καλα ξεμπερδέματα :) - Page 10
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 10 of 31 FirstFirst ... 8910111220 ... LastLast
Results 136 to 150 of 457
    Senior Member
    Nαι τοτε επιζητουμε το ναρκωτικο μας στις πιο πιεστικες και μοναχικες στιγμες.. Αντικατεστησες τη γονικη φιγουρα που δινει θαλπωρη και προστασια και αγαπη σε ενα παιδι με την φιγουρα ενος ερωτικου συντροφου με το περασμα σου απο την εφηβεια στην ενηλικιωση. Οι γονεις σου τι λεγανε/λενε για τον Φ και τη σχεση σας?

Senior Member
    carrie με συγχωρείς αλλά η παρομοίωση με το ναρκωτικό δεν μου αρέσει (για ευνόητους λόγους). τις πιο πιεστικές και μοναχικές στιγμές αναζητούμε τους ανθρώπους που μας προσφέρουν απόλυτη αποδοχή και αγάπη , αυτούς που θα νοιαστούν και θα θελήσουν να μας κάνουν να νιώσουμε καλύτερα-και ο Φ. υπήρξε για πολύ καιρό για μένα ένας από αυτούς το μυαλό μου παει μόνο του εκεί,και δεν βρίσκω κάτι παθολογικό σε αυτό. η ψυχαναλυτική χροιά της ερώτησης σου με ενοχλεί κι αυτή λίγο ( και το λέω επειδή θέλω να με ειλικρινείς και όχι για να σε θίξω).με νοχλούν πολλά σήμερα ξέρω.. :) αλλά επειδή καταλαβαίνω ότι για να το ρωτάς κάπου θέλεις να καταλήξεις και ίσως αυτό με παει με κάποιο τρόπο παρακάτω: λέγαν ότι τον συμπαθούν όμως πίστευαν ότι δεν είναι για μένα και για τη σχέση μας ότι κράτησε πολύ καιρό..που θα πάει. γενικά δεν είχαν και την καλύτερη γνώμη νομίζω , χωρίς να τον γνωρίζουν ιδιαίτερα.
    Last edited by αν?; 03-03-2011 at 02:34.

Senior Member
    Οσο εχεις φτιαγμενη αυτη την ιδανικη εικονα για αυτον ειναι λογικο να ξαναγυριζεις εκει. Αμα αυτο θες να κανεις, με γεια σου και χαρα σου.

Quote Originally Posted by carrie View Post
    Eγω ως η κακια της υποθεσης παντα θα εκφρασω τις αμφιβολιες μου. Ξεκινωντας αυτη τη σειρα των θεματων σου ειχες πει οτι δεν υπαρχει περιπτωση επανασυνδεσης απο τη μερια σου, και να που φτασαμε λιγο πριν, να θες να ειστε μαζι, σχεδον απεγνωσμενα. Εγω θα πω οτι πιστευω αυτο που ειχες πει αρχικα και οχι το τωρινο, γιατι πολυ απλα αυτο προεκυψε μετα το απειρο και ατελειωτο αναμασημα, και αναμοχλευση, αναφορα και αναμνηση του Φ. Με λιγα λογια εκανες πλυση εγκεφαλου στον εαυτο σου. Επειδη αισθανεσαι καλα και χρησιμη ασχολουμενη με δαυτονα, σκεφτεσαι συνεχεια εναν ανθρωπο του παρελθοντος που τον ειχες διαγραψει ερωτικα του λαχιστον σε μεγαλο βαθμο (απο ο,τι μας ελεγες), τον επαναφερεις στο τωρα και τον ερωτευεσαι ξανα. Ξαναζεσταμενο φαι, συνηθης μεθοδος πολλων να γυριζουν σε πρωην ή/και να γινονται μητερες Τερεζες. Επειδη δεν ειχες στη ζωη σου κατι να σε γεμιζει συναισθηματικα, εχοντας τον Φ ως μοναδικο αντρα που εχετε ζησει 4 ή και 24 ωραια πραγματα στη ζωη σου και τον ξερεις απο πολυ μικρη, ειναι φυσικο να εισαι κολλημενη μαζι του και να εχεις πλεξει μια ιδανικη και ρομαντικη εικονα για τη σχεση σας και για αυτον τον ανθρωπο (ουτως ή αλλως δεν ειχες και καμια αλλη αφου δε δινεις καμια ευκαιρια σε καποιον αλλο) και γυρνας στα ιδια που σε κανουν να νιωθεις ρομαντικη και ασφαλης. Δοξα τω Θεω σκεφτεσαι λες να απομακρυνθεις, κανεις και κανα πισωγυρισματακι αλλα αυτο νιωθαμε απο την αρχη οταν μας ελεγες για αυτον και οτι δεν τον θες και στη λεγαμε, οτι καταβαθος τον θες και να που βγηκαμε να εχουμε δικιο. Αν και η λογικη ελεγε να μην μπλεξεις, εμπλεξες μην τυχον και φανεις κακια και αδιαφορη, και περασες ολη αυτη την ψυχολογικη δινη, και τωρα καταληγεις οτι τελικα πρεπει οντως να απομακρυνθεςι! αυτο να κανεις τωρα ναι! Θα πισογυριζεις που και που, αλλα σε βλεπω πιο αποφασισμενη.. Τελοσπαντων στο ευχομαι να εισαι δυνατη!
    Αυτο το κελεπουρι απο προβληματικη οικογενεια, τον αστεγο τον μπλεγμενο στα ναρκωτικα, με αδερφο επισης χρηστη, που δεν εχει βγαλει το σχολειο και φανταζομαι δεν ειχε και ποτε καποια δουλεια της προκοπης, κανει για χρονια εσενα, μια μορφωμενη κοπελα απο καλη οικογενεια, με πτυχια, σπιτι, δουλεια κτλ οοοοοοο,τι θελει! Αυτο ειναι το ιδανικο σου ταιρι εσενα?? Αντι να ευχεσαι μονο για αυτον, ευχησου λιγο και για σενα!
    (δεν μπορω να σου δωσω θετική ανατροφοδότηση :(

συμφωνώ απόλυτα και θα μείνω λίγο στο τέλος, περί των μειονεκτημάτων του Φ.
    Εχουμε παρατηρήσει πολλές φορές πως κοπέλες όπως είναι η αν (καλή οικογένεια, με πτυχίο κλπ), μπλέκουν με τύπους όπως ο Φ και συνήθως είναι αυτές που τους κυνηγούν και από πίσω. Θεωρώ πως ο λόγος είναι πρώτα μια μικρή επανάσταση απέναντι στην οικογένεια και μετά αυτή η ανάγκη να πάρουν ένα μικρό κομμάτι αλητείας που δεν έκαναν ποτέ και συνήθως φαίνεται και πολύ ελκυστικό.
    Στην περίπτωση της αν είναι όλα αυτά μαζί, συν η ερωτική απόρριψη του Φ, που στην ουσία δεν είναι απόρριψη απλά του πέρασε και τώρα παίρνει από κείνη ότι τον βολεύει αφού του τα προσφέρει απλόχερα και χωρίς κανένα αντάλλαγμα.

Senior Member
    Αντε καλε στην οικογενεια ήταν και ειναι ολα σουπερ τελεια, δεν υπηρχε λογος να επαναστατησει η αν.

Senior Member
    ναι και ήταν και είναι, και σε αυτό είμαι απόλυτη. δεν έκανα ουτε κάνω την επανάσταση μου με τον Φ. ...μπορεί κανείς και απλά να ερωτευτεί, χωρίς να χρειάζεται ολοκηρη η ψυχαναλυτική σχολή για να εξηγηθεί αυτό.και αυτό συνέβη. ναι καποιες αναμνησεις παραμένουν ιδανικές, τίποτα παραπάνω. δεν είπα ότι θέλω να ξαναγυρίαω είπα ότι η σκέψη μου τείνει να καταφεύγει στο ασφαλές.

Senior Member
    ξεφυγα για λίγο από την καθημερινότητα μου και νιώθω δυνατή.νιώθω έτοιμη να ξεκινήσω καινούργια πράγματα.

Senior Member
    Ωραία νέα αν!
    Εύχομαι να ξεκαθαρίζει μέρα με τη μέρα και το θέμα με το Φ.
    Αν θες γράψε μας πιο αναλυτικά.

*Μιλάμε, μετά την απομάκρυνση άρχισε η ανιούσα! ελπίζω να το παρατήρησες ...

Senior Member
    Κατι γίνεται Arsi..ναι το χω σκεφτεί κι εγώ ότι η απομάκρυνση μπορεί να μην με έκανε να μην τον σκέφτομαι καθόλου αλλά τουλάχιστον έχω μια σχετική ηρεμία και δεν αναλώνομαι σε καταστάσεις και συμπεριφορές που με κουράζουν. Και κυλάει καλύτερα η καθημερινότητα μου, εξαρτάται τις περισσότερες φορές μόνο από μενα η διάθεση μου..το πρόγραμμα μου.και μπορεί να μην είναι η καλύτερη ( η διάθεση μου) αλλά τουλάχιστον έχω καταλάβει ότι τα περισσότερα που αφορούν την ζωή μου εξαρτώνται από μενα. Ετυχε ο πρώην μου να κάνει χρήση, ήρθε σε μένα, αλλά εγώ είμαι αυτη που το άφησα το γεγονός αυτό να με επηρεάσει τόσο. μπορεί να εκμεταλλεύτηκαν ορισμένοι κάποιες καταστάσεις αλλά κι εγώ επέτρεψα να συμβεί αυτό. ελπίζω τωρα αυτό να μην ακούγεται σαν να κατηγορώ για όλα τον εαυτό μου. απλά νιώθω ότι έχω και εγώ κάποιες ευθύνες που άφησα κάπως απροστάτευτο τον εαυτό μου. ίσως παλιότερα -κακώς- ο Φ. να το έκανε για μένα αυτό ( να ηθελε να με προστατευει με τον τρόπο του) κι εγώ να του το επέτρεπα χωρίς παραπάνω σκέψη. πραγματικά ήθελε το καλό μου και ήθελε να μαι ανεξάρτητη και υπεύθυνη για τον εαυτό μου. απλά νομίζω ότι μπήκαμε σε λάθος τριπάκι στην μεταξύ μας σχέση. Νιώθω καλά που μπορώ να προσπαθήσω να ρυθμίζω το πόσο θα με επηρεάζουν κάποια πράγματα που δεν μπορώ να ελέγξω.

Και μου συνέβη και κάτι άλλο..είναι μια πολύ προσωπική στιγμή και δεν ξέρω πώς θα την καταλάβει ο καθένας αλλά έγινε ένα κλίκ μέσα μου και για άλλα πράγματα στην ζωή μου. Ημουν εκδρομή τις τελευταίες μέρες και λόγω των καιρικών συνθηκών θα ήταν δύσκολη η επιστροφή και ξαφνικά άρχισα να αγχώνομαι, να θυμώνω, να μιλάω απότομα στους άλλους, να προσπαθώ να εξασφαλίσω υποσχέσεις για το τι θα γινόταν σε περίπτωση που γινόταν χειρίτρεες οι συνθήκες επειδή άρχισα να κάνω σενάρια στο μυαλό μου για το τι θα μπορούσε να συμβεί (αποκλειστούμε , τρακάρουμε κ.τ.λ.), μάλωσα. Και μετά εβαλα τα κλάματα στο μπάνιο και ξαφνικά μου πέρασε από το μυαλό ότι μάλλον η τόση μου ένταση δεν ήταν από το τι θα κάναμε (γιατί οποιαδήποτε κατάσταση θα μπορούσα να την αντιμετωπίσω τη στιγμή που θα συνέβαινε και όχι προκαταβολικά) αλλά περισσότερο από την αδυναμία μου να ελέγξω άλλο ένα πράγμα. Και αρχισα να σκέφτομαι πως αυτή η ανάγκη μου να έχω τον εαυτό μου υπο έλεγχο , τις υπόλοιπες πλευρές στην ζωή μου υπό έλεγχο..και δεν μιλάω για υπερβολικές καταστάσεις απλά το να είμαι σε μια κατάσταση κατα κάποιον τρόπο συνεχούς εγρήγορσης, να προσπαθώ να προβλέψω τα πάντα -πράγμα αδύνατον- που με κούραζε συνδέεται κάπως με την όλη κατασταση με τον Φ.. Ενιωσα οτι με αυτό το θέμα χάνω τον έλεχγο τελείως και προσπάθησα να ελέγξω ότι άλλο μπορούσα με αποτέλεσμα να χαθεί και μένα η χαλαρότητα μου.Και όταν είπα μέσα "συνελθε δεν μπορείς να τα ελέγξεις όλα, δνε περνάνε όλα από το χέρι σου" ένιωσα καλύτερα, ένα βάρος να φεύγει έστω και αν δεν το πίστευα απόλυτα. Δεν ξέρω αν το ερήνευσα σωστά αλλά είμαι σίγουρη ότι κάπως συνδέεται. Απλά αυτή η μια σκέψη που έκανα με βοήθησε πολύ και ήθελα να την μοιραστώ.Και δεν νομίζω ότι είναι τυχαία η χρονική στιγμή που έγινε, (ακολούθησε κάποιες συζητήσεις που έγιναν εδώ,καποια πράγματα που είδα αλλιώς) όπως δεν πιστεύω ότι θα είχε την ίδια επίδραση αν μου το λέγε κάποιος άλλος και δε ήταν δική μου σκέψη.

Senior Member
    σήμερα χάρηκα με πολλά μικρά πράγματα, ικανότητα που με χαρακτήριζε παλιότερα αλλά την είχα χάσει τελευταία. νιώθω καλά και πράγματα που συμβαίνουν τα παίρνω πιο χαλαρά :)

Senior Member
    νιώθω ακόμα να μην ζώ κανονικά..:(

Senior Member
    . ...................................
    Last edited by αν?; 11-03-2011 at 12:28.

Senior Member
    Εχω χρόνο σήμερα να κάνω πράγματα για μένα,αλλά δεν βρίσκω την όρεξη να κάνω κάτι..νιώθω σαν μια οι μέρες μου να είναι πολύ καλές και χαλαρές και μια να μην έχω όρεξη να κάνω τιποτα. αυτές τις μέρες αφήνομαι..αφήνω τον εαυτό μου να είμαι κάπως μίζερη και θλιμμένη.αλλά δεν ξέρω αν κάνω καλά μάλλον θα πρεπε να προσπαθώ λίγο να μην αφήνομαι τόσο.

Senior Member
    Πως γίνεται οι μέρες σου να είναι καλές και χαλαρές ενώ εσύ δεν έχεις όρεξη για τίποτα και αφήνεσαι στη μιζέρια και τη θλίψη? Πως το εννοείς?

Α και κάτι άλλο. Είδα πως χθες έβγαλες μια απογοήτευση που ακόμα δε ζεις κανονικά (όπως είπες) !
    Καταρχάς δεν θα μεταμορφωθεί η ζωή σου απ'τη μια μέρα στην άλλη (μακάρι να γινόταν έτσι... ) και καταδεύτερον τι εννοείς 'κανονικά'?

Θέλει συνεχόμενη προσπάθεια να ανακάμψεις (σχετικά με την τελευταία σου ερώτηση).

Senior Member
    αυτο που εννοούσα είναι ότι πότε οι μέρες μου είναι καλές και χαλαρές και πότε είμαι τόσο απογοητευμένη που δεν έχω όρεξη να κάνω τίποτα. αλλά οι δεύτερες μάλλον υπερτερούν λίγο..και δε είναι απλά μέρες που απλά δεν είναι καλές, είναι μέρες που δεν βρίσκω την όρεξη να κάνω τίποτα, νομίζω ότι αν γινόταν/ήταν δυνατό θα μπορούσα να τις περνώ στο κρεβάτι..
    Με το κανονικά εννοώ , ότι πολλές φορές νιώθω ότι κάνω πράγματα αλλά δεν τα ζώ.σαν λίγο να πηγαινοφέρνω το σώμα μου εκεί που πρέπει να πάω..χωρίς να λέω ότι δεν υπάρχουν και μέρες που νιώθω καλύτερα και ευχαριστιέμαι πράγματα.είμαι αρκετά ενθουσιώδης τις στιγμές αυτές.αλλά η γενική αίσθηση που έχω τον τελευταίο καιρό( ενώ κάνω αρκετά πράγματα που θα θελα-κυρίως όσων αφορά την εκπαίδευση μου)είναι ότι προσπαθώ να αντλήσω ευχαρίστηση..δεν έρχεται συχνά όπως παλιότερα.προσπαθώ..ίσως όχι όσο μπορώ.ίσως να μαι ανυπόμονη και να θέλω οι αποφάσεις που πήρα να μου προσφέρουν κάτι καλύτερο.

Page 10 of 31 FirstFirst ... 8910111220 ... LastLast