε μαζί και ήταν οι πιο ωραίες μέρες..γιατί είχαμε και οι δύο χρόνο..για βόλτες, καφέ, διάβασμα. μου λείπει πραγματικά και όσο κι αν προσπαθώ μόνη μου δεν εχει τόση πλάκα :(
13-03-2011, 14:21 #174
Καπου θα υπαρχει καποιος καλυτερος απο τον Φ. με πιο πολλη πλακα. Απο 3 δισεκατομμυρια αντρες, δεν μπορει, το θεμα ειναι αν εισαι ανοιχτη να τον γνωρισεις. Και τωρα δεν εισαι. Παλι ΑΝ μου λες. ΑΝ ειναι να μην εχεις ανταποκριση. Εσυ πως το βλεπεις, θα εχεις? Θες να ξαναμπεις σε μια σχεση μαζι του οπου αυτος θα αποφασιζει παλι, θα σε χωριζει, θα μετακομιζει, θα φευγει, θα ξαναρχεται, θα ξαναπαιρνει πρεζα, θα φλερταρει με αλλες? Τωρα θα μου πεις οχι, αλλα ΑΝ ειναι σωστος ναι θελω σχεση! Το θεωρεις πολυ πιθανο να αλλαξουν ολα αυτα??? Και να σου πω κατι, δεν ξερω αν αυτος θα αλλαξει, ισως, μπορει! Το θεμα ειναι οτι εσενα δε βλεπω να αλλαζεις, αφοσιωμενη και προσκολλημενη σε αυτον, πως να αλλαξει αυτος σε σχεση με σενα, εσυ ιδια εχεις μεινει, και αρα τα ιδια θα περναγες.
13-03-2011, 14:37 #175
ναι αν έχει μετανιώσει για κάποια πράγματα, είναι σωστός απέναντι μου και μου το δείξει, θα θελα να μαι μαζί του ψέματα να πω? δεν ξέρω αν μπορούν να γίνου ή οχι.πολλές από τις συμπεριφορές του οφείλονται και στην κατάχρηση ουσιών. αλλά μόνο για το τώρα μπορώ να μιλάω,τωρα δεν θέλω να είμαι μαζί του, ίσως και ούτε καν γύρω του. θέλω τόσο πολύ να μην χαθεί, να μην χαραμιστεί ετσι ο Φ., ίσως τα μπερδεύω στο μυαλό μου ή συνδεώ ασύνδετα πράγματα. απλά μου λείπει και το νιώθω έντονα . εγώ έχω ήδη αλλάξει αρκετά είτε αυτό είναι ορατό σε άλλους είτε όχι..μου αρκεί που διακρίνω εγώ κάποιες αλλαγές έστω και λίγες, έστω και μικρές.
13-03-2011, 14:44 #176
οταν ησασταν μαζι δεν εκανε χρηση ουσιων. Αυτα τα υποθετικα αν δεν υπαρχουν. Αντι να κοιτας να φτιαξεις τη ζωη σου, περιμενεις ΑΝ ποτε ενας ανθρωπος γινει οπως θελεις εσυ. Που εγω του δινω ελαχιστες πιθανοτητες, αλλα και να γινει καλυτερος ως Φ., νομιζω οτι και παλι στην πραγματικοτητα δεν θα ειναι καλος για σενα, γιαυτο και δεν ειστε μαζι τωρα. Αν ημουν μεντιουμ, θα σου ελεγα οτι δε θα γινει αυτο το σεναριο που εχεις στο μυαλο σου, γιατι σου αξιζει κατι αλλο, που ο Φ δε θα ειναι ποτε.
13-03-2011, 14:48 #177
http://www.youtube.com/watch?v=T5vt-MACF90
και καλα ξεμπερδεματα :)Λεω ο,τι μπορω να εκφρασω οταν μου το επιτρεπει αυτο που ειμαι καθε φορα. Μαλλον μου αρεσει η επικοινωνια...και εδω...:)
13-03-2011, 14:50 #178
Μην της ανεβαζεις τετοια κι εσυ!!! Εδω προσπαθουμε να την ξεκολλησουμε!!
13-03-2011, 14:53 #179
έκανε, όχι ηρωίνη. πότε θα γίνει όπως ήταν..εξίσου ουτοπικό υποθέτω, αφού μεγαλώνουμε και αλλάζουμε. δεν θα είναι καλός για μένα? τι εννοείς? ότι εγώ πάντα θα βρίσκω κάτι? Είσαι :Ρ?
