καλα ξεμπερδέματα :) - Page 18
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 18 of 31 FirstFirst ... 8161718192028 ... LastLast
Results 256 to 270 of 457
    Senior Member
    Quote Originally Posted by αν? View Post
    η διάθεση παραμένει χάλια..μακαρι να μπορούσα να έρθει κάποιος να με ταρακουνήσει να ξεκολλήσω από το μυαλό μου.μπορεί να πάρω να δώ τι κάνει. δεν ξέρω .ουτε αυτό θέλω να κάνω αλλά θέλω να μαστε εντάξει. αλλά και να τον πάρω τηλ. δεν θα γίνει αυτό γιατί έχουν γίνει διάφορα οποτε..μόνο που θα ησυχάσω ότι είναι καλά. γιατί δεν μπορούσα να χω μια απλή σχέση χωρίς μπλεξίματα με ναρκωτικά και βλακείες?
    Μπορείς να έχεις. Από δω και πέρα.
    Όσο κι αν δυσκολεύεσαι, θα σε συμβούλευα να μην του τηλεφωνήσεις. Θα σαμποτάρεις την προσπάθειά σου να απεμπλακείς.
    Όσο και να μη σου αρέσει ο παραλληλισμός, είναι σα να προσπαθείς να κόψεις κάποια ουσία -π.χ. το τσιγάρο, δεν ξέρω αν καπνίζεις ή κάπνιζες- και μόλις νιώθεις να ζορίζεσαι λες, ας πάρω μερικές τζούρες να νιώσω καλύτερα. Μόνο μερικές τζούρες θα είναι! Έτσι όμως ξανακυλάς. Και άντε πάλι από την αρχή. Και κάθε φορά ξεκινάς και πιο απογοητευμένη. Μέχρι που κάποια στιγμή κουράζεσαι και παραιτείσαι. Λες, δεν μπορώ να το κόψω το ρημάδι. Δεν καταλαβαίνεις, ότι φτάνεις σ' αυτό το σημείο, γιατί ακολούθησες λάθος τακτική. Γιατί απλά, κάποια στιγμή θεώρησες ότι δεν είναι και τίποτα να πάρεις μερικές τζούρες.
    Με το να τον πάρεις, δεν εξασφαλίζεις ότι θα είναι καλά, δεν τον προστατεύεις με κάποιον τρόπο. Και τι θα κάνεις, θα παίρνεις κάθε τόσο να βλέπεις αν είναι καλά? Αν δεν είναι καλά, πίστεψέ με, θα το μάθεις αργά ή γήγορα. Δεν χρειάζεται να ανησυχείς λοιπόν, μέχρι τότε.

Senior Member
    Quote Originally Posted by marian_m View Post
    Όσο κι αν δυσκολεύεσαι, θα σε συμβούλευα να μην του τηλεφωνήσεις. Θα σαμποτάρεις την προσπάθειά σου να απεμπλακείς.
    Όσο και να μη σου αρέσει ο παραλληλισμός, είναι σα να προσπαθείς να κόψεις κάποια ουσία -π.χ. το τσιγάρο, δεν ξέρω αν καπνίζεις ή κάπνιζες- και μόλις νιώθεις να ζορίζεσαι λες, ας πάρω μερικές τζούρες να νιώσω καλύτερα. Μόνο μερικές τζούρες θα είναι! Έτσι όμως ξανακυλάς. Και άντε πάλι από την αρχή. Και κάθε φορά ξεκινάς και πιο απογοητευμένη. Μέχρι που κάποια στιγμή κουράζεσαι και παραιτείσαι. Λες, δεν μπορώ να το κόψω το ρημάδι. Δεν καταλαβαίνεις, ότι φτάνεις σ' αυτό το σημείο, γιατί ακολούθησες λάθος τακτική. Γιατί απλά, κάποια στιγμή θεώρησες ότι δεν είναι και τίποτα να πάρεις μερικές τζούρες.
    Με το να τον πάρεις, δεν εξασφαλίζεις ότι θα είναι καλά, δεν τον προστατεύεις με κάποιον τρόπο. Και τι θα κάνεις, θα παίρνεις κάθε τόσο να βλέπεις αν είναι καλά? Αν δεν είναι καλά, πίστεψέ με, θα το μάθεις αργά ή γήγορα. Δεν χρειάζεται να ανησυχείς λοιπόν, μέχρι τότε.
    πολυ ωραιος ο παραλληλισμος.....ναι μπορει να ειναι και addiction ολο αυτο,γιατι οχι........................

Senior Member
    "λές? και που θα τον πάρω όμως? μπορεί να πάθει κάτι μετά..είναι παράλογος φόβος..με αυτήν την λογική θα πρεπε συνέχεια να παίρνω όλους όσους αγαπάω να δω αν είναι καλά.εντάξει σε αυτόν οι πιθανότητες ας πουμε ίσως είναι κάπως αυξημένες. " αυτό έγραψα πριν λίγα μηνύματα κι εγώ.δεν ξέρω αν το διάβασες.
    όχι δεν καπνίζω, αλλά καταλαβαίνω τι θες να πείς. ότι έστω κι αν νομίζω ότι θα με βοηθήσει να ησυχάσω αυτό δεν θα συμβεί. και έχεις δίκιο δεν θα συμβεί. αλλά δεν μπορώ να σταματήσω να ανησυχώ..να ασχολούμαι το κανα (πρακτικά- στην σκέψη ακόμα..θέλω λίγο). και νιώθω κάπως καλύτερα. αλλά σκέφτομαι αν πεθάνει αύριο..ποιο θα να ι το όφελος από την τωρινή μου στάση ?είτε για αυτόν είτε για μένα.ενώ αν κάνω κάτι τουλάχιστον θα έχω κάνει κάτι. είναι παράλογος ο φόβος μου ότι μπορεί να πεθάνει?μήπως γίνομαι υπερβολική?

Senior Member
    Quote Originally Posted by ανεμος View Post
    πολυ ωραιος ο παραλληλισμος.....ναι μπορει να ειναι και addiction ολο αυτο,γιατι οχι........................
    γιατί δεν νομίζω ότι μπορείς να συγκρίνεις μια αθρώπινη σχέση με μια ουσία (η γνώμη μου). όχι επειδή αρνούμαι να συνειδητοποιήσω κάτι.. όπως μπορεί να να αναφερθεί πάλι αλλά επειδή μπλέκονται και άλλα πράγματα. λεώ ότι ανησυχώ. ίσως σε υπερβολικό βαθμό?μπορεί.

Senior Member
    Πιστεύω ότι κάποιες σχέσεις, που από ένα σημείο κι έπειτα έχουμε διαπιστώσει ότι δεν μας κάνουν καλό, είναι πολύ συχνά θέμα εξάρτησης.
    Γι' αυτό είναι σε μεγάλο βαθμό θέμα απόφασης το να απεμπλακούμε. Και οι εξαρτημένοι από ουσίες ή ό, τι άλλο, δημιουργούν συνήθως σχέσεις εξάρτησης.

Senior Member
    φυσικα αυτο σχολιασα,<<ολοι>> κατα καιρους <<πινουμε>>,σχεσεις,δουλεια , ενδιαφεροντα και οτιδηποτε βρουμε μπροστα μας για να ανακουφιστουμε..................
    Το <<ολοι>> εχει να κανει με τις φιλοεξαρτητικες προσωπικοτητες....................
    Για αυτο <<αν>> καλο θα ειναι για μενα προσωπικα αν δεν το χεις κανει ηδη να επισκεφτεις εναν ειδικο,για μενα το θεμα σου δεν ειναι ο Φ. αλλα εσυ.......ειναι η γνωμη μου αυτη........

Senior Member
    Πιστεύω ότι κάποιες σχέσεις, που από ένα σημείο κι έπειτα έχουμε διαπιστώσει ότι δεν μας κάνουν καλό, είναι πολύ συχνά θέμα εξάρτησης.
    Γι' αυτό είναι σε μεγάλο βαθμό θέμα απόφασης το να απεμπλακούμε. Και οι εξαρτημένοι από ουσίες ή ό, τι άλλο, δημιουργούν συνήθως σχέσεις εξάρτησης.
    εγώ πιστέυω ότι από την στιγμή που ήδη δεν υπάρχει σχέση, δεν επικοινωνούμε δεν μπορεί κανείς να μιλάει για εξάρτηση μου από αυτόν ή την σχέση. ειμαι υπερβολική επειδή ανησυχώ για τον πρώην μου, που είναι ένας άνθρωπος που έχουμε υπάρξει πολύ κοντα? δεν θα φοβόταν κάποιος άλλος στη θέση μου δηλαδή/ δεν θα νιωθε χάλια? ξέρω ότι ίσως να με επηρεάζει υπερβολικά αλλά εξηγησα ορισμένους λόγους που μπορεί να συμβαίνει αυτό σε προηγούμενα μηνύματα.

Senior Member
    φυσικα αυτο σχολιασα,<<ολοι>> κατα καιρους <<πινουμε>>,σχεσεις,δουλεια , ενδιαφεροντα και οτιδηποτε βρουμε μπροστα μας για να ανακουφιστουμε..................
    Το <<ολοι>> εχει να κανει με τις φιλοεξαρτητικες προσωπικοτητες....................
    Για αυτο <<αν>> καλο θα ειναι για μενα προσωπικα αν δεν το χεις κανει ηδη να επισκεφτεις εναν ειδικο,για μενα το θεμα σου δεν ειναι ο Φ. αλλα εσυ.......ειναι η γνωμη μου αυτη........
    μπορείς να μου πείς για ποιους ακριβώς λόγους το νομίζεις αυτό? πως διαφορετικά μπορεί να χειριστεί κανείς μια κατασταση με ένα άτομο με εξάρτηση αρχικά? γιατί αργότερα καταλαβαίνω ότι μπορεί να υιοθετήσει πολλές διαφορετικές συμπεριφορές..αλλά στην αρχή? ήδη δεν έχουμε επικοινωνία και ανφερω ότι ειπα καποια όχι. αυτο που ειπα για τον Φ. τις τελευταίες μέρες είναι ότι τα βραδια με απασχολούν σκέψεις ότι μπορεί να πεθάνει και με δυσκολεύει αυτό.αλλο πως εξελίχθηκε η συζήτηση..
    επειδή το ξαναδιάβασα το μνμ μου αυτό και μπορεί να ερμηνευτεί ως επιθετικό δεν είναι. απλά θέλω να μου πεις γιατί το λες αυτο

Senior Member
    ακομα και αν ειναι επιθετικο εγω προσωπικα αφου δεν με χαρακτηριζεις δεν εχω προβλημα....
    αυτο που σου προτεινω ειναι να μιλησεις με καποιον ειδικο για ολα αυτα που αισθανεσαι,σκεφτεσαι και γραφεις εδω......για να μπορεις να διαχειριστεις συναισθηματικα αυτο που σου συμβαινει και να εχεις μια καλυτερου τυπου στηριξη μιλωντας με εναν επαγγελματια...αν θες καντο αν δεν θες παλι μην το κανεις δεν μπορω να σε πεισω και δεν το επιθυμω κιολας......και παλι ειναι η γνωμη μου και τιποτε περισσοτερο μπορεις να μην με διαβαζεις η επισης να μου ζητησεις να μην ξαναγραψω εδω δικο σου το ποστ και η ευθυνη του......
    Φιλικα...................

Senior Member
    ανεμος γιατί να σου ζητήσω κάτι τετοιο?εννοείτε ότι θέλω να ξαναγράψεις. εχω πει ότι όλα τα μηνύματα με βοηθάνε με κάποιο τρόπο..το χω σκεφτεί κι εγώ να πάω σε κάποιο ειδικό.απλά ήθελα να δω αν είδες κάτι συγκεκριμένο και το είπες αυτό.δεν εννοούσα κατι άλλο. συγγνώμη, νιώθω λίγο πιεσμένη σήμερα και μιλάω κάπως, ελπίζω να μην παρεξηγηθηκες.. :)

Senior Member
    Βρε αν νιωθεις πιεσμενη αναρωτιεσαι αν εχεις καταθλιψη, δε μπορεις να κοιμηθεις, δε μπορεις να σηκωθεις απο το κρεβατι, δεν εχεις σε κανεναν να μιλησεις για αυτο, και αναρωιτεσαι που ειδαμε οτι μπορει να χραειζεσαι ειδικο! ναι χρεαιζεσαι! φαινεται σε ολα τα παραπανω! Επισης το να καθεσαι να ανησυχεις δεν προσφερει τπτ ουτε σε ατυον ουτε σε εσενα, μοναχα κανεις πιο δραματικη τη ζωη σου κι ενδιαφερουσα, γιατι απο οτι φαινεται πολλα ενδιαφεροντα περα απο σπουδες δεν εχει. Ουτε φλερτ ουτε φιλοι ουτε οικογενεια. Απλο ειναι, σου λειπει excitement και το αναπληρωνεις ετσι, δεν εχει καμια σημασια που ειναι αρνητικο!

Senior Member
    Quote Originally Posted by αν? View Post
    αλλά δεν μπορώ να σταματήσω να ανησυχώ..να ασχολούμαι το κανα (πρακτικά- στην σκέψη ακόμα..θέλω λίγο). και νιώθω κάπως καλύτερα. αλλά σκέφτομαι αν πεθάνει αύριο..ποιο θα να ι το όφελος από την τωρινή μου στάση ?είτε για αυτόν είτε για μένα.ενώ αν κάνω κάτι τουλάχιστον θα έχω κάνει κάτι. είναι παράλογος ο φόβος μου ότι μπορεί να πεθάνει?μήπως γίνομαι υπερβολική?
    Ενώ πιστεύεις πως θα μπορούσες να κάνεις κάτι να αποτρέψεις έναν πιθανό αυριανό θάνατο???? Ο Φ μπορεί να μείνει 15 χρόνια στην ηρωίνη, θα είσαι εκεί δίπλα κι αν τελικά κάποια στιγμή ου μη γέννητω πεθάνει θα είσαι εντάξει με τον εαυτό σου που έκατσες δίπλα του 15 χρόνια (έτσι από συμπαράσταση να τυρρανιέσαι μαζί του) ,έκανες κάτι, τι κάτι δλδ του αφιέρωσες τα χρόνια σου... ?

Τι να κάνεις? μπορείς να τον κλειδώσεις σε ένα δωμάτιο να μη μπορεί να βρει τη δόση του?

Μα δεν ξέρεις και σε τι φάση είναι, και καν δε σου ζήτησε τη βοήθεια και την αρνήθηκες! Πιθανότατα να είναι με κάποια άλλη ή απλά να είναι αλλού. Μπορεί να προσπαθεί να κόψει, μπορεί, μπορεί, πολλά...
    Επιλογές του για τις οποίες δε μπορείς να κάνεις κάτι (μα δε σου ζήτησε κάτι καν! το αντίθετο νομίζω ότι αυτός απομακρύνθηκε πρώτος).

Μπορείς όμως να κάνεις για σένα.
    Το όφελος απ'την τωρινή σου στάση είναι αυτό που γράφεις ' και νιώθω κάπως καλύτερα.' και ο καθημερινός σου αγώνας μέχρι να φτάσεις στο 'πολύ καλά'.
    Όσο για το όφελος το δικό του το φροντίζει ο ίδιος, ειλικρινά το έχουμε συζητήσει, είναι δική του ευθύνη .

Mάλλον αν, δεν έχεις συνειδητοποιήσει ότι δε μπορείς να παρέμβεις στις επιλογές του όσο κι αν δε σου αρέσουν, ούτε να βοηθήσεις αν δε θέλει ο ίδιος. Και από καμιά άποψη δεν έχεις λόγο να έχεις ενοχές ! Αυτός να ξέρεις (έτσι νομίζω τουλάχιστον) την πόρτα σου τη θεωρεί ανοιχτή ακόμα άσχετα που δεν την χτύπησε. Σε θεωρεί 'εκεί' , διαθέσιμη να βοηθήσεις. Αλλά ακόμα κι αν του την έκλεινες στα μούτρα πάλι δε θα είχες λόγο ενοχών αφού καθένας μας χρειάζεται πάνω απ'όλα να φροντίσει για τον εαυτό του και μετά για τους άλλους αν έχει αντοχές, μπορεί, θέλει.

Και επίσης χρειάζεται να επικεντρωθείς στον εαυτό σου (πράγμα που αρχίζεις και κάνεις γι αυτό νιώθεις καλύτερα ) και για μένα μην το σκέφτεσαι για τηλέφωνα κλπ ,συμφωνώ πως θα είναι πισωγύρισμα και δε θα προσφέρει απολύτως τπτ στις ανησυχίες σου.

Μην απογοητεύεσαι από μια άσχημη μέρα :)
    Μέσα στο πρόγραμμα είναι, ειδικά τώρα που είσαι στις αρχές της απομάκρυνσής σου.
    Γράφεις πως στη σκέψη θες ακόμα λίγο, ε φυσικό είναι... αν δεν κάνω λάθος δε μετράς ούτε καν 1 μήνα που ξεκόψατε. Συνέχισε την προσπάθεια σου και όλα θα πάνε καλά :)

Senior Member
    Καθώς δεν τον έχεις ως φυσική παρουσία στη ζωή σου, έχεις βρει έναν άλλον τρόπο να τον έχεις μέσα στην καθημερινότητά σου,
    άσχετα που αυτός έχει πάψει να τη μοιράζεται. Με την ανησυχία για την υγεία του διατηρείς μία επαφή, που όμως είναι υποκατάστατο μίας αληθινής σχέσης με ένα άλλο πλάσμα.
    Αν, φίλες/ους έχεις? Ενδιαφέροντα? Εργασία?
    Φτιάξε τη δική σου πραγματικότητα ώστε να σε ικανοποιεί για να γυρίσεις στη δική σου ζωή.
    Ζεις τη ζωή ενός άλλου.
    Και ξέρεις, με το να σκέφτεσαι το κακό που μπορεί να του συμβεί, δε σκέφτεσαι το καλό που μπορεί επίσης.
    Έπαψες να τρέχεις ξοπίσω του προστατεύοντάς τον και δεν παύεις να τρέχεις ξοπίσω του νοερά. Φτιάχνεις σενάρια
    κακοδαιμονίας, γιατί δίχως εσένα, πού θα καταλήξει? Συγγνώμη, μόνο ο τάφος υπάρχει ως πιθανότητα?
    Γιατί δεν τον παίρνεις ένα τηλέφωνο να ρωτήσεις αν περνάει καλά και να σου απαντηθεί το μέγα ερώτημα?
    Σε περίπτωση που σου πει κάτι όπως "όλα πηγαίνουν προς το καλύτερο, είμαι εντάξει, νιώθω καλά", πώς θα αισθανθείς?
    Θα χαρείς με το νέο? Ελπίζω να μην σε κάνω να δυσανασχετείς με τις ερωτήσεις μου, αν κάποιες δε θες να τις απαντήσεις,
    έχεις κάθε δικαίωμα βέβαια. Αλλά τουλάχιστον να πάψεις να σε βασανίζεις με σενάρια που σε κρατάνε δέσμια του παρελθόντος.
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Senior Member
    Arsi γι αυτό και είπα ότι ο φόβος μου είναι παράλογος. γι αυτό και απομακρύνθηκα, για αυτό και δεν πήρα τηλ. γιατί δν μπορώ να κάνω κάτι όσο κι αν το θελω. μου έχει αναφέρει ο αδερφός του σε τι φάση βρίσκεται ο Φ., αλλά αυτό δεν είναι η ουσία. δεν απομακρύνθηκε αυτός πρώτος, πριν του πω ότι ένιωσα άσχημα με τη στάση του (που δεν μου είπε ..κτλ), κάθε μέρα σχεδόν για κάποιο λόγο θα περνούσε από το σπίτι, θα επικοινων..τωρα ναι πιστεύω ότι κι αυτός απομακρύνθηκε..μπορεί να τον βόλεψε η στάση μου, το ξέρω αυτό.

από δύο άσχημες μέρες? :)γιατι και σήμερα έχω άσχημη διάθεση..δεν έχει όμως σχέση με τον Φ. αυτήν την στιγμή δεν νιώθω ότι έχει καμια αιτία..δεν μπορώ να την αποδώσω πουθενά συγκεκριμένα αυτήν την άσχημη διάθεση. ναι δεν ξέρω ακριβώς πόσο καιρό αλλά περίπου τόσο πρέπει να ναι

Senior Member
    Δε σε ενδιαφέρει να πας να σε έναν ειδικό να δεις μήπως αυτή την εποχή παίζει καμία κατάθλιψη ή κάτι άλλο, αν?
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Page 18 of 31 FirstFirst ... 8161718192028 ... LastLast