Απλά αν ξεγράψω τον Φ. θα ναι σαν να σταματάω να πιστεύω στους ανθρώπους, στις σχέσεις, στις αλλαγές , στις ευκαιρίες ..φοβάμαι και αυτό.τα όσα συνεπάγεται μια τέτοια "διαγραφή" Θέλω να μαι ανοιχτός ανθρωπος, που δείχνει κατανόηση και εμπιστοσύνη. . ίσως ακούγεται παράλογο, υπερβολικό..και ως ένα βαθμό το αντιλαμβάνομαι κι εγώ η ίδια έτσι..αλλα. το ξέρω ότι πιθανότατα δεν συνδέονατι και το ένα δεν αποκλειει το άλλο , αλλά μπορείς να μου πείς πώς θα μπορούσε να ξεκολλήσει το μυαλό μου από τέτοιες συνδέσεις?
13-03-2011, 14:54 #180
Πολλά πρέπει βλέπω...
Δώσε περισσότερο χώρο στα θέλω.
Διαβάζοντας τα παρακάτω μου δόθηκε η εντύπωση ότι το πρόβλημα με τους άλλους εκτός της εμπιστοσύνης είναι ένα 'άφημα' της κατεύθυνσης της ζωής σου από αυτούς.
πχ
Χάθηκε ο Φ. ,χάθηκε και η ευκαιρία για αντισυμβατικότητα.
Το τωρινό σου κύκλωμα φαίνεται να είναι όπως τα 'πρέπει' που φοβάσαι κ τα φοβάσαι πιο έντονα γιατί αυτές είναι οι συναναστροφές σου.
Είναι κάπως σαν το περιβάλλον να σε διαμορφώνει και όχι αυτό. Αν κάνω λάθος πες μου.
Τι θες?
Από τους φίλους σου, τη δουλειά σου, ποια είναι τα χόμπυ σου?
Μου άρεσε που είπες ένα λόγο για τις κοινωνικές επαφές που έχεις ως τώρα και θεωρείς ότι δε σου ταιριάζουν. Ναι δε μπορούμε με όλους για όλα! Αλλιώς όποιον γνωρίζαμε θα τον κάναμε φίλο! Μπορείς όμως να δοκιμάσεις, να ανοιχτείς κι έτσι ξεκαθαρίζεται και το τοπίο σχετικά με τον ποιον ταιριάζεις και ποιον όχι παρά με υποθέσεις. Κι όταν λέω να ανοιχτείς δεν εννοώ να πεις τα προσωπικά σου με τη μία απλά να είσαι ο εαυτός σου, στις απόψεις σου, τα συναισθήματά σου, τα ενδιαφέροντά σου, τις προτιμήσεις σου ανεξάρτητα με τον ποιον έχεις απέναντι.
Μπορείς επίσης να ξεκινήσεις νέες δραστηριότητες που σε ενδιαφέρουν ή και απλά να δοκιμάσεις κάτι νέο.
Αλήθεια έχεις χόμπυ?
Όσο πιο κοντά θα έρχεσαι στα ενδιαφέροντά σου τόσο πιο καλά θα είσαι με τον εαυτό σου και επιπλέον θα γνωρίζεις και ανθρώπους πιο κοντά σε σένα.
Γίνε εθελόντρια σε κάτι που σε ενδιαφέρει (μιας κ έχεις αναφέρει πως θα θελες να κάνεις πράξεις για έναν καλύτερο κόσμο)
Μόνο με νέες δραστηριότητες θα ανακαλύψεις τι σε γεμίζει, δε μπορείς να υποθέσεις με τη σκέψη ! μόνο τάσεις υπάρχουν.
Όσο κι αν κρίνεις απ'την εμφάνιση ενός φαγητού ποτέ δεν θα ξέρεις αν σου αρέσει αν δεν δοκιμάσεις ;)
Και επίσης σχετικά με το να εκφράσεις τα συναισθήμετά σου στον Φ. αν κρίνω κι απ'τη νοσταλγία που νιώθεις μάλλον θα ήθελες καταβάθος μια επαφή ή την ύπαρξη μιας ελπίδας να αναζοπυρωθεί το θέμα.
Βγάλτα τα συναισθήματά σου σε σένα, εδώ, σε φίλους, μέσα από δημιουργικότητα ίσως σε βοηθήσει να τα ξεκαθαρίσεις αλλά σε αυτόν γιατί?
Μην τα πιέζεις.. απλά όταν τα αισθάνεσαι εξέφρασέ τα, ούτος ή άλλος είτε νιώθεις είτε δε νιώθεις. Με το να κάνεις πως δεν τα βλέπεις δεν εξαφανίζονται! Δες πως μπορείς να τα χειριστείς.
Και αν μπορείς γίνε πιο συγκεκριμένη για το πως θες να είναι η ζωή σου. Αντισυμβατική πως? Και τι είδους συμβάσεις κάνεις τώρα που δε θες